Results 16 to 30 of 94
Thread: ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΙΛΑ
-
01-10-2009, 01:13 #16
Originally posted by bigjason
Το καπνισμα το εκοψα και εγω στις 7-9-09 επισκευτηκα τον γιατρο μου για το πρωτο μου ραντεβου για να ενημεροθω για το γαστρικο μανηκι μετα απο συζητη μου ειπε οτι καλο θα ηταν να κοψω το καπνισμα και οτι για να γινει η ενχειριση χρειαζεται να χαθουν 20 κιλα ΚΑΙ το πηρα ΑΠΟΦΑΣΗ την αλλη μερα το πρωι ξυπνησα εκοψα το καπνισμα και ταυτοχρονα αρχισα και διαιτα προς το παρων δεν εχω καπιο προβλημα σε 16 μερες απο 181 κιλα εφτασα 172,5 πιστευω οτι αυτα που λενε οτι αν κοψεις το καπνισμα παχαινεις δεν ισχυει και βεβαια γινεσαι αλλος ανθρωπος.
- 01-10-2009, 21:43 #17
Ενα με δυο πακετα και αναλογα επαιζε ρολο το ποσους καφεδες και αν επινα αλκοολ..
Εγω petallouditsa λεω να δοκιμασες ο καθε οργανισμος παντος αντιδρα διαφορετικα.
02-10-2009, 10:52 #18
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ
ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΗ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ(ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ)
ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ (ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΚΟΨΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΤΡΩΩ ΣΩΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕΔΕΣ ΠΙΝΩ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΧΛΙΤΣΕΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΡΩΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΧΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ
02-10-2009, 12:35 #19
Εγώ πάντως το έχω κόψει σχεδόν 9 μήνες....και ακομα υπαρχουν στιγμες που μου λείπει πολύ. Δεν ειναι πολλές αυτές οι στιγμες όμως ακομα υπάρχουν. Συγχαρητήρια στην Αννεζίνα που διαχειρίζεται ταυτοχρονα διακοπή καπνισματος και απωλεια κιλών. Είναι εξαιρετικά δυσκολο κατά την αποψή μου. Εγώ δε μπορεσω και τα δύο μαζι!!! Συγχαρτητηρια για την αυτοσυγκράτηση και την αυτοκυριαρχία της.
02-10-2009, 12:43 #20
Συγχαρητήρια σε όλες σας αξίζουν,είναι μια συνήθεια βλαπτική,αυτοκαταστροφική, πολυέξοδη και σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.Εγώ δεν τα έχω καταφέρει,αν και καιρό το σκέφτομαι να το κάνω,δεν έχω περάσει στην πραγματοποίηση ή στην απόπειρα της απεξάρτησης.
02-10-2009, 14:55 #21
ΚΟΡΙΤΣΙΑ 3,00 ? (ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ) Χ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ = 93 ? ΠΕΡΙΠΟΥ
ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΕ 93 ????????
ΓΙΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΒΡΕ......
29-10-2009, 02:06 #22
Κι εγώ έκοψα το κάπνισμα οκτώ μήνες πρίν. 9/2/09 ήταν η τελευταία ημέρα που κάπνισα, και ναί πήρα 6 κιλά μέσα σε 2 μήνες! Έχω μέχρι τώρα χάσει τα πρώτα 4, και με κάτι υπόλοιπα, θέλω ακόμη αρκετά για να είναι ριζική η αλλαγή μου.
Ομως τό οφελος από το κόψιμο του καπνίσματος (κάπνιζα 10 χρόνια) δε μπορούσα ούτε να το διανοηθώ! Έχω γίνει άλλος άνθρωπος, και πολύ συχνά σκέφτομαι χαλάλι και τα κιλά που πήρα, αυτά θα τα χάσω. Το κέρδος είναι πολύ μεγαλύτερο!
Μη το σκέφτεσαι καθόλου, δε θα επιβραδύνεις το μεταβολισμό σου κόβοντας το τσιγάρο, απλά ασκήσου λίγο περισσότερο και παράλληλα ακολούθησε πιστά τη διατροφή σου. ¨Ολα θα πάνε καλά
29-10-2009, 08:27 #23
ξεκινησα το καπνισμα λογω αγχους και για να με βοηθησει να μην τρωω τοσο, να εχω κατι να απασχολω χερια -στομα
μπουρμ******λα!!!!!!
μου μεινε η συνηθεια, αλλα ωρες ωρες ανακατευομουν με το τσιγαρο και ειχα υπογλυκαιμια με αποτελεσμα να θελω γλυκο, εμενα που δεν μ αρεσουν τα γλυκα! συνεπως νομιζω οτι μαλλον κακο κανει και σε αυτο
λεω παντως να το κοψω μια που ξαναξεκινησα να τραχω και δεν μπορεις να τρεχεις με τα πνευμονια γεματα πισσα
απο χτες νιωθω αλλος ανθρωπος , πιο αισιοδοξη.
29-10-2009, 13:59 #24
Ακριβώς device, η διαφορά φαίνεται όταν πας να γυμναστείς, ότιδήποτε και να κάνεις ακόμα και απλό περπάτημα. Υπάρχει διαφορά και τη νοιώθεις. Εγώ παλιά δε μπορούσα να ανέβω πάνω από 2 ορόφους και τώρα ανεβοκατεβαίνω 4 , έτσι για πλάκα. Αυτή είναι και η άκησή μου άλλωστε μαζί με 30' λεπτά την ημέρα γρήγορο περπάτημα.
06-11-2009, 10:56 #25
Συγχαρητηρια σε ολους οσους το εκοψαν κ θα καταφερουν να μη το ξαναρχισουν... Παντα ημουν ευσωμη κ με καμπυλες...ειχα ομως καταφερει να αγαπησω τον εαυτο μου. Παραλληλα καπνιζα συστηματικα απο ππρωτη λυκειου, επειδη ηταν της μοδας που να μην ηταν. Μου εγινε συνηθεια κ εξαρτηση σε τετοιο βαθμο που αρχισα να καπνιζω ανεξελεγκτα οποτε περνουσα στρεσογονα περιοδο, δηλαδη παντα!
Εφτασα 29 χρονων, εχοντας βρει τον αντρα που ηθελα να παντρευτω, καπνιζοντας σα φουγαρο κ φοβουμενη οτι μετα τον επικειμενο γαμο σε περιπτωση εγγυμοσυνης θα επαιρνα τουλαχισδτον 10 κιλα απο το μωρο κ ενας Θεος ξερει ποσα αλλα αποτο κοψιμο του τσιγαρου. Απο ολες αυτες τις σκεψεις μου οδηγηθηκα στο να παρω αποφαση και να κοψω ειτε το τσιγαρο ειτε τα περιττα κιλα. Αποφασισα το τσιγαρο, ώστε να εβλεπα πως θα εξελισσοταν ττο βαρος μου κ μετα σκοπευα να χασω ολα μαζι τα περιττα κιλα.
Τωρα που σας γραφω εχω καταφερει κ δεν καπνιζω εδω κ εναμιση σχεδον χρονο κ παραλληλα προσπαθω να χασω τα 13 κιλα που πηρα με το κοψιμο του τσιγαρου. Να σημειωσω οτι βρηκα διαιτολογια μου που δειχνουν οτι αρχες του 2007 ημουν 82 κιλα (ενω καπνιζα) και μεσα του 2008, πριν να κοψω το τσιγαρο, ειχα ανεβασει το βαρος μου κατα 6-8 κιλα, δε θυμαμαι ακριβως, (ενω παλι καπνιζα). Εν ολιγοις τα κιλα μου ειχαν παρει την ανιουσα ηδη ενω ημουνν καπνιστρια οποτε δε θα ριξω τα 13 κιλα στο τσιγαρο αλλα στην αδυναμια μου στο φαγητο. Ναι πλεον προκειται μονο για αδυναμια διοτι παλια δεν ηξερα πως να τραφω...τωρα το γνωριζω αλλα εχω ακομα προβλημα με την ποσοτητα κ οχι με τον συνδιασμο των τροφων (που ειναι εξισου σημαντικος)...
Αφου επαθα κ εμαθα πιστευω οτι αν ημουν καποια αλλη θα με συμβουλευα να κοψω το τσιγαρο πρωτα, να εχω προετοιμαστει για αυξηση βαρους, να αρχισω γυμναστικη παραλληλα με τη διακοπη ωστε να εκτονωνομαι, να τρωω απειρα φρουτα αντι για γλυκα οποτε θελω να καπνισω, να μη δινω αλλοθι οτι παιρνω τα κιλα λογω τσιγαρου κ δε φερω ευθυνη και τελος, αφου σταθεροποιηθει ο οργανισμος μετα την "απωλεια" του τσιγαρου να αρχισω να τρεφομαι οπως πριν κ σταδιακα να αρχισω κ διαιτα...
Μην πιεζεστε. Ο οργανισμος ειναι σαν ελατηριο, αμα τον πιεσεις υπερβολικα θα εκτιναχθει παλι πισω. Ολα θελουν τον χρονο τους. Να τονισω ομως οτι θα δειτε αποτελεσμαα...
προσωπικα πιστευω οτι μεχρι το Πασχα που λεω να παντρευτω προλαβαινω να χασω ολα τα κιλα του τσιγαρου (ήδη εχω χασει 7-8) κ επιπλεον κιλα ωστε να παω στα 80+ που ειχα συνηθησει να ειμαι. Μετα σιγα σιγα ελπιζω να πεσω 75 ωστε σε περιπτωση εγγυμοσυνης να εχω περιθωριο αυξησης βαρους...
Ενα ξερω ομως...ΔΕ ΘΕΛΩ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΠΑΩ 100+ ΚΙΛΑ. Ηταν η πιο ασχημη φαση της ζωης μου. Ομως καταφερα κ δε ξανακαπνισα κ μαλιστα νομιζω οτι δε θα ξανακαπνισω ποτε μετα απο τοσο κοπο που εκανα να το κοψω!
ΥΓ ισως σε καπους φαινεται υπερβολη να θεωρω τα 80 κιλα οκ για υψος 1,63 που εχω, ομως εγω στα 80 νιωθω τελεια με τον εαυτο μου κ μου αρκει. επισης να προσθεσω οτι στα 94 που ειμαι τωρα νομιζουν οτι ειμαι 84
06-11-2009, 10:58 #26
Συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα αλλα ειμμαι με το νοτμπουκ κ δε το συνηδειτοποιησα οτι εγραψα ολα αυτα... Ελπιζω να βοηθησα καποιους που ισως περνουν τα ιδια κ θα χαρω πολυ να μαθω οτι δεν ειμαι η μονη! Αγαντα παιδια
06-11-2009, 11:49 #27
Μπράβο κακό κορίτσι που το έκοψες! Εννοείται ότι μετά από τόσο κόπο δεν πρόκειται να το ξαναρχίσεις...
06-11-2009, 16:28 #28
badgirl ,αν είναι έτσι τα κακά κορίτσια,πώς είναι τότε τα καλά;
Πολύ μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τα πράγματα,
ακόμα κι η χαλαρότητα από άγχος στα σχέδια που καταστρώνεις!Μπράβο σου!
Ώστε έχουμε και γάμο το Πάσχα με το καλό,ε;Υπεροχοϋπέροχότατα!
Κι όσο για απολογίες για την έκταση του ποστ,επίτρεψε μου να γελάσω,
αν το θεωρείς μεγάλο...Έχουμε δει Α4 και Α3 εδώ μέσα...ου...Είσαι νινί ακόμα!
Α,να μην ξεχάσω να σ'ευχαριστήσω και για την άγνωστη λέξη της ημέρας:
Αγάντα---> ως ναυτικό πρόσταγμα : κρατήσου ή σπρώξε
ως ουσ. : δύναμη, αντίσταση,πιάσιμο απ' όπου μπορεί κανείς να κρατηθεί,πάσσαλος ή κρίκος για πρόσδεση
06-11-2009, 20:56 #29
badgirl, εσύ μόνο αυτό δεν είσαι, "κακό κορίτσι"! μπράβο για το κουράγιο σου, και επειδή κι εγώ το πέταξα το τσιγάρο πριν μερικούς μήνες ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό που πέτυχες!
Στα κιλά τώρα, μου έχουν πει οτι καπνίζοντας είναι σα να καίγονται περίπου 250-300 θερμίδες την ημέρα. ' Ετσι με αυτό συν την αμηχανία από την έλειψη, συν οτι έχει βελτιωθεί τρομερά η γεύση μας κόβοντας το τσιγάρο, παίρνουμε τα κιλάκια.
Αν αυξήσουμε την κίνηση μας και μειώσουμε λίγο το φαγητό τα χάνουμε είναι σίγουρο. Σε αυτή τη φάση βρίσκομαι εδώ και κάποιους μήνες κι εγώ προσπαθώντας να κάνω δίαιτα, "παραπατώντας" μερικές φορές, αλλά συνεχίζω και θα τα καταφέρω κάποια στιγμή!
Σου εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου ότι ποθείς να το επιτύχεις γιατί το αξίζεις !
07-11-2009, 09:57 #30
Να'στε καλα παιδια, επισης Lily! Ο,τι θελεις σφυρα "ναυτικα"
Το badgirl το εμπνευστηκα απο το "μπλουζακι" που εχω κρεμασει στο αμαξι. Τωρα το γιατι το πηρα για το αμαξι δεν ξερω. Μου εκανε κλικ! Ισως μεσα μου να ηθελα να ειμαι bad kai oxi fat. Οπως λεει μια φιλη μου...εχεις δει ποτε ανθρωπο παχουλο να ειναι κακος...? Ολοι λεει ειναι χαμογελαστοι...Που ναξερε τι τραβαμε οταν ειμαστε μονοι μας...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία