μηπως ειμαι αχαριστος???
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
    Junior Member

μηπως ειμαι αχαριστος???

καταρχήν καλημέρα και καλό κουράγιο σε όλους.
    Το τελευταιο σαββατοκύριακο το περασα μεσα στην απογοητευση την θλιψη και τις αρνητικες σκεψεις. δεν εχω παει ποτε μου σε ψυχολογο (αν και θα ηθελα καποιες στιγμες στο παρελθον να παω) αλλα μαλλον ειχα πεσει σε καταθλιψη. το προβλημα ειναι οτι δεν βιωσα καποιο εντονο αρνητικο συμβαν για να με ριξει τοσο. Απλα ένοιωθα ομως οτι ολα στην ζωη μου πανε χαλια και οτι ολα ειναι στραβα και αυτο το συναισθημα το νοιωθω κατα καιρους εδω και πολλα χρονια.
    το ανησυχητικο ειναι οτι αντικειμενικα τα πραγματα ειναι καλα και για να γινω συγκεκριμενος

1) εχω την σταθερη μου δουλεια (δημοσιο)
    2) εχω σχεση με καλη και ωραια κοπελα
    3) εχω την υγεια μου
    4) εχω τους γονείς μου (παρολο που δεν εχω και τις καλυτερες σχεσεις μαζι τους)
    5) η εμφανιση μου ειναι αρκετα καλη

τα συναισθηματα λοιπον που βιωσα το πσκ αλλα και κατα τακτα χρονικα διαστηματα ειναι καπως ετσι

1) εχω σκατοδουλεια , 8α ηθελα καλυτερη
    2) εχω προβληματα με τη σχεση μου, εχει πεσει ρουτινα, 8α ηθελα ισως κατι ποιο εντονο
    3) χαλια οι σχεσεις μου με τους γονεις μου, δεν εχουμε καλη επικοινωνια , θα ηθελα να εχω καλυτερες σχεσεις αλλα δεν κανω και εγω κατι να αλλαξει αυτο
    4) θα ηθελα να εχω καλυτερη εμφανιση
    5) φοβος για το μελλον και διαφορες αλλες φοβιες
    6) μιζερια
    7) αισθημα του οτι κατι μου λείπει απο την ζωη μου
    8) έλλειψη αυτοπεποιθησης
    κτλ
    κτλ

ενω λοιπον η λογικη μου λεει οτι ολα πανε καλα , μερικες φορες χανω τον ελεγχο και ολα γινονται μαυρα και αραχνα.

ισως το προβλημα μου να ειναι πολυσυνθετο ισως να ειναι και πολυ απλο οπως και να εχει ενοιωσα την αναγκη να το εκθεσω μηπως και αισθανθω καλυτερα και μηπως μεσα απο προτασεις και απαντησεις βγει κατι καλο.

Senior Member
    Eγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι αυτή η γκρίνια εδώ μέσα. Μα αφού θες όλα αυτά που λες, γιατί δεν τα κάνεις ?

Senior Member
    Μερικές φορές έχω νιώσει το ίδιο συναίσθημα με αυτό που λες κι ένιωθα ακόμα πιο χάλια γιατί φορτωνόμουν με ενοχές αισθανόμενη ως \"μη φυσιολογική\".
    Απενοχοποιήσου και ψάξε μέσα σου στο γιατί αισθάνεσαι έτσι. Όταν βρεις το γιατί θα βρεις και τρόπο να το αλλάξεις
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Junior Member
    Originally posted by liberchild
    Eγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι αυτή η γκρίνια εδώ μέσα. Μα αφού θες όλα αυτά που λες, γιατί δεν τα κάνεις ?
    δεν καταλαβαινω καθολου μα καθολου

Junior Member
    Originally posted by anwnimi
    Μερικές φορές έχω νιώσει το ίδιο συναίσθημα με αυτό που λες κι ένιωθα ακόμα πιο χάλια γιατί φορτωνόμουν με ενοχές αισθανόμενη ως \"μη φυσιολογική\".
    Απενοχοποιήσου και ψάξε μέσα σου στο γιατί αισθάνεσαι έτσι. Όταν βρεις το γιατί θα βρεις και τρόπο να το αλλάξεις
    εσυ πως το ξεπερασες? αλλαξες κατι η απλα το αποδεχτηκες?

Banned
    αχάριστε, με τη σειρά που τα αναφέρεις
    1) Ψάξε για μια άλλη δουλειά (αξιολογώντας λογικά τα θετικά και τα αρνητικά αυτής που έχεις και λαμβάνοντας υπόψιν ότι τέλεια δουλειά δεν υπάρχει και όταν τη βρεις παραιτήσου. Αν δεν θες να αφήσεις την ασφάλεια του δημοσίου, βρες μια δεύτερη δουλειά που να σου δίνει ικανοποίηση ή ασχολήσου με κάτι άλλο που σε ενδιαφέρει και σε γεμίζει.
    2) Συζήτησε το θέμα της ρουτίνας με τη σχέση σου και με τον εαυτό σου. Σε κάθε μακροχρόνια σχέση (είναι υπάρχουν φάσεις ρουτίνας, αν είναι μόνιμη κατάσταση εσύ αποφασίζεις αν θα μείνεις ή όχι και γιατί. Γιατί είσαι σε αυτή τη σχέση; Το \'καλή και ωραία\' δεν λέει τίποτα, εσένα σου κάνει;
    3) Με τους γονείς σου βεβαίως και μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια, μένετε μαζί;
    4) Τι θέλεις και μπορείς να αλλάξεις στην εμφάνισή σου;
    5) Οι φοβίες που έχεις σε εμποδίζουν να απολαύσεις την καθημερινή ζωή; Αν ναι, φταίνε οι φοβίες ή αυτά που μπορείς να αλλάξεις και δεν το κάνεις;
    6) Τι εννοείς μιζέρια;
    7) Πιθανώς σου λείπει: η εκτίμηση όσων έχεις, η τόλμη να αλλάξεις όσα δεν σου αρέσουν, η εκτίμηση στον εαυτό σου.
    8) Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται όταν θέτουμε στόχους και τους υλοποιούμε.

Senior Member
    Originally posted by αχαριστος
    Originally posted by anwnimi
    εσυ πως το ξεπερασες? αλλαξες κατι η απλα το αποδεχτηκες?
    Προσπάθησα να το αποδεχτώ πιστεύοντας ότι εγώ φταίω. Για λίγο έως πολύ δούλεψε αλλά μετά γύρισε μπούμερανγκ.
    Είμαι στη φάση που το ψάχνω. Και ήδη νιώθω καλύτερα. Στην πράξη έχω περάσει αλλά ακόμα με δειλά βήματα.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Συμφωνώ με marina

Senior Member
    Αυτό που καταλαβαίνω στα λόγια της Liber είναι η μέθοδος \"ταρακούνημα\" ))

Θέλει να σου πει ότι θα σε γλιτώσει από πολύ κόπο και χρόνο να δραστηριοποιηθείς στο να κάνεις όλα αυτά που θες παρά να σκέφτεσαι ότι είσαι αχάριστος και να χαλιέσαι (κι εγώ το έκανα και το κάνω δυστυχώς ακόμη και τώρα αλλά σε μικρότερο βαθμό )

Senior Member
    Αλλά κακώς απάντησα, μπορεί να είμαι λάθος. Η ίδια μπορεί να το κάνει καλύτερα για τα λεγόμενά της.

Banned
    αχαριστε,
    δεν εισαι αχαριστος.... απλα παμφαγος...
    :P

Συνειδητοποιησε οτι το συμπαν ειναι απειρο και μαζι με αυτο και οι αναζητησεις του.
    Επισης συνδιασε το, με το οτι ναι μεν το συμπαν ειναι απειρο, δεν εισαι ομως εσυ που εισαι πεπερασμενος....

Δες αυτες τις δυο αντιφασεις και θα καταλαβεις πολλα....

Senior Member
    ενδιαφεροντα σου λειπουν και κατι δημιουργικο να ασχοληθεις
    δεν ξερω παλι ισως και να εισαι λιγακι .αχαριστος .εως και πολυ.ριξε μια ματια γυρω σου και δες ποσοι συνομηλικοι μας(την ιδια ηλικια εχουμε btw)κανουν δουλειες του <ποδαριου>η υποαμοιβομενες αφου τους βγαινει το <λαδι>και μετα ισως εκτιμησεις την ασφαλεια(αλλα και την απολυτη βαρεμαρα ειναι η αληθεια)του δημοσιου
    τιποτα δεν ειναι τελειο σ αυτη τη ζωη παντως εχε το υποψιν σου

Senior Member
    Eγώ το θεωρώ μιζέρια έως γκρίνια να μην υπάρχει ένα συγκεκριμμένο πρόβλημα να μοιραστεί κάποιος σ αυτό το φόρουμ, και απλά να αμπελοφιλοσοφεί. Ενα πράγμα σαν να του φταίνε όλα. Κουράζει αυτό, γιατί πώς να λύσεις όλα αυτά τα προβλήματα, απαριθμώντας τα ένα προς ένα, πού να ψάξεις να βρεις τα πώς και τα γιατί, μπερδεμένες καταστάσεις.

Όλοι λίγο-πολύ κατά διαστήματα σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη ζωή μας, ακόμη και αν όλα μας πάνε δεξιά. Δυστυχώς μόνο κάτι πραγματικά σημαντικό μας δείχνει ποια είναι η αξία στη ζωή και εύχομαι φίλε μου να μη το πάθεις για να σταματήσεις να μιζεριάζεις για θέματα που είναι στο χέρι σου να αλλάξεις ανά πάσα στιγμή.....

Junior Member
    Originally posted by liberchild
    Eγώ το θεωρώ μιζέρια έως γκρίνια να μην υπάρχει ένα συγκεκριμμένο πρόβλημα να μοιραστεί κάποιος σ αυτό το φόρουμ, και απλά να αμπελοφιλοσοφεί. Ενα πράγμα σαν να του φταίνε όλα. Κουράζει αυτό, γιατί πώς να λύσεις όλα αυτά τα προβλήματα, απαριθμώντας τα ένα προς ένα, πού να ψάξεις να βρεις τα πώς και τα γιατί, μπερδεμένες καταστάσεις.
    καταρχην χωρις να σε ξερω φυσικα ουτε καν απο καποιο αλλο ποστ, να σου πω οτι μου κανει εντυπωση η αρνητικη σταση σου απεναντι στο τοπικ μου, προφανως αντιμετωπιζω προβλημα αλλα μου κανει εντυπωση ο ρατσισμος στο ειδος του προβληματος.
    εσυ γιατι μπαινεις εδω αληθεια???? θες να μου πεις να σου βρω λυση με την δικη σου λογικη????? πες μου θα εκπλαγεις!!!!

ααα και αν σε ενοχλει η γκρινια εδω μεσα μπορεις να μπεις καπου ποιο αναλαφρα , να μια ιδεα ας πουμε http://www.filaki.gr

Page 1 of 2 12 LastLast