Results 1 to 12 of 12
-
17-09-2009, 10:11 #1
Στέλιος:Κήλη & κοιλιοπλαστική στους 25 μήνες
Λοιπόν....Στις 17.06.2009 έκανα τελικά την αποκατάσταση της κήλης και την κοιλιοπλαστική.Στην πορεία της αναζήτησης κατάλληλου ιατρού και όχι κάτω από το επίπεδο του Κου Καλφαρέντζου,αρχικά του το έριξα απ'έξω απ'έξω τον περασμένο Νοέμβριο,αλλά όπως έγραψα και σε άλλο ποστ,τα χειρουργεία παχυσαρκίας δεν του επιτρέπουν πλέον να πραγματοποιεί κήλες και πλαστικές που μέχρι πριν 2 χρόνια ξέρω ότι έκανε,εκτός εάν από σπόντα και ακύρωση άλλου χειρουργείου μπορέσει και το κάνει.Μιας και δουλεύω σε νοσοκομείο,είπα να απευθυνθώ στον εκεί πλαστικό,ο οποίος μου είπε πως επειδή θεωρείται αισθητική επέμβαση δεν μπορεί να μου την κάνει εκεί,αλλά σε ιδιωτική κλινική,με κόστος και για τα 2 περίπου 2500?,νοσηλεία 2-3 μέρες και φεύγεις με τις παροχετεύσεις.Δεν θα υπήρχαν σημάδια μετά,για την κήλη σπανίως χρησιμοποιεί πλέγμα εκτός ίσως από κάποιο μικρό κομμάτι σε εξαιρετικές περιπτώσεις,είχε εμπειρία από ασθενείς του Κου Καλφαρέντζου και του έκαναν εντύπωση τα αποτελέσματά του,χειρουργεί Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια επισκέφθηκα στο ίδιο νοσοκομείο κλασσικό χειρουργό ο οποίος γνωρίζει και πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη μπαι πας,γνωρίζει τον Καθηγητή,πήρα θετικά σχόλια από ειδικευόμενο του 424ΓΣΝΕ(εκεί έκανα την επέμβαση) ο οποίος ανήκει στην ομάδα του Καθηγητή και προβληματίστηκα εν σχάση με όσα μου είχε πει ο πλαστικός στα εξής σημεία,τα οποία έγειραν και την πλάστιγγα υπέρ του να τον εμπιστευθώ:να μην την βλέπω σαν αισθητικό χειρουργείο διότι είναι συνέχεια του προηγούμενου για βελτίωση της υγείας καθώς το εναπομείνον λίπος κάνει κακό στον οργανισμό όσο παραμένει.Η λύση της μη χρησιμοποίησης πλέγματος για την κήλη και ειδικά σε εμένα που σηκώνω βάρη,με συρραφή μυών,έχει δοκιμαστεί και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα καθώς πολλές φορές δημιουργούνται ξανά κήλες.Είναι εξίσου σοβαρό χειρουργείο με το προηγούμενο,με μεγαλύτερες τομές και τα σημάδια θα είναι μικρότερα από την τομή που είχα από το Ρίο(που δεν την θεωρούσα και αμάν παρά το ότι ήταν με συρραπτικά δερματικά κλιπς και όχι πλαστική.Νοσηλεία 1 εβδομάδας,με το παρόν βάρος κίνδυνοι ασήμαντοι.
Δεν είχα το χρόνο να ψαχτώ παραπάνω και αφού πήρα τις συστάσεις,πήρα την απόφαση.Έκανα τις απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις,ανάλογες σε όγκο του Ρίο(ευτυχώς ή δυστυχώς για μένα είναι το μέτρο σύγκρισης σε όλα,μιας και δεν έχω και από αλλού εμπειρία),προετοιμασία το βράδυ με ξύρισμα και καθαρκτική λεμονάδα,ήρθε ο αναισθησιολόγος για ιστορικό και νανάκια.Η αγωνία υπήρχε,αλλά όχι στο βαθμό της 1ης φοράς.
Στις 07.15 ήρθε ο χειρουργός με το μαρκαδοράκι του και σχημάτισε ένα σχεδόν τρίγωνο που ξεκινούσε κάτω από το στήθος και ελλειπτικά κατέληγε σχεδόν στη μέση στο μηρό,το ίδιο έκανε και από την άλλη πλευρά.Στις 07.30 με πήραν,το χειρουργείο τεράστιο,ολοκαίνουργιο και σύγχρονο.Οι κοπέλες μες την καλή χαρά,όλα θα πάνε καλά κτλ.Ήρθε και ο χειρουργός με την μπαντάνα του,με κοιτάει,καλή επιτυχία μου λέει.Ευχαριστώ λέω,στα χέρια σας είναι...Όλα καλά θα πάνε μου λέειʼρχισα να κρυώνω και άναψαν το θερμαινόμενο κρεββάτι και μετά μου έβαλαν μια φουσκωτή θερμαινόμενη 'φούσκα'.ʼρχισαν να βάζουν ορούς κτλ και αποφασίστηκε να γίνει και επισκληρίδιος.Κουλουριάστ� �κα και για περίπου 20΄ έκαναν τις δοκιμές για το αν είναι στο σωστό σημείο.Τελικά φάνηκε ότι είναι οκ,γύρισα,μάσκα,βουητό στα αυτιά και στο κεφάλι και τέλος....Ήταν 08.35.
Ο χειρουργός βγήκε στις 13.15 μούσκεμα,ενημέρωσε ότι όλα είναι οκ και θα μείνω περίπου 1-1.30 ώρα στην ανάνηψη.Το χειρουργείο κράτησε παρά κάτι 5 ώρες και αφαιρέθηκαν 3 κιλά λίπους και δέρματος.
Όταν άνοιξα τα μάτια μου ήταν 13.45.Ο αναισθησιολόγος ήταν από πάνω μου,με ρωτάει,πως είσαι;πονάω του λέω...Ένιωθα κράμπες το στομάχι και μια ενόχληση,όχι ακριβώς πόνο.Μου είπε ότι προφανώς η επισκληρίδιος δεν έφθασε μέχρι το σημείο που έπρεπε και δεν έκανε τη δουλειά της.Θα την βγάλουμε μου λέει και θα διορθώσουμε αμμέσως τον πόνο με άλλο είδος αναισθησίας.Μου έβαλαν 1 μπουκάλι μορφίνη που θα πατούσα ανά 7΄αν ένιωθα πόνο.Αν το πατούσα νωρίτερα δεν έβγαζε γιατί είχε ασφάλεια.Με πήγαν στο θάλαμο,έτσουζαν τα μάτια από την αναισθησία και δεν ένιωθα ευχάριστα.Μετριαζόταν με τη μορφίνη,αλλά καμμία σχέση με την επισκληρίδιο που είχα στο Ρίο και δεν ένιωθα καθόλου πόνο.
Αργότερα ήρθε και ο χειρουργός,με καθησύχασε,μου είπε ότι κατά τις 20.00 θα σηκωθώ να περπατήσω.Γούρλωσα τα μάτια μου....Πράγματι ήρθε η νοσηλεύτρια και σιγά σιγά γιατί ένιωθα έντονο τράβηγμα στην κοιλιά,σηκώθηκα,στάθηκα όρθιος και έκανα 1 βόλτα στο διάδρομο.Ορός,καθετήρας,3πα ροχετεύσεις,μορφίνη,πλήρες κοκτέιλ.Όχι νερό,περπάτημα για να ενεργοποιηθεί το έντερο.
Την επόμενη μέρα βγήκε ο καθετήρας,υγρά και μόνο,περπάτημα,τράβηγμα στην κοιλιά,αντιπηκτική αγωγή,αντιβίωση και το κοκτέιλ μέχρι την έξοδο.
Οι μέρες κύλισαν κάπως έτσι,πολύ τράβηγμα στη μέση του στομάχου μέχρι και σήμερα,επειδή έφαγα σχετικά νωρίς στερεά τροφή, υποβοηθήθηκα με φλιτ και υπόθετα.Τη 4η μέρα βγήκαν οι 2 παροχετεύσεις και την 6η μέρα βγήκα με τη μία παροχέτευση να με συνοδεύει και την έβγαλα σήμερα.Βήχας,γέλιο και φτέρνισμα είναι επίπονα καθώς ζορίζονται οι μυς.
Το πλέγμα που τοποθετήθηκε είναι μεγέθους 20*30,μπήκαν τα έντερα στη θέση τους,τομή υπάρχει από τον ένα μηρό μέχρι τον άλλοστο ύψος περίπου του εσώρουχου και μία κάθετη που έχει αντικαταστήσει την προηγούμενη του Ρίο αλλά έχει λίγο μεγαλύτερο μήκος καθώς πάει λίγο λοξά και κυκλώνει τον αφαλό.
Τώρα έχουν μείνει τα μικρά δερματικά συρραπτικά κλιπς,μικρότερα του Ρίο,που θα βγουν την επόμενη Πέμπτη.
Ένιωσα ενοχλήσεις με κάποια φαγητά και το φούσκωμα παραμένει.Μου είπε ότι είναι φυσιολογικά καθώς το έντερο που έρχεται σε επαφή με όλα αυτά εκεί μέσα,'ενοχλείται' και αλλάζει συνήθειες,δεν υπάρχει εξήγηση και προσδιορίσιμο χρονικό όριο που θα σταματήσει.Σήμερα με ενοχλεί κάτι που δεν με ενοχλούσε και αύριο μπορεί να μην με ενοχλεί.Το φούσκωμα θα αντιμετωπιστεί με ντεπόν,όλα τώρα προσπαθούν να πάρουν τη θέση τους εκεί μέσα,γίνονται διεργασίες και είναι φυσιολογικό.
Οι τομές μου φαίνεται ότι θα είναι ανεπαίσθητες εκτός αυτής του αφαλού που έχει και άλλου είδους ράμματα,αλλά μου είπε ότι ούτε εκεί θα μείνει σημάδι,αλλά θα αργήσει περισσότερο να επουλωθεί όπως και ότι το 'ίσιωμα' της κοιλιάς θα γίνει τελευταίο.Μένει να επαληθευτούν τα λεγόμενα του ντόκτορ.
Η διάγνωση ήταν μετεγχειρητική κοιλοιοκήλη,κρεμάμμενη κοιλιά,έδαφος χειρουργηθήσας νοσογόνου παχυσαρκίας και οι 'εργασίες' που έγιναν είναι δερμολιπεκτομή,κοιλιοπλασ� �ική,αποκατάσταση με τοποθέτηση ενδοπεριτοναικού πλέγματος HI-TEX.
Αποφυγή άρσης βάρους για 2 μήνες,άδεια 45 μέρες.
Η συμπεριφορά του γιατρού άψογη,απαντήσεις σε όλα με λεπτομέρειες,το νοσοκομείο σύγχρονο αλλά με τα προβλήματα που διέπουν το δημόσιο,εντύπωση προκαλεί η ησυχία που επικρατεί καθώς το επισκεπτήριο τηρείται (Στρατός γαρ...)και μόνο συνοδός επιτρέπεται αν το ζητήσεις από το γιατρό,οι νοσηλεύτριες οι περισσότερες είναι καλές. Νομίζω τα έγραψα όλα....
- 18-09-2009, 00:25 #2
Στέλιο η περιπέτειά σου είναι συγκλονιστική, έχεις πολύ κουράγιο. Σου εύχομαι να αγαπήσεις και να χαρείς το καινούριο σου σώμα γιατί κουράστηκες πολύ να το αποκτήσεις. Κάποιοι έχουν ωραίο σώμα από τη φύση και συχνά το"τιμωρούν" με δίαιτες, εμετούς και χαρακώματα. Κάποιοι άλλοι κουράζονται για να το αποκτήσουν και ξέρουν να το προσέχουν και να το εκτιμούν. Να' σαι πάντα καλά!!!
19-09-2009, 16:28 #3
Να είσαι καλά,καλή συνέχεια!
22-09-2009, 05:01 #4
Α,ρε,Στελάρα!Χαρά στη μνήμη σου και το κουράγιο σου να τα γράψεις όλα αυτά ("νομίζω τα έγραψα όλα"σου λέει!)
Και φυσικά χαρά στο ψυχικό σθένος,που έδειξες και δείχνεις,να τα χειρίζεσαι καθημερινά όλα αυτά!
Κλείνει όμως έτσι νομίζω για τα καλά ο κύκλος της επαναφοράς του σώματος σου από την παχυσαρκία!
Καλή δύναμη για τη συνέχεια!Ήξερα πως η κοιλιοπλαστική είναι επίπονη για αρκετό μετεγχειρητικά διάστημα
και θέλει πολλή προσοχή,αλλά δε φανταζόμουν πως θα υπήρχε παροχέτευση για ολόκληρο τρίμηνο!
Αυτή είναι πάγια διαδικασία κοιλιοπλαστικής ή σε συνδυασμό και με την κήλη,που παρουσίασες;
Να ξέρουμε κι εμάς τι μας περιμένει!
22-09-2009, 20:26 #5
Αυτή είναι η διαδικασία της κήλης μαζί με την πλαστική,αν κάποιος κάνει λαπαροσκοπικά το χειρουργείο παχυσαρκίας το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα κάνει κήλη.
Η παροχέτευση δεν μένει 3 μήνες,λάθος κατάλαβες,μου άφησε 1 για να πάω σπίτι και 3 μέρες αργότερα βγήκε και αυτή.
ʼσχετο,δεν μου έρχονται ειδοποιήσεις για νέα μυνήματα παρά το ότι τα έχω σε παρακολούθηση,συμβαίνει και σε εσάς;
28-11-2010, 23:06 #6
asxeto,,, Στέλιο πόσα πλήρωσες τελικα σ αυτο το γιατρό?
29-11-2010, 08:37 #7
Τίποτα,αφού είναι δημόσιο νοσοκομείο(απλά επειδή είναι στρατιωτικό δεν μπορεί να πάει όλος ο κόσμος εκεί,εγώ είμαι υπάλληλος γι αυτό δικαιούμαι να πάω εκεί).
29-11-2010, 10:58 #8
συγνωμη που επιμενω,,, αλλα φετος το καλοκαιρι καιμετα που ειπαν οτι τα στρατιωτικα νοσοκομεια ανοιγουν σε ολα τα ταμεια και επειδη ειμαι στο ΙΚΑ ( υπαλληλος ΝΠΔΔ) πηρα τηλεφωνο σε στρατιωτικο νοσοκομειο, μου εδωσαν το κινητο του γιατρου, που μου ειπε οτι δε μπορουν να μπουν στο νοσοκομειο άλλοι ασχετοι , αλλά αν πηγαινα στο ιατρειο του θα το κανονιζε και πως η εγχειρηση ( για αδυνατισμα) θα μου στοιχιζε 10.000 ευρω στο στρατιωτικο νοσοκομειο,,,
Αρα επανερχομαι,, εισαι υπαλληλος του δημοσιου? με ΙΚΑ, πολτικο προσωπικο του στρατου?,,,, ( ασε που μια αλλη εγχειρηση σε δημοσιο νοσοκομειο μας πηγε 800 κατοσταρικα σε φακελακι και οι γονει ςμου που εχουν καθε τρις και λιγο επεμβασεις σκανε τα αντερα τους).... πλζ εξπλαιην διοτι μπαινω σε τερα ινκογκνιτα εδω ,,,, και χρειαζομαι σοβαρο κοατσινγκ!!!
29-11-2010, 19:49 #9
Αν και περιμένω το οκ από τον ντόκτορ στο 18μηνο το Γενάρη, δεν αντέχω άλλο την ενοχλητική κήλη! Ρωτώντας και αναζητώντας συστάσεις, τελικά κατέληξα στον Ευαγγελισμό. Θα μπει πλέγμα στην κήλη, και ταυτόχρονα θα αφαιρεθεί και ό,τι έχει περισσέψει στην "κρεμάμενη κοιλιά". Αφού τους δώσω το τελικό οκ τέλος γενάρη, θα κάνω την επέμβαση αρχές Φλεβάρη. Διαβάσω και ξαναδιαβάζω την ιστορία σου Στέλιο για να δω τι να περιμένω, τι να αποφύγω, τι να φοβάμαι. Να προσέχω την επισκληρίδιο, να αποφύγω τις στερεές τροφές και να υπολογίζω σε 45ημερη άδεια που θα περάσει με πόνους - καλά τα λέω; Έχεις κάτι να προσθέσεις;
29-11-2010, 23:06 #10
Originally posted by anna65
Διαβάσω και ξαναδιαβάζω την ιστορία σου Στέλιο για να δω τι να περιμένω, τι να αποφύγω, τι να φοβάμαι. Να προσέχω την επισκληρίδιο, να αποφύγω τις στερεές τροφές και να υπολογίζω σε 45ημερη άδεια που θα περάσει με πόνους - καλά τα λέω; Έχεις κάτι να προσθέσεις;
Το ότι 'βούλωσα' ήταν λάθος που μου έστειλαν στέρεη τροφή και έχει να κάνει με το λάθος διαιτολόγιο και τον ανύπαρκτο διαιτολόγο(α ρε Νάνσυ πόσες φορές σε θυμάμαι κι ας μην τηρώ όσα λες..)
Για την άδεια,δεν ξέρω αν όλοι δίνουν το ίδιο.
Πόνους όχι ακριβώς ή μάλλον όχι συνέχεια.Φούσκωμα πολύ,νόμιζα θα σκάσω ώρες ώρες και θα πεταχτούν τα κλιπς
29-11-2010, 23:21 #11
Originally posted by Anagenisiaki_Thea
συγνωμη που επιμενω,,, αλλα φετος το καλοκαιρι καιμετα που ειπαν οτι τα στρατιωτικα νοσοκομεια ανοιγουν σε ολα τα ταμεια και επειδη ειμαι στο ΙΚΑ ( υπαλληλος ΝΠΔΔ) πηρα τηλεφωνο σε στρατιωτικο νοσοκομειο, μου εδωσαν το κινητο του γιατρου, που μου ειπε οτι δε μπορουν να μπουν στο νοσοκομειο άλλοι ασχετοι , αλλά αν πηγαινα στο ιατρειο του θα το κανονιζε και πως η εγχειρηση ( για αδυνατισμα) θα μου στοιχιζε 10.000 ευρω στο στρατιωτικο νοσοκομειο,,,
Αρα επανερχομαι,, εισαι υπαλληλος του δημοσιου? με ΙΚΑ, πολτικο προσωπικο του στρατου?,,,, ( ασε που μια αλλη εγχειρηση σε δημοσιο νοσοκομειο μας πηγε 800 κατοσταρικα σε φακελακι και οι γονει ςμου που εχουν καθε τρις και λιγο επεμβασεις σκανε τα αντερα τους).... πλζ εξπλαιην διοτι μπαινω σε τερα ινκογκνιτα εδω ,,,, και χρειαζομαι σοβαρο κοατσινγκ!!!
Εγώ είμαι πολιτικό προσωπικό του νοσοκομείου και έχω ταμείο Δημοσίου,με αυτό έκανα την κοιλιοπλαστική.Την επέμβαση της παχυσαρκίας την έκανα με το ΙΚΑ γιατί αυτό είχα τότε.
Θα ξαναπώ την άποψη μου:με την παραδοχη ότι στο Ρίο είναι η κορυφή σε τέτοιες επεμβάσεις,αν δεν έχεις τα χρήματα για ιδιωτικό και έχεις υπομονή για την αναμονή,πας στην κορυφή και τζάμπα,ούτε φακελλάκια προαπαιτούμενα ούτε τίποτα.
Έχεις τα χρήματα που χρειάζονται για ιδιωτικό και να συμπληρώσεις το ποσό που θα συμβάλει ο φορέας σου και δεν έχεις την υπομονή για τη λίστα στο Ρίο;υπάρχει γιατρός που εκπαιδεύτηκε στο Ρίο,στον κορυφαίο,και χειρουργεί στη Θεσσαλονίκη.Απλά πράγματα,εμπεριστατωμένη άποψη για το είδος της επέμβασης κι όχι 'αυτό κάνω σε όλους' και σωστή εκτέλεση.
Έχεις U2U
04-05-2014, 22:26 #12
Μετά από πέντε χρόνια; Oh my god, τόση μεγάλη πίεση ασκείται στα αεροπορικά ταξίδια; Τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω μπει σε αεροπλάνο μετά τις πλαστικές, οπότε δεν έχει δοκιμαστεί η δυναμική τους :crazy:
Γενικά, όπως κάθε επέμβαση - παρέμβαση, έχει τις πιθανές παρενέργειες, και τελικά η δική μου "ιδιαιτερότητα" να χαθεί ο οφαλός δεν είναι και τόσο σπάνια http://www.realself.com/question/peo...abdominoplasty. Μήπως να διεκδικούσα και γω αποζημίωση :lol:
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....