ερωτεύονται οι ψυχολόγοι ? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 77
    Banned
    εν ευθετω χρονο ισως....
    κατσε να μαυρισουμε λιγο, να στανιαρουμε και βλεπουμε.....

Ολα ειναι μεσα στο προγραμμα, αρκει να ξερεις τι θες.
    Αμα ξερεις, ο στοχος σου ειναι πολυ κοντα, αρκει να απλωσεις το χερι σου και φτανει.

Ευτυχως που εγω ειμαι εκτος τετοιων επαγγελματων.... χιχιχιχι

Senior Member
    Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν το ερώτημα είναι: Οι ψυχολόγοι ερωτεύονται τον πελάτη τους ή αν ερωτεύονται γενικώς;

Το δεύτερο νομίζω ότι είναι αυτονόητο καθώς όπως λέγατε στην αρχή οι ψυχολόγοι δεν έρχονται από άλλο πλανήτη αλλά...ζουν αναμεσα σας. Ίσως η δουλειά τους να βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση καθώς σταδιακά αυξάνεται το επίπεδο της εν-συναίσθησης τους και έτσι μπορούν να καταλάβουν-νιώσουν καλύτερα τον σύντροφό τους.

Άλλωστε λένε ότι εμείς οι ψυχολόγοι-και οι φοιτητες- είμαστε ερωτευμένοι πρώτα... με την δουλειά μας

Τώρα αν ερωτεύονται τον πελάτη είναι ένα ζήτημα και σίγουρα μπορεί να συμβεί καθώς φτερωτός θεούλης χρόνια και δεοντολογία δεν κοιτά.

Το πιο σωστό θα ήταν σε αυτή την περίπτωση να παραπέμψεις τον πελάτη σε συνάδελφο και εσύ... να του ζητήσεις να βγείτε με διαφορετικούς ρόλους αυτή την φορά

Senior Member
    Εγώ πάλι έχω \'βιωματική άποψη\' (αν επιτρέπεται αυτή έκφραση) για σχέση με άτομο της Ψυχοθεραπείας ...
    Τί να πω ... ?
    Ίσως καμιά φορά εμείς οι ... \"απέξω\" περιμένουμε περισσότερο \"ενσυναίσθηση\" ή \"προσεγμένη\" συμπεριφορά από το σύντροφο μας , θεωρώντας ότι λόγω ειδικότητας ενδεχομένως νάχει τον τρόπο και την ικανότητα να τα καταφέρνει πιο αποτελεσματικά στην επικοινωνία και στη διαχείριση \"κρίσεων\" γενικότερα ...

Στην πραγματικότητα, αυτό που κατάλαβα εγώ για τη δική μου περίπτωση ήταν οτι αυτή η ... \"εξοικείωση\" με το άθλημα ήταν χρήσιμη για το ... \"μετά\" ...

Κι αυτό φάνηκε όταν τελειώνοντας η σχέση πήρα μαζί μου μια καλή ... \"συμβουλή\" : το τηλέφωνο μιας συναδέλφου για ν\' αρχίσω θεραπεία υποστήριξης μπας κι έρθω στα ίσα μου ...

Δεν ξέρω αν απαντάω, έστω και δια της ...\"περιφερειακής\", στο ερώτημα της lieber, αλλά πάντως αυτό που κατάλαβα μέσα απ΄ αυτή τη σχέση -αλλά και με άλλα φιλικά άτομα μέσα στον Ψ/χώρο, είναι ότι στις σχέσεις τους δεν έχουν διαφορά στη συμπεριφορά τους από εμάς τους εκτός \"χώρου\" , \"κοινούς θνητούς\" εκτός ίσως μονάχα στο ότι \"μετά\" προσεγγίζουν και αναλύουν την ... \"επαναφορά\" τους περισσότερο ... μεθοδολογικά πχ : Θα πάω στο θεραπευτή μου - αυτό είναι δεδομένο, πρέπει να αποφύγω αυτή τη συμπεριφορά γιατί θα προκαλέσει εκείνη την \"αντίδραση\" (γιατί μπορεί να κατανοούν καλύτερα τον ψυχισμό του άλλου ατόμου και να συμπεραίνουν ίσως περισσότερο εύστοχα την ενδεχόμενη αντίδρασή του), κλπ ...

Senior Member
    πιστεύω πως ο καθε ψυχοθεραπευτης, αντιλαμβανεται με τον δικο του τροπο την επαγγελματικη του ιδιοτητα κι ετσι αφηνει με τον δικο του τροπο/φιλτρο να διαπερνα κ τα στοιχεια της προσωπικοτητας του.

Senior Member
    κάθε ψυχοθεραπευτής ακολουθεί μια κατεύθυνση και σίγουρα βάζει και το προσωπικό στοιχείο μέσα.

Με κάποιον τρόπο ο \"έρωτας\" λειτουργεί ως ψυχοθεραπευτικό μέσο

Senior Member
    Originally posted by liberchild
    Λοιπόν, πάντα είχα αυτή την απορία. Με την πάλαι ποτέ δική μου το είχα συζητήσει σαν πρώτο θέμα μάλιστα, όμως η απάντησή της δεν ήταν ξεκάθαρη μιάς και θα αναγκαζόταν να μιλήσει για την προσωπική της ζωή. Το σεβάστηκα και τόκοψα.

Η ερώτησή μου είναι η εξής : μπορεί ένας ψυχολόγος να ερωτευτεί σφοδρά με την έννοια που το κάνει ένας μή ψυχολόγος ? όχι ότι είναι κάτι σαν άλιεν ο ψυχολόγος, απλά υποτίθεται ότι έχει μιά έτσι κάπως πιό \" επίπεδη \" θέση σε συναισθήματα ( λέω εγώ ).

Πραγματικά θα με ενδιέφερε να μάθω..

εδιτ

έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία του γιάλομ, ούτε από εκεί μπόρεσα να πάρω μια σαφή θέση..
    για μενα, ειναι σαν να ρωτας αν κι οι ψυχολογοι εχουν προβληματα- θεματα με τον εαυτο τους, ελλειψεις, οπως θελεις πες το.
    ειναι δυνατον να μην εχουν?

Senior Member
    Χμ κατα ποσο η γνωση που εχει καποιος επηρεαζει την προσωπικοτητα του και τον χαρακτηρα του θα εθετα το ερωτημα.
    Ιδιως οταν αυτη η γνωση πρεπει να συμπεριλαμβανει και αυτογνωσια.
    Κατα την γνωμη μου η απλη γνωση και οχι η αυτογνωσια δεν επηρεαζει και πολυ την προσωπικοτητα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ένας καλός ψυχολόγος πρέπει να έχει αυτογνωσία.

Ένας γνωστός μ του επαγγέλματος μ έλεγε ότι δεν φτασώ πο΄τε μακρύτερα με τον πελάτη απόσο έχω φτάσει με τον έαυτό μ...

Senior Member
    Aπλό βρε παιδιά το ερώτημα αλλά δεν πήρα ακόμα απάντηση.

Ενας ψυχολόγος υποτίθεται ότι \" πλασάρει \" έλεγχο ( συναισθημάτων ).

Ο ίδιος έχει για τον εαυτό του ?

Senior Member
    Μπα με τον ιδιο τροπο που μπορει να ειναι καποιος ψυχολογος \"crazy\" οπως ολοι οι αλλοι:D
    Με τον ιδιο τροπο που ενας καρδιολογος μπορει να σε βοηθησει οταν εχεις καρδιολογικα προβληματα...αλλα αυτο δεν τον κανει ατρωτο απο ανακοπη...καπως ετσι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Αιντε βρε κηπ, αυτό πιστεύω κι εγώ. Ουφφφ.....

Senior Member
    σου έδωσα και εγώ liber έμμεσα την απάντηση αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες

Senior Member
    Ο μεγαλύτερος εχθρός της ψυχοθεραπείας είναι ο έρωτας και ο θεός.

ΟΙ ψυχολόγοι είναι τα ίδια σκατά με μας. Δεν είναι διαφορετικοί. Και γω μπορώ να σου ξεσκίσω οποιοδήποτε πρώην σύζυγο σου και να σου πληρώνει χρήμα με τη σέσουλα. Αυτό σημαίνει ότι εγώ θα ήμουν σίγουρα χωρίς διαζύγιο;

Senior Member
    Eπομένως, αυτό που κάνουν οι ψυχολόγοι, κατά κάποιο τρόπο δεν τους αφορά τους ίδιους. Εφαρμόζουν κάποιες τεχνικές τις οποίες διδάσκονται αλλά κατά τα άλλα ίσως αυτές τις τεχνικές να βρεθεί στιγμή που να μη μπορούν να τις εφαρμόσουν και στον εαυτό τους.

Banned
    Μα ακόμα κι αν εφαρμόσεις τις τεχνικές στον εαυτό σου, θα σε βοηθήσουν στην έκφραση των συναισθημάτων και στην επικοινωνία. Το πώς ΝΙΩΘΕΙΣ, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, συμβάλλει και η επαγγελματική εμπειρία και οι υπόλοιπες εμπειρίες ζωής.

Το θέμα εξάλλου είναι πώς διαχειρίζεται κανείς συναισθήματα που τον κάνουν περισσότερο να υποφέρει παρά τον ωφελούν. Ο έρωτας άραγε ανήκει σε αυτή την κατηγορία;

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast