Results 31 to 45 of 67
-
06-11-2009, 14:37 #31
Μπράβο Σοφάκι και πάλι μπράβο!
- 06-11-2009, 16:06 #32
Σοφάκι μου εσύ κάνεις όλη τη δουλειά!
Εσύ είσαι πάνω στη σκηνή κι εμείς απλά από κάτω χειροκροτούμε!
Πολύ μας αρέσει υπόψιν το έργο,που παρακολουθούμε!Διδακτικότ� �το!
Πολύ αισιόδοξα μηνύματα δύναμης και δυνητικής αλλαγής μας περνάει!
Νομίζω καλό είναι να το κρατήσετε για όλη τη σαιζόν κι όχι μόνο για λίγες παραστάσεις
07-11-2009, 12:25 #33
Originally posted by sofia68
Εν ολιγοις μαθαινεις
σωστο πρωινο παντα
απαχη πρωτεινη
λαχανικα ωμα η μαγειρεμενα
ψωμι ολικης
ω3 λιπαρα απαραιτητα
αποκλεισμος τρανς λιπαρων
υγιεινα σνακ, φρουτα, ξηροι καρποι
νερο νερο νερο!!!
και ασκηση ασκηση ασκηση!!!
Εμενα παντως η διατροφη ατκινς αυτα μου εμαθε
07-11-2009, 12:26 #34
Originally posted by NADINE
Γειά σου,forty!Καλώς σε βρίσκουμε!
Όποτε νιώσεις έτοιμη μας λες δυό λογάκια για σένα και το πρόβλημα,που αντιμετωπίζεις.
Πρώτη μέρα κι ήδη βρήκες παρεούλα,βλέπω!Μπράβο!Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου,κούκλα!
07-11-2009, 23:04 #35
Θα συμφωνήσω με τη forty, έχω κι εγώ κάνει την Ατκινς και ναί σίγουρα έχει αποτελέσματα.
Ομως αν θέλεις να είσαι εντάξει μαζί της, θα πρέπει να την κάνεις τρόπο ζωής και να παραμείνεις για πάντα δε μια διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες, διαφορετικά τα κιλά ξαναγυρίζουν σύντομα.
Η μείωση των υδατανθράκων είναι εξαιρετικά επικύνδινη για την υγεία μας, γιαυτό και η σύγχρονη διαιτολογία περιέχει όλους τους καλούς υδατάνθρακες στη συνιστωμένη διατροφή.
Πως μπορεί κανείς να εννοήσει τη λέξη "δίαιτα" χωρίς άφθονα λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά και "καλούς" υδατάνθρακες? Μα αυτοί είναι οι βοηθοί μας για την απώλεια βάρους. Τα λαχανικά , τα φρούτα, τα γιαουρτάκια , τα ελαφριά τυράκια, τα ολικής αλεσης δημητριακά, οι άπαχες πρωτείνες κ.λ.π.
Η Ατκινς προτείνει κρέμα γάλακτος στον καφέ (!!!) αντί για γάλα και από την άλλη, "πάρτε και μια πολυβιταμίνη καλού κακού"!
Για να μη μακρηγορώ νομίζω οτι η Ατικινς ίσως είναι καλή για ένα μικρό χρονικό διάστημα, για ξεκίνημα απώλειας κάποοιων κιλών, και γρήγορα στροφή σε μια υγιεινη, σωστά δομημένη διατροφή.
Αυτό που σίγουρα κάνει τη διαφορά σε όλες τις δίαιτες είναι η άσκηση, και είναι ο κοινός παράγων σε όλα τα προγράμματα.
Όπως και να έχει εύχομαι σε όλα τα παιδιά της Ατκινς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην προσπάθεια τους, απλά τη γνώμη μου είπα επειδή έχω παθει κι εγώ από τέτοιες δίαιτες.
13-11-2009, 15:28 #36
καλησπερα...
ειμαι νεο μελος απλα θα θελα να προσθεσω κατι για την ατκινς μιας κ εδω μια βδομαδα ακολουθω αυτον τον τροπο διατροφης (γιατι στην ουσια αυτο ειναι)..
ειμαι 25 χρονων 1.64 και οταν ειμαι 64 κιλα (το κατωτερο που φτανω μιασ κ εχω μεσογειακο σωμα με βαρυ σκελετο) ειμαι μια χαρα.δυστυχως εφτασα τα 75 τωρα.
ο τροπος διατροφης ατκινς αν τον ακουλουθησεις σωστα σαν τροπο συντηρησης ειναι στην ουσια αρκετα σωστος (εφοσον δν εχεισ καποιο προβλημα χοληστερινησ κ καρδιασ εννοειται).
κ το σωστα ειναι πως θα το υιοθετησεισ σαν συντηρηση στην ζωη σου..πραγμα που σημαινει πωσ θα πρεπει να ψαχτεισ λιγο παραπανω για το τι περιεχει καθε τροφη κ πως μπορεισ να την αντικαταστασεις..κουραστικ ο αλλα δυστυχωσ οσοι εχουμε ταση παχυσαρκιας (οταν δν ειμαστε σε ενα συνεχεσ ελεγχο)..πρεπει να κανουμε θυσιεσ.....
παραπανω διαβασα για μια "υγιεινη" μερα με οσπρια κ 2 φετεσ ψωμι...αυτο απο μονο του δν ειναι υγιεινο...!!!!
τα οσπρια (τα περισσοτερα) εχουν βρασμενο ελαιολαδο...το οποιο ειναι πιο υγιεινο να το τρωμε ωμο....και επισης οταν καταναλωνεισ μια τροφη που ειναι πλουσια τοσο σε υδατανθρακεσ οσο κ σε πρωτεινεσ (οσπρια) δν ειναι σωστο να επιβαρυνεισ τον οργανισμο σου με επιπλεον υδατανθρακες (ψωμι)....
απλα μας εχουν περασει την αποψη πωσ οσπρια-λαχανικα-φρουτα ειναι υγιεινα....ο σωστος συνδιασμος των παντων ειναι υγεια...
οσο για τον τροπο διατροφησ ατκινς πυ ειπα παραπανω αν τον ακολουθεις σωστα...αν νομιζουμε πως επειδη μπορουμε ελευθερα να τρωμε λιπη κ πρωτεινεσ πλακωθουμε στα λιπαρα κ στα σαλαμια κ σε πσοτητες σιγουρα αυτο ειναι βλαβερο!!!
ενω αν ακολουθουμε καθε μερα ενα προγραμμα με τισ πρωτεινεσ μασ ...τουσ υδατανθρακεσ (που στην συντηρηση ατκινσ δν ειναι κ παρα πολυ λιγοι)...κ κραταμε την ισοροπια μασ τοτε θα εχουμε φαει κ τα λαχανικα μασ κ ας ειμαστε ειληκρινησ το μονο που λειπει τραγικα στην ατκινσ ειναι η ζαχαρη....η οποια ειναι υπευθυνη για πολλα κακα στον οργανισμο..
αλλα σε ολεσ τισ διατροφεσ που εισαι σε συντηρηση αν μια μερα την 'σπασεις" δν εχει χαλασει ο κοσμος ....η επαναληψη ειναι το κακο....
λοιπον κατι τελευταιο κ να με συγχωρειται που επεμβαινω ετσι....στην εφηβεια μου επαιζα επαγγελματικα βασκετ για αρκετα χρονια κ οπως καταλαβαινεται ειχαμε συμβουλεσ διατροφησ....
αυτεσ ηταν πρωτεινουχα γευματα με σαλατα....οχι ζαχαρη...κ λιγοι υδατανθρακες για να μην πεφτουμε σε κατατονια...
βεβαια πριν απο εναν αγωνα μασ ελεγαν να τρωμε μια μακαροναδα...γιατι οι υδατανθρακεσ που μπαιναν ξαφνικα στον οργανισμο μασ εδιναν απιστευτη ενεργεια κ θα τουσ καιγαμε στον αγωνα....
σας ευχαριστω κ οπως σας ειπα ειμαι νεο μελοσ ,συγχωηστε με αν εκανα κατι λαθος....
υ.γ ...οσο για τα δικα μου κιλα τα πηρα κ εγω απο μια εγκυμοσυνη που δυστηχωσ δν μου εφερε ομωσ το μωρακι μου...κ ετσι κ με την στεναχωρια κατεστρεψα προσωρινα το σωμα κ τον μεταβολλισμο μου....
13-11-2009, 17:30 #37
Originally posted by paokaki
παραπανω διαβασα για μια "υγιεινη" μερα με οσπρια κ 2 φετεσ ψωμι...αυτο απο μονο του δν ειναι υγιεινο...!!!!
τα οσπρια (τα περισσοτερα) εχουν βρασμενο ελαιολαδο...το οποιο ειναι πιο υγιεινο να το τρωμε ωμο....και επισης οταν καταναλωνεισ μια τροφη που ειναι πλουσια τοσο σε υδατανθρακεσ οσο κ σε πρωτεινεσ (οσπρια) δν ειναι σωστο να επιβαρυνεισ τον οργανισμο σου με επιπλεον υδατανθρακες (ψωμι)....
απλα μας εχουν περασει την αποψη πωσ οσπρια-λαχανικα-φρουτα ειναι υγιεινα....ο σωστος συνδιασμος των παντων ειναι υγεια...
Ακομα και ο ιδιος ο Ατκινς αναθεωρησε πολλα απο αυτα που ελεγε στην πρωτη του διαιτα το 1972 γιατι καταλαβε ποσο ανθυγιεινη ηταν και προσθεσε λιγα ακομα λαχανικα αλλα ακομα και η τελευταια του εκδοση κραταει παντα τους υδατανθρακες πολυ χαμηλα.
Σκεψου μονο οτι ο ατκινς και οσοι σημερα εχουν τα δικαιωματα και βγαζουν τα προιοντα Ατκινς (μπαρες,συμπληρωματα κλπ) τους βολευει να λενε οτι οι υδατανθρακες μονο κακο κανουν αλλα οι γιατροι εχουν αλλες αποψεις.
Ριξε μια ματια στην πυραμιδα διατροφης..
http://www.mypyramid.gov/pyramid/meat_amount.aspx#
θα βρεις τις ποσοτητες που πρεπει να τρωμε καθε μερα
Φυσικα θεωρουμε δεδομενο οτι η ζαχαρη και το ασπρο αλευρι ειναι οτι χειροτερο,οταν λεμε για υγιεινη διατροφη με υδατανθρακες παντα μιλαμε για το ολικης αλεσης αλευρι,για τα οσπρια,για τα λαχανικα,για τα φρουτα.
Αν δεν φας ολα αυτα θα πρεπει να τρως πολυ πρωτεινη και αυτο μονο κακο κανει.Εκτος απο τον θυροειδη που τον επιρρεαζει πολυ οταν δεν παιρνεις του υδατανθρακες που πρεπει,η περισσια πρωτεινη "τραβαει"το ασβεστιο απο τα οστα με κινδυνο για οστεοπορωση.και φυσικα απο την αλλη δεν μπορεις να αποφυγεις τα ζωικα λιπη που ειναι τοσο ανθυγιεινα αν τα τρως σε ποσοτητες.
Για ποσο καιρο αντεχει καποιος να τρωει συνεχεια απαχο κοτοπουλο η γαλοπουλα με ελαχιστα λαχανικα καθε μερα?
13-11-2009, 17:56 #38
σε εμενα η ατκινς ειχε αποτελεσματα αλλα δεν ειναι και η πιο σωστη διατροφη.
13-11-2009, 21:20 #39
Δεν είπε κανείς οτι η Ατκινς δεν έχει αποτελέσματα, και σε εμένα είχε, όμως μου δημιούργησε και προβλήματα διάφορα, γιαυτό και τη σταμάτησα, παρ'όλο που έχασα 10 κιλά όταν την έκανα.
13-11-2009, 21:27 #40
geia s forty..
μαλλον δν καταλαβεσ τι εννοω...οταν μιλαμε τοσο καθετα για υγιεινη διατροφη πρεπει να ειμαστε απολυτεσ ετσι??
λοιπον τα οσπρια που ειναι μια πληρεσ τροφη τοσο σε υδατανθρακεσ σε βιταμινεσ αλλα κ πρωτεινεσ το πιο υγιεινο ειναι να μην το επιβαρρυνεισ με τιποτα...!:!!!!!
βεβαια επειδη ολοι μασ προσαρμοζουμε την διατροφη συμφωνα με τουσ ρυθμουσ μασ κ τισ αναγκεσ μασ αλλα κ τον οργανισμο μασ....αρα βλεπουμε εναν γενικο κανονα κ τον διαφοροποιουμε...κ αυτο ειναι το πιο σωστο.
ανεφερεσ παραπανω για το αν μπορουμε να τρωμε μονο κοτοπουλα κ το ποσο βλαβερη ειναι η ελληψη υδατανθρακων...
και για μενα το ιδανικοτερο θα ηταν να εχω εναν τοσο καλο μεταβολλισμο (οπως πολλοι ανθρωποι) και να μπορω να τρωω ψωμι,σοκολατεσ,ζυμαρικα και να μην περνω γραμμαριο...αλλα οταν δν υπαρχει τετοια δυνατοτητα κ θεσ ωραιο σωμα κανεισ τισ θυσιεσ σου και ναι μαθαινεισ να τρεφεσαι σωστα με απαχο κρεασ κ να περνεισ τουσ υδατανθρακεσ σου απο μια υγιεινη πηγη...οπωσ το τυρι κ τα λαχανικα..
αρα η υπερβολη ειναι το λαθοσ...κ το αναζητασ τον κορεσμο σε προχειρα παχυντικα φαγητα
και κατι τελευταιο ..ολοι αυτοι οι τυποι μονιμησ διατροφησ στην ουσια αδυνατιζουν εγκεφαλικα....βαζοντασ ολεσ μασ σε μια διαδικασια να ελεγχουμε τισ τροφεσ μασ τισ ποσοτητεσ κ τα περιεχομενα τουσ ...στην ουσια ειναι μια πολυ ωραια πληση εγκεφαλου για ολουσ εμασ που δν μπορουμε να ελεξουμε απο μονεσ μασ...μια μικρη οθηση λοιπον...
κατα την γνωμη μου πρεπει να βρουμε αυτο που μασ ταιριαζει κ να μαθουμε να ελεγχουμε τον εαυτο μασ...και οχι επειδη επιτρεπει τα λυπη να κανουμε υπερβολικη καταναλωση λιπουσ....γιατι ακομα κ υπερβολικη καταναλωση φρουτων να κανουμε αργα η γρηγορα θα μασ γινουν βλαβερα....
13-11-2009, 22:17 #41
Originally posted by paokaki
geia s forty..
μαλλον δν καταλαβεσ τι εννοω...οταν μιλαμε τοσο καθετα για υγιεινη διατροφη πρεπει να ειμαστε απολυτεσ ετσι??
λοιπον τα οσπρια που ειναι μια πληρεσ τροφη τοσο σε υδατανθρακεσ σε βιταμινεσ αλλα κ πρωτεινεσ το πιο υγιεινο ειναι να μην το επιβαρρυνεισ με τιποτα...!:!!!!!
.
δες το λινκ του ευρωπαικου συμβουλιου πληροφορησης για τα τροφιμα..
Γιατί μας συμβουλεύουν να τρώμε όσπρια με δημητριακά;
Οι πρωτεΐνες των οσπρίων έχουν τέτοια σύσταση σε αμινοξέα ώστε συμπληρώνουν αυτές των δημητριακών. Με υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη αλλά χαμηλή σε μεθειονίνη και θειώδη αμινοξέα, παρέχουν αρμονική ισορροπία με τα δημητριακά, τα οποία είναι φτωχά σε λυσίνη αλλά όχι σε μεθειονίνη και θειώδη αμινοξέα. Η σωστή αναλογία είναι 2/3 δημητριακά και 1/3 όσπρια.
Παραπανω εβαλα το λινκ με την πυραμιδα σωστης διατροφης που συμφωνα με τους γιατρους για μια διατροφη 1800 θερμιδων την ημερα πρεπει να παιρνουμε
180 γρ.δημητριακων
150 γρ. κρεας η οσπρια την ημερα
2 1/2 κουπες λαχανικα
1 1/2 κουπα φρουτα
3 κουπες γαλακτοκομικα.
εγω αυτη θεωρω σωστη διατροφη,ουτε υπερβολικη καταναλωση φρουτων,ουτε λιπων.
14-11-2009, 10:29 #42
διαβασα καπου σερφαροντας οτι στηνν ατκινς αντι για γλυκο ειναι προτιμοτερο να φαει κανεις λιπος? αηδιασα κ παραλληλα απορω πως γινεται μετα απο τη διατροφη που διαβασα (ολο κρεατικα) να αρχισει κανεις σωστη διατροφη ωστε να διατηρησει τα κιλα που θα χασει. εππισης δεν καταλαβαινω πως γινεται να τρωει κανεις τοσο ανθυγειινα κ να θεωρει οτι κανει διαιτα. κατ'εμε δε παιζει ρολο μονο η ενδειξη της ζυγαριας αλλα κυριως το τι τρωμε. αν δεν ειμαστε υγιεις εσωτερικα πως θα δειξει αυτο εξωτερικα?
ΥΓ καποια κοπελα αναφερθηκε στον γλυκαιμικο δεικτη κ θαθελα να σας προτεινω ενα βιβλιο που εχω ξεκοκκαλισει κ με βοηθησε να καταλαβω τι παιζει με ο,τι αφορα τις διαιτες: "ρυθμιστε το μεταβολισμο σας" του Mark Hyman MD
14-11-2009, 10:39 #43
Originally posted by maraki23
γεια σασ κ παλι αν ειναι ευκολο καποιο μελοσ που γνωριζει να μου πει ποια ειναι η ημερισια διαταξη τροφων στην ατκινσ,ποσο γαλα επιτρεπετε ημερησιωσ ,τι ποσοτητα κρεατοσ ημερησιωσ?εχω διαβασει πολλα θεματα για αυτην την διαιτα απλα ξερω οτι μονο 20 γρ ημερησιωσ πρεπει υδατανθρακεσ...κ ποιεσ τροφεσ δεν περιεχουν υδατανθρακεσ καθολου,κ αν καποιο μελοσ την εχει κανει να μου πει το εβδομαδιαιο προγραμμα του κ τι αποτελεσματα ειχε??ευχαριστω πολυ
http://www.mednutrition.gr/content/view/737/167/.
14-11-2009, 11:45 #44
Πιο πανω εχω δωσει το επισημο...
μαλλον δε το διαβασες.
Απαχες πρωτεινες προτεινουν και καλα λιπαρα...
http://www.lowcarblife.org/viewtopic.php?f=31&t=787
...διαβασε το
14-11-2009, 12:14 #45
Originally posted by sofia68
Πιο πανω εχω δωσει το επισημο...
μαλλον δε το διαβασες.
Απαχες πρωτεινες προτεινουν και καλα λιπαρα...
http://www.lowcarblife.org/viewtopic.php?f=31&t=787
...διαβασε το
ΦΑΣΗ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ
Όλο το κρέας συμπεριλαμβανόμενου και των εξής:
Μπέικον
Βοδινό
Ζαμπόν
Αρνί
Χοιρινό
Μοσχαρίσιο κρέας
Κρέας ελαφιού
και σε οποιο φορουμ για ατκινς εχω δει,τα μελη τρωνε μπεικον,κρεμα γαλακτος ολοπαχη,τυρια παχια στην καθημερινη τους διατροφη.Εχω διαβασει πολλες συνταγες και ακομα και η πιτσα γινεται η βαση της απο τυρι τριμμενο.Δεν ειναι απαχα ολα αυτα
Τί να αποφεύγετε αν πάσχετε ή έχετε προϊστορία με ΓΑΔ και...
15-06-2025, 01:41 in Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία