pπαρακαλω καποιοσ να μου πει την ατκινσ!!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 67
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    131
    Η δίαιτα ʼτκινς πήρε το όνομα της από τον καρδιολόγο γιατρό Ρόμπερτ ʼτκινς, ο οποίος περί τις αρχές του 1970 υποστήριξε ότι η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Βασικά ο ʼτκινς δεν έλεγε τίποτα νέο, αφού αυτό ήταν γνωστό ήδη από τα τέλη του 1860. Ήταν όμως ο πρώτος που βάλθηκε έναν αιώνα μετά να υποστηρίξει την θεωρία του, παρά τις αντιδράσεις από την ιατρική κοινότητα. 30 χρόνια μετά και 3 χρόνια μετά τον θάνατό του χιλιάδες άνθρωποι ορκίζονται στο όνομα του ανθρώπου που έκανε σε όλο τον κόσμο γνωστή την κετογενή δίαιτα.

    Θεωρία : Το σώμα μας αποτελείται από 3 βασικά συστατικά. Πρωτεϊνες, λίπος και νερό. Αν ψάχνετε τους υδατάνθρακες δεν θα τους βρείτε σε μόνιμη βάση στο σώμα μας. Οι υδατάνθρακες αποτελούν την βενζίνη του σώματος, την εύκολη λύση όταν χρειαζόμαστε ενέργεια. Ο οργανισμός μας "καίει" λοιπόν τους υδατάνθρακες προκειμένου να λειτουργήσει. Οι υδατάνθρακες αποτελούν βασική πηγή γλυκόζης, η οποία είναι απαραίτητη για την λειτουργία του σώματός μας.

    Τι γίνεται όμως όταν στον οργανισμό μας δεν βρίσκονται υδατάνθρακες; Ο οργανισμός μας αρχίζει να καίει το λίπος για να το χρησιμοποιήσει ως ενέργεια. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται κέτωση και αφορά την διάσπαση του λίπους για την παραγωγή ενέργειας και κατά συνέπεια γλυκόζης. Έτσι ο οργανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά, παρόλο που η διαδικασία αυτή είναι πιο πολύπλοκη. Σαν επακόλουθο έχουμε την μείωση του λιπώδους ιστού στο σώμα και την αύξηση της πρωτεϊνικής μάζας.

    Μύθος : Η κέτωση είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό.
    Αλήθεια : Η κέτωση συχνά μπερδεύεται με την κετοαξίδωση, μια όντως επικίνδυνη λειτουργία για τον οργανισμό. Η ίδια η κέτωση είναι μια απολύτως φυσιολογική λειτουργία του οργνισμού μας.

    Μύθος : Η μεγάλη πρόσληψη λιπαρών μπορεί να αυξήσει τα καρδιακά νοσήματα ή να έχει επιβλαβείς συνέπειες για τον οργανισμό, όπως αυξηση της χοληστερόλης κλπ.
    Αλήθεια : Η πρόσληψη λιπαρών όπως αυτά που βρίσκονται στα ψάρια, το αυγό, το ελαιόλαδο και γενικά μονοακόρεστων λιπαρών είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Η πρόσληψη επεξεργασμένων λιπαρών ουσιών έχει πάντα άσχημες συνέπειες για την υγεία μας.

    Μύθος : Η δίαιτα ʼτκινς απαγορεύει τα φρούτα και τα λαχανικά.
    Αλήθεια : Η δίαιτα ʼτκινς προτρέπει την λήψη φυτικών ινών. Βασική αρχή της δίαιτας είναι το "eat your veggies" (τρώτε τα λαχανικά σας), μια και οι φυτικές ίνες δεν προσμετρόνται στο ισοζύγιο των υδατανθράκων. Τα φρούτα που περιέχουν από μόνα τους ζάχαρη πρέπει να τρώγονται όντως σε μικρές ποσότητες.

    Μύθος : Η μεγάλη κατανάλωση αυγών μπορεί να ανεβάσει την χοληστερίνη.
    Αλήθεια : Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες ο άνθρωπος πρέπει να τρώει καθημερινά ένα αυγό! Τα αυγά δεν έχουν καμία σχέση με την χοληστερίνη γιατί ο τύπος χοληστερίνης που έχουν, ανήκει σε αυτό που ονομάζουμε καλή χοληστερίνη.

    Μύθος : Η μεγάλη πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσει καρδιακά νοσήματα.
    Αλήθεια : Η μεγάλη πρόσληψη πρωτεϊνών δεν είναι βλαβερή για τον οργανισμό, εφόσον αυτά δεν συνοδεύονται από ζωϊκά λίπη. Ο οργανισμός μας αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από πρωτεϊνες (μυϊκό ιστο).

    Μύθος : Η δίαιτα ʼτκινς αποτελεί έναν τρόπο γρήγορης απώλειας βάρους.
    Αλήθεια : Η δίαιτα ʼτκινς, η κετογενής δίαιτα, αποτελεί τρόπο ζωής. Αν και η δίαιτα δεν έχει περιορισμό θερμίδων, είναι φυσιολογικό πως η υπερβολική κατανάλωση τους θα οδηγήσει στην αύξηση του βάρους.


    Οφέλη : Με την υιοθέτηση της δίαιτας ʼτκινς ως τρόπου ζωής, ο άνθρωπος βλέπει σημαντικές αλλάγες όχι μόνο στο βάρος του αλλά και στην υγεία του γενικότερα. Επειδή το λίπος αντικαθίσταται σιγά σιγά από μυϊκό ιστό, βλέπει μείωση του όγκου του, ακόμη και αν έχει διατηρήσει το ίδιο βάρος. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα κιλό λίπους καταλαμβάνει περίπου τον διπλάσιο όγκο από ένα κιλό μυϊκού ιστού.
    Επίσης παρατηρείται αύξηση των σωματικών αντοχών, μεγαλύτερες αντιστάσεις στις ασθένειες, καλύτερη εξωτερική και εσωτερική εικόνα.
    Τέλος μετά από έρευνες αποδείχθηκε ότι η δίαιτα ʼτκινς βοηθά αποτελεσματικά τους επιληπτικούς. Οι κρίσεις σταματούν και τα συμπτώματα εξαφανίζονται.

    Παρενέργειες : Δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κάποια σοβαρή παρενέργεια της δίαιτας ʼτκινς. Πρόσκαιρη απώλεια τριχών ή επιμήκυνση κύκλου έχουν παρατηρηθεί, αλλά είναι προσωρινά συμπτώματα μέχρι ο οργανισμός να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο διατροφής.

    Βασικά χαρακτηριστικά : Η δίαιτα βασίζεται στην χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες μειώνονται στους 20 για τις πρώτες 15 μέρες και μετά αυξάνονται σταδιακά, παραμένοντας όμως πάντα κάτω από το "φυσιολογικό" όριο.

    Τροφές : Επιτρέπονται τα κρέατα πάσης φύσεως και τα λίπη καθώς και τα γαλακτοκομικά, τα τυριά, τα αυγά, τα λαχανικά και μερικά φρούτα. Απαγορεύεται δια ροπάλου η ζάχαρη, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, το ρύζι, το ψωμί, τα όσπρια.


    Πηγη: http://www.lowcarblife.org/portal.php


    Προσωπικα,κανω κετογενη διατροφη 28 μερες.Εχω χασει ως τωρα 15 κιλα, εχω χασει και αρκετους ποντους.
    Δεν ειχα καμμια παρενεργεια ως τωρα τουλαχιστον.Ειμαι ευδιαθετη ολη μερα καθε μερα!!,δεν ξυπναω πλεον κουρασμενη,το προσωπο μου, απο αφυδατωμενο πριν, τωρα ειναι πολυ μαλακο και λειο.
    Επι 20 χρονια καθε μηνα στις ημερες της περιοδου υπεφερα απο 3ημερες ημικρανιες(κολαση!!)μονο αυτο το μηνα που κανω την εν λογω διατροφη δεν υπηρχε καν υποψια ημικρανιας!7/10 ξεκινησα την διατροφη και 13/10 αδιαθετησα.ουτε ενα τοσο δα πονακι δεν ειχα!!!Συμπτωση?Ισως!
    θα δειξει ο χρονος....

    Οσοι ενδιαφερονται να ενημερωθουν πληρως για τις 4 φασεις της νεας διαιτας Ατκινς ριξτε μια ματια στο παρακατω:

    http://www.lowcarblife.org/viewtopic.php?f=31&t=786


    (και κατι τελευταιο για την χοληστερινη επειδη εχω μπολικη...αμανατι απο την "προηγουμενη" ζωη μου...που επινα απιστευτες ποσοτητες αλκοολ και καταναλωνα απιστευτες ποσοτητες υδατανθρακα και ζαχαρης....πως να αυξηθει πια, οταν τρωω απαχες πρωτεινες ψητες (κοτοπουλο),περιπου 2 μερες την εβομαδα, 3 με 4 μερες την εβδομαδα ψαρια ψητα φορτωμενα με ω3 λιπαρα(σολωμος κλπ κλπ) και καθε πρωτεινη την συνοδευω με πρασινη σαλατα ωμη η βραστη που εχει 1 η 2 κουταλακια του γλυκου ελαιολαδο και ελαχιστοτατο αλατι, ομελετα 1 με 2 φορες την εβδομαδα που περιλαμβανει 1 αυγο ολοκληρο και 2 ασπραδια,μια φορα την εβδομαδα απαχο μοσχαρι η χοιρινο, και απο τυρι,2 φορες ισως την εβδομαδα γυρω στα 30 γρ.Παιρνω περιπου 100 με 150 mg χοληστερολη την ημερα οταν το επιτρεπτο οριο ειναι 200mg με 300mg την ημερα.
    Και αυριο παραλαμβανω τον διαδρομο επιτελους στο σπιτι και ξεκιναω σε συνδιασμο με αεροβικες ασκησεις (ισως και λιγα βαρακια καποια στιγμη αργοτερα).Βεβαια στο τριμηνο θα κανω εξετασεις και τοτε θα δουμε...αν δεν την ριξω την ρημαδα και μ αυτη την διατροφη...τι να πω....)

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Σοφάκι μου,καλή σου μέρα!Τι καλά που έχουμε νέα σου και μάλιστα τόσο ευχάριστα!
    Μπράβο,καρδιά μου,για την εγκράτεια και συνέπεια,που επιδεικνύεις,τόσο στην αποχή
    από παλιές συνήθειες όσο και το διατροφικό πρόγραμμα,που ακολουθείς!Από σήμερα
    έρχεται κι ο διάδρομος μας...Ποιός μας πιάνει!Η απώλεια είναι αντικειμενικά θεαματική
    και φαντάζομαι πόσο έχει δώσει φτερά στην ψυχολογία σου,προσωπικά όμως
    εντυπωσιάζομαι πολύ περισσότερο από την αλλαγή στάσης ζωής παρά από το νούμερο.
    Μη με παρεξηγείς,δεν το υποτιμώ,αλλά αυτό θεωρώ στοίχημα με τον εαυτό σου,που κερδίζεις!
    Όσο είσαι συντονισμένη να φέρεσαι στο σώμα σου με σεβασμό κι αγάπη,οι αριθμοί,που
    θα κατεβαίνουν,θα είναι αδιαμφισβήτητα ακόμα μια συνέπεια,αλλά η ουσία για μένα είναι
    στη μεταστροφή αυτή του πώς πλέον σε αντιμετωπίζεις!Καλή συνέχεια!Να μας λες νέα σου...
    Φιλάκια πολλά πολλά!

  3. #18
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Nadine καλημέρα!Σευχαριστώ για την όμορφη υποδοχή στην παρέα σας!και μένα μου αρέσει ο τρόπος που εμψυχώνεις τα υπόλοιπα μέλη! Είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι το πρόβλημά μου μαυτόν τον τρόπο αλλά μάλλον είναι η πρώτη φορά που το μοιράζομαι γενικώς...
    Με ύψος 1,73 και 75 κιλά κατάφερνα να ξεγελάσω πολύ κόσμο ότι είμαι μια χαρά, αλλά τώρα με +20 είναι λίγο δύσκολο,ε; Αφέθηκα πολύ, δε μετανιώνω για τα κιλά που πήρα (όπως έγραψα) για να αποκτήσω τα δύο αγόρια μου αλλά με στεναχωρεί το ότι το άφησα να συμβεί, ενώ έβλεπα την κατηφόρα ή μάλλον την ανηφόρα!Τέλος πάντων, κοιτάμαι μπροστά και μαθαίνουμε από τα λάθη μας.Τώρα είμαι στη διαδικασία (καρδιολόγο, δερματολόγο κλπ) για να ξεκινήσω κολυμβήτηριο που είναι ήπια αλλά και αποτελεσματική γυμναστική.
    Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά για όλους μας!
    Φιλιά πολλά και να μαθαίνω νέα σου!

  4. #19
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Σοφία τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λες και φαίνεται ότι το έχεις ψάξει πολύ σχετικά με την Atkins.Συγχαρητήρια για την πρόοδό σου και σου εύχομαι τα καλύτερα τώρα και με το διάδρομο!Να μας γράφεις τα νέα σου για να παίρνουμε και μεις κουράγιο!

  5. #20
    ειμαι νεο μελος. μια φορα εχω γραψει κατι.μου αρεσει να σας διαβαζω.αλλα στεναχωριεμαι οταν υπαρχουν μελη που χωρις να ειναι γιατροι επιμενουν σε λαθος αποψεις.οχι ζυμαρικα, πατατες,ψωμι,φρουτα κτλ.ή σε πολυ περιορισμενες ποσοτητες.ειναι δυνατον να ειναι διατροφικα σωστη;
    ασε που σου φερνει αντιδραση και θες να τα φας.νομιζω οτι ο καθενας ξερει τι τον παχαινει. δεν τον φταιει το μηλαρακι και το γλυκακι.αλλα οι το συνεχες τσιμπολογιμα και οι μεγαλες ποσοτητες.μη χαλατε την υγεια σας.ειναι πολιτιμη

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Athens
    Posts
    988
    Συμφωνώ με την Πελαγία.

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    γεια σας,ειμαι νεο μελος και διαβαζοντας για την ατκινς θα ηθελα να γραψω για την εμπειρια μου.Οχι μονο την δικη μου αλλα και ανθρωπων που ξερω και την εχουν κανει παλιοτερα.

    Σαν διαιτα για να χασεις τα πρωτα κιλα ειναι πολυ αποτελεσματικη,αλλα δυστυχως μετα θα τα παρεις παλι πισω ολα,και οχι γιατι δεν προσεχεις αλλα γιατι ειναι αδυνατον ενας φυσιολογικος ανθρωπος να κραταει τοσο χαμηλα τους υδατανθρακες για μια ζωη.

    Αυτο επαθα και εγω,δυστυχως πηρα ολα τα κιλα που ειχα χασει,δεν ηταν πολλα,ηταν 7 κιλα αλλα ειχα κανει δυο μηνες διαιτα για να τα χασω,και δεν τα πηρα αποτομα αλλα σιγα σιγα τρωγοντας φυσιολογικα

    Ολη η ουσια στην Ατκινς ειναι αυτο που σωστα εχει γραψει η Σοφια

    Originally posted by sofia68Βασικά χαρακτηριστικά : Η δίαιτα βασίζεται στην χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες μειώνονται στους 20 για τις πρώτες 15 μέρες και μετά αυξάνονται σταδιακά, παραμένοντας όμως πάντα κάτω από το "φυσιολογικό" όριο.
    Ποιος ομως μπορει να το κανει αυτο,να εχει χαμηλους υδατανθρακες ενω κραταει μια ισοροπημενη διατροφη για παντα?Δεν μιλαμε φυσικα για ανθρωπους που εχουν επιληψια και εκει πρεπει να ζυγισουν τα πραγματα και να δουν τι ειναι καλυτερο για αυτους

    Αν υπολογισουμε μια τυχαια μερα που θα φαμε οσπρια και ενα φρουτο πχ.
    1 μπανανα 28 γρ. υδατανθρακες
    300 γρ. ρεβυθια (2μεριδες) 45 γρ υδατανθρακες
    2 μεριδες χορτα του βουνου 33 γρ υδατανθρακες
    2 φετες ψωμι 31 γρ υδατανθρακες

    μονο αυτα χωρις να προσθεσουμε οτιδηποτε αλλο φαμε μεσα στη μερα βλεπουμε οτι εχουμε ηδη φτασει στα 137 γρ. υδατανθρακες και ειναι μια υγιεινη διατροφη αλλα εχουμε υπερβει κατα πολυ την διατροφη οπως την οριζει ο ατκινς

    [i]Originally posted by sofia68[/]
    Μύθος : Η μεγάλη πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσει καρδιακά νοσήματα.
    Αλήθεια : Η μεγάλη πρόσληψη πρωτεϊνών δεν είναι βλαβερή για τον οργανισμό, εφόσον αυτά δεν συνοδεύονται από ζωϊκά λίπη. Ο οργανισμός μας αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από πρωτεϊνες (μυϊκό ιστο).
    Δεν ειναι δυνατον καποιος ανθρωπος να ζει μια ζωη με απαχο κρεας και απο την αλλη χωρις πολλα λαχανικα η αμυλουχες τροφες!τι θα τρωει?Αν προσθεσει τυρι,γαλα,κρεας μαγειρευτο καθημερινα θα παρει αρκετα ζωικα λιπη και βεβαια θα ειχει επιπτωσεις στην υγεια του



    [i]Originally posted by sofia68[/]


    Οφέλη : Με την υιοθέτηση της δίαιτας ʼτκινς ως τρόπου ζωής, ο άνθρωπος βλέπει σημαντικές αλλάγες όχι μόνο στο βάρος του αλλά και στην υγεία του γενικότερα. Επειδή το λίπος αντικαθίσταται σιγά σιγά από μυϊκό ιστό, βλέπει μείωση του όγκου του, ακόμη και αν έχει διατηρήσει το ίδιο βάρος. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα κιλό λίπους καταλαμβάνει περίπου τον διπλάσιο όγκο από ένα κιλό μυϊκού ιστού.
    Αυτο ειναι ανακριβεια.Μακαρι να γινοταν αλλα ειναι απλα αδυνατο!!για να κανεις μυς πρεπει να γυμναστεις,αλλο ειναι το λιπος και αλλο οι μυς οι οποιοι ποτε δεν αντικαθιστουν το λιπος!


    Originally posted by sofia68
    Παρενέργειες : Δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κάποια σοβαρή παρενέργεια της δίαιτας ʼτκινς. Πρόσκαιρη απώλεια τριχών ή επιμήκυνση κύκλου έχουν παρατηρηθεί, αλλά είναι προσωρινά συμπτώματα μέχρι ο οργανισμός να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο διατροφής.
    Βεβαιως εχει παρατηρηθει,εχουν γινει ερευνες και βρεθηκε οτι η παρατεταμενη διατροφη με πολυ χαμηλους υδατανθρακες εχει επιπτωσεις στον θυροειδη αδενα και η παρατεταμενη ληψη υπερβολικης πρωτεινης δημιουργει προβληματα στα νεφρα.

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    601
    εγω πιστευω η λυση ειναι καπου στην μεση,
    την εχω κανει και εγω αυτη την διαιτα, και τωρα μπορω να πω προσπαθω να κρατησω τα βασικα γιατι ετσι μας εχουν πει για την εγχειρηση, αλλα ειναι πολυ δυσκολο να την τηρησει καποιος, να φανταστειτε μου λειπουν πολυ τα φρουτα, τα οποια εν καιρω κραιπαλης τα ειχα χεσμενα.
    ειναι πολυ δυσκολο να τρως τοσους λιγους υδατανθρακες συνεχεια, εγω προσπαθω αν μια μερα φαω πολλους την επομενη να φαω πολυ λιγους ετσι ωστε το εβδομαδιαιο ισοζυγιο να ειναι καπου στο οριο.(βεβαια δεν ξερω αν αυτο ισχειει με την atkins η την χαλαω)
    forty μου και εσυ η διατροφη που αναφερεις ειναι μεν υγιεινη αλλα δεν γινεται καθε μερα να τρεφομαστε ετσι, μπορεις να αντικαταστησεις την μπανανα με ενα πορτοκαλι, η τα ρεβυθια με φακες που εχουν ποιο λιγους υδατανθρακες, υπαρχουν επιλογες.
    ολοι οι διατροφολογοι λενε 3 φορες την εβδομαδα ψαρι-κοτοπουλο, 2 κρεας, 1 οσπριο, 1 λαχανικο, πολλοι λιγοι δινουν ζυμαρικα, σε εμενα τουλαχιστον οταν πηγαινα μετα το τριμηνο μου εδιναν 1 φορα ζυμαρικο.

    σε καθε διατροφη η υπερβολη ειναι κακο πραγμα,
    χρειαζεται η ποικιλια για να μην γινεται κουραστικη, αρκει να κραταμε τις βασικες αρχες.

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Originally posted by basia

    forty μου και εσυ η διατροφη που αναφερεις ειναι μεν υγιεινη αλλα δεν γινεται καθε μερα να τρεφομαστε ετσι, μπορεις να αντικαταστησεις την μπανανα με ενα πορτοκαλι, η τα ρεβυθια με φακες που εχουν ποιο λιγους υδατανθρακες, υπαρχουν επιλογες.
    ολοι οι διατροφολογοι λενε 3 φορες την εβδομαδα ψαρι-κοτοπουλο, 2 κρεας, 1 οσπριο, 1 λαχανικο, πολλοι λιγοι δινουν ζυμαρικα, σε εμενα τουλαχιστον οταν πηγαινα μετα το τριμηνο μου εδιναν 1 φορα ζυμαρικο.

    σε καθε διατροφη η υπερβολη ειναι κακο πραγμα,
    χρειαζεται η ποικιλια για να μην γινεται κουραστικη, αρκει να κραταμε τις βασικες αρχες.
    basia εγω ακολουθησα και ακολουθω την πυραμιδα διατροφης του USDA και για την ηλικια μου δινει καθημερινα 180 γρ.δημητριακα,δεν παιζει ρολο αν αυτο ειναι ψωμι η μακαρονια η βρωμη η ρυζι η οτιδηποτε αλλο,εγω αυτο που κοιταω παντα ειναι να τρωω ολικης αλεσης με πολλες ινες και ποτε ασπρο!Ειτε σε μακαρονια ειτε σε ψωμι διαλλεγω ντινκελ η ολικης αλεσης.

    Τα 180 γρ. την ημερα που μου δινει ειναι 92 γρ. υδατανθρακας δηλαδη για να τρως υγειινα πρεπει μονο απο τα δημητριακα να παιρνεις αυτον τον υδατανθρακα αρα την ατκινς την ξεχναμε αν θελουμε να ακολουθησουμε μια ισοροπημενη διατροφη.Εγω δεν λεω οτι καθε μερα θα τρωμε οσπρια η μακαρονια,ενα παραδειγμα εφερα

    Ριξε μια ματια σε αυτο το site που εχει απιστευτες πληροφοριες
    http://www.mypyramid.gov/index.html

    μπες εκει που λεει Inside the pyramid
    http://www.mypyramid.gov/pyramid/index.html

    και μετα πατας πανω στο χρωμα που θελεις και αντιστοιχει σε καποιες τροφες και μετα πατας το
    learn more

    και μετα δεξια που γραφει how much is needed?
    να δεις τι πρεπει να τρωμε καθημερινα απο το καθε ειδος

  10. #25
    εχω παρει ενα βιβλιο που γραφει πολυ ωραια πραγματα σχετικα με την διατροφη μας.Με λιγα λογια αναφερει τι πρεπει να τρωμε σε καθε μας γευμα για να παραχθει η σεροτονινη ουσια απαραιτητη που θα μας δωσει ψυχικη ηρεμια,και αισθημα πληροτητας.Υποστηριζει οτι οταν τρωμε λιγοτερο ειτε λογω αυστηρης διαιτας ειτε λογω ανεπαρκων γευματων νιωθουμε αγχος, στρες και εχουμε νευρα και αυπνοια.Μην μου πειτε οτι οταν φατε μονο κοτοπουλο με σαλατα μετα νοιωθετε ομορφα.Εγω ειμαι να με κλαινε παντως.Αλλα και αν φαμε διπλασια ποσοτητα φαγητου, εχουμε αυξημενη παραγωγη σεροτονινης με αποτελεσμα να εχουμε διαταραχες που εκδηλωνονται με υπνηλια, κακη διαθεση και καταθλιψη.Αυτα και αν τα εχω νοιωσει!Μετα απο ενα πλουσιο γευμα βουλιαζω στον καναπε και δεν θελω να κανω τιποτα,Ειναι απλα πραγματα που ολοι μας τα ζουμε καθημερινα....

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    131
    Καλημερα κοριτσια

    Καταρχην, δεν λεει πουθενα η ατκινς οτι θα τρεφομαστε με 20 γρ. υδατανθρακα την ημερα.Αυτο γινεται μονο 2 εβδομαδες.
    Απο κει και περα καθε εβδομαδα ανεβαζουμε τους υδατανθρακες κατα 5γρ και μετα κατα 10 γρ.(ανα εβδομαδα) που μπορει να φτασουν και 100 και 120 γρ την ημερα αναλογα τον οργανισμο και ποσο ευκολα χανει.Αν εγω χανω και με 120 γρ υδατανθρακες την ημερα συνεχιζω την επομενη με 130...κλπ κλπ...
    Επισης δεν απορριπτει καμμια τροφη...αν προσεξεις γραφει...

    "Μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε ποικιλία σε υδατάνθρακες-νόστιμα φρούτα όπως μήλα, ροδάκινα, φράουλες και μπανάνες. Προσθέστε και τρόφιμα ολικής αλέσεως όπως καστανό ρύζι, αλεύρι βρώμης και δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες. "

    Και οταν με το καλο τα εχεις χασει τα κιλα σου απο κει και περα ειναι θεμα συντηρησης οποτε...

    Συνεχίστε απλώς να τρώτε αρκετές άπαχες πρωτεΐνες, οποιοδήποτε είδος σας αρέσει. Μοσχάρι, αρνί, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, οστρακοειδή και μία ποικιλία από φυτικές πρωτεΐνες.
    Συνεχίστε να καταναλώνετε καλά λιπαρά. Αβοκάντο, ελαιόλαδο κτλ
    Απολαύστε τη μεγάλη ποικιλία σας από καλούς υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, ξηρούς καρπούς και τρόφιμα ολικής αλέσεως.
    Και να θυμάστε τι πρέπει να αποφεύγετε: κακά λιπαρά, επεξεργασμένα τρόφιμα φτιαγμένα από λευκό αλεύρι και ζάχαρη και ελάχιστες ή καθόλου φυτικές ίνες.


    Το ολο θεμα εχει να κανει με τους υδατανθρακες τους "καλους" και τους ¨κακους" και τις τροφες με υψηλο και χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη.

    Γενικοτερα που το εχω ψαξει συνισταται σε περιοδους διαιτας η διακοπη ληψης υδατανθρακων υψηλου γλυκαιμικου δεικτη (αοφυ η εκρηξη ισνουλινης τεινει ν αυξησει τη συσσωρευση λιπους)και αντικατασταση τους με υδατανθρακες χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη.


    Ενδεικτικα...
    10 τρόποι για τη μείωση του γλυκαιμικού φορτίου, από την κουζίνα του Δρ. Φαίδωνα Λιντμπέργκ
    Οι υδατάνθρακες που απορροφούνται γρήγορα και αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος, έχουν υψηλό γλυκαιμικό φορτίο (ΓΦ). Αντίθετα, οι υδατάνθρακες που απορροφούνται αργά, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο (ΓΦ) και προκαλούν σταθερή αύξηση στο ζάχαρο του αίματος.

    Να τρώτε τουλάχιστον 3 μερίδες σαλάτα και/ή λαχανικά την ημέρα.
    Μειώστε την ποσότητα του ψωμιού, των πατατών, των ζυμαρικών και του ρυζιού που τρώτε.
    Αντικαταστήστε το άσπρο ψωμί με αντίστοιχο ολικής αλέσεως.
    Να τρώτε μια ποσότητα από τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα και κολατσιό.
    Να αποφεύγετε τα κέικ και τα μπισκότα, τα ντόνατς, τις σφολιάτες και άλλα τρόφιμα που φτιάχνονται από άσπρο αλεύρι και ζάχαρη.
    Να τρώτε ωμή σαλάτα λαχανικών με ντρέσινγκ από λάδι και ξύδι ή λεμόνι πριν από τα κύρια γεύματα.
    Ελατώστε την ποσότητα των τροφών υψηλού ΓΦ που καταναλώνεται και αυξήστε την ποσότητα των τροφίμων με χαμηλό ΓΦ.
    Καταναλώνοντας το βράδυ τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως οι φακές, θα μειώσετε το ΓΦ των γευμάτων της επόμενης μέρας.
    Προσθέστε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ένα κουταλάκι παρθένο λινέλαιο σε σούπες, σαλάτες ή μαγειρευτά λίγο πριν το σερβίρισμα.
    Προσθέστε χυμό λεμονιού ή μοσχολέμονου πάνω από τα ψάρια, τα λαχανικά, τα τροπικά φρούτα και χρησιμοποιήστε λεμόνι ή ξύδι στις σάλτσες.

    Δεν νομιζω να λεει κατι διαφορετικο απο τα παραπανω η διαιτα-διατροφη του ΑΤΚΙΝΣ



    (Να σας πω και τα νεα τωρα...Χθες επιτελους ηρθε ο πολυποθητος διαδρομος!!!!
    Ανεβηκα σημερα και εκανα(μη γελασετε) ενα ολοκληρο 15λεπτο!!!!Αμε.... :P
    Καλα μιλαμε οταν κατεβηκα και πηγα να περπατησω νομισα οτι υπηρχε ελλειψη βαρυτητας!!Παραπατουσα...πο� �υ γελιο!!Αυριο θα κανω 20 λεπτα και καθε μερα ολο και περισσοτερη ωρα.ΑΑΑΑ!!!Και απο χθες ανεβαινω σπιτι με τις σκαλες και ουχι με ασανσερ!!καλο????!

    Φιλια πολλα σε ολους...καλη δυναμη στις προσπαθειες μας

  12. #27
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Originally posted by sofia68
    Καλημερα κοριτσια

    Καταρχην, δεν λεει πουθενα η ατκινς οτι θα τρεφομαστε με 20 γρ. υδατανθρακα την ημερα.Αυτο γινεται μονο 2 εβδομαδες.
    Απο κει και περα καθε εβδομαδα ανεβαζουμε τους υδατανθρακες κατα 5γρ και μετα κατα 10 γρ.(ανα εβδομαδα) που μπορει να φτασουν και 100 και 120 γρ την ημερα αναλογα τον οργανισμο και ποσο ευκολα χανει.Αν εγω χανω και με 120 γρ υδατανθρακες την ημερα συνεχιζω την επομενη με 130...κλπ κλπ...
    Επισης δεν απορριπτει καμμια τροφη...αν προσεξεις γραφει...

    "Μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε ποικιλία σε υδατάνθρακες-νόστιμα φρούτα όπως μήλα, ροδάκινα, φράουλες και μπανάνες. Προσθέστε και τρόφιμα ολικής αλέσεως όπως καστανό ρύζι, αλεύρι βρώμης και δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες. "
    εγω απαντησα σε αυτο που πολυ σωστα εσυ ειχες γραψει οτι λεει ο Ατκινς

    Βασικά χαρακτηριστικά : Η δίαιτα βασίζεται στην χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες μειώνονται στους 20 για τις πρώτες 15 μέρες και μετά αυξάνονται σταδιακά, παραμένοντας όμως πάντα κάτω από το "φυσιολογικό" όριο.

    δεν γινεται μια ζωη να παραμενουμε κατω απο τα φυσιολογικα ορια των υδατανθρακων



    Ενδεικτικα...
    10 τρόποι για τη μείωση του γλυκαιμικού φορτίου, από την κουζίνα του Δρ. Φαίδωνα Λιντμπέργκ
    ...........................

    Δεν νομιζω να λεει κατι διαφορετικο απο τα παραπανω η διαιτα-διατροφη του ΑΤΚΙΝΣ
    η διαιτα του Λιντμπεργκ ειναι παρα πολυ σωστη αλλα πολυ διαφορετικη απο του Ατκινς,εχω το βιβλιαρακι του Λιντμπεργκ και εχει συνταγες για να ακολουθησεις στη διαιτα του και εχει γευματα που μονο το ενα πιατο εχει 25-30 γρ. υδατανθρακες,αρα δεν εχει σχεση με την Ατκινς

    (Να σας πω και τα νεα τωρα...Χθες επιτελους ηρθε ο πολυποθητος διαδρομος!!!!
    Ανεβηκα σημερα και εκανα(μη γελασετε) ενα ολοκληρο 15λεπτο!!!!Αμε.... :P
    Καλα μιλαμε οταν κατεβηκα και πηγα να περπατησω νομισα οτι υπηρχε ελλειψη βαρυτητας!!Παραπατουσα...πο� �υ γελιο!!Αυριο θα κανω 20 λεπτα και καθε μερα ολο και περισσοτερη ωρα.ΑΑΑΑ!!!Και απο χθες ανεβαινω σπιτι με τις σκαλες και ουχι με ασανσερ!!καλο????!
    MΠΡΑΒΟ!!και εγω το εχω αισθανθει αυτο που λες μολις ειχα ξεκινησει γυμναστηριο,ειναι ωραια αισθηση ε?

  13. #28
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    131
    Ισως να μην μεινουμε κατω απο τα φυσιολογικα οριο υδατανθρακων αλλα θα εχουμε μαθει ποιες τροφες ρυθμιζουν(υδατανθακες- πρωτεινες) τις 2 αντιθετες ορμονες ινσουλινης και γλυκαγονης και θα φταξουμε μια ισσοροπημενη διατροφη.

    ισνουλινη:παραγεται στο παγκρεας,διαιγειρεται η εκκριση της απο τους υδατανθρακες,αποθηκευει το σακχ ως γλυκογονο και λιπος,αυξανει τον λιπωδη ιστο,μειωνει την λιπολυση,αυξανει την αισθηση της πεινας κυριως για γλυκα.
    γλυκαγονη:παραγεται στο παγκρεας,διαιγειρεται απο τις πρωτεινεςκαι την πτωση του ζαχαρου,κινητοποιει το σακχ απο το γλυκογονο,εμποδιζει την λιποαποθηκευση,προαγει την λιπολυση,μειωνει το αισθημα της πεινας.
    Το ολο θεμα θελει πολυ διαβασμα αφενος για να κατανοηθουν καποια πραγματα(εγω δεν ειχα ιδεα σιγα σιγα μαθαινω διαβαζοντας αρκετα.... ως και κλινικη παθαλογικη βιοχημεια!)

    Εν ολιγοις μαθαινεις

    σωστο πρωινο παντα
    απαχη πρωτεινη
    λαχανικα ωμα η μαγειρεμενα
    ψωμι ολικης
    ω3 λιπαρα απαραιτητα
    αποκλεισμος τρανς λιπαρων
    υγιεινα σνακ, φρουτα, ξηροι καρποι
    νερο νερο νερο!!!
    και ασκηση ασκηση ασκηση!!!

    Εμενα παντως η διατροφη ατκινς αυτα μου εμαθε

    οσο για τον Φαιδωνα δε ειπα οτι οι συνταγες του ταιριαζουν με ατκινς, αλλα αυτα τα 10 σημεια στα οποια αναφερεται το αρθρακι που εγραψα θεωρησα οτι δεν διαφερουν απο την φιλοσοφια της διατροφης ατκινς




    (ωραια αισθηση ο διαδρομος και γενικοτερα ακομη πιο ωραια η αισθηση οτι κοντευω μηνα που αλλαξα τροπο ζωης και καταλαβαινω ποσο σημαντικο ειναι να ζεις πλεον χωρις εξαρτησεις και"δεκανικια".Αρκει να το παρεις αποφαση και ολα ειναι δυνατα!!)

    Δεν γυριζω πισω δε γυριζω!!!!

  14. #29
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    9,648
    Γειά σου,forty!Καλώς σε βρίσκουμε!
    Όποτε νιώσεις έτοιμη μας λες δυό λογάκια για σένα και το πρόβλημα,που αντιμετωπίζεις.
    Πρώτη μέρα κι ήδη βρήκες παρεούλα,βλέπω!Μπράβο!Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου,κούκλα!

    Originally posted by sofia68

    ωραια αισθηση ο διαδρομος και γενικοτερα ακομη πιο ωραια η αισθηση οτι κοντευω μηνα που αλλαξα τροπο ζωης και καταλαβαινω ποσο σημαντικο ειναι να ζεις πλεον χωρις εξαρτησεις και"δεκανικια".Αρκει να το παρεις αποφαση και ολα ειναι δυνατα!!

    Δεν γυριζω πισω δε γυριζω!!!!
    Σοφάκι μου,μαζί σου!Μπάβο!Χίλια μπράβο κι έτσι συνέχισε δίχως να κοιτάξεις στιγμή πίσω!
    Μία ένσταση μόνο:οι σκάλες δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα γόνατα,ειδικά για όσους τα επιβαρύνουμε κομματάκι παραπάνω.

  15. #30
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    131
    Σας ευχαριστω ολους για την συμπαρασταση και το ενδιαφερον!
    Αν δεν σας γνωριζα τυχαια πριν ενα μηνα δεν ξερω σε τι κατασταση θα ημουν σημερα.Μου δωσατε πολυ κουραγιο!
    Ειστε πολυ σημαντικοι για μενα ολοι σας!!!!!!

    Πριν ενα μηνα που ξεκινησα ημουν 138 κιλα.
    1ος μηνας απωλειας κιλων 15.
    Αυριο ξεκινα ο δευτερος μηνας απο τα 123...αντε να δουμε

    (οσο για τις σκαλες NADINE μου,
    εχεις δικιο....ασε που μου βγηκε η γλωσσα ν ανεβω στον τριτο!!απαπαπα!!)

    Καλη δυναμη στις προσπαθειες μας...
    Φιλακια

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •