pπαρακαλω καποιοσ να μου πει την ατκινσ!!!! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 67
    Senior Member
    Πηρες ενα αποσπασμα για να μου πεις τι?
    Οτι κακως τρωω κρεας?η τυρι?
    Το οτι λεει 84 ως 112 γραμμ την ημερα τυρι σε ενοχλει?
    Η το οτι παρακατω λεει να προσεχουμε τα επεξεργασμενα τροφιμα?
    Κρεμα γαλακτος ελαφρια λεει κι οχι παχια.

Τωρα αν καποιος ξεκινα απο το πρωι και αρχιζει να τρωει μπεικον, παιδακια, καναδυο κουτια κρεμα γαλακτος ,και κανα κιλο κασερι,κλπ κλπ κακο του κεφαλιου του.Μαλλον δεν εχει καταλαβει τπτ απο την φιλοσοφια της ολης διατροφης.

Εγω τρωω το κρεατακι μου με την σαλατουλα μου, τρωω που και που και το τυρακι μου....ναι και καμμια φετουλα βραστη γαλιοπουλα και ζαμπον οσο μπορω το πιο ελαφρυ που βρισκω στο μαρκετ,και τα λαδερα μου με συνδοιασμο παντα με πρωτεινη και το ελαιολαδο ωμο,και τα καρυδια μου, και πολλα ψαρια,... κλπ κλπ.

Ακομη και για την βαση πιτσας που λες σε πληροφορω οτι την εκανα μονο με ασπραδια αυγων,ελαχιστο ταχινι και 40 γραμμ κασερι.Και απο πανω 2 φετες γαλοπουλα βραστη και μια χουφτα μανιταρια.Σιγα τα ωα!!!Αν αυτο ειναι παχια διατροφη τι να πω!!!

Senior Member
    Sofia μην το παιρνεις προσωπικα,δεν ειπα τιποτα για σενα και την διατροφη που κανεις εσυ,εβαλα οχι ενα αποσπασμα αλλα ολη την ενοτητα για τα κρεατα,οτι γραφει το λινκ που εβαλες απο επιτρεπομενο κρεας ειναι αυτο.

Εσυ μπορει να τρως απαχο κρεας αλλα οταν ο ατκινς δινει μπεικον ζαμπον και κρεμα δεν ειναι καλα λιπαρα αυτα,ισα ισα το αντιθετο.Αυτο που παιρνουμε σα δεδομενο ειναι οτι γραφει μια διαιτα οχι τι κανουμε εμεις.Αν μπεις σε ξενα φορουμ αλλα και ελληνικα για την ακτινς θα δεις τι τρωνε οι περισσοτεροι.Το πρωινο ειναι συνηθως τηγανητα αυγα με μπεικον και τυρι

Αυτα που γραφω δεν τα γραφω για να επιτεθω σε κανενα αλλα επειδη εχω κανει λαθος διαιτες και μια μεταξυ αυτων ηταν η ατκινς,και επειδη ξερω ποσο δυσκολο ειναι να κανεις συντηρηση τρωγοντας ισοροπημενα και ακομα πιο δυσκολο ειναι οταν βγαινεις απο μια χημικη διαιτα,θα ηθελα να βοηθησω και εγω αν μπορω καποιον που προσπαθει να ξεκινησει μια διαιτα να μην κανει τα ιδια λαθη που εκανα εγω.

Δεν ειπα οτι η διαιτα αυτη στην αρχη δεν ειναι αποτελεσματικη ειδικα οταν καποιος εχει να χασει πολλα κιλα,ομως μετα ερχονται τα δυσκολα και οι περισσοτεροι τα παιρνουν πισω και δεν ειναι καθολου υγιεινη,εκτος αν βγαλουμε αχρηστους ολους τους γιατρους και πιστεψουμε μονο οσους εχουν συμφερον να πουλησουν κατι οπως ο Ατκινς και ολους οσους εχουν "ανακαλυψει"μια μαγικη διαιτα

Senior Member
    Σαφεστατα το πιο δυσκολο κομματι ειναι μετα το χασιμο πολλων κιλων να τα διατηρησεις.
    Λογικα οποια διαιτα κανεις,οχι μονο ατκινς,και κατοπιν αφεθεις τελειως και τρως οπως ετρωγες πριν θα παρεις τα κιλα σου πισω και ισως και παραπανω απ οσα εχασες.

Σε περιοδικο που αρθρογραφει ο γνωστος Φαιδων Λιντεμπεργκ δινει το παρακατω λινκ αφου προτεινει μια διαιτα με την μεθοδο λεει..... Eurodiet!!!

http://www.eurodiet.gr/

Σας θυμιζει κατι????!!!

Senior Member
    Μαλλον χρυσοπληρωθηκε ο Λιντμπεργκ για να το διαφημησει εψαξα λιγο στο λινκ και ειδα οτι στη φαση 2 που πρεπει να την κρατησει μεχρι να χαθουν τα κιλα γραφει υποχρεωτικα 3 γευματα δικα τους ετοιμα..
    3 προϊόντα Eurodiet την ημέρα Η πρωτεϊνική πρόσληψη θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 προϊόντα Eurodiet την ημέρα. Προ πάντως, μην ελαττώσετε αυτή την ποσότητα. Με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας, αποφασίστε τον τύπο του γεύματος που είναι καλύτερα προσαρμοσμένος σ΄ εσάς και για τα δύο κύρια γεύματά σας...

μου εκανε εντυπωση παντως οτι ειναι μια διαιτα χαμηλων υδατανθρακων ΚΑΙ χαμηλων λιπαρων αλλα υψηλης πρωτεινης σε αντιθεση με αλλες διαιτες χαμηλων υδατανθρακων οπως πχ η Ατκινς που ειναι μονο οι υδατανθρακες χαμηλοι ενω το λιπος πρεπει να ειναι ψηλα αλλιως δεν δουλευουν.Ισως αυτη να ειναι υποθερμιδικη η να περιεχουν κατι τα δικα τους γευματα που βοηθανε στο χασιμο των κιλων.

Sofia σκεφτεσε να την ακουλουθησεις?

Senior Member
    Τι να ακολουθησω κουκλιτσα μου? Αυτο που ηδη κανω απο τις 7/10? !!!
    μη σε μπερδευει αυτο με τα λιπη.Καθαρα Ατκινς ειναι η διαιτα και αστους να λενε!
    Το ολο πραμα εχει να κανει με τον μεταβολισμο πρωτεινων,υδατανθρακων λιπιδιων.Μεχρι οπως ξαναειπα και κλινικη παθολογικη βιοχημεια διαβασα για να κατανοησω καποια πραγματα.

Δοξα τω θεω εχω χασει απο μονη μου ετσι 20 κιλα.Και συνεχειζω!!!Σιγα μη τους τα "χωσω" για να μου δινουν αυτοι τι?Σολομο με μπροκολο? Να μου λειπει τον ψηνω και μονη μου.Η μηπως να τους πληρωνω τους γιατρους της κλινικης τους?Και δεν παω στον οικογενειακο μου γιατρο?Θα κανω και καθε τριμηνο τις γενικες μου εξετασεις κι ολα οκ!

Παντως θα κονομησουν τρελα λεφτα οι τυποι!!

Senior Member
    νομιζα οτι ενδιαφεροσουν και γιαυτο εβαλες το λινκ

ειδα τα προιοντα και ορισμενα ειναι πολυ λιγουρευτικα .Παντως σιγουρα δεν ειναι Ατκινς,αυτο που καταλαβα ειναι οτι παιζουν με τα μακρο Υ-Π-Λ οπως ειναι και η διαιτα του Λιντμπεργκ,ειδα οτι σε ενα γευμα 100γρ. βαζει 25 γρ. υδατανθρακα και 60 γρ. πρωτεινη που ειναι παρα πολυ για το φας μονοκοπανια!!!!!!!ελεγε ινες σογιας οτι ειναι,και μαλλον ειναι χημικο,δεν μπορει διαφορετικα να μαζεψει τοσο πρωτεινη στα 100γρ προιοντος.

Τα μπραουνις σοκολατας που αυτα λιγουρευτικα http://www.eurodiet.com/images/stori...IE/Brownie.pdf εχουν αλευρι σταριου,φρουκτοζη και σιροπι γλυκοζης.Απο ζαχαρα ειναι τα 17,5 γρ!!!!! γιαυτο σου λεω αποκλειεται να εχει σχεση με την ατκινς,κατι αλλο παιζει

Senior Member
    Βρε forty μου!!! Αχ θα σε δαγκωσω! :P :P :P (πλακα κανω ε? μη παρεξηγηθω)
    Δηλαδη επειδη ενα τροφιμο της Eurodiet εχει αλευρι σιτου και σιροπι γλυκοζης λες οτι αποκλειεται αυτο να ναι Ατκινς????!
    Αλλωστε αυτο ουτε ξερεις σε ποια φαση θα το δωσουν, και σε ποιον, και σε τι ποσοτητα.Αποκλειεται να το δωσουν στην Φαση1!Στην πρωτη φαση δεν επιτρεπεται η ζαχαρη!

Η θεωρια της Ατκινς ειναι η παρακατω...?

"Το σώμα μας αποτελείται από 3 βασικά συστατικά. Πρωτεϊνες, λίπος και νερό. Αν ψάχνετε τους υδατάνθρακες δεν θα τους βρείτε σε μόνιμη βάση στο σώμα μας. Οι υδατάνθρακες αποτελούν την βενζίνη του σώματος, την εύκολη λύση όταν χρειαζόμαστε ενέργεια. Ο οργανισμός μας "καίει" λοιπόν τους υδατάνθρακες προκειμένου να λειτουργήσει. Οι υδατάνθρακες αποτελούν βασική πηγή γλυκόζης, η οποία είναι απαραίτητη για την λειτουργία του σώματός μας.
    Τι γίνεται όμως όταν στον οργανισμό μας δεν βρίσκονται υδατάνθρακες; Ο οργανισμός μας αρχίζει να καίει το λίπος για να το χρησιμοποιήσει ως ενέργεια. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται κέτωση και αφορά την διάσπαση του λίπους για την παραγωγή ενέργειας και κατά συνέπεια γλυκόζης. Έτσι ο οργανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά, παρόλο που η διαδικασία αυτή είναι πιο πολύπλοκη. Σαν επακόλουθο έχουμε την μείωση του λιπώδους ιστού στο σώμα και την αύξηση της πρωτεϊνικής μάζας."

Βλεπεις εσυ η θεωρια δηλαδη της Eurodiet ειναι διαφορετικη???!!Γιατι θα τρελαθω στο τελος!Ειλικρινα!

Για κετωση μιλαει ο Ατκινς για κετωση μιλανε κι αυτοι!
    (Aσε που εμεις γνωριζουμε και το κολπακι για να ξαναεχουμε κετωση αν κολλησουμε)

Αυτοι λενε:

Σε τι διαφέρει από άλλες μεθόδους;

Οι περισσότερες μέθοδοι μειώνουν τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνονται με αποτέλεσμα το σώμα να αναγκάζεται να πάρει την απαραίτητη ενέργεια από τους δικούς του ιστούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η μυική μάζα.
    Mε την πρόσληψη επαρκών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και τον περιορισμό των υδατανθράκων και των λιπαρών, το πρόγραμμα Eurodiet σας επιτρέπει να χάνεται βάρος μειώνοντας τη λιπώδη και όχι τη μυική σας μάζα.

--------------------------------------------------------------------------------

Είναι οι δίαιτες υψηλών πρωτεϊνών επικίνδυνες για την υγεία;

Όχι, σε καμία περίπτωση, με την προϋπόθεση ότι παρακολουθείστε από γιατρό εκπαιδευμένο να χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο, ο οποίος θα ελέγξει ότι δεν παρουσιάζετε κάποια αντένδειξη. Ο υψηλός πρωτεϊνικός χημικός δείκτης των προϊόντων μας σας παρέχει εγγυημένα ΟΛΑ τα απαραίτητα αμινοξέα. Τα προϊόντα μας είναι επίσης εμπλουτισμένα σε βιταμίνες και μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Προσοχή, καθώς ο όρος «δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών» είναι παραπλανητικός και μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Η Eurodiet δεν είναι μια «δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών» αλλά μια δίαιτα «επαρκών πρωτεϊνών» αφού η ποσότητα πρωτεϊνών που παρέχονται από τα προϊόντα Eurodiet υπολογίζεται ώστε να συμφωνεί με τις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

--------------------------------------------------------------------------------

Τι αποτέλεσμα μπορώ να περιμένω;

Η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική και η τελική εικόνα εξαρτάται από τις Φάσεις που εσείς και ο γιατρός σας θα διαλέξετε καθώς και τη διάρκειά τους.

Γιατί Eurodiet και όχι οποιαδήποτε άλλα προϊόντα υψηλών πρωτεϊνών;

Υπάρχουν 3 λόγοι για να επιλέξετε Eurodiet
    Η μέθοδος και τα προϊόντα Eurodiet είναι διαθέσιμα μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση. Αυτό είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος.
    Τα προϊόντα Eurodiet εγγυώνται υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες πρόσληψη. Είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, μέταλλα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα? Διαβάστε τα συστατικά για να ελέγξετε αν τα άλλα προϊόντα ικανοποιούν ΠΛΗΡΩΣ τις βιολογικές σας ανάγκες .
    Η ποιότητα και η ποικιλία των προϊόντων Eurodiet είναι μοναδική: προσφέρουμε περισσότερα από 60 προϊόντα με ποικίλες υφές, περιλαμβάνοντας και ορισμένα «έτοιμα για χρήση» προϊόντα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των προϊόντων υψηλών πρωτεϊνών Eurodiet και των υποκατάστατων γεύματος;

Τα υποκατάστατα γεύματος προσφέρουν ενέργεια ίση με αυτή ενός γεύματος, δηλαδή περίπου 400/450 θερμίδες, κυρίως με τη μορφή υδατανθράκων (40-50%). Τα προϊόντα Eurodiet προσφέρουν περίπου 115-150 θερμίδες, 60% των οποίων είναι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες. Για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να μην αντικαθιστάτε τα προϊόντα Eurodiet με υποκατάστατα γεύματος ιδιαίτερα στις φάσεις 1 και 2.

Πρέπει να αποφεύγονται κάποιες τροφές κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος Eurodiet;

Συστήνουμε να ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές του γιατρού σας και τις οδηγίες που περιέχονται στα έγγραφα που συνοδεύουν κάθε φάση. Κατά τις Φάσεις 1 και 2 πρέπει να αποφεύγετε τελείως τις τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες και να περιοριστείτε σε 1 μπαρ την ημέρα για να αποφευχθεί η διακοπή του μηχανισμού της κέτωσης (λιπόλυση). Δεν πρέπει όμως να μειώσετε τον αριθμό των προϊόντων Eurodiet που συστήνεται από το πρόγραμμα.

Τι μπορώ να κάνω εάν αισθάνομαι πολύ πεινασμένος;

Φυσιολογικά κατά τις φάσεις 1 και 2 η συνδυασμένη επίδραση της κέτωσης και της επαρκούς πρόσληψης πρωτεϊνών δεν θα σας αφήσουν να αισθανθείτε πείνα. Προσέχετε να μην καταναλώνετε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της κέτωσης. Αν αισθάνεστε πολύ πεινασμένος μπορείτε να καταναλώσετε ένα ακόμη προϊόν κατά προτίμηση ένα σακίδιο ή ένα ρόφημα.

Χρειάζεται πραγματικά να επιμείνω στο πρόγραμμα μου αφού φτάσω το στόχο μου στο τέλος της φάσης 2;

Ναι, γιατί αυτή η απώλεια βάρους πρέπει να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα. Η Φάση 3 θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε σταδιακά τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας και να προχωρήσετε προς μια ισορροπημένη διατροφή με τη φάση 4. Αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό γιατί εδώ μαθαίνετε να τρώτε σωστά και εάν το προσπεράσετε υπάρχει κίνδυνος να ξαναπάρετε βάρος γρήγορα. Προτείνουμε επίσης να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε και να εντατικοποιήσετε το πρόγραμμα άσκησής σας.

Ακολουθώ το πρόγραμμα που μου συνέστησε ο γιατρός μου κατά γράμμα, αλλά δε χάνω βάρος. Τι πρέπει να κάνω;

Αν ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές του γιατρού σας, το πρόγραμμα θα έπρεπε να δουλεύει και να χάνεται βάρος, ειδικά αν είστε στη Φάση 1 ή Φάση 2. Παρ΄ όλα αυτά η απώλεια βάρους δεν ακολουθεί ποτέ γραμμικό μοτίβο, που σημαίνει ότι πρέπει να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα και όχι κάθε μέρα. Αν δεν παρατηρήσετε αλλαγή μετά από μία εβδομάδα τότε συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Νιώθω κουρασμένος/εξαντλημένος και υποφέρω από κράμπες?Τι μπορώ να κάνω;

Προσοχή! Μπορεί να υπάρχει έλλειψη καλίου ή μαγνησίου. Αντικαταστήστε το γάλα χαμηλών λιπαρών που χρησιμοποιείται με Laktolight το οποίο περιέχει κάλιο και μην ξεχνάτε να παίρνετε το μαγνήσιο που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας.

Με έχουν καλέσει έξω για γεύμα. Τι να κάνω;

Πηγαίνετε? αλλά περιορίστε τους υδατάνθρακες όσο περισσότερο μπορείτε για να αποφύγετε τη διακοπή του μηχανισμού της κέτωσης (όχι γλυκά, αναψυκτικά με ζάχαρη, αμυλώδη ή ψωμί). Προτιμήστε άπαχα κομμάτια πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, αυγά) και λαχανικά επιλεγμένα από τις λίστες 1 και 2. Αποφύγετε το αλκοόλ

Και δες τωρα ποια ειναι η πλακα...Αυτοι μεχρι και για αποφυγη τελειως των τροφων με υδατανθρακα προτεινουν στις Φασεις 1 και 2!!Τουλαχιστον ο Ατκι
    νς δινει και 20 γρ.
    Κι απο οτι καταλαβα αυτο το πρωτεινουχο ροφημα δεν ειναι τπτ αλλο απο ενα απλο ροφημα πρωτεινης που κυκλοφορει στα φαρμακεια κι εχει και γευσεις σοκολατα βανιλια κλπ.

Τα πραγματα ειναι απλα θα πας εκει και θα σου παρουν μετρα για το κουστουμακι.
    Αναλογα την ηλικια, τα κιλα που χεις και τις δραστηριοτητες σου, θα σου δινουν και την αναλογη πρωτεινη και υδατανθρακα.
    Γιατι αλλα γραμμ. υδατανθρακα και πρωτεινης θα παιρνει μια με 150 κιλα που καθεται ολη μερα και αλλα μια κοπελιτσα που δουλευει στο ποδι τη μιση μερα,ι τρεχει και σε κανα γυμναστηριο, εχει και καμμια 15 κιλα να χασει κι οχι 60.
    Μετα θα σου πουν σου παρεχω και γιατρο, στα φερνω και στο σπιτι, οποτε εσυ θα μας ακουμπας τοσα ευροπουλακια το μηνα και θα πηδας απ την χαρα σου που εχασες τοσα κιλα και μαλιστα χωρις να χασεις μυικο ιστο(εφοσον ξερουμε οτι ο μονος τροπος, για την οσο γινεται λιγοτερη απωλεια μυικου ιστου, ειναι πρεπει και επιβαλλεται, να τρως πρωτεινη μπολικη αλλιως το χασες το παιχνιδι)

Οχι λυπαμαι δεν θα παρω!
    Ξερω πολυ καλα πως να το κανω και μονη μου και με την δωρεαν βοηθεια και πληροφορηση της Ατκινς!!

Senior Member
    εναλλακτικα μπορουμε να τρωμε στο πιατακι του φρουτου δηλαδη ΛΙΓΟ απο ολα. τοτε ουτε παρακολουθηση γιατρου χρειαζομαστε ουτε γιουρονταιετ ή οπως την ειπατε. Επισης επειδη αναφερθηκε η κετωση κ ειμαι των θετικων επιστημων να επισημανω την κετοξεωση απτην οποια πεθαινει κανεις, μαλιστα διαβασα προσφατα για ενα θανατο απο διαιτα εδω. αυτα για να αναρωτηθουμε ολοι μηπως αντι να αλλαζουμε διαιτες θα ηταν καλυτερο να αλλαξουμε πιατο, μικροτερου μεγεθους, και διατροφικες συνηθειες. δεν παιζουν ρολο μονο οι θερμιδες αλλα η ποιοτητα τους. Νομιζω η ισογλυκαιμικη διατροφη ειναι το μυστικο. Εξου κ πηρα ενα βιβλιο εχθες με αντιστοιχο τιτλο, που στην περιληψη λεει ο,τι με εκφραζει: μαθετε να επιλεγετε και να συνδιαζετε σωστα αρκετη ποσοτητα πρωτεινουχων τροφων με αργα αφομοιωσιμους υδατανθρακες (με χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη), υγειινα λιπαρα και φυτικες ινες, ωστε ο μεταβολισμος σας να λειτουργει φυσιολογικα και να κανετε καλυτερες καυσεις και να μειωσετε τον κινδυνο διαβητη και καρδιαγγειακων νοσων. αυτα τα ολιγα. ευχομαι καλη συνεχεια σο,τι διατροφη ακολουθειτε κ τα ξαναλεμe

Senior Member
    badgirl, μπορρείς να αναφέρεις μερικά παραδείγματα τροφών
    με χαμηλό ΓΔ?

Senior Member
    Λιλη Αν μπορω να βοηθησω γραφω μερικες τροφες εδω αλλα για περισσοτερες λεπτομερειες
    http://www.nutridiet.gr/site/index.p...id=44&Itemid=9

Αξιολόγηση τροφίμου Γλυκαιμικός Δείκτης (ΓΔ)
    Χαμηλού ΓΔ ≤55
    Μετρίου ΓΔ 56-69
    Υψηλού ΓΔ ≥70

Αξιολόγηση τροφίμου Γλυκαιμικό Φορτίο (ΓΦ*)
    Χαμηλού ΓΦ ≤10
    Μετρίου ΓΦ 11-19
    Υψηλού ΓΦ ≥20

*ΓΦ=(ΓΔ/100) Χ περιεκτικότητα τροφίμου σε υδατάνθρακες.

ΦΡΟΥΤΑ
    Τρόφιμο ΓΔ Ποσότητα (gr) ΓΦ Θερμίδες
    Φράουλες 40 120 1 32
    Δαμάσκηνα 24 120 1,9 43
    Ροδάκινο 28 120 2,1 40
    Κεράσια 22 120 2,7 58
    Grapefruit 25 120 3 36
    Αχλάδι 34 120 3,8 49
    Καρπούζι 72 120 4 37
    Πορτοκάλι 42 120 5 44
    Πορτοκάλι, χυμός 50 250 13 43
    Μήλο 38 120 6 56
    Μπανάνα, άγουρη 30 120 6 114
    Σταφύλια 46 120 8 72
    Φράουλα, μαρμελάδα 51 30 10 78
    Σταφύλια, μαύρα 59 120 11 72
    Μπανάνα, ώριμη 51 120 13 114
    ΟΣΠΡΙΑ
    Φακές, βρασμένες 30 150 5 158
    Φασόλια ξερά, βρασμένα 28 150 7 155
    Ρεβίθια, βρασμένα 28 150 8 182
    Φασόλια μαυρομάτικα, βρασμένα 42 150 13 174
    ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Μπιζέλια 48 80 3 134
    Καρότα 47 80 3 28
    Πράσινα φασόλια 79 80 9 25
    Καλαμπόκι 54 80 9 72
    Πατάτα, βραστή 101 150 17 108
    Γλυκοπατάτα 61 150 17 126
    Πατάτα, τηγανητή 75 150 22 420
    Πατάτα, ψητή 85 150 26 215
    ΑΜΥΛΟΥΧΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
    Ψωμί, πολύσπορο 43 30 6 80
    All Bran (Kellogg's) 38 30 9 78
    Ψωμί, άσπρο 70 30 10 80
    Ψωμί, σικάλεως 58 30 12 67
    Σπαγγέτι, βρασμένα 5 λεπτά 38 180 18 284
    Corn flakes 81 30 21 108
    Σπαγγέτι, βρασμένα 10-15 λεπτά 44 180 21 284
    Ρύζι, άσπρο βρασμένο 64 150 23 207
    Ρύζι, μακρύκοκκο βρασμένο 56 150 23 207
    Ρύζι, basmati βρασμένο 58 150 24,4 211
    Σπαγγέτι, βρασμένα 20 λεπτά 61 180 27 284
    ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
    Coca Cola 63 250 16 98
    Fanta, πορτοκαλάδα 68 250 23 85
    Lucozade, ενεργειακά ποτά 95 250 40 64

Τα αναψυκτικά τύπου light ή zero δεν περιέχουν υδατάνθρακες και έχουν μηδενικές θερμίδες. Για αυτό το λόγο μπορούν να καταναλώνονται ελεύθερα.

Συμβουλή: Είναι καλό να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες τροφίμων!

Senior Member
    Συγνωμη αλλα δεν ειναι πολυ κατανοητο απο το copy paste καλυτερα να δεις το link! :))

Senior Member
    Γλυκειά μου σ'ευχαριστώ πολύ , μια χαρά είναι, νομίζω οτι θα με βοηθήσει αρκετά,
    γιατί κάπου κάνω λάθος και τελευταία δε χάνω ούτε γραμμάριο, παρ'ολο που ακολουθώ τη WW
    Μπορεί να έχει να κάνει με αυτό .

Σ'ευχαριστώ πολύ Νεκταράκι μου

Senior Member
    Χαρα μου να σε βοηθησω Λιλη μου!
    Πραγματι παιζει πολυ σημαντικο ρολο ο ΓΔ. Οποτε ευχομαι να βοηθηθεις.
    και ευχομαι να ξεκολησει γρηγορα η ζυγαρια και να ρθει παλι το χαμογελο της επιτυχιας!!! :))

Φιλακια!!!

Senior Member
    Originally posted by Lily
    Γλυκειά μου σ'ευχαριστώ πολύ , μια χαρά είναι, νομίζω οτι θα με βοηθήσει αρκετά,
    γιατί κάπου κάνω λάθος και τελευταία δε χάνω ούτε γραμμάριο, παρ'ολο που ακολουθώ τη WW
    Μπορεί να έχει να κάνει με αυτό .
    Οπως ειπαν και τα παιδια οι τροφες με τον χαμηλο γλ.δεικτη ειναι το μυστικο για να χασουμε κιλα.Αφου κανεις WW να την συνεχισεις γιατι ειναι πολυ καλη διατροφη και να διαλλεγεις τροφες χαμ.γλ.δεικτη.

Λιγα πραγματα χοντρικα.....να εχεις σαν αρχη οτι πρεπει ολα τα ζυμαρικα και τα αλευρια να ειναι ολικης αλεσης,ποτε ασπρο.
    Αυτο σημαινει οτι βγαζεις τελειως εξω απο τη διατροφη σου ολα τα ετοιμα μακαρονια,κεικ,κουλουρια,μ� �ισκοτα,τυροπιτακια, κλπ.Μονο οτι φτιαχνεις εσυ με αλευρι ολικης θα πρεπει να τρως.
    Τα μακαρονια ποτε καλα βρασμενα γιατι ανεβαζουν τον γλυκαιμικο δεικτη.
    Ρυζι καφε η αγριο αντι για ασπρο.
    Ζαχαρη καθολου.Φρουτα οχι καλα ωριμασμενα.
    Ενα επισης πολυ καλο site για να βρεις τον γλ.δεικ. ειναι αυτο..
    http://www.glycemicindex.com/

Senior Member
    φορτυ μου σ'ευχαριστώ πολύ και σένα

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast