pπαρακαλω καποιοσ να μου πει την ατκινσ!!!! - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 67 of 67
    Senior Member
    Λιλυ τωρα αρχισα το βιβλιο, εχει ολοκληρες λιστες με νουμερα στο τελος οπως κ πληρη διαιτολογια κ με ελληνικα φαγητα γιατι ο τυπος ειναι Ελληνας! Χαιρομαι που ξερετε κ αλλοι γιαυτη τη διατροφη, επειδη δε την ειχα ξανακουσει ωστε να νιωθω οτι ειναι εγγυρη. τελειως κωλοφαρδη που το βρηκα το βιβλιο. ειχα βρεθει μεσα σε βιβλιοπωλειο οτην χειροτερη μερα της ζωης μου κ πηρα το καλυτερο βιβλιο? κουφο.το ξαναλεω μηπως και σας βοηθησει "ισογλυκαιμικη διατροφη του φααιδων lindberg-χατζηπαναγιωτου"
    δεν το ηξερα οτι ειναι ιδιο με WW. που τη βρισκω αυτη τη διαιτα? ειναι απο το ινστιτουτο?
    θα ξαναποσταρω γιατι ηρθε ο ανηψιος μου κ τα γραφω ολιγον αλαμπουρνεζικα

Senior Member
    Τον γιατρο αυτον τον εχω δει καποιες φορες στην τηλεοραση και η διαιτα που προτεινει αν καταλαβα καλα ειναι περιπου οπως αυτη που εκανα και εγω.Κραταει σωστα τον γλυκαιμικο δεικτη για να μην κανει σκαμπανεβασματα.Θα δεις οτι δεν θα πεινας πολυ,δηλαδη θα πεινας αλλα αυτη την πεινα που την αντεχουμε οχι τις λιγουρες που δεν μπορουμε να αντισταθουμε.
    Εχω διαβασει και συνταγες του και ειναι πολυ καλες!
    Μοιαζει πολυ με την διαιτα Ζωνης 40 Υ-30 Π-30 Λ
    http://diaites.gr/zone.html
    Οταν διαβασεις το βιβλιο του και εχεις καιρο γραψε λιγο πως περιπου γινεται η διαιτα του,θα με ενδιεφερε να μαθω παραπανω γιαυτη τη διατροφη.

Senior Member
    Originally posted by Lily
    badgirl, μπορρείς να αναφέρεις μερικά παραδείγματα τροφών
    με χαμηλό ΓΔ?
    τους υδατανθρακες βραδειας απορροφησης (χαμηλου ΓΔ) τους χωριζει σε τρεις κατηγοριες¨: ωμα λαχανικα, βρασμενα λαχανικα και φρουτα. καποια παραδειγματα των κατηγοριων αυτων (εχει ολοκληρο πινακα) ειναι τα εξης:λαχανο κουνουπιδι αγγουρι ντοματα σκορδα πρασα καροτα /αγκιναρες φασολακια μπροκολο κουνουπιδι μελιτζανες μπαμιες σπανακι κολοκυθια φακες ρεβυθια φασολια/ μηλα βερυκοκα φραουλες πεπονι δαμασκηνα πορτοκαλια σταφυλια ακτινιδια μανταρινια αχλαδια λεμονια κτλ κτλ κτλ αυτα περι υδατανθρακων. δεν εχω παει στο επομενο κεφαλαιο lol

edit οκ forty γραφαμε ταυτοχρονα μολις καταλαβω κ εγω τι παιζει θα σας μεταφφερω οσα μπορω. νομιζω ομως καλο θαταν να αναζητησεις το βιβλιο μελλοντικα. θα μου πεις ποιος το διαβαζει...αν ειναι ομως να μαθουμε να τρωμε χωρις ναπειναμε αξιζει.
    ΥΓ εχει κ γλυκα μεσα κ τυροπιτες κ απολλα. απλα ως εδω χωριζει το πιατο σε 2 ή 3 μερη σε καθε γευμα κ σου λεει με βαση τη παλαμη σου ποσο τρως απο καθε ειδος φαγητου και γιατι. ειναι πολυ παραστατικο παντως

Senior Member
    Ωραία!, νάσαι καλά badgirl, μάλλον θα γίνει καλύτερα έτσι η διατροφή, τελικά είναι πολύ σημαντικός ο ΓΔ
    των διάφορων τροφών , από ότι διάβασα και στα λινκ που έχουν δώσει η forty και η Nekky.

Αρχίζω από τώρα να προσαρμόζω το πρόγραμμα της WW σε αυτά τα δεδομένα, για να δούμε τι θα γίνει.

Το σύστημα των πόντων της Weight Watchers, κι εγώ πρόσφατα το έχω ξεκινήσει, είναι πολύ εύκολο να το ακολουθήσεις και
    από ότι διάβασα έχει πολύ καλά αποτελέσματα, είναι ισορροπημένη διατροφή και επιπλέον έχει μεγάλη ποικιλία επιλογών,
    αφού τρώς ότι θέλεις και απλά μετράς πόντους.
    Εννοείται οτι ο καθένας διακαιούται διαφορετικό αριθμό πόντων καθημερινά
    Μπορείς να δείς και μόνη σου σε αυτό το τόπικ:

http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ad.php?tid=899

Senior Member
    ευχαριστω το ειδα...ποτε δε μαρεσαν οι υπολογισμοι ομως. επισης διαβασα ολο το βιβλιο που σας ελεγα αλλα συνηδειτοποιησα οτι εκτος απο χρησιμες συμβουλες δεν περιεχει κατι που μπορω να εφαρμοσω σαν διαιτολογιο. τα φαγητα που περιεχει ειναι εκτος του καθημερινου διαιτολογιου της οικογενειας μου κ δεν εχω σκοπο να μαγειρευω μονη...για μενα. ισως μετα το γαμο.
    σκεφτομαι να συνδιασω τις γνωσεις μου απο το διαιτολογο με τις συμβουλες της ισογλυκαιμικης διατροφης (πχ να συνδιαζω απολα καθε μερα αλλα σωστα, οχι τυρι με ψωμι αλλα τυρι με φρουτο, οχι ζαχαρη, οχι μεγαλα γευματα αλλα συχνα κτλ)
    επισης περιμενω να μου δωσουν μια διαιτα που χανεις λεει πολλα κιλα αλλα λιπος κ σε μεγαλο διαστημα...περιλαμβανει λεει απολα τα φαγητα αλλα δε τρως μετα τις 7 το βραδυ. δεν εχω σκοπο να τη κανω αλλα ας τη δω...μεταα τη λαχανοσουπα φυσαω κ το ...γιαουρτι
    filakia polla ta leme xana an thelete kati peri glykiamikoy deikti xara mou na sas pw apto vivlio

Senior Member
    Δηλαδη τι βιβλιο εχει βγαλει που δεν γραφει πως να ακολουθησεις συγκεκριμενη διατροφη?μονο με συμβουλες?θα ψαξω και εγω μηπως βρω ενα παλιο ενθετο του ιδιου γιατρου που ειχα απο ενα περιοδικο.Νομιζω οτι εκει εγραφε διατροφη

Junior Member
    Παιδια ειμαι καινουργια
    θελω να αρχισω την διαιτα ακτινς αλλα περιοριζομαι πολυ. βοηθεια Θα ηθελα να μου προτηνεται καποιο προγραμμα π.χ. Δευτερα πρωι αυγα.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345