Results 1 to 15 of 22
Thread: Ανορεξία-->βουλιμία-->θάνατος;
-
16-10-2009, 20:07 #1
Ανορεξία-->βουλιμία-->θάνατος;
Καλησπέρα σας..
Πριν 4 χρόνια ξεκινώντας μια δίαιτα έχασα σε 1 μήνα 13 κιλά (δεν τα ξαναπήρα ποτέ!)...Συνεχίζοντας έχασα τον υπόλοιπο χρόνο άλλα 6, φτάνοντας αισίως σε ένα χρόνο από 67 κιλά, στα 48. Εκεί που δεν μου άρεσε πλέον καμμία τροφή, και μετά από πίεση της μητέρας μου, άρχισα να τρώω, αλλά να κάνω εμετούς καθημερινά, ακόμα και μετά απο οποιοδήποτε ρόφημα.
Τα τελευταία 3 χρόνια έχω βουλιμία, πήγα σε γιατρό και μου είπε πως το λιγότερο (!!!!!) που θα πάθω είναι να πεθάνω από εσωτερική αιμμοραγία πάνω από μία λεκάνη. Δεν μπορώ να το σταματήσω.. Δεν μπορώ να μην κάνω εμετό, και εάν ξέρω πως δεν θα είμαι στο σπίτι (ώστε να μπορώ να κάνω εμετό), δεν τρώω.
Νιώθω πολύ χάλια και κυρίως τρομερά μόνη, γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να πληγώσω με αυτόν τον τρόπο την οικογένειά μου, λέγοντάς τους τί κόρη έκαναν.
Ίσως μέσα εδώ ακούσω μία γνώμη που δεν έχω ακούσει.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και τον χώρο σας.
- 16-10-2009, 20:25 #2
Γεια σου..καταρχην, το οτι μιλας γι αυτο ειναι μαλλον σημαντικο.Νομιζω μπορω να καταλαβω πως ειναι να εισαι βουλιμικος..και μαλλον ειναι ζορι..
Οταν λες οτι δε μπορεις να μην κανεις εμετο, τι εννοεις?Νιωθεις φουσκωμα;Νιωθεις οτι θα χοντρυνεις?Σου αρεσει η αισθηση;
Θα σου ελεγα να μη μιλησεις στην οικογενεια σου..Οι γονεις σου ειναι οι μονοι ανθρωποι στον κοσμο που σε αγαπανε ανειδιοτελως και θελουν μονο το καλο σου..πιο πολυ πληγωνονται βλεποντας σε να υποφερεις και να μην ξερουν ουτε την αιτια ουτε τον τροπο να σε βοηθησουν..
Κουραγιο..Και θεληση..Τιποτα δεν αξιζει τοσο οσο η υγεια σου..
16-10-2009, 22:43 #3
Takize, πόσο χρονών είσαι; Είσαι αρκετά μεγάλη για να ζητήσεις βοήθεια μόνη σου; Αν όχι τότε σίγουρα θα πρέπει να μιλήσεις στους γονείς σου. Πρέπει να βοηθηθείς από κάποιον ειδικό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν διορθώνονται όλα αυτόματα. Ούτε φταίς εσύ. Για κάποιο λόγο μια ασθένεια χτύπησε την πόρτα σου. Πρέπει να γίνεις καλά και γι αυτό θα χρειαστείς βοήθεια από γιατρό για να σου δώσει μια σωστή διατροφή που δε θα σε παχαίνει αλλά θα σε τρέφει. επίσης χρειάζεσαι βοήθεια απο κάποιον ψυχολόγο που θα σε στηρίξει ώστε να λύσεις τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διατροφή. Οι γονείς σου δε θα πληγωθούν. είμαι σίγουρη ότι ξέρουν τι κόρη έκαναν και είναι περήφανοι γι αυτήν ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν το δείχνουν. Είμαι μητέρα και συχνά ζητάω από τα παιδιά μου υπερβολικά πράγματα γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι τέλεια σε όλα για να είναι ευτυχισμένα. Ξέρω ότι κάνω λάθος και προσπαθώ να το διορθώσω. Και οι δικοί σου οι γονείς μπορεί να έχουν κάνει ή πει πράγματα που σε δυσαρέστησαν. όμως αυτό δεν τους κάνει κακούς γονείς. Μην τους αδικήσεις λοιπόν στερώντας τους την ευκαιρία να κάνουν κάτι για σένα. Μην αμφισβητείς την αγάπη τους,, ακόμη κι αν κάποιες φορές δε συμφωνείς μαζί τους. Εμπιστεύσου τους και μίλησέ τους. Χωρίς φωνές και φασαρίες, χωρίς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου ή τους γονείς σου. Κανείς δεν φταίει. Η υγεία και η αρρώστια είναι μέσα στη ζωή. Δε σημαίνει ότι η βουλιμία ελέγχεται επειδή οι άσχετοι με το πρόβλημα νομίζουν ότι θέλεις να κάνεις εμετό και διαλέγεις να μη φας. εσύ ξέρεις τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΖΑΛΙΣΑ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ
17-10-2009, 09:08 #4
Originally posted by takize
Νιώθω πολύ χάλια και κυρίως τρομερά μόνη, γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να πληγώσω με αυτόν τον τρόπο την οικογένειά μου, λέγοντάς τους τί κόρη έκαναν.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Μάργκω και τη Μαγκ και θα δώσω κι εγώ έμφαση σ'αυτό από τα λεγόμενα σου,
που έχω την αίσθηση πως είναι το κλειδί να ξεκλειδώσουμε την πόρτα της φυλακής που βιώνεις...
Δε φαντάζει εύκολο ούτε ευχάριστο,αλλά,πίστεψε με,είναι πολύ λιγότερο οδυνηρό στην πράξη,μόλις το τολμήσεις!
Κι όχι μόνο αναφορικά με την στήριξη και αγάπη,που από τους δικούς σου θα λάβεις,αλλά κυρίως με τη δική σου ανακούφιση,
μόλις το μοιραστείς μαζί τους!Όσο σφαλίζουμε τις γρίλιες και κρύβουμε το πρόβλημα,διαιωνίζοντας το φαύλο κύκλο του,
δεν επιτρέπουμε τις αχτίδες του ήλιου να διαλύσουν το σκοτάδι του φόβου και της διαταραχής.Το έχεις δει καλά το έργο
πώς εκτυλίσσεται στη σκοτεινή αίθουσα προβολής της ζωής σου και φαντάζομαι υποψιάζεσαι τη συνέχεια...
Τι θα έλεγες να το κάναμε λίγο θερινό το σινεμά σε πρώτη φάση;Εκεί στο ημίφως των αστεριών,με τ'αγιόκλιμα και το γιασεμί
της οικογενειακής αγκαλιάς και μόλις πάρουμε τα πάνω μας λιγάκι,την κάνουμε λιγότερο πριβέ την προβολή
κι ανοίγουμε τις πόρτες και σε κάποιον που έχει εμπειρία στα θέματα αυτά και δύναται να μας βοηθήσει.
Δεν είσαι μόνη σου σε καμία περίπτωση-όσο κι αν το νιώθεις φορές αυτό- κι ούτε ταλαιπωρείσαι από κάτι σπάνιο και άλυτο!
Δεν είναι κρίμα να βασανίζεσαι,ενώ με λίγη τόλμη στην αρχή σε κάτι διαφορετικό,υπάρχει και για σένα η λύση;
Είμαι σίγουρη πως αυτό που μόνη σου περνάς είναι πολύ πιο οδυνηρό και ψυχοφθόρο από ο,τιδήποτε τυχόν σε φοβίζει.
Τι λες;Θα την κάνουμε την υπέρβαση;Ήδη με το που ανοίχτηκες σ'εμάς δείχνεις δεκτική σε αλλαγές.Πάμε λίγο παραπέρα;
17-10-2009, 20:15 #5
Καλησπέρα,
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ! Είμαι 29 ετών (ναι ναι ίσως αρκετά μεγάλη ώστε να ασχολούμαι ακόμαι με αυτό). Αγαπώ τον εαυτό μου, τη μαμά μου (τον μπαμπά τον χάσαμε πριν 2 χρόνια), όλους τους αγαπάω, και προσευχομαι καθε μέρα για όλο τον κόσμο.
Ισως η προσευχή στην προκειμένη περίπτωση να μην αρκει.
Σήμερα δεν έκανα εμετό... Μετράω την κάθε μέρα που περνά, και οι μέρες που δεν κάνω είναι αυτές που δεν ντρέπομαι, είναι αυτές που πραγματικά ζω.
Ζω... σε εκείνο το θερινό σινεμά...πολλά έργα μπορούν να ανέβουν...ελπίζω μ όμορφο τέλος.
Ειλικρινά νιώθω ήδη πως με τις απαντήσεις σας.... έχω έναν φίλο που δεν θα κρίνει. Που δεν θα μισήσει... που δεν θα φοβηθεί. Καταλαβαίνετε.
Ευχαριστωωωωωωωωωωω!!!
18-10-2009, 18:58 #6
κοπελα μου κανενας σε αυτον τον κοσμοψδεν θα σε κρινει..δεν εχει το δικαιωμα..Ακομη περισσοτερο να σε μισησει..Δεν εισαι εγκληματιας....Συνεχισε ετσι..Μεινε μακρια απο τους εμετους και τον εφιαλτη.Καθε μερα που περνα θα νιωθεις και πιο δυνατη, και πιο ευτυχισμενη..Και οταν ολα σκουραινουν και μπαινεις στον πειρασμο του εμετου, να θυμασαι πως η ευτυχια σου εξαρταται απο αλλα πραγματα..Σιγουρα οχι απο το πως φαινεσαι!!εμεις ειμαστε μαζι σου
19-10-2009, 10:07 #7
takize,ποτέ δεν είμαστε αρκετά μεγάλοι για να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας,να γίνουμε πιο ισορροπημένοι,να καταλάβουμε τα γιατί του σώματος και του μυαλού μας.Πάντα η καλύτερα ώρα για να αρχίσουμε είναι το τώρα!
Ο τρόπος που τρώμε,σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με πρότυπα συμπεριφορών που προέρχονται από την παιδική μας ηλικία,και που αντανακλώνται πάνω στις διατροφικές μας συνήθειες.Μαθαίνοντας τα αίτια,μαθαίνουμε να εκλογικεύουμε κάθε μας συμπεριφορά,την αναλύουμε και κατανοούμε το πώς και το γιατί.Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην πορεία σου προς την αποδοχή και την ισορροπία.:)
19-10-2009, 13:03 #8
takize γεια και απο μένα.
αυτό που βιώνεις εσύ το βιώνουν πολλές γυναίκες μεγάλες και μικρές.
δεν είσαι μόνη σου.
ζήτα ψυχολογική υποστήριξη από όπου νομίζεις εσύ ότι θα βοηθηθείς
(βοηθάει και μία καλή ψυχολόγος), επίσης δεν ξερω την περιοχή που μένεις αλλα στήν Αθήνα υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν πολύ.
σου εύχομαι τα καλύτερα, τίποτα στην ζωή δεν είναι ακατόρθωτο,
είσαι πολύ νέα για να χαλάσεις την υγεία σου
η υγεία είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε
πάντα στην διάθεση σου για ότι χρειαστείς,
καλή συνέχεια την καλημέρα μου και τα φιλιά μου.
19-10-2009, 13:15 #9
Αννεζίνα Καλημέρα,,
Σ'ευχαριστώ πολύ, Αθήνα μένω, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν οι σύλλογοι, δεν έχω ψάξει καθόλου (θα με ενδιέφερε να μάθω όμως).
Το θέμα μου είναι πως ακόμα φοβάμαι να πάω σε ψυχολόγο να μιλήσω για το πρόβλημά μου, έχω μια πολύ καλή φίλη που πήγε για το ίδιο πρόβλημα και την αντιμετώπισε πολύ άσχημα. Δεν θα ήθελα με τιποτε να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο μάλιστα τώρα που νιώθω έτσι, γιατί σίγουρα θα με κάνει χειρότερα.
Σήμερα είναι μια πολύ περίεργη μέρα..
Βασικά δεν μπορώ να κόψω τη συνήθεια να ξυπνώ το πρωί και να ζυγίζομαι...κι αυτό είναι άρρωστο!
Σας ευχαριστώ όλους. Φιλιάααα
19-10-2009, 15:25 #10
ΦΙΛΗ ΤΑΚΙΖΕ
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΕΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ......
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ
ΑΝ ΘΕΣ ΘΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΜΕ U2U
(Α ΚΙ ΕΓΩ ΖΥΓΙΖΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ - ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ ΚΙ ΑΣ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΑΝΩ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΩ
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ <<ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ>>)
ΚΕΕP GOING ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ
19-10-2009, 18:47 #11
Γλυκειά μου Αννεζίνα, Ξέρω ποιον σύλλογο λες, τον έχω ακούσει κι εγώ. Αλλά επειδή μπορεί να λέμε για διαφορετικούς, θα με ενδιέφερε να μου πεις.
Να σου πω την αλήθεια, από τότε που μου κατέστρεψαν την παιδική μου ηλικία (απο τα 7 έως τα 13 μου έδιναν κορτιζόνες για την καρδιά, και μόνο όταν άλλαξα γιατρό συνειδητοποίησα ότι έκαναν λάθος!!!), είμαι λίγο καχύποπτη απέναντι σε οποιονδήποτε γιατρό! Αναγνωρίζω ότι είναι λάθος, αλλά πες το ψυχολογικό, πες το όπως θες, τους αποφευγω..
Ωρες ωρες απορώ με τον εαυτό μου πως γίνομαι χαρούμενη όταν την Δευτέρα η ζυγαριά δείχνει 51,2 και την τρίτη 50,7... και πετάω! Και φυσικά δεν τρώω τίποτα την Τρίτη εκείνη!. Και είμαι και 1,71 ύψος.
Κάποτε θα τελειώσει!!
Κάποτε αλλά σύντομαααααααααααα
20-10-2009, 11:51 #12
ΤΑΚΙΖΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ
ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕ U2 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ
ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ
20-10-2009, 12:35 #13
Καλημέρα! U2 εννοείς e-mail? Συγνώμη... αλλά δεν τους ξέρω καλά αυτους τους κωδικούς.
Δεν ξέρω αν θα τελειώσει όλο αυτο, θέλω όμως. Χτες δεν τα κατάφερα! Καταλαβαίνεις! Σήμερα θα προσπαθήσω..
20-10-2009, 14:29 #14
TAKIZE ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΤΕΙΛΕΙ U2 ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΕΛΑΚΙ ΚΑΤΩ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΚΟΥΤΑΚΙ
ΤΟ PROFILE TO FIND KAI TO U2U
ΠΑΤΑΣ U2U - EIΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
20-10-2009, 17:26 #15
Σέυχαριστώ πολύ Αννεζίνα μου! Τον ίδιο λέγαμε τελικά. Εστειλα e-mail χθες και μου έδωσαν τηλέφωνα. Τώρα?? Πρέπει να τους πάρω κιόλας! ααααχχχχ
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή