Καλως σας βρηκα και παλι!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Καλως σας βρηκα και παλι!

Γεια σας,
    Περασαν 2 χρονια και 13 κιλα συν απο την τελευταια φορα που εγραψα στο forum. Ομολογω οτι συχνα διαβαζα τα διαφορα topic αλλα λιγο το οτι ειχα ξεχασει το password λιγο που δεν ημουν και σε φαση ικανη να ενθαρρυνω οποιονδηποτε- ποσο τον ευατο μου δηλαδη- δεν ελεγα την αποψη μου. Αυτο αλλαξε, με την βοηθεια κυριως ενος παχυσαρκου φιλου -συναδελφου. Με παρασυρε η φιλοσοφια του και αποφασισα να βγω στον κοσμο και να πω: "Γεια σας ειμαι 87 κιλα, ειμαι ΠΡΩΗΝ βουλιμικη και πολυ περηφανη πια για αυτο το πρωην και εχω σκοπο να ειμαι πιο αδυνατη χωρις υπερβολες το SUMMER 2010! " Δεν ξερω πως θα το πετυχω αυτο αλλα θα το πετυχω αργα χωρις υπερβολες! Αλλωστε οι υπερβολες με εφεραν σε αυτη την κατασταση. Διαιτα ξεκινησα πρωτη φορα στα 12 και ειμαι 28! 500 γρ το μηνα να εχανα απο τοτε θα ειχα χασει 96 κιλα και μπορει πραγματι καπου τοσα να εχω χασει εαν προσθεσω τα 5, 3, 2 κιλα που εχανα κατα καιρους τα οποια γινονταν διπλασια τον επομενο μηνα και παλι απο την αρχη! Αποφασισα να δειξω λιγη εμπιστοσυνη στον ευατο μου, να τον αφησω να χαλαρωσει και να ηρεμησει. Δεν θα ξαναπω οχι στους φιλους μου οταν με καλουν για φαγητο, οχι δεν θα κατσω ξανα σπιτι μονη τρωγοντας το μισο ψυγειο επειδη ζηλευω που οι αλλοι περνανε καλα! Ποτε ξανα! Θα φροντισω τον ευατο μου και θα ακουσω τα θελω του, βαρεθηκα την μιζερια και την καταθλιψη μου. Τοσα χρονια ημουν πολυ εγωιστρια. Δοξα τω Θεω την υγεια μου την εχω, με ευλογησε ο Θεος με ενα ομορφο προσωπο και χαμογελο, ειμαι κοινωνικη, εχω φιλους που με στηριζουν και ενα συντροφο που ειμαστε μαζι 10 χρονια και με θελει οπως την πρωτη μερα. Ολα αυτα δεν τα εβλεπα εβλεπα μονο την περιφερεια μου και την αφηνα να μου καταστρεφει την ψυχολογια. Θελω λοιπον να ζητησω μια χαρη απο εσας : Να με βοηθησετε να διατηρησω την "επιφοιτηση" που ελαβα , να μου συμπαρασταθειτε στην προσπαθεια να αγαπησω τον ευατο μου και ολοι μαζι με χιουμορ να διορθωσουμε σταδιακα ολα αυτα που μας ριχνουν (κιλα κακη διαθεση κα). Αλλωστε ανακαλυψα οτι στην πορεια της προσπαθειας απωλειας βαρους απεκτησα πολλες εμπειριες (ευχαριστες και δυσαρεστες), περασα πολλα κυματα και εχω να σας διηγηθω πολλες αστειες και μη ιστοριες.
    Σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Senior Member
    Συγχαρητηρια και καλη αρχη

Senior Member
    angelika, καλώς ήρθες! τι όμορφα που τα λές και πόση αισιοδοξία σκορπίζεις!
    Δε σε γνωρίζω από παλιά.γιατί είμαι κι εγώ σχετικά καινούργιο μέλος, όμως ειλικρινά χαίρομαι
    που σε γνωρίζω τώρα, και καλώς ήρθες κοντά μας

Να δεις που τελικά θα τα καταφέρουμε!

Senior Member
    αγγελικα καλώς ηρθες....μπορω απλα να διαβαζω το ποστ σου κ να νιωθω αισιοδοξια...ειναι το ακριβως αντιθετο απο το δικο μου πρωτο ποστ...χρησιμοποιουμε τις ιδιες λεξεις...κ περιγραφουμε αντιθετες καταστασεις...σ ευχαριστω για τον τροπο που σκεφτεσε...αυτο προσπαθω να καταφερω κ γω....χαιρομαι που μου δειχνεις πως μετα το μαυρο ερχετε το φωτεινο κ νοιχτοχρωμο ασπρο....κ χαιρομαι πολυ που σε γνωριζω

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια!

Χαιρομαι που ειδατε τα λογια μου αισιοδοξα, γιατι για πολλα χρονια εγα και το συναισθημα αυτο ειμασταν τσακωμενοι μακρινοι μπατζνακηδες. Πρεπει να σε ταρακουνησει καποιος για να δεις τι εχεις και τι χανεις αφηνοντας τις ανασφαλειες και τα κομπλεξ να κυριαρχουν στην ζωη σου και θελει πραγματικα να εχεις φαει πολλα χαστουκια και πολλα βηματα για να ανοιξουν τα ματια σου.

Ελπιζω τα δικα μου να παραμεινουν ανοιχτα και να μην περναω απλα μια φαση.

Α! αυτο με την φαση μου θυμησε μια παλαβη υπερβαρη διαιτολογο(αν ειναι δυνατον να μην καταλαβα οτι δεν θα εβρισκα ακρη-πας σε οδοντιατρο που εχει χαλασμενα δοντια πας? δεν πας!). Η κυρια αυτη εκτος απο την διατροφη, εκτος οτι καθε εβδομαδα με εβαζε να κανω μια "αυτοσχεδια" εξεταση ουρων (για να μετραει καποιο ποσοστο...?) μου εδωσε και καποιες "βιταμινες" για να συμπληρωνω σωστα την διατροφη μου. Απο την στιγμη που τις αρχισα ημουν μεσα στην καλη χαρα. Εκει να δεις αισιοδοξια, και απο διαιτα "τι σοκολατα? δωσε μου δυο! σουβλακια ? φυγαμε! αυριο θα χασω μαζεμενα 5 κιλα με την διατροφη μου".
    Περνουσαν οι μερες παχαινα εγω αλλα απο χαρα full!

Περναει κανας μηνας τελειωνουν οι "βιταμινες" ξεχναω εγω καμια εβδομαδα να τις αγορασω πεφτω σε μαυρη καταθλιψη. Τι να προχωραω στο δρομο και να κλαιω, τι να με ρωτανε τι εχω και να λεω τιποτα... Χαλι! Αγοραζω τις βιταμινες μες την καλη χαρα παλι... Την ψυλλιαζεται σιγα σιγα ο φιλος μου την δουλεια μου παιρνει τις βιταμινες και παει να ρωτησει εναν φιλο του φαρμακοποιο. Του λεει εκεινος οτι τα χαπια αυτα ειναι τυπου "ψυχοφαρμακα" τα δινουν οι ψυχιατροι σε καταθλιψιομανεις με την καλυψη οτι γραφουν βιταμινες για να τους βοηθουν στην θεραπεια. Σοκ!?

Την πηρα τηλεφωνο την διαιτολογο και την ρωτησα γιατι υπεβαλλε τον οργανισμο μου και την ψυχολογια μου σε αυτη την ταλαιπωρια και μου απαντησε "Για να μην σε κουρασει η διαιτα και τα παρατησεις" Ελεος, δηλαδη ακομα και να αδυνατιζα που δεν με τοση χαρα θα χρειαζομουν απεξαρτηση μετα.
    Τωρα γελαω με την ιστορια αυτη πολυ αλλα τοτε ειχα τρελαθει με το τι μπορει να παθαινα και δεν εχω σκοπο πια να ταλαιπωρησω τον ευατο μου!

Θελω να αδυνατισω και θα το κανω για την υγεια μου και για να νιωθω καλυτερα! Με τον σωστο τροπο ομως...
    και, ναι Lily ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!

angelika μου καλη αρχή δεν μπορεις να φανταστεις ποσο ταυτιζομαι μαζι σου!!!!!Αντε απο σημερα θα στηριζει η μια την αλλη.
    Αντε κοριτσαρα καλη αρχή!!

Τι χαπια σου εδωσε αυτη η απιστευτη για πες για να ξερουμε και να προσεχουμε???

Senior Member
    [quote]Originally posted by angelika
    Σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια!

Χαιρομαι που ειδατε τα λογια μου αισιοδοξα, γιατι για πολλα χρονια εγα και το συναισθημα αυτο ειμασταν τσακωμενοι μακρινοι μπατζνακηδες. Πρεπει να σε ταρακουνησει καποιος για να δεις τι εχεις και τι χανεις αφηνοντας τις ανασφαλειες και τα κομπλεξ να κυριαρχουν στην ζωη σου και θελει πραγματικα να εχεις φαει πολλα χαστουκια και πολλα βηματα για να ανοιξουν τα ματια σου.

Ελπιζω τα δικα μου να παραμεινουν ανοιχτα και να μην περναω απλα μια φαση.

Α! αυτο με την φαση μου θυμησε μια παλαβη υπερβαρη διαιτολογο(αν ειναι δυνατον να μην καταλαβα οτι δεν θα εβρισκα ακρη-πας σε οδοντιατρο που εχει χαλασμενα δοντια πας? δεν πας!). Η κυρια αυτη εκτος απο την διατροφη, εκτος οτι καθε εβδομαδα με εβαζε να κανω μια "αυτοσχεδια" εξεταση ουρων (για να μετραει καποιο ποσοστο...?) μου εδωσε και καποιες "βιταμινες" για να συμπληρωνω σωστα την διατροφη μου. Απο την στιγμη που τις αρχισα ημουν μεσα στην καλη χαρα. Εκει να δεις αισιοδοξια, και απο διαιτα "τι σοκολατα? δωσε μου δυο! σουβλακια ? φυγαμε! αυριο θα χασω μαζεμενα 5 κιλα με την διατροφη μου".
    Περνουσαν οι μερες παχαινα εγω αλλα απο χαρα full!

Περναει κανας μηνας τελειωνουν οι "βιταμινες" ξεχναω εγω καμια εβδομαδα να τις αγορασω πεφτω σε μαυρη καταθλιψη. Τι να προχωραω στο δρομο και να κλαιω, τι να με ρωτανε τι εχω και να λεω τιποτα... Χαλι! Αγοραζω τις βιταμινες μες την καλη χαρα παλι... Την ψυλλιαζεται σιγα σιγα ο φιλος μου την δουλεια μου παιρνει τις βιταμινες και παει να ρωτησει εναν φιλο του φαρμακοποιο. Του λεει εκεινος οτι τα χαπια αυτα ειναι τυπου "ψυχοφαρμακα" τα δινουν οι ψυχιατροι σε καταθλιψιομανεις με την καλυψη οτι γραφουν βιταμινες για να τους βοηθουν στην θεραπεια. Σοκ!?

Την πηρα τηλεφωνο την διαιτολογο και την ρωτησα γιατι υπεβαλλε τον οργανισμο μου και την ψυχολογια μου σε αυτη την ταλαιπωρια και μου απαντησε "Για να μην σε κουρασει η διαιτα και τα παρατησεις" Ελεος, δηλαδη ακομα και να αδυνατιζα που δεν με τοση χαρα θα χρειαζομουν απεξαρτηση μετα.
    Τωρα γελαω με την ιστορια αυτη πολυ αλλα τοτε ειχα τρελαθει με το τι μπορει να παθαινα και δεν εχω σκοπο πια να ταλαιπωρησω τον ευατο μου!

Θελω να αδυνατισω και θα το κανω για την υγεια μου και για να νιωθω καλυτερα! Με τον σωστο τροπο ομως...
    και, ναι Lily ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!![/

Κατ' αρχήν μπράβο στο φίλο σου, το οτι πονηρεύτηκε πρωτα αυτός σημαίνει ότι σε αγαπάει και το βασικότερο ότι αγαπάει τον άνθρωπο που έχει δίπλα του με τα όποια κιλάκια του και όχι αυτόν που θα είχε αν πετύχαινες τη δίαιτα.
    Θεωρώ ότι αυτό και μόνο ειναι στοιχείο να σε κάνει να είσαι αισιόδοξη. Ειναι πολύ σημαντικό να έχουμε κοντά μας ανθρώπους να μας αγαπάνε για αυτο που είμαστε.

Ναι angelika & Lily αν ειναι να αδυνατίσουμε να το κάνουμε για τον εαυτό μας, για την υγεία μας και βέβαια με το σωστό τρόπο.

Χαίρομαι που έγινα μέλος σε αυτό το site γιατι κάθε μέρα γνωρίζω και επικοινωνώ με ανθρώπους σαν και εσας που πραγματικά ξερουν να συμπεριφέρονται, να συμπαραστέκονται και να είναι φίλοι.

Μπράβο σας κορίτσια

Senior Member
    Καλώς μας ξαναήρθες angelika, συγχαρητήρια για την αισιοδοξία σου και καλή αρχή!

Senior Member
    Originally posted by angelika

και, ναι Lily ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!
    είσαι η χαρά της ζωής , η αισιοδοξία οου όλοι χρειαζόμαστε Angel, μη σταματάς γλυκειά μου, και ναι Angelica ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

υγ. είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι εγκληματίες, σαν αυτή τη κομπλεξάρα που περιγράφεις? έχω μείνει άφωνη!!!

Καλησπερα σας και παλι,

Λυπαμαι που αργω να μπω στο forum τοσο πολυ καθε φορα αλλα μολις μπω στο internet ειναι το πρωτο πραγμα που κανω. Λοιπον οι "βιταμινες" λεγονταν geriatric προσοχη οχι oi geriatric pharmatron αυτες ειναι κανονικες. Οι δικες μου εαν θυμαμαι καλα (εχουν περασει και καμποσα χρονια) εμοιαζαν πολυ σε αυτες ειχαν και παρομοιο κουτι(μεσα στο κολπο και αυτο.)

Γενικα παντως στην πορεια μου προς το αδυναισμα ειδα οτι υπαρχουν πολλες τετοιες "βιταμινες" και πολλοι τετοιοι σκοπελοι για να περασεις.

Και πραγματικα εχω δοκιμασει πολλα πραγματα, τι αποτοξινωσεις, τι διαιτες μονο με μηλα, τι την θαυματουργη διαιτα της λαχανοσουπας(την ξερετε ειμαι σιγουρη!). Εγω που δεν μπορω να φαω με τιποτα βραστο λαχανικο επινα το νεροζουμι σε σφηνακια καθε 2 ωρες(δεν εχω χειροτερο). Ειχα βαλει στο τρυπακι και εναν ταλαιπωρο συναδελφο και τον ποτιζα και εκεινον μεχρι που τον ανακαλυψα να τρωει κρυφα απο εμενα τυροπιτα και τον αφησα ησυχο τον ανθρωπο. Μεχρι που δυο μερες μετα με φωναξαν σε meeting με τους μετοχους και η κοιλια μου γουργουριζε τοσο πολυ που καταντραπηκα και ζητωντας συγνωμη πηγα και χλαπακιασα οτι βρηκα για να μπορεσω να επιστρεψω στην συναντηση.

Και να σταματαγε εκει το ρεζιλικι μου καλα θα ηταν, μια περιοδο επεισα την κολλητη μου που τυγχανει ειδικευομενη γιατρος να μου γραψει xenical (χαπια αδυνατισματος επισης "θαυματουργα") και λογω του οτι ειμαι και της υπερβολης -θελω να χασω τα κιλα τωρα!- πηρα παραπανω ποσοτητα απο την συνιστωμενη. Αποτελεσμα: διαρροια, να τρεχω καθε 5 λεπτα στην τουαλετα και να προλαβαινω το ρεζιλικι την τελευταια στιγμη. Εκεινη την ημερα ζητησα αδεια δηθεν οτι αρρωστησα για να παω σπιτι. Και το παραλογο ειναι οτι χαιρομουν κιολας γιατι ελεγα δεν μπορει κατι θα χασω!

Τωρα αναριωτιεμαι αξιζει να ταλαιπωρεις ετσι τον οργανισμο σου να καταστρεφεις την υγεια σου με τετοιο τροπο?
    Παντα πιστευα οτι ολοι με βλεπουν και λενε να η ΧΟΝΤΡΗ! Μετα καταλαβα οτι εγω εκανα τους περισσοτερους να εστιαζουν στα κιλα μου μιλωντας συνεχεια για θερμιδες κιλα και διαιτες. Πλεον οι φιλοι μου και οι ανθρωποι γυρω μου εστιαζουν σε μενα, στο χαρακτηρα μου και σην προσωπικοτητα μου (καλη ή κακη θα το κρινουν εκεινοι και δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια) και οχι στην περιφερεια μου, που προσπαθωντας να την κρυψω καταφερνα να την επιδεικνυω βροντοφωνα!

Τελικα αυτο που μετραει ειναι να αφησουμε τον ευατο μας να δει μεσα μας και να παψουμε να ασχολουμαστε και να οριζομαστε μεσα απο τα κιλα. Ακομα ψαχνω και ευχομαι να μην σταματησω να αναζητω πραγματα που μου αρεσουν. Μεχρι προσφατα το να ανακαλυψω τι αγαπω να κανω στον ελευθερο χρονο, μου στην δουλεια μου, στην ζωη μου το ειχα μεταθεσει για μετα για οταν αδυνατισω. Λες και οταν και αν τα καταφερω θα ανοιξει μια μαγικη πορτα και θα μπω σε εναν αλλο κοσμο. Ακομα και το πιο απλο πραγμα για παραδειγμα πως μου αρεσει να πινω τον καφε μου ηταν ενα θεμα που εξαρτιωταν απο το πως θα με δει ο κοσμος να τον πινω(ε βεβαια, γλυκο θα επινε η χοντρη) και απο το ποσες θερμιδες θα επαιρνα απο αυτον. Λοιπον κατεληξα οτι πινω τον καφε μου μετριο με γαλα γιατι ετσι μου αρεσει και αυτο ειναι πολλη σπουδαια ανακαλυψη για μενα!!!

Καλη σας νυχτα, σας ευχαριστω ολους και ελπιζω να μην σας κουρασα!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΤΙΚΕΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΙΝΗΣΟΥ!!!
    Μπα μονο του δεν κανει τιποτα, θελει αγωνα και υπομονη το ξερω....
    αλλα θα κουνηθει δεν ειναι στο χερι του ειναι στο δικο μου, στο δικο μας.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Senior Member
    χαχα θα κινηθεί angelika στο χέρι του είναι? όχι βέβαια!

Καλή σου νύχτα!

Senior Member
    Εχω ενθουσιαστει μαζι σου...μπορεις να γραφεις καθε μερα???? να σε διαβαζω κ να γεμιζω μπαταριες??? να σου δωσω το κινητο μου να μου στελνεις καθε πρωι ενα αισιοδοχο μηνυμα???θα κινηθει αγγελικα μου κ αν δεν κινηθει αυτο θα το κουνησουμε εμεις με το ζορι....αντε γιατι πολυ θαρρος τους εχουμε δωσει(των κιλων εννοω)κ νομιζουν οτι θα κανουν κουμαντο στις ζωες μας...δωσε θαρρος στο κρεβατι να σ ανεβει στο κρεββατι....Κουμαντο κανουμε εμεις κ εχουμε κ το πανω χερι.....η ζωη ειναι για να τη ζουμε...οχι για να περιμενουμε να την ζησουμε....ΖΗΤΩ στις προσπαθειες μας ....ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ....καλ ηνυχτα κοριτσια..αν κ τωρα πια καλοξημερωμα

Α τι καλα!!! Σ ευχαριστω παρα πολυ alexandra79, με κανεις πολυ χαρουμενη!!!!!!!!!!!!!
    Αν ειναι να γεμιζουμε ετσι μπαταριες να γραφω να σου τηλεφωνω να σου στελνω ταχυδρομικο περιστερι .. οτι θες!!!Σιγα μην αφησουμε τα κιλα να μας κουμανταρουν! Ποτε! Θα κανουμε αυτο που θελουμε - κορμι!- σιγα σιγα και για το καλο μας!
    Απλα χαζευω το τικερακι μου και φαινεται τοσο δυστυχισμενο, εκει στα 87! Θελω να το κανω λιγο πιο χαρουμενακι (που λεει και η ανηψια μου!)
    Lily το δικο σου κουνηθηκε ή μου φαινεται? εχεις γινει το προτυπο μου να το ξερεις!!!

Όλα είναι θέμα διάθεσης και ψυχολογίας! Ο οργανισμός του καθενός είναι αρκετός για να μας συντηρήσει για εβδομάδες χωρίς φαγητό, το μυαλό μας όμως δεν είναι.

Γι'αυτό λοιπόν μερικές φορές χρειάζεσαι κάποιον να σου πει οτι

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!

Page 1 of 2 12 LastLast