ΤΟ ΜΥΑΛΟ Μ ΟΛΟ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ.........
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

ΤΟ ΜΥΑΛΟ Μ ΟΛΟ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ.........

Γεια σας κ παλι,

θα ηθελα μια γνωμη απο κοπελες που πηγαινουν σε διαιτολογο, επειδη εγω δν ζυγιζομαι πια κ επειδη τον διαιτολογο μ που τον ξερω χρονια τον σταματησα, γτ ντρεπομαι να του λεω τι εχω.......κ σε καινουργιο δν παω επειδη λογω της νοσου μου, δεν εμπιστευομαι κανεναν...

πριν λιγες μερες λοιπον ξεκινησα θεραπεια με χαπια για την διπολικη, συνεχιζοντας ταυτοχρονα το LASOSE και ενα αλλο αντιεπιληπτικο. αυτη η ελαφρα σχιζοφρενεια εχει ως αποτελεσμα να με κανει να μπερδευομαι, να κουβαριαζεται το μυαλο μ, να συγχεεται με σκεψεις , και να παιρνει πολυ γρηγορα στροφες για πραγματα που εκανα η θα κανω.....κ συνιθως οι σκεψεις αυτεσ ειτε με οδηγουν σε μανια γιατι δεν μπορω αλλο να σκεφτομαι, η σε υπερκινητικοτητα, η ξεσπασματα σε φαγητο, σε αλλους, κ στον ιδιο μ τον εαυτο........

ο ψυχιατρος μ ειπε να σταματησω να σκεφτομαι κ να μετραω της ημερισιες θερμιδες . επειδη η τοση σκεψη κ οι τοσοι υπολογισμοι με κανουν να συγχιζομαι. ειπα λοιπον να το δω πιο σφαιρικα κ να μετραω στο περιπου τις θερμιδες μ εβδομαδιαιως. η ερωτηση μ ειναι η εξης:

εαν οι εβδομαιδιαιες θερμιδες καποιου για απωλεια βαρους ειναι οι 8.000 θερμιδες, υπαρχει προβλημα για το πως αυτες θα κατανεμηθουν? δλδ εγω δν μπορω να φαω κανονικα οπως εχω πει, με οδηγει σε βουλιμικο. οποτε απο δευτερα εως παρασκευη τρωω σαλατες φρουτα κ γιαουρτια κ παω γυμναστηριο 3 μερες την βδομ επι 1 ωρα. οποτε 5μερες εχω συνολο γυρω στις 2000 θερμιδες ισως λιγοτερο. επειδη δν θελω να μαθει το στομαχι στην αφαγια, τρωω σαβ/κυριακο παραπανω, κ αν με πιασει το βουλιμικο μ, ισως το σαββ να φαω κ 3000 θερμιδες, κ κυριακη ισως αλλες 2000........αυτο σαν εβδομαδιαιο που φτανει στις 7000 δν θα πρεπει να χασω λιγο βαρος?

αν το φαγητο απλα το χωρισεις σε 2 μερεσ, η 1 μερα , η 5 μερες, παιζουν ρολο οι εβδομαδιαιες θερμιδες??

επειδη το μυαλο μ κοντευει να σπασει...πειτε μ αν κανω καλα........γτ δν αντεχω να βασανιζομαι με το να σκεφτομαι συνεχεια ασχημα κ να νιωθω τυψεις που τρωω 2 μερες την βδομ......

Senior Member
    Mairh,καλώς ήρθες!
    Νομίζω πως πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου και να μη βάζεις άλλες σκοτούρες στο μυαλουδάκι σου,προέχει η ψυχική σου υγεία.'Οταν θα νιώσεις πιο σίγουρη και το μυαλό σου θα είναι πιο ξεκάθαρο,θα δεις και το άλλο σου θεματάκι.Προς το παρόν,το βασικό είναι να νιώσεις πιο ήρεμη και να επανακτήσεις την ισορροπία σου,μετά εδώ είμαστε και θα περιμένουμε,δεν χάνεις τίποτε,ίσα ίσα,θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα όταν θα μπορείς να είσαι επικεντρωμένη στο στόχο σου!

Senior Member
    απλα θελω να πω...να ειμαι ηρεμη με αυτο που κανω, οτι δν θα με παχυνει? να μην ανησυχω?

Senior Member
    Κιλά μπορέι να μην πάρεις. Ενδεχομένως όμως κάνεις ζημιά στο μεταβολισμό σου ακολουθώντας μια τόσο άστατη διατροφή. Δε θα ήταν καλύτερο να καταναλώνεις περίπου τις ίδιες θερμίδες κάθε μέρα? Ίσως αν τρως πιο ισορροπημένα σε καθημερινή βάση να ελαττώσεις και τα βουλιμικά του Σβκ.

Senior Member
    mairh μου, αν και δεν ειμαι ειδικη, ουτε καν σχετικη με το προβλημα σου, θα σου προτεινα να βρεις μια ευκολη διατροφη που να επαναλαμβανεται καθε μερα για να μην το σκεφτεσαι.
    για την υγεια σου δεν ειναι σιγουρα καλο να τρως μονο το σαββατοκυριακο. καλα κανεις και τρως σαλατες και γιαουρτια ολη την εβδομαδα. βαλε μια φετα ψωμι καθε φορα που τρως σαλατα ή ενα τοστακι το πρωι και λιγο κρεας ή ψαρακι μεσημερι και βραδυ. και μη μετρας τιποτε. αν τηρησεις την διατροφη αυτη καθε μερα και τα ιδια σχεδον το σαββατοκυριακο, δεν χρειαζεται να μετρας, μη μπερδευευσαι, μη ζοριζεσαι. θα εισαι μια χαρουλα.
    κοιτα να επισκεπτεσαι τον ψυχιατρο σου τακτικα και να εισαι σιγουρη οτι τρως πολυ λιγο με ο,τι τρως. θα τρως λιγο και καλα και σε εισαι ενταξυ. θα χασεις και τα κιλακια που θελεις χωρις να χρειαζεται να περασεις σε κατασταση βουλιμικου και δεν θα καταστρεψεις το μεταβολισμο σου

Senior Member
    εχετε δικιο αυτο προσπαθω να καταφερω αλλα ακομα δν ειμαι ετοιμη. γτ η κανονικη τροφη με οδηγει παντα σε βουλιμικο. γιαυτο το αφηνω για σαβκυριακο. οσες φορες το χω επιχειρησει εχω κανει βουλιμικο κ καθημερινη. ......απλα τελευταια εχω απογοητευτει επειδη ολο κατι τυχαινει κ τρωω παραπανω γλυκα απο 1 φορα την βδομ.......την μια ενα παρτυ, την αλλη περιμενω περιοδο, την αλλη μια απογοητευση..την αλλη απλο καπριτσιο.κ το χειροτερο ειναι οτι αν δν το κανω, χτυπαω η γδερνω τον εαυτο μου. γιαυτο ηθελα να μαθω για τισ θερμιδες οπως τις καταναλωνω...μηπως ηρεμισω....

Junior Member
    Mairh μου γλυκιά το άγχος σου μήπως παχύνεις θα στο απαντήσει ο ίδιος σου ο οργανισμός (αφου δεν αισθάνεσαι ακόμη έτοιμη να πάς σε έναν διαιτολόγο),γιατί ο κάθε οργανισμός λειτουργεί και αντιδρά εξατομικευμενα.Εγώ αυτό που θέλω να σου τονίσω είναι να προσπαθείς να μην μετράς θερμίδες και αγχώνεσαι γιατί αυτό λειτουργεί αντίθετα στο αποτέλεσμα που θέλεις,βέβαια σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και εμένα κατα καιρούς με έχει απασχολήσει πολύ το θέμα του φαγητού και μέχρι να μάθω να ''τρώω'' πέρασαν χρόνια!!!μπράβο σου που γυμνάζεσαι γιατί πραγματικά η γυμναστική είναι άκρως σημαντική!!!μήν αγχώνεσαι,δίνε στον οργανισμό σου τις τροφές ποσοτικά και ποιοτικά που χρειάζεται,χωρίς να μετράς kcal και συνέχισε να γυμνάζεσαι όσο μπορείς,έιμαι βέβαιη ότι τα κιλά θα κάνουν φτεράααα!

Senior Member
    Ο οργανισμός λειτουργεί θερμιδικά,αθροιστικά.Οπότε αυτό που κάνεις συνολικά,οδηγεί σε κάποια απώλεια.Το θέμα είναι όμως πως αλλάζει τη σύσταση του σώματος ( λίπη,μυικός ιστός κτλ ) γιατί δεν είναι ισοκατανεμημένες οι θερμίδες.Αν μπορείς προσπάθησε να ελέγξεις τη σκέψη σου και κάνε μια διατροφή πιο ισορροπημένη για να έχεις πιο σωστή απώλεια.

Senior Member
    απλα οσο τα πηγαινα καλα απογοητευομαι κ εχω σακατεψει τα χερια μου κ δν μπορω αλλο να σκεφτομαι. τι αλλο πια να κοψω μεχρι κ σε καθρευτες επαψα να κοιταζομαι. ημουν το καλοκαιρι 52 κιλα. τωρα ποσα ειμαι δν ξερω. κατι υπερβολικο δν εκανα. αλλα αυτες οι 3 βδομαδες ηταν υπερφαγια τις περισσοτερες μερες κ τις μισες εμετο.

δν εχω προβλημα αν ειμαι καταδικασμενη να ζησω με αυτο για παντα, συμβιναζομαι με κατι, απλα δν μπορω να το θελω καθε μερα

ωρες ωρες πραγματικα σκεφτομαι την αυτοκτονια. ειναι κακο να κοβομαι κ τωρα ολο φαινονται σημαδια.καλο που φοραω γκετες.

οπως λεει μια φιλη μ το μυαλο μ εχει γινει κομπιουτερακι κ ειναι βασανιστηριο!!!!!!!κ οτι κ αν εχω δοκιμασει να μ αποσπα την προσοχη, ειναι παντα προσωρινο

Junior Member
    Γεια σου,
    δεν ξέρω αν παίρνεις λαντός καιρό αλλά αυτό το χάπι βοηθάει πολύ και στη σταδιακή μείωση της όρεξης, τουλάχιστον εμένα με βοήθησε πολύ να μειώσω σταδιακά αυτά που έτρωγα ή αυτή την ακατάσχετη πείνα που νόμιζα ότι είχα και ήθελα να φάω τον τόπο κάθε φορά που είχα κάτι. και θυμάμαι η ψυχίατρος που έβλεπα τότε και μου τα έδωσε το είχε τονίσει και η ίδια.

Τώρα για το φαγητό σίγουρα είναι καλύτερα να ακολουθήσεις κάτι λίγο πιο ισορροπημένο ή έστω να προσπαθήσεις γιατί στην αρχή ίσως λειτουργήσει αυτό που έχεις στο μυαλό σου τώρα αλλά στη συνέχεια θα απογοητευτείς. Χρειάζεται ισομερής πρόσληψη φαγητού για να χάσεις σταδιακά και σίγουρα -δηλαδή να μην μπουν τα κιλά ξανά τόσο εύκολα-.

Senior Member
    3 Μηνες τα παιρνω. ναι δεν πειναω σχεδον ποτε. τα υπερφαγικα με πιανουν μια δυο φορες την εβδομ χωρις να πειναω, στο ετσι

Senior Member
    Originally posted by mairh1985
    3 Μηνες τα παιρνω. ναι δεν πειναω σχεδον ποτε. τα υπερφαγικα με πιανουν μια δυο φορες την εβδομ χωρις να πειναω, στο ετσι
    Μηπως τα υπερφαγικα σε πιανουν γιατι δεν τρως αρκετα ολες τις προηγουμενες μερες?Εχω διαβασει οτι η αυστηρη διαιτα οδηγει πολλες φορες σε βουλιμικα επεισοδια,αντιθετα η ισοροπημενη διατροφη τα βοηθαει να εξαληφθουν σιγα σιγα

Μηπως θα σε βοηθουσε αν επαιρνες ταπερακια απο αυτα που χωριζονται στα δυο,εφτιαχνες εκει το φαγητο για 2-3 μερες να το εχεις ετοιμο σε αυτα τα ταπερακια στο ψυγειο και την ωρα που πρεπει να ανοιγεις και να τρως χωρις να πρεπει να μετρησεις τιποτα?Θα μπορουσε και καποιος δικος σου να σου τα ετοιμαζει 2 φορες την βδομαδα να εισαι ακομα πιο χαλαρη

Senior Member
    νομιζω δεν πρεπει να ασχολεισαι καθολου με διαιτες κ κιλα οταν εχεις τετοιο ψυχολογικο προβλημα...πρωτα λυνεις το ενα κ μετα το αλλο κ παντοτε με σειρα προτεραιοτητας! ολοι εχουμε θεματα με τον εαυτο μας, τα ιεραρχουμε, τ αντιμετωπιζουμε κ συνεχιζουμε...