Results 16 to 30 of 38
Thread: Ειναι σωστη τημωρια?
-
25-06-2008, 13:47 #16
λιπον εμενα η μαμ ψυχρεμη πχ δεν εγραφα εμπενε κοιταζε τα γραφτα μου εκιζε την κολλα και αντε παλι απο την αρχη εγω. χωρις ξυλο χωρις τιποτα αμα εκανα καμια διαολια ε εμενα μεσα κανα απογευμα καλοκαιρινο κοιταζα τους αλλους που παιζανε απο την χαραμαδα της πορτας μια δυο τρεις συνερχομουνα βρισιες ελεγα στο δημοτικο οτι ακουγα γυμνασιο λυκειο σχολη τιποτα ουτε βλακα οσπου τα ξακουσα απο την πρωην γυναικα μου ουτε νταλικιερης δεν εβριζε ετσι ναναι καλα εκει που ειναι. μην ανχωνεσται παιδια ειναι .
η απο πανω απο το σπιτι μου το κανει το παιδι τοπι γιαυτους τους λογους ε το μικρο εχει παθει ανοσια γελαει και τους δουλευει ψιλο γαζι το πηγαν σε ψυχολογο το παιδι και τελικα παρακολουθει τους γονεις χαχαχαχχαχ
- 25-06-2008, 13:51 #17
axaxax επομενο ηταν.και γω ετσι τημορω τον γιο μ για να καταλαβει καποια πολυ βασικα πραγματα π εξαρτατε η ζωη του απο αυτα.
13-08-2008, 15:01 #18
Στην ζωη των μεγαλων υπαρχει τιμωρια με δυο τροπους . ο πρωτος ειναι χρηματικη τιμωρια οταν παραβιαζεις τους νομους και ο δευτερος τροπος τιμωριας ειναι στερηση ελευθεριας [φυλακη] οταν κανεις κατι πιο σοβαρο κατα τους ανθρωπινους νομους [τωρα πως στερουντε ελευθεριας αυτοι που δεν εχουν χρηματα και οσοι ειναι πλουσιοι σπανια τιμρουνται ειναι αλλο θεμα]. πουθενα στον τροπο τις ζωης των μεγαλων δεν υπαρχει η τιμωρια με βια. Εκτος και αν ανατρεξουμε πολλα χρονια πισω οπου υπηρχαν τα βασανιστηρια και τα παλουκοματα. Ενα παιδι λοιπον οταν ειναι μικρο πρεπει να καταλαβει πως οταν κανει καται κακο θα εχει και συνεπειες. Αλλα μεγαλη προσοχη στον τροπο τιμωριας διοτι ο καθενας μας θεωρια μικρη η μεγαλη παραβαση αλλα πραγματα. Σε πολλες περιπτωσεις ειναι αρκετο για ενα παιδι οταν ο γονεας υψοσει των τονο τις φωνης του και το μαλωσει αυτο βεβαια ησχη για γονεις που ειναι ηρεμοι και σπανιος φωναζουν με αποτελεσμα οταν το κανουν το παιδι να σοκαρετε σε αντιθεση με παιδια που οι γονεις τους ειναι φωνακλαδες αρα η φωνες ειναι κατι το συνηθησμενο. Σημασια μεγαλη εχει να δουμε λοιπον πως θα διορθωσουμε τους εαυτους μας σαν ανθρωπους να μαθουμε πραγματα οπως πειθαρχια ηρεμια σεβασμος και μετα να σκεφτουμε να τιμρησουμε το παιδι μας για πραγματα που εμεις η ιδιοι κανουμε οπως φωνες βρισιες τσακωσμους κλπ Τα οπλα και τα πιστολια δεν ειναι παιχνιδια γιαυτο και θα σε συμβουλευα να τα παρεις απο το παιδι σου και να του μαθεις αλλους τροπους παιχνιδιου πιο δημιουργικους. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ . Μην φοβασε να το τιμωρισεις αν κανει κατι κακο αλλα μην το τιμωρεις συνεχεια για το παραμικρο μαθε στο παιδι σου οτι τιμωρια ειναι και οταν του σηκωσεις το δαχτυλο του χεριου σου και του μιλησεις επιβλητικα και μονο σε σπανιες περιπτωσεις να του στερεις την ελευθερια του πολυ σπανιες!!! Μην του περνεις τα παιχνιδια του και επεμενα να τα μαζεψει εως οτου το κανει. ΥΠΟΜΟΝΗ.
13-08-2008, 15:58 #19
αυτο με τα οπλα εχεις δικιο και μενα δεν μαρεσει να παιζει αλλα δνε παιζει με τπτ αλλο.εμεις στην οικογενεια μας ενοειτε δεν ασχολουμαστε με τετια αν μας αντιγραψει 8α γινεις πολυ σωστος ανθρωπος κ μακαρι.εγω προσωπικα ουτε πινω,ουτε καπνιζω,κανω υγειηνη διατροφη δεν μιλαω ασχημα ειδικα μπροστα του το ιδο κ οι δικοι μ και εχω μορφωμενους γονεις και ερωτευεμνους μαλιστα κιας ειναι μεγαλοι αν8ρωποι,εχει να παρει πολλα καλα απο εμας κ να αντιγραψει .
13-08-2008, 16:34 #20
Αφου δεν σου αρεσει να παιζει με οπλα μην του δινεις χρηματα να πηγαινει να τα αγοραζει. Και μην ξεχνατε οτι ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. Και οι ΜΠΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝ ΧΙΤΛΕΡ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ.
13-08-2008, 16:53 #21
manous ειναι 4 χρονων δεν του δινω να αγοραζει.αυτο π 8ελω να σ πω ειναι οτι εχει να αντηγραψει σωστα προτυπα.
13-08-2008, 18:05 #22
τοτε μην ανησυχης τοσο και μακρια απο τα οπλα τα δικα μας οπλα ειναι τα βιβλια!!!
13-08-2008, 18:16 #23
etsi.τελευταια φορα δεν του ξαναπερνω οπλα η κατι αναλογο παιχνιδι που να φερνει βια.
30-12-2009, 11:31 #24
Η τιμωρια ειναι πολυ χρησιμη οταν χρησιμοποιειται ΣΩΣΤΑ και ακολουθειται απο εξηγηση. Κανενα παιδι που τιμωρειται δικαια και του επεξηγειται ο λογος δεν μισει τους γονεις οθτε αναπτυσσει υποσυνειδητα τραυματα. Αυατ ειναι βλακειες ακι οσοι ειρωνευονται (Βλεπε krino) προφανως δεν εχουν ιδεα απο τη βιβλιογραφια.
Χωρις πειθαρχια και αναπτυσσεται ανασφαλεια και προβληματικη συμπεριφορα στο παιδι.
Και ποσοι συναδελφοι δεν παιρνουν το μερος εγκληματιων (υποθεση Αλεξ) και γραφουν τα θυματα στα παλια τους τα παπουτσια. Να μη τραυματιστουν τα παιδια.
Ποιος πηρε το μερος του κοριτσιου που το τραβηξαν βιντεο με την παρτουζα? Ημουν Ελλαδα οταν τοσοι διακεκριμενοι συναδελφοι ελεγαν να προσταευθουν οι νεαροι παρτουζιαρηδες να μην τιμωρηθουν!! αλλα να κανουν θεραπεια.
Εισαι καλη μητερα Αννα και το παιδι σου σε αγαπαει
Δρ. Αντωνιος Χασουρης MSc MPhil PhD MNZPsB
Προισταμενος Παιδικης Ψυχικης Υγειας
Νοσοκομειο Southland
Invercargill New Zealand
30-12-2009, 11:47 #25
κυριε δρ. χασουρη,
ασχημη καριερα αρχισατε....
τεσπα,
ελπιζω σε μακροημερευση,
αλλα η εμπειρια απο \"ειδικους\" στο παρον φορουμ δεν εχει φερει τα καλυτερα αποτελεσματα.
Για τις αποψεις σας,
σεβομαι τις δικες σας (φανταζομαι οτι πηγαζουν απο σχετικες μελετες)
ωστοσο θα προτιμησω τις δικες μου,
οπως τις εχω εκφρασει εδω μεσα.
02-01-2010, 11:09 #26
Αγαπητη Κrino (απο το ρημα κρινω η μυρισα τον κρινο?) δεν αρχισα την καριερα μου εχω μια καριερα 15 ετων με πληθος διακρισεων και πανω απο 1500 ασθενεισ ακι τισ οικογενειες τους. Ειναι πολυ διασκεδαστικο να μου ασκει κριτικη ενα κοριτσακι των 20 ετων που δεν εχει ιδεα απο το αντικειμενο και δεν προσφερει και τιποτα στο κοινωνικο συνολο. Οταν θα εχιες να προσφερεις κατι και θα εχει πηξει και το μυαλο σου θα εχεις δικαιωμα να κρινεις συναδελφους και πρακτικες. Μεχρι τοτε καλο ειναι να σιωπησεις. Απο αλαζονεια παιδαριων εχω δει παρα πολυ και πολυ ψηλα εχεις παρει τον αμανε.
02-01-2010, 11:19 #27
Originally posted by Antonios
Αγαπητη Κrino (απο το ρημα κρινω η μυρισα τον κρινο?) δεν αρχισα την καριερα μου εχω μια καριερα 15 ετων με πληθος διακρισεων και πανω απο 1500 ασθενεισ ακι τισ οικογενειες τους. Ειναι πολυ διασκεδαστικο να μου ασκει κριτικη ενα κοριτσακι των 20 ετων που δεν εχει ιδεα απο το αντικειμενο και δεν προσφερει και τιποτα στο κοινωνικο συνολο. Οταν θα εχιες να προσφερεις κατι και θα εχει πηξει και το μυαλο σου θα εχεις δικαιωμα να κρινεις συναδελφους και πρακτικες. Μεχρι τοτε καλο ειναι να σιωπησεις. Απο αλαζονεια παιδαριων εχω δει παρα πολυ και πολυ ψηλα εχεις παρει τον αμανε.
πρωτα απ ολα γιατι χρησιμοποιεις εντελως αυθαιρετα ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΣΤΟΣΟ, καποιες υποθεσεις για τον συνομιλητη (οτι ειναι γυναικα, οτι ειναι 20 χρονων)
και δευτερον για τις εξισου αυθαιρετες κρισεις για το ατομο αυτο, οπως το οτι ειναι ενα ατομο που δεν εχει προσφερει τιποτα στην κοινωνια.
οσο για τις προτροπες του κλεισιματος προς κρινο να σιωπησει γιατι \"πολυ ψηλα τον εχει παρει τον αμανε\"και οτι θα εχει δικαιωμα δια να ομιλει οταν θα εχει πηξει το μυαλο του(!!!!!!!!!) ενω παραλληλα, αυταρεσκα στολιζεις τον εαυτο σου με ιδιοτητες διακεκριμενου ειδημονα (!)
τον βρισκω εντελως αντι-επιστημονικο και σαν λογο και σαν σταση-απαντηση και οπωσδηποτε μια φραση που δεν θα ξεστομιζε ενας δοκτορας ψυχολογιας ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ!!!!!! σε εναν χωρο που ηρθε για να προσφερει(?) την επιστημονικη του εμπειρια και παρουσια.....ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΣ ΩΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ? ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΠΑΙΔΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ???????????????
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΣΕ ΤΠΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΠΑΡΑ, ΠΑΛΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΜΟΥΤΖΟΠΙΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ.
οσο για τις αυθαιρεσιες περι φυλου και ηλικιας του κρινο, καρφωνεσαι...
φερνεις στο μυαλο καποιο που τον γνωριζει απο παλια και χρησιμοποιει λαθος στοιχεια για ξεκαρφωμα...οι αριθμοι 12345678 σου λενε κατι?
02-01-2010, 12:44 #28
12345
11-01-2010, 15:51 #29
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ 12345!!!
Αλλα θα ηθελα να το ξανανοιξουμε αν θελετε γιατι με ενδιαφερει πολυ να ακουσω γνωμες και συμβουλες.
Ο δικος μου μπομπιρας οπως και της Μαριας ειναι μωρα. Ο δικος μου 2 της Μαριας 5 αν θυμαμαι;
Αρχικα διαβαζοντας την Μαρια περι τιμωριας 4 λεπτων στο καρεκλακι κλπ μου φαινεται σωστο.
Δεν ειμαι κατα ενος χτυπηματος στο χερακι ή στον πισινο οσο και αν μερικοι το θεωρουν βαρβαρο στη σημερινη εποχη.
Και εμεις φαγαμε το ξυλο μας, οχι σε σημειο κακοποιησης , ισα για να εχουμε το φοβο των γονεων και νομιζω οτι σε λογικα πλαισια λειτουργησε μαζι βεβαια με την συζητηση ως μεσο διαπαιδαγωγησης!!! Ναι μην γουρλωνετε μερικοι το ματι.
Ειχαν καποιο δικιο οταν ελεγαν οτι οπου δεν πιτπει λογος πιπτει ραβδος.
Πειτε μου ομως σε ενα 2χρονο που ουτε σε ακουει οταν συζητας μαζι του, ουτε και μπορεις να το δειρεις πως μπορεις να του μαθεις καποια \"μη\" και καποια \"οχι\".
Το καρεκλακι ειναι μια σκεψη!!
Αλλες λυσεις;Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
11-01-2010, 16:36 #30
Άλλο όρια,άλλο τιμωρία.Η τιμωρία ως παιδαγωγικό μέσον,σημαίνει πως ο γονιός δεν έχει βρει τον κατάλληλο τρόπο να γίνουν από το παιδί του τα όρια κατανοητά και δεκτά.Άρα το θέμα είναι δικό του,ούτως ή άλλως.
Επίσης,το παιδί μαθαίνει από το παράδειγμα,όχι από την στέρηση των χαρών του.Αν δηλαδή έχει ένα γονιό που στα λόγια θέλει αλλά στην πράξη δεν,τότε αισθάνεται μπερδεμένο,καθώς έχει ένα μπερδεμένο γονέα.Δεν είναι θέμα του ανήλικου,αλλά του ενήλικα το πώς περνάει μηνύματα στο παιδί του.Πχ δεν τρώει το φαί του,ενώ εγώ θέλω να το φάει.Αντί να λυσσάω να το φάει,του εξηγώ πως θα πεινάσει.Αν δεν το θέλει ακόμη,το αφήνω να πεινάσει.Τα δικά μας κυνήγια εκφράζουμε και στον υγιή ή προβληματικό τρόπο μεγαλώματος των παιδιών μας,αλλά είμαστε πολύ ανημέρωτοι/απαίδευτοι γονείς για να τα δούμε και συνήθως τα μαθαίνουμε με τον τρόπο που έμαθαν οι γονείς μας εμάς.Μέγα λάθος!
Παράδειγμα και σύνεση,ηρεμία και σαφήνεια,όρια και εκμάθυνση των φυσικών συνεπειών.Όχι τιμωρία.
Γενικά,όσο ψαγμένος και με μεγαλύτερη αυτογνωσία ο γονέας,τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση έχει ώστε να μη φοβάται το ρόλο του,άρα και να περνάει τα μηνύματά του δίχως τιμωρία μπορεί.:)
Χρειαζόμαστε εμείς να αλλάξουμε,οι γονείς,όχι να επιβάλλουμε την αλλαγή στα παιδιά μας,μακάρι να είμαστε ικανοί γι αυτό,ώστε με τη σειρά τους να γίνουν ικανοί ενήλικες.:P"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή