Results 16 to 26 of 26
Thread: chew and spit eating disorder
-
30-01-2015, 14:33 #16
Originally posted by Naranja
αυτή είναι μια τακτική που κάνω 20 χρόνια τώρα χωρίς πρόβλημα. σαν να κάνω ένα τσιγαράκι τον μήνα.
αλλά δν είναι ακριβώς ίδιο πράγμα εντ γιου νοου ιτ. κακώς το απενοχοποιείς.
μπορεί το τσιγαράκι να είναι εξίσου βλαβερό για την υγεία αλλά άλλο να κάνεις ένα τσιγαράκι το μήνα ενώ είσαι ένας άνθρωπος γύρω στα 30 υγιείς, που αθλείται ,που δν πίνει ,δν καπνίζει, κοιμάται καλά, δουλεύει χωρίς άγχος κτλ κτλ και άλλο να είσαι πχ καρδιοπαθείς, με βεβαρημένους πνεύμονες κ ιστορικό καρκίνου
με την ίδια λογική για εμάς που είμαστε άνθρωποι που η σχέση μας με το φαγητό είναι μια "ευχάριστη" περιπέτεια μέσα στις διατροφικές διαταραχές, στις αυξομειώσεις βάρους, στα ορμονικά προβλήματα κ πάλι απτην αρχή , τέτοια κόλπα δν βοηθάνε την κατάσταση την επιβαρύνουν. εδώ που τα λέμε οποιοσδήποτε ακολουθούσε τέτοια τακτική πάλι κάτι δν θα πήγαινε καλά.
δν στα λέω για να σε κριτικάτω ούτε κ για να πω α κοίτα τι κάνει εγώ είμαι καλύτερος κ συνειδητοποιημένος άνθρωπος. έχω κάνει πολύ χειρότερα πράματα, κ ακόμα κάνω.
οπότε πιστεύω οτι "τρέχει" κάτι,μικρό ίσως αλλά σαμθινγ ις ρανινγκ ετ δε τζιπσι βιλαντζ. απλά γνώμη μου είναι να το αποφεύγεις καλύτερα ,ή να το κάνεις ακόμα πιο σπάνια.
τα μεζεδοπωλεία είναι κ για μένα μεγάλος μπελάς. πέρα από κάτι υπογλυκαιμίες που με πιάνουν κατά την διάρκεια της μέρας όπου θέλω να καταναλώσω γλυκά αλλά από ανάγκη όχι για να βγάλω γούστα, η πραγματική λαιμαργία μου είναι τα μεζεκλίκια.
- 30-01-2015, 15:02 #17
εκεί που χα πραγματικά ανησυχήσει ήταν με τον πάγο και όχι αν θα φτύσω το σοκολατάκι.
πριν χρόνια, είχα πραγματικό πρόβλημα με την βρώση παγακίων. πήγαινα για καφέ, η χαρά μου ήταν να μασουλάω παγάκια, ομοίως και με τα ποτάκια στις εξόδους μου. ήταν και καλοκαιράκι και οι χυμοί ήταν τίγκα στον πάγο.
είχα φτάσει σε ένα σημείο, να βάζω μια παγοθήκη παγάκια στο ποτήρι των 500 μλ και λίγο χυμό από πάνω. δεν ξεδίψαγα αλλιώς, το στόμα μου ζητούσε συνέχεια πάγο.
το έκανα για ένα εξάμηνο, κάποια στιγμή λιγουρευόμουν τον πάγο πιο πολύ και από τις μπριζόλες.
ευτυχώς, έκανα αιματολογική εξέταση και ανακάλυψα την αναιμία με την οποία ζούσα αλλά δεν είχα πάρει χαμπάρι.
όταν το είπα στον γιατρό μου μίλησε για πίκα. επειδή όταν ακούω κάτι ψάχνω ψάχνω, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη πλέον στους γιατρούς μετά τα τόσα λάθη τους, διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι η αναιμία προκαλεί δίψα και άφθες στο στόμα.
άλλαξα γιατρό, πήγα σε αιματολόγο, έκανα θεραπείες σιδήρου΄και η λιγούρα για πάγο κόπηκε μαχαίρι σε μια εβδομάδα.
έχω καταλήξει μετά από όσα έχω πάθει, ότι κάποιες διαταραχές είναι αιτία άλλων ασθενειών απλά πρέπει να σαι τυχερός να πέσεις σε καλό γιατρό.
αυτά.
:roll::roll::roll:
30-01-2015, 16:50 #18
Αντε ρε.. Αυτό με τον πάγο δεν το ξερα.. Κι εγώ περνάω τέτοιες φάσεις και ναι έχω αναιμία.... Κοίτα να δεις...
Πάντως αυτό με το spitting επειδή κι εγώ λίγο ανησυχησα και με ένα άλλο μέλος είχα διαβάσει διάφορα και βρήκα ένα αγγλικό Site που υποστήριζε τα παρακάτω:
Επιπλέον ψάχνοντας στο διαδίκτυο καινούργιε μας φίλε, θα βρεις ότι το να μασάς την τροφή σου και μετά να τη φτύνεις (chew and spit το λένε) μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σου.
Επιπτώσεις όπως:
-Άφθες στο στόμα (Από το πολύ μάσημα παράγονται οξέα που δημιουργούν τις άφθες)
-Πρησμένους αδένες
-Οδοντιατρικά προβλήματα, παρόμοια με αυτά που δημιουργούνται από τα βουλιμικά επεισόδια
-Έλκη στομάχου, διότι όλες οι αισθήσεις σου προετοιμάζουν το στομάχι σου να δεχθεί τροφή. Η όραση, η όσφρηση, ακόμα και η γεύση!! Έτσι αυτό ξεγελιέται και εκκρίνει γαστρικά υγρά...
-Το χειρότερο από όλα είναι ότι το πάγκρεας μας ξεγελιέται και ακόμα κι αν δεν καταπίνεις την τροφή, εκκρίνεται ινσουλίνη, που αυξάνει την όρεξη, καθιστά ευκολότερη την αύξηση του βάρους, και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί το άτομο να οδηγηθεί στο διαβήτη...
30-01-2015, 18:01 #19
έχω καταλήξει μετά από όσα έχω πάθει, ότι κάποιες διαταραχές είναι αιτία άλλων ασθενειών απλά πρέπει να σαι τυχερός να πέσεις σε καλό γιατρό.
αυτά.
:roll::roll::roll:
αλλά αυτά κάνουν λίγο κύκλο και αλληλοεπιδρούν τόσο πολύ που καμιά φορά δν ξέρουμε τι πυροδότησε τι.
http://www.womenonly.gr/article.asp?...ubid=129754993
14-02-2016, 17:18 #20
όταν κάνω δίαιτα και ζηλέψω ένα γλυκό ή ένα κομμάτι πίτσα, προτιμώ να φάω μια δυο μπουκιές και να τις φτύσω, παρά να πάρω όλες τις θερμίδες από την πάστα, σοκολάτα κτλ.
επίσης, επειδή έχω το στομάχι μου και όταν όλοι παραγγέλνουν σουβλάκια εγώ αναγκάζομαι να τρώω μόνον καλαμάκια με σαλάτα, μπορεί να δαγκώσω λίγο πιτόγυρο από όλα και να μην το πάω κάτω, ώστε να γλιτώσω μετά το χάπι για το στομάχι και την δυσφορία.
φεύγει και το απωθημένο.
αυτό μπορεί να συμβεί μια φορά στις δεκαπέντε μέρες και αφορά μόνο σκουπιδοφαγητό.
τώρα αν κάποιοι το κάνουν με το καθημερινό τους γεύμα, τι να πω...
υ.γ.
μου κινήσατε την περιέργεια και το ψαξα στο ίντερνετ. όντως είναι διαταραχή και αρκετός κόσμος που έχει βουλιμία το χει.
17-03-2016, 10:25 #21
Κορίτσια αν δηλαδή φας κάτι "απαγορευμένο" δηλαδή κάτι παχυντικο και το μασησεις και μετά το φτυσεις,τα σάλια που είναι στο στόμα θα έχουν αναμειχθεί με συστατικά από την τροφή που έχουμε φτυσει,όταν καταπιουμε αυτά τα σάλια που έχουν την ουσία της τροφής που έχουμε φτυσει, λογικά παίρνουμε κάποιες από τις θερμίδες της τροφής που έχουμε φτυσει... Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό το μασάς και φτυνεις,σίγουρα δεν είναι υγιεινό αυτό,αλλά υγιεινό δεν είναι ούτε να σκας από το φαΐ με 7700 θερμιδες,το καλύτερο βέβαια από όλα είναι να τρώμε υγιεινά και μια στο τόσο ένα γλυκάκι να φάμε δεν χάθηκε και ο κόσμος...
17-03-2016, 13:21 #22
Εμενα αυτή τη κακιά συνήθεια μου την "εμαθε" πριν απο 10-12 χρόνια μια συναθλήτριά μου. Από τότε βασανίζομαι..Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να την μειώσω. Είναι αντίστοιχα δύσκολο με το "binge eating" στο να το ξεπεράσει κάποιος νομίζω..
18-03-2016, 11:19 #23
καλημέρα,
τι είναι το binge eating?
18-03-2016, 13:09 #24
Naranja το binge eating είναι η διατροφική διαταραχη της επεισοδιακης υπερφαγιας.
11-04-2016, 16:27 #25
Originally posted by Dulcinea del Toboso
Purge σημαίνει ξερνάω? και το purgatory πώς ακριβώς μεταφράζεται?
(άσχετο αλλά έχω δει πολλές φορές τη λέξη purge σε pics που έχουν να κάνουν με eating disorders.. τη λέξη purgatory πάλι τη συναντώ σε πολλά μεταλ κομμάτια και στο google translate μου την μεταφράζει ως ''καθαρτήριο''?? What da fuck
Οταν κανουν εμετο οι βουλιμικοι ειναι για να βγαλουν την 'αηδια' απο μεσα τους.
11-04-2016, 16:29 #26
Παντως και τα υπερφαγικα, και τα μασαω-φτυνω, ειναι ΑΚΡΙΒΗ 'συνηθεια'.
Κοστιζει πολυ να μην τρως τελικα.. (δειτε και τιμες σε προιοντα διαιτης...)
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....