Results 46 to 60 of 106
Thread: Δεν μπορω αλλο....
-
30-11-2009, 22:28 #46
ευχαριστω πολυ λιλυ
- 05-12-2009, 03:20 #47
Ειπα να μην ζυγιστω...αλλα δεν αντεξα....κ δεν εκανα καθολου καλα που δεν αντεξα...γιατι διαπιστωσα οτο με 5 μερες ατκινς δεν εχω χασει ουτε ενα γραμμαριο.....ισα ισα εχω παρει κ 600 τα οποια δεν τα υπολογιζω....κ λεω πως απλα δεν εχω χασει....ας το συνεχισω μια βδομαδα ακομη κ βλεπουμε....ελπιζω να μην παει ετσι...επικοινωνησα κ με το γραφειο τοθ κ Σκρεκα....θα με παρουν τηλ να κανονισουμε για ενα ραντεβου η στις 10 η στις 11 που θα ειναι θεσσαλονικη...ανλογα με το ποτε θα κανει τα χειρουργεια θα κλεισουμε κ το ραντεβου.....σαν δευτερη επιλογη.....
05-12-2009, 11:31 #48
μην απελπιζεσαι... μηπως περιμενεις περιοδο? μηπως εχεις απλα κατακρατηση? αλλωστε εαν βλεπεις οτι ψιλοξεπρηστηκες η ζυγαρια ας λεει οτι θελει! φιλακια και καλη δυναμη οποια αποφαση κι αν παρεις!
05-12-2009, 12:19 #49
Αλεξάνδρα μου η ʼτκινς ενεργοποιείται μετά την πρώτη εβδομάδα, αλλά μήπως περιμένεις περίοδο
όπως λέει και η Esprit?
05-12-2009, 12:59 #50
Aλεξανδρα αν εχεις φαει πολυ πρωτεινη θα εχεις παρει βαρος γιατι η περισσια πρωτεινη αποθηκευεται σαν λιπος οπως και ο υδατανθρακας.Οσοι κανουν ατκινς και τρωνε αρκετη ποσοτητα δεν χανουν,δυστυχως πρεπει να μειωσεις και τις θερμιδες,αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που πιστευω οτι η ατκινς δεν ειναι καθολου καλη επιλογη.
το καλυτερο ειναι να βρεις τις θερμιδες που χρειαζεται ο οργανισμος σου,να αφαιρεσεις 400-500 θερμιδες την ημερα,και θα δεις πως θα χασεις ετσι!και σιγουρα αλλα προπαντως και υγιεινα.
Μην απελπιζεσε γιατι το σιγουρο ειναι οτι υπαρχει τροπος και σιγουρα θα τον βρεις στο τελος!
05-12-2009, 17:35 #51
μακαρι να ηξερα τι ειναι...βασικα τις προηγουμενες φορες που εκανα την ατκινς δεν ειχα προβλημα...εχανα κατευθειαν...θα περιμενω αλλες 10 μερες μηπως κ δω αποτελεσμα κ βλεπουμε....
06-12-2009, 11:42 #52
Την καλημερα μου σε ολους!
1)Ο οργανισμος μας αφομοιωνει 30 - 35 γραμμ. πρωτεινης καθε 3 - 4 ωρες.
2)Οι ερευνες δειχνουν οτι ο μεσος ανθρωπος χρειαζεται απο 1 - 1,5γραμμ. πρωτεινης ανα κιλο σωματικου βαρους(ενω ο σκληρα προπονημενος αθλητης χρειαζεται 2-3γραμμ.πρωτεινης για καθε κιλο βαρους).
3)Η Αμερικανικη διαιτολογικη εταιρεια(Α.Μ.Α)προτεινει για το μεσο ανθρωπο που δεν ασκειται και κανει ελαφρια εργασια(οικοκυρικα,υπαλληλ ος γραφειου) προτεινει μια ποσοτητα πρωτεινης που δεν ξεπερνα τα 0,75- 1 γραμ. ανα κιλο σωματικου βαρους.
4)Οταν γινεται υπερβολικη ληψη πρωτεινης οι επιπλεον πρωτεινες καταβολιζονται και το αζωτο αποβαλλεται με τα ουρα η τα κοπρανα, το δε υπολοιπο χρησιμοποιειται για την παραγωγη ενεργειας.
5)Η ημερησια προσληψη πρωτεινων πρεπει να μοιραζεται σε γευματα κατα την διαρκεια της ημερας.
6)Όταν η παροχη πρωτεινων στον οργανισμο ειναι χαμηλη ειναι πιθανο να χαθει μυικος ιστος, γιατι δεν υπαρχει αρκετη πρωτεινη να αναπληρωσει την πρωτεινη που χαθηκε (αρνητικο ισοζυγιο αζωτου). Ακομη ο οργανισμος μπορει να αναγκαστει να καλυψει τις ενεργειακες του αναγκες από πρωτεινες του μυικου ιστου, οταν δεν υπαρχει κανονικη παροχη θερμιδων (καταβολισμος μυικου ιστου).
Δεν γνωριζω τα γευματα σου ,αλλα αν υποθεσω οτι τρως 3 με 4 φορες την ημερα γυρω στα 30 γραμμ.πρωτεινη σε καθε γευμα, ποτε να προλαβει ο οργανισμος σου να τα κανει λιπος και να τα αποθηκευσει εφοσον τα αφομοιωνει καθε 3 με 4 ωρες???!
Τωρα, αν καταναλωνεις πρωτεινουχα ροφηματα και παιρνεις καμμια 200 γραμμ την ημερα η και παραπανω τοτε ναι αυτο θα ηταν προβλημα.
Γνωμη μου θα ηταν να κανεις ενα τεστ μεσα στην εβδομαδα να δεις την ημερησια καταναλωση πρωτεινων σου.Συμφωνα με τα παραπανω και χωρις διαιτα θα επρεπε να λαμβανεις γυρω στα 98 γραμμ πρωτεινη εφοσον πρεπει να παιρνουμε πανω κατω, 1γρ.ανα κιλο σωματικου βαρους.
π.χ τελειως υποθετικα, αν τρως καναδυο αυγουλακια το πρωι,1 μεριδα κοτοπουλο το μεσημερι και μια μεριδα ψαρι το βραδυ(φυσικα παντα με την αναλογη σαλατα/λαχανικο μαζι)
δεν μπορουμε να μιλαμε για υπερβολικη ληψη πρωτεινων!Ελεος!
Αν κοιταξεις σε πινακες θα δεις ποσα γραμμ. πρωτεινης εχει καθε μεριδα τροφης.
Πινε πολυ νερο, τουλαχιστον 3 λιτρα την ημερα και μη φοβασαι τπτ.
06-12-2009, 12:09 #53
sofia εγραψα οτι μπορει καποιος να παχυνει απο υπερβολικη ληψη πρωτεινων οταν δεν κανουμε υποθερμιδικη Ατκινς
Αν για παραδειγμα φαμε το πρωι 2 αυγα ειναι 24 γρ. πρωτεινης, 2 γευματα την ημερα απο 200γρ κοτοπουλο απαχο το καθε ενα, ειναι 120 γρ. πρωτεινης,ενα γευμα με 3 καλαμακια σουβλακι ειναι αλλα 50 γρ. δηλαδη το συνολο 194 γρ χωρις να υπολογισουμε το τυρι αν φαμε,το γιουρτι κλπ
δεν ειναι καθολου δυσκολο να παρουμε τοσο πρωτεινη αφου τα δημητριακα απαγορευονται,τα φρουτα απαγορευονται κλπ τι θα τρως ολη μερα?
Γιαυτο η διαιτα αυτη πρεπει να ακολουθηται μονο για πολυ λιγες μερες ισα ισα να ξεφουσκωσει ο οργανισμος
06-12-2009, 12:21 #54
Υπάρχει πουθενά κάποιος πίνακας με τα γραμμάρια πρωτείνης/ανά τρόφιμο forty?
06-12-2009, 13:17 #55
εγω τα βρισκω στο
http://www.fitday.com
ειναι πολυ ευκολο,βαζεις οσα γραμμαρια θελεις και σου βγαζει αμεσως θερ-υδατ-πρωτ-λιπη ακομα και ολες τις βιταμινες που παιρνεις κλπ.
06-12-2009, 13:21 #56
Αλεξανδρα διαβασα ολα τα ποστ πολυ προσεκτικα. ειπα να παρω θεση αλλα βλεπω εξομαλυνθκαν τα πραγματα κ προτιμω να μη σχολιασω...και βαλω φωτιιες... να πω μονο οτι στο τελευταιο που ειπες οτι αποφασισες να αρχισεις διαιτα νομιζω οτι η ατκινς δε θα σε βοηθησει.
αν οντως αποφασισες να αρχισεις διαιτα τοτε μονο ο διαιτολογος μπορει να σε βοηθησει...απλα για να αποδωσει η διαιτα του διαιτολογου πρεπει να εχει απεναντι του εναν δεκτικο ανθρωπο ετοιμο ψυχολογικα να αδυνατισει.
οι πειραματισμοι με διαφορες διαιτες αμφιβολου χαρακτηρα δε δειχνουν οτιι εχεις σοβαρο σκοπο να αδυνατισεις, αντιθετα δειχνουν οτι κανεις σπασμωδικες κινησεις (οπως εκανα κ εγω κ ολοι μας νομιζω) ωστε να χασεις πολλα κιλα,,, δυστηχως δεν γινεται αυτο κ αν γινει θα εχει καποιο τιμημα...οπως προβληματα υγειας,.. η πιο σωστη μεθοδος ειιναι να μειωσεις τις θερμιδες που καταναλωνεις και να αυξησης αυτες που καις,.,οχι ομως τρωγοντας ο,τι ναναι. γιαυτο θεωρω την παρουσια διαιτολογου απαραιτητη. Προσωπικα εχασα μονη μου με ππαρα πολυ κοπο 11-12 κιλα κ σε πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα, ενω αν με τον ιδιο ζηλο που εφαρμοζα χαζες διαιτες ακολουθουσα το απλο κ γεματο προγραμμα του διαιτολογου θα ειχα χασει ενα κιλο για καθε εβδομαδα διαιτας κ μαλιστα λιπος...αυτα απο εμενα...
Σκεψου 2 φορες πριν πραξεις, οχι οτι μετα ειναι αργα να αλλαξει κατι αλλα γιατι να μη μαθεις απο τα λαθη των αλλων<?>
Δεν υπαρχουν μαγικες διαιτες με μονιμα αποτελεσματα, δεν υπαρχει τροπος να αλλαξει το σωμα μας αν δεν αλλαξουμε εμεις απομεσα πρωτα.
Σκεψου ξανα...αν εχεις τη δυναμη να πειθαρχησεις σε μια διαιτα στερητικη κ μονοτονη γιατι να μην εχεις τη δυναμη να πειθαρχησεις σε μια σωστη διατροφη με σιγουρα κ μονιμα αποτελεσμματα?
Πιστευω να βοηθησα λιγο να δεις κ μια αλλη πλευρα του θεματος...ειχα φτασει πανω κατω στα κιλα σου, ξερω πως ειναι, σε καταλαβαινω...καταλαβαινω και οτι μιλαω στο βροντο αλλα οφειλω να τα πω...μηπως και εχεις μια φλασια, κατι... σου ευχομαι τα καλυτερα και να μας ενημερωνεις πως πας. κααλη προσπαθεια κ να θυμασαι οτι τα κιλα μας δεν ειναι κ τοσο υπερβολικα οσο θες να νομιζεις...
06-12-2009, 13:52 #57
Originally posted by alexandra79
Τονια μου επελεξα την ατκινς γιατι ειναι η μοναδικη που κανω με ευκολια....απο διαιτολογους εχω ολοκληρους φακελους με διαιτες....αλλα επειδη γενικα δεν εχω προγραμμα....η ατκινς με βοηθαει περισσοτερο....ασε που οσες φορες την εκανα ρε παιδια ποτε δεν ενωσα πεινα....
Εχεις δικιο με αυτο που λες για τις επεμβασεις....κ καλο ειναι οταν το αποφασιζουμε να το εχουμε σκεφτει πολυ καλα...η ολη διαδικασια εχει λυτρωσει παααρα πολλους ανθρωπους που πασχουν απο παχυσαρκια...
να λειτουργεις χωρις προγραμμα δε γινεται σε κανενα τομεα της ζωης...ποσο μαλλον στη διαιτα...
λες για ανθρωπους που λυτρωθηκαν απο τις επεμβασεις...αυτοι οι ανρθωποι μπηκαν σε ενα προγραμμα για να τις κανουν, δεν γνωριζω για τις επεμβασεις και δε θελω να το παιζω γνωστρια κτλ αλλα ειμαι σιγουρη οτι χρειαζονται πολλες θυσιες... και πριν και μετα...μην το θεωρεις λυση αλλα λυση αναγκης... συνηδειτοποιησε την κατασταση σου και θα δεις οτι δεν ειναι τοσο φοβερη οσο φανταζει...
η γνωση ειναι το πρωτο βημα για την δραση...
αποφασισε να "πεινασεις", να μπεις σε προγραμμα, να κανεις πραγματα για τον εαυτο σου...και τοτε ψαξε βρες τον πιο σωστο τροπο να τα κανεις...αυτον που θα σε κανει να πεινασεις λιγοτερο, να ανησυχεις για τον προγραμματισμο λιγοτερο και να νοιαζεσαι για την επεμβαση λιγοτερο...
και αν ολα αυτα δεν οδηγησουν σε λυση τοτε ξανασκεψου την επεμβαση...
τελικα μονο να σκεφτεις χρειαζεται...να σκεφτεις και να μην κανεις πραγματα απερισκεπτα....
06-12-2009, 13:53 #58
Originally posted by forty
εγω τα βρισκω στο
http://www.fitday.com
ειναι πολυ ευκολο,βαζεις οσα γραμμαρια θελεις και σου βγαζει αμεσως θερ-υδατ-πρωτ-λιπη ακομα και ολες τις βιταμινες που παιρνεις κλπ.
06-12-2009, 16:12 #59
Forty μου γραφεις...2 γευματα την ημερα απο 200γρ κοτοπουλο απαχο το καθε ενα, ειναι 120 γρ.
εννοεις οτι 100γρ. κοτοπουλο εχουν 60 γραμμαρια πρωτεινης?Η κανω λαθος?
Εχω πολλους πινακες συνθεσης τροφιμων(για να μπορω να κανω συγκρισεις στα διατροφικα τους στοιχεια καθως εχουν αποκλισεις μεταξυ τους, και καθως θελω να κανω ελεγχγο και στα λιπη που παιρνω και στην χοληστερινη))αλλα 60 γραμμ. πρωτεινη στα 100 γραμμαρια κοτοπουλο δεν υπαρχει!!!
Σε ποιον πινακα σου δινει τοση πρωτεινη?
Να μοιραστω μαζι σας μερικα λινκ...
http://nutrition.med.uoc.gr/GreekTables/Main/main.htm
http://health.in.gr/tools/calories.asp
http://www.food-info.net/gr/foodcomp/table.htm
http://www.nutritiondata.com/
Ενα προγραμματακι απο το vita...(θελει εγκτασταση)....
http://rapidshare.com/files/293758592/Vita.rar
και εχω αλλα 2 προγραμματακια αλλα σπαω το κεφαλι μου απο που τα κατεβασακαι δε θυμαμαι...θα το ψαξω καποια στιγμη και θα σας τα δωσω.
Καλο απογευμα...
06-12-2009, 16:24 #60
oχι δεν τα υπολογισες σωστα σε γραμμαρια
εγραψα οτι το καθε γευμα κοτοπουλου 200 γρ μας δινει 60 γρ. πρωτεινης,τα δυο γευματα κοτοπουλου που θα φαμε σε μια μερα ειναι 120 γ. πρωτεινης.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....