κουακερ και αδυνατισμα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

κουακερ και αδυνατισμα

καλημερα κοριτσαρες
    χθες ακουσα οτι μια κοπελα αντικατσστησε πρωινο και μεσημεριανο με καυακερ και το βραδυ ετρωγε αυτο που ηθελε σε λογικα πλαισια και εχει χασει παρα πολλα κιλα....
    Ξερει καμοια σας κατι?
    Οταν λεμε καουακερ ειναι βρωμη αλλα πως?

Senior Member
    γεια σου πορκυ. ετρωγε ο πατερας μου παλια κουακερ με γαλα. λεει πανω το κουτι πως μπορεις να το φτιαξεις. νομιζω μπορεις να βαλεις λιγο παγωμενο γαλα ή να το ζεστανεις με το γαλα ωστε να χυλωσει. τοτε μοιαζει με σουπα. το σκεφτομαι και εγω σαν βραδυνο να το αρχισω κ ειχα διαβασει το κουτακι με τις οδηγιες προσφατα αλλα δεν το πηρα. ειναι λιγο μπλιαξ αλλα πολυ υγειινο, καιγεται αργα και χορταινεις κ ειναι και λαιτ...

Senior Member
    porki, το κουάκερ είναι εξαιρετικά υγιεινό, ρίχνει τη χοληστερίνη. Ο γιατρός το προτείνει και για τα παιδιά που έχουν πρόβλημα χοληστερίνης. μπορείς να το κάνεις γλυκό, με μέλι ή αλμυρό σαν σούπα με γάλα. Εννοείται ότι αν αντικαταστήσεις δύο γεύματα με κουάκερ ή κορνφλέικς χωρίς ζάχαρη και λιπαρά ή ωλ μπραν κτλ θα αδυνατήσεις γιατί οι θερμίδες που θα παίρνεις θα είναι λίγες, θα μεταβολίζονται γρήγορα, θα είναι θρεπτικά κλπ. Το ζήτημα είναι αν θα νιώσεις καταναγκασμό και θα το ρίξεις μετά στο φαγητό όπως συμβαίνει κάθε φορά με τέτοιες λύσεις. Αν μπορείς να εντάξεις τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τη βρώμη στο καθημερινό διαιτολόγιό σου είναι ό,τι καλύτερο. Χωρίς υπερβολές για να μη βαρεθείς μπορείς να τρως κουάκερ γλυκό για πρωϊνό, αλμυρό για βραδυνό, νιφάδες βρώμης άλλες φορές ή κάτι καινούρια δημητριακά από βρώμη που έχουν κυκλοφορήσει με γάλα ή με γιαούρτι για να μη βαριέσαι. θα σε βοηθήσει πολύ και στη δυσκοιλιότητα.

Senior Member
    Το χρησιμοποιω σε παρα πολλα πραγματα το κουακερ,το αλεθω και στο μπλεντερ και το βαζω οπου θα εβαζα το αλευρι απο σιταρι,ακομα και στα μπιφτεκια το βαζω αντι για ψωμι.Ειναι πιο υγιεινο απο το αλευρι αλλα και αυτο δημητριακο ειναι και σε παχαινει το ιδιο.Η κοπελα που αδυνατισε τρωγοντας κουακερ,σιγουρα το εκανε γιατι κατεβηκε σε θερμιδες,τιποτα αλλο.

το θεμα ειναι να χορταινεις λεω να το δοκιμασω παντως

Senior Member
    Οτι σε χορταινει ειναι σιγουρο!δοκιμασε για πρωινο ενα γιαουρτι 2% + 50 γρ. κουακερ + 4-5 καρυδια + 1 κ.γ. μελι,ειναι τελειο και θα σε κρατησει μεχρι το μεσημερι.Για βραδυ εγω δεν θα το ετρωγα,ειναι πολλοι οι υδατανθρακες για να πεσεις για υπνο μετα

υπαρχει καποια συνταγη να το τρως αλμυρο?

Senior Member
    H πιο ευκολη αλμυρη συνταγη που φτιαχνω ειναι να χτυπαω δυο αυγα,30 γρ. κουακερ,λιγο νερο,τα ριχνω σε αντικολλητικο τηγανι και λιγο πριν γινει η ομελετα βαζω λιγο φετα.

Senior Member
    Αν θελεις χρησιμοποιεις Βρωμη +αυγα +τυρι, τα ανακατευεις και ψηνεις σε μορφη κρεπας σε αντικολλητικο τηγανι.
    Τα υλικα παιζουν αναλογα τις αναγκες του καθενος καθως και οι ποσοτητες.
    Π.χ 4-5 ασπραδια + 1 ολοκληρο αυγο + 50-100γρ.βρωμη + αλατοπιπερο + cottage
    ειτε βαζεις το τυρι μεσα, η το κανεις σκετο το πιτακι και μολις βγει απ το τηγανι βαζεις το τυρι της επιλογης σου απο πανω να λιωσει.
    (Αν θελεις χρησιμοποιεις μονο ασπραδια,αν γινει πηκτος ο χυλος αραιωνεις με λιγο νερακι, αν γινει νερουλος το βαζεις στο ψυγειο)

Στην γλυκια εκδοση κανεις το πιτακι-κρεπα, με βρωμη και αυγα(ασπραδια η μη), και αν θελεις ριχνεις λιγο μελι και κανελα απο πανω, η φετες μπανανας, η σταφιδες, η μηλο, η κακαο, αναλογα παντα τις αναγκες και τα γουστα μας

(Απο οτι εχω διαβασει καλο θα ειναι να αποφευγεται η βρωμη με γαλακτοκομικα καθως ο συνδιασμος κανει κατακρατηση υγρων)

Senior Member
    Originally posted by sofia68
    Αν θελεις χρησιμοποιεις Βρωμη +αυγα +τυρι, τα ανακατευεις και ψηνεις σε μορφη κρεπας σε αντικολλητικο τηγανι.
    Τα υλικα παιζουν αναλογα τις αναγκες του καθενος καθως και οι ποσοτητες.
    Π.χ 4-5 ασπραδια + 1 ολοκληρο αυγο + 50-100γρ.βρωμη + αλατοπιπερο + cottage
    ειτε βαζεις το τυρι μεσα, η το κανεις σκετο το πιτακι και μολις βγει απ το τηγανι βαζεις το τυρι της επιλογης σου απο πανω να λιωσει.
    (Αν θελεις χρησιμοποιεις μονο ασπραδια,αν γινει πηκτος ο χυλος αραιωνεις με λιγο νερακι, αν γινει νερουλος το βαζεις στο ψυγειο)

Στην γλυκια εκδοση κανεις το πιτακι-κρεπα, με βρωμη και αυγα(ασπραδια η μη), και αν θελεις ριχνεις λιγο μελι και κανελα απο πανω, η φετες μπανανας, η σταφιδες, η μηλο, η κακαο, αναλογα παντα τις αναγκες και τα γουστα μας

(Απο οτι εχω διαβασει καλο θα ειναι να αποφευγεται η βρωμη με γαλακτοκομικα καθως ο συνδιασμος κανει κατακρατηση υγρων)

παιδιά ξέρει κανείς κάτι γι αυτό? επειδή συνηθίζω να το τρώω τα πρωινά, αλλά και το βράδυ καμιά φορά....
    Αν αληθεύει η κατακράτηση, τότε να το αλλάξω, αν και δεν έχω
    διαπιστώσει κάτι τέτοιο...

εμενα η διαιτολογος μου μου εχει για πρωινο μισο φλιτζανι γαλα 2 κουταλιες κουακερ και 2 κουταλιες δημητριακα ολικης.το κουακερ δεν νομιζω να αδυνατιζει!απλα ειναι πολυ υγειινο.αυτοι που θελουν να φουσκωσουν στο γυμναστηριο τρωνε μεγαλες ποσοτητες.για διαιτα δεν νομιζω.