Ζαχαρίνη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    αχ βρε συ κ εβλεπα σαυτα που τρως οτι εβαζες ζαχαρινη κ σκεφτηκα να σε ρωτησω αν τη χρησιμοποιεις σωστα αλλα φανταστηκα το ηξερες...

    παντως μην ανυσηχεις για τοσο λιγες φορες...αλλοι την χρησιμοποιουν χρονια κ δεν γνωριζζουν οτι δεν κανει...
    εχω διαβητικη νονα που μου ειχε πει πολυ παλια πως καλυτερα να βαζω ζαχαρη παρα ζαχαρινη...οι διαβητικοι τοτε δεν ειχαν πολλες επιλογες κ την χρησιμοποιουσαν...ομως παντα σε κρυο ή χλιαρο ροφημα...

    αποψη μου οτι το καλυτερο ειναι να τρωμε οσο λιγοτερα χημικα γινεται...μονο τροφες απτη φυση κ οσο γινεται ανεπεξεργαστες,..

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    Originally posted by bijoux

    Η μαυρη ζαχαρη ειναι πιο υγειηνη απο ολες αλλα εχει τις ιδιες θερμιδες με την ζαχαρη και ειναι λιγο πιο πικρη απο την ζαχαρη. Μπορει να υποστη θερμανση.
    Αυτα.....
    Ελπιζω ν α βοηθισα και εγω!!!
    πολυ ωραια οσα λες, ειδικα αυτο, ο πολυε κοσμος δε ξερει οτι η μαυρη ζαχαρη ειναι η ακατεργαστη ζαχαρη...

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    532
    Originally posted by badgirl
    αχ βρε συ κ εβλεπα σαυτα που τρως οτι εβαζες ζαχαρινη κ σκεφτηκα να σε ρωτησω αν τη χρησιμοποιεις σωστα αλλα φανταστηκα το ηξερες...

    παντως μην ανυσηχεις για τοσο λιγες φορες...αλλοι την χρησιμοποιουν χρονια κ δεν γνωριζζουν οτι δεν κανει...
    εχω διαβητικη νονα που μου ειχε πει πολυ παλια πως καλυτερα να βαζω ζαχαρη παρα ζαχαρινη...οι διαβητικοι τοτε δεν ειχαν πολλες επιλογες κ την χρησιμοποιουσαν...ομως παντα σε κρυο ή χλιαρο ροφημα...

    αποψη μου οτι το καλυτερο ειναι να τρωμε οσο λιγοτερα χημικα γινεται...μονο τροφες απτη φυση κ οσο γινεται ανεπεξεργαστες,..
    Δε θέλει αγάπη μου και πολύ μυαλό ? αλλά πού?
    Και έχω στο σπίτι και στο γραφείο και μαύρη ζάχαρη και φρουκτόζη και όλα!
    Θα βάζω μισή κουταλιά μαύρη ζαχαρίτσα και είμαι σούπερ!
    Ευτυχώς τουλάχιστον που στα τσάγια βάζω μέλι ή τα πίνω σκέτα!

  4. #19
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Παρακαλω.....

    Μην παιδευεστε...Το πιο ευκολο ειναι η φρουκτοζη για αυτους που τους αρεσει η ζαχαρη.Δεν ειναι χημικο προιον.
    Μια κουταλια φρουκτοζη εχει τις ιδιες θερμιδες με την ζαχαρη δηλαδη 40 αλλα εχει διπλη γληκιτητα ειναι σαν να βαζεται δυο ζαχαρη (στην γευση μονο).Και μπορει να υποστει θερμανση.

    Οσο για την ζαχαρινη , την χρησιμοποιω και εγω, παρολα αυτα που λενε και γραφουν αρκει να την βρασεται και να μην την ζεστανετε...

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    Originally posted by irenevaladia
    Δε θέλει αγάπη μου και πολύ μυαλό ? αλλά πού?
    Και έχω στο σπίτι και στο γραφείο και μαύρη ζάχαρη και φρουκτόζη και όλα!
    Θα βάζω μισή κουταλιά μαύρη ζαχαρίτσα και είμαι σούπερ!
    χα απολα ειχα κ στη δουλεια κ στο σπιτι...τελικα βαρεθηκα να βλεπω κουτακια κ παρακουτακια κ τα πεταξα ολα κ δε βαζω τιποτα
    βασικα μου κοβει κ την ορεξη σκετος ο καφες...
    παρεπιπτοντως με ενεπνευσες κ αρχισα κ πινω διαφοορα ροφηματα και τσαγια...χθες πηρα κ χαμομηλο μη παω κ ξαναχω βραδυνες λιγουρες να το πιω...βρηκα κ ενα με μηλο κανελα χωρις καφεινη...θεικο...
    ετσι πινω κ νερο...που οταν δε κανω γυμναστικη δε κατεβαζω σταγονα

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    532
    Έχει μήλο ? κανέλα χωρίς καφεΐνη?
    Της lipton είναι?

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    νιιιι στα τετραγωνα κουτακια που περιεχουν φακελακια σε μορφη πυραμιδας...παω να κανω ενα...ζεσταινει!

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    532
    Originally posted by badgirl
    νιιιι στα τετραγωνα κουτακια που περιεχουν φακελακια σε μορφη πυραμιδας...παω να κανω ενα...ζεσταινει!
    Τέλειααααααααααααααααα????
    Δε το είχα δει πως είναι caffeine free!
    Εννοείται έχω στο γραφείο!
    Φιλενάδα είσαι σουπερρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!! !!!!

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    μακαρι ναμουν κ η σουπεργουμαν γμτ
    κ επειδη ειχαμε ζαχαροκουβεντα δειτε τα εξης:
    " τα τεχνητα γλυκαντικα αναγκαζουν το σωμα να παραγει περισσοτερη ινσουλινη, κανοντας το να πιστεψει οτι θα υπαρξει καταναλωση ζαχαρης. Ετσι το σωμα σας σας λεει να φατε περισσοτερη ζαχαρη για να ισορροπησει τα πειπεδα της ινσουλινης.
    Τα τεχνητα γλυκαντικα δεν προσφερουν τιποτα, δεν δρουν οπως η ζαχαρη και δεν ισορροπουν την ισνουλινη. Ετσι καταληγετε με περισσοτερη ινσουλινη στο αιμα σας κ τρωτε περισσοτερο φαγητο για να λυσετε το προβλημα.

    Τα γλυκαντικα μπορουν να προοκαλεσουν αλλαγη στη χημεια του εγκεφαλου επειδη μιμουνται τους φυσιολογικους νευροδιαβιβαστες και μπορει να αυξησουν τον κινδυνο εμφανισης σπασμων, καταθλιψης και πονοκεφαλων"

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,557
    Είναι κακο που βαζω στο ζεστο χαμομηλι;
    Ξερει κανεις να μου πει;
    Τωρα μερικες μερες εχω αρχισει τη ζαχαρινη..

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by onelifeonechance
    Είναι κακο που βαζω στο ζεστο χαμομηλι;
    Ξερει κανεις να μου πει;
    Τωρα μερικες μερες εχω αρχισει τη ζαχαρινη..
    Nαι ειναι κακο.Απο ερευνες που εχουν γινει εχει βρεθει οτι η ζαχαρινη(ασπαρταμη)οχι μονο ειναι υποπτη για βλαβερες συνεπειες στον οργανισμο αλλα μακροπροθεσμα ΠΑΧΑΙΝΕΙ.

  12. #27
    Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Η ασπαρτάμη δημιουργεί καρκινογενέσεις σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις - με άλλα λόγια πρέπει να τρώμε ένα κουβά ασπαρτάμη για να πάθουμε καρκίνο από αυτήν. Όπως και να έχει 1 στους 3 ανθρώπους νοσεί από καρκίνο κάποια στιγμή στην ζωή του, από διατροφικά αίτια τα πιο σημαντικά είναι ο έλεγχος του βάρου και του σακχάρου και η αποχή από το αλκοόλ.

    Lessing η ζαχαρίνη δεν είναι το ίδιο με την ασπαρτάμη , απλά χρησιμοποιούνται μαζί συνήθως όσον αφορά το ότι παχαίνει η ασπαρτάμη , δεν είναι ακριβώς έτσι , απλά αυξάνει την ινσουλίνη (που είναι λιποαποθηκευτική ορμόνη) αλλά έτσι αυξάνεται και η λεπτίνη, η οποία έχει ανορεξιογόνο δράση, οπότε αντιρροπίζεται πολύ γρήγορα η όποια αρνητική επίδραση. Το αν θα πάρει κάποιος λίπος ή όχι εξαρτάται από το ισοζύγιο θερμίδων, αν ανέβει λίγο η ινσουλίνη για ένα μικρό χρονικό στιγμιότυπο δεν λέει κάτι από μόνο του.

  13. #28
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    η φρουκτοζη δεν ειναι η πιο ακυνδινη?
    εγω αυτη χρησιμοποιω (μια στο τοσο, πολυ τοσο...)

  14. #29
    Ανδρέας Ζ.
    Guest
    Originally posted by badgirl11
    η φρουκτοζη δεν ειναι η πιο ακυνδινη?
    εγω αυτη χρησιμοποιω (μια στο τοσο, πολυ τοσο...)
    Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το υπερβολικό βάρος και το αλκοόλ- ο φόβος που έχει καλλιεργηθεί για τα υπόλοιπα είναι από μη-επιστημονικές πηγές (κυρίως Greenpeace, οικολόγοι, βιοκαλλιεργητές) που αρέσκονται σε τρομολαγνικά μηνύματα για να προωθήσουν την προπαγάνδα και τα προιόντα τους.

  15. #30
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Originally posted by Ανδρέας Ζ.
    Originally posted by badgirl11
    η φρουκτοζη δεν ειναι η πιο ακυνδινη?
    εγω αυτη χρησιμοποιω (μια στο τοσο, πολυ τοσο...)
    Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το υπερβολικό βάρος και το αλκοόλ- ο φόβος που έχει καλλιεργηθεί για τα υπόλοιπα είναι από μη-επιστημονικές πηγές (κυρίως Greenpeace, οικολόγοι, βιοκαλλιεργητές) που αρέσκονται σε τρομολαγνικά μηνύματα για να προωθήσουν την προπαγάνδα και τα προιόντα τους.
    Ελα τωρα μη μου το χαλας μια χαρα ειναι οι οικολογοι.Προτιμω καποιον που προωθει ενα προιον χωρις φυτοφαρμακα απο καποιον που προωθει φρουτα τινγκα στα εντομοκτονα.Και οι 2 προωθουνε ,αλλα διαλεγω αυτον που δεν απειλει την υγεια μου!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •