Δίλημμα και φοβοι περί δακτυλίου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35
    Junior Member

Δίλημμα και φοβοι περί δακτυλίου

Γεια σας, χαίρομαι πραγματικά που βρήκα ένα site σαν αυτό με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα, γιατί μέχρι τώρα ένιωθα η μοναδική στον κόσμο.

Να μην μακρυγορώ...
    Είμαι 26 χρονών, 1.67 και 107 κιλά. Δίαιτες ξανα καi ξανά και τα αποτελέσματα τα ίδια καί πάλι φτου κι απ' την αρχή. Τι ψυχοφθόρο πράγμα όχι να ξεκινάς μια δίαιτα, αλλα να την σταματάς. Τότε νιώθεις ένα σκουπίδι. Έτσι αποφάσισα να ψάξω να βρω κάποιον τρόπο να απαλλαγώ απ' αυτά τα κιλά πριν περάσει η ζωή μου και φτάσω 70 χρονών και δεν έχω ζήσει όπως θέλω.
    Ζήτησα τη συμβουλή ενός οικογενειακού μας γιατρού-xειρούργου ο οποίος ειδικεύεται στην παχυσαρκία και την καταπολέμιση της. Στην αρχή ήθελα να βάλω μπαλονάκι, αλλά με συμβούλεψε να μη το κάνω γιατί δεν θα έχω τα αποτελέσματα που θα ήθελα. Και μου μίλησε για τον δακτύλιο. Αρχικά ενθουσιάστηκα, και αποφάσησα να το κάνω.
    Όμως κάποια πράγματα με σταματούν. Το πρώτο είναι τα 6.500 ευρώ, μεγάλο ποσο... Το δεύτερο είναι ότι δεν έχω μπει ποτέ σε νοσοκομείο και φοβάμαι πάρα πολύ αναισθησίες, ράμματα, και δεν ξέρω γω τι άλλο. Το τρίτο και το πιο σημαντικό είναι ότι για τον υπόλοιπο καιρό μέσα στο σώμα μου θα υπάρχει κάτι ξένο, το οποίο και πάλι θα με κάνει να νιώθω "διαφορετική"... και εκεί είναι που κόλησα. Στο ότι λέω τόσο ανίκανη είμαι να τα χάσω μόνη μου και πρέπει να φτάσω σε αυτό το σημείο; Να χειρουργηθώ;
    Συγγνώμη αν σας "έριξα" αλλά ήθελα να μιλήσω κάπου που θα με καταλάβουν... και δεν υπήρχε κανείς ...

Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων...
    \

--------------------------------------------------------------------------------------------------

skate shoes air jordan cp3 iv black lunarglide 3 anthracite volt adizero rose black shoes

Senior Member
    Καλή σου μέρα!
    Από τη στιγμή που αποφασισες να πας σε επέμβαση καλό είναι να ψάξεις όλες σου τις επιλογες και να μάθεις τα υπερ και τα κατά της κάθε επέμβασης. Να πας σε 3-4 γιατρούς τουλάχιστον και να ρωτήσεις για όλες. Υπάρχει το δακτυλίδι( με πολλές παρενεργειες), το sleeve(γαστρικό μανίκι) , η πτύχωση(κάτι παρόμιο με το γαστρικο μανίκι) και το by pass. Πρέπει με τη βοηθεια του γιατρου να επιλέξεις τι σου ταιριάζει. Υπάρχουν και πολύ καλά δημόσια νοσοκομεία απλά έχουν σχετικά μεγάλο χρόνο αναμονής και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα. Καλό θα ήταν να διαβάσεις τα θέματα:
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3962
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=1274
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=1274

Derrick καλημερα και απο εμενα,

καταλαβαινω απολυτα τους προβληματισμους σου γιατι ακριβως τους ιδιους ειχα εδω και πολυυυυυυυυυ καιρο...ταλαιπωρηθηκα αρκετα, πηγα σε πολλους ιατρους και τελικα καταφερα να καταληξω καπου.....οπως θα αντιληφθηκες τα περισσοτερα παιδια μεσα στο φορουμ (για προσωπικουσ λογους ο καθενας) ειναι κατα του δακτυλιου !!! καποιοι βεβαια εχουν προσωπικη εμπειρια και τους κατανοω ... καποιοι αλλοι παλι μιλανε με το στομα του ιατρου που τους οδηγησε σε καποιο αλλο ειδος επεμβασης...εγω δεν θα σου κρυψω οτι αρχικα ειχα αποφασισει να κανω <μανικι>..ειχα καταληξει και σε ιατρο αλλα κατι μεσα μου μετρωγε..δεν εχω ξανακανει χειρουργειο και γενικα φοβαμαι πολυ την ναρκωση..ετσι δεν ηθελα κατι τοσο (για εμενα προσωπικα) βαρυ !!! Για να μην πολυλογω την Παρασκευη που μας ερχεται (πρωτα ο θεος) θα βαλω γαστρικο δακτυλιο...
    Πιστεψε με φοβαμαι αρκετα.......μεχρι αηδιας δηλαδη..αλλα οχι το πονο μετα..την ναρκωση !!! νομιζω ομως οτι αξιζει το κοπο να πολεμησω ολο αυτο που νιωθω γιατι επιτελους θα απαλλαγω απο τα κιλα που με ταλιαπωρουν ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!
    αν χρειαστεις πληροφοριες θα χαρω να σε βοηθησω..

Senior Member
    Εκεί που έκανα την επέμβαση τελικά είχε κάνει και μια συναδελφός μου. Εκείνη δαχτυλίδι, εγώ γαστρικό μανίκι. Δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε κι εγώ. Ακολουθεί όμως πιστά τους κανόνες δεν τρωει πιτα πχ από σουβλακι και γενικά ότι έχει μαγια δεν πίνει αναψυκτικά δεν τρώει γλυκά κα. Γνωρίζω τουλαχιστον όμως 2 περιπτώσεις στο φορουμ που είχαν δακτύλιο και τράβηξαν πολλλλλαααααα!!!! και τώρα εχουν αφαιρέσει τον δακτύλιο κι έχουν κάνει μανίκι. Ξερω άλλες 4 περιπτώσεις εκτος φόρουμ που έχουν παλινδρομήσεις , καούρες εμέτους και έχουν να κοιμηθουν 3-4 χρόνια σαν ανθρωποι. Δεν είναι δικες μου εμπειρίες και ναι μεν έπαιξαν ρόλο στην αποφασή μου αλλά την τελική απόφαση την πείρα σε συνδυασμό με ψυχολογική αξιολογηση για το αν θα μπορούσα να κάνω δακτύλιο ή μανίκι. Γι αυτό είπαμε να το ψάξεις και να ξέρεις τα υπέρ και τα κατά. Και το μανίκι έχει πολλά κατά πχ το νερό που θα πρέπει να περιμένεις 30 λεπτά μετά το φαγητό για να πιεις και το ότι ξαναμεγαλωνει το στομάχι(όχι στο αρχικό μέγεθος ) και αν δεν τηρεις κι εδώ τους κανόνες μπορεί να ξαναπαρεις τα κιλά ευκολα.
    Να καταλαβεις το εξής: οποιαδήποτε επέμβαση και αν αποφασίσεις να κάνεις είναι εργαλείο κι οχι η λύση.

Senior Member
    Οι φόβοι σου είναι δικαιολογημένοι, αλλά πρέπει να σταθμίσεις τι θέλεις περισσότερο. Θα σταθώ στον τρίτο, ότι δηλαδή θα τοποθετηθεί στο σώμα σου κάτι ξένο, που θα σε διαφοροποιεί από τους άλλους. Χωρίς να θέλω να γίνω δυσάρεστη, όταν έχεις αρκετά κιλά πάνω από το αποδεκτό όριο, αυτό δεν σε κάνει από μόνο του διαφορετική από το μέσο όρο?
    Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα κορίτσια. Αν μπορείς, χάσε τα κιλά μόνη σου, χωρίς βοηθήματα και χειρουργεία. Αν όχι, διάλεξε αυτό που θα σου είναι πιο προσιτό από όλες τις απόψεις.
    Να είσαι καλά και καλή φώτιση για τη σωστότερη για σένα απόφαση!

Senior Member
    Originally posted by Derrick

Όμως κάποια πράγματα με σταματούν. Το πρώτο είναι τα 6.500 ευρώ, μεγάλο ποσο... Το δεύτερο είναι ότι δεν έχω μπει ποτέ σε νοσοκομείο και φοβάμαι πάρα πολύ αναισθησίες, ράμματα, και δεν ξέρω γω τι άλλο. Το τρίτο και το πιο σημαντικό είναι ότι για τον υπόλοιπο καιρό μέσα στο σώμα μου θα υπάρχει κάτι ξένο, το οποίο και πάλι θα με κάνει να νιώθω "διαφορετική"... και εκεί είναι που κόλησα. Στο ότι λέω τόσο ανίκανη είμαι να τα χάσω μόνη μου και πρέπει να φτάσω σε αυτό το σημείο; Να χειρουργηθώ;
    Γειά σου,Derrick και καλώς σε βρίσκουμε στην παρέα μας!
    Προφανώς χρειάζεσαι ακόμα χρόνο για να κατασταλάξεις σε απόφαση χειρουργείου.
    Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο επειδή ζυγίζεις Χ βάρος και δυσκολεύεσαι για καιρό να το χειριστείς.
    Εμένα προσωπικά μου πήρε χρόνια να παραδεχτώ πως μόνη μου μπορώ μεν ν'αδυνατίσω,όχι όμως και να τα διατηρήσω.
    Και θυμό ένιωσα και ντροπή κι ηττοπάθεια κι αδυναμία κι ένα σωρό συναισθήματα μέχρι που το παραδέχτηκα πως χρειάζομαι βοήθεια
    και προχώρησα στην επέμβαση.Μη βιαστείς να την κάνεις αν δεν είσαι έτοιμη και σίγουρη 1000% πως είσαι απόλυτα κατασταλαγμένη!

Από κει και πέρα αναφορικά με ποιά μέθοδο θ'ακολουθήσεις,να έχεις υπόψιν σου αυτό που σου είπε η Γιάννα.Καμία δεν είναι λύση μαγική.
    Πρόκειται για ένα βοήθημα,ένα εργαλείο,τ'αποτελέσματα του οποίου σ'ένα μεγάλο ποσοστό εξαρτώνται από σένα και πόσο σοβαρά
    θα το πάρεις.Όσο κι αν πλέον θεωρούνται επεμβάσεις ρουτίνας,ενέχουν κινδύνους και σοβαρές επιπλοκές.Πολλά αλλάζουν.
    Μίλησε με γιατρούς,ψάξε στο δίκτυο για εμπειρίες χειρουργημένων,λάβε σοβαρά υπόψιν σου το διατροφικό σου προφίλ.
    Από κει και πέρα,αν προχωρήσεις ιδιωτικά,τα χρήματα που αναφέρεις θα τα δώσεις είτε κάνεις δακτύλιο είτε μανίκι,τη νάρκωση,
    τα ράμματα και τα συναφή θα τα έχεις και στις δύο περιπτώσεις,όσο για το ξένο σώμα,εσύ το σκέφτεσαι ιδεολογικά ενώ εγώ πρακτικά.
    Ανήκω στις αποτυχημένες περιπτώσεις δακτυλίου και προσωπικά τον φοβάμαι πολύ για όποιον μέσα του τον έχει.Τα κιλά σου πάντως
    είναι βατά και για μη χειρουργείο.Θέλω να πω αν τα μειονεκτήματα κι οι φόβοι σου για βαριατρική επέμβαση βαραίνουν σημαντικά
    την απόφαση σου,τόσο ώστε να το πάρεις πιο ζεστά από ποτέ,μπορείς με διατροφή,άσκηση και όχι πιεστικά χρονοδιαγράμματα
    και εμμονικά ζυγίσματα να τα καταφέρεις κι εσύ όπως τόσοι άλλοι ανάμεσα μας.Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά,πάρε το χρόνο σου
    κι όλες οι επιλογές δικές σου!Εμείς είμαστε εδώ για ό,τι τυχόν χρειαστείς!Καλή φώτιση ώστε να καταλήξεις στην καλύτερη για σένα επιλογή!

κοριτσιαααα η μεγαλη μερα για εμενα πλησιαζει.......

εχω τοοοοση αγωνια, τοσοοοοοοοο ενθουσιασμό αλλά και τόοοοοοοσο φοβο (νάρκωση)..........σε δυο μερουλες τετοια ωρα πρωτα ο θεος θα εχω τελέιωσει !!!!!
    την συμπαρασταση σας παρακαλω...........την χρειαζομαι οσο τιποτα αλλο !!!!! :starhit:

derrick........... θα σου εχω φρεσκα φρεσκα νεα ......

Senior Member
    Derrick μου καλημέρα. Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω πως δεν είσαι έτοιμη για μια τέτια κίνηση. Θα συμφωνίσω με τις άλλες κοπέλλες, ότι πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά πρωτού προχωρήσεις σε οποιοδήποτε χειρουργείο. Πάντος καλό θα ήταν να κάνεις ακόμα μία συνηδητή προσπάθεια από μόνη σου, και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις. Αλλωστε, και με χειρουργείο, πάλι διατροφολόγιο θα ακολουθείς για μια ζωή για να έχεις το επιθυμιτό αποτέλεσμα, επομένος γιατί να μην τα καταφέρεις και μόνη σου? Πολλά άτομα εδώ μέσα τα έχουν καταφέρει.

Είμαι και εγώ μια από τις αποτυχίες του δακτυλίου, και αν με ρωτούσες προσωπικά, θα σου έλεγα καλύτερα να κάνεις προσπάθεια μόνη σου παρά αυτό.

Senior Member
    Originally posted by polinaki1983
    Derrick μου καλημέρα. Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω πως δεν είσαι έτοιμη για μια τέτια κίνηση. Θα συμφωνίσω με τις άλλες κοπέλλες, ότι πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά πρωτού προχωρήσεις σε οποιοδήποτε χειρουργείο. Πάντος καλό θα ήταν να κάνεις ακόμα μία συνηδητή προσπάθεια από μόνη σου, και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις. Αλλωστε, και με χειρουργείο, πάλι διατροφολόγιο θα ακολουθείς για μια ζωή για να έχεις το επιθυμιτό αποτέλεσμα, επομένος γιατί να μην τα καταφέρεις και μόνη σου? Πολλά άτομα εδώ μέσα τα έχουν καταφέρει.

Είμαι και εγώ μια από τις αποτυχίες του δακτυλίου, και αν με ρωτούσες προσωπικά, θα σου έλεγα καλύτερα να κάνεις προσπάθεια μόνη σου παρά αυτό.

Μιας είμαι κ εγώ μια από τις αποτυχημένες περιπτώσεις του δακτυλίου polinaki έχεις απόλυτο δίκιο πάντα θα πρέπει να ακολουθούμε διατροφολόγιο!!!!!!!!!!

Τι καλά να τρώγαμε όλα τα αμαρτωλά κ να μην παχαίναμε:spin::spin::spin::spin::spin:

το γεγονος οτι καποιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ γραφει παραπανω οτι ετοιμαζεται την παρασκευη να κανει την
    συγκεκριμενη επεμβαση να υποθεσω οτι δεν σας νοιαζει καθολου???
    γατι εγω αυτο καταλαβαινω......
    σας ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την συμπαρασταση και τις ευχες !!!!!!!!!!!!!!!!ναστε ολες καλα..

Senior Member
    Originally posted by elizaasian
    το γεγονος οτι καποιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ γραφει παραπανω οτι ετοιμαζεται την παρασκευη να κανει την
    συγκεκριμενη επεμβαση να υποθεσω οτι δεν σας νοιαζει καθολου???
    γατι εγω αυτο καταλαβαινω......
    σας ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την συμπαρασταση και τις ευχες !!!!!!!!!!!!!!!!ναστε ολες καλα..
    elizaasian μου, συγνώμη, δεν είχα δει τα δικά σου μυνήματα πιο πάνω. Ηλικρινά, παρά την δικιά μου αποτυχία με την συγγεκριμένη μέθοδο, σου εύχομαι ολόψυχα όλα να παν καλά όχι μόνο στο χειρουργείο, αλλά και στην υπόλοιπή σου ζωή με αυτόν τον νέο σύντροφο που επέλεξες. Θα χαρώ πολύ να μάθω πως όλα βαίνουν επιτυχώς χωρίς παρενέργειες και επιπλοκές στον δικό σου οργανισμό.

polinaki, ειμαι τοσο συναισθηματικα φορτισμενη που πραγματικα με ταραζει το οτιδηποτε....
    ισως και να ημουν υπερβολικη.....αλλα μπαφιασα !!!!
    θα κανω την επεμβαση στο ιασω, με τον 2ο ιατρο της nadine.....εκει με πηγε μια φιλη μου η οποια εχει το δακτυλιο αρκετα χρονια και ειναι σουπερ !!!!
    γενικα εχω ακουσει τ ακαλυτερα για τον συγκεκριμενο....
    οπως και να εχει σ'ευχαριστω πολυ......
    ειδα οτι γραφεις κατι για Συρια...εχεις καμια σχεση με εκει?

Senior Member
    Κουκλίτσα μου, πιστεύω πως δεν είναι θέμα μόνο γιατρού, αλλά και οργανισμού. Καταλαβαίνω πως νιώθεις, άλλωστε εγώ έχω κάνει 4 χειρουργεία μέχρι στιγμής, από τα οποία τα 2 είναι βαριατρικά. Ηρέμισε, και όλα θα παν καλά. Δεν ξέρω πιος ήταν ο δεύτερος γιατρός την Ναντίν, και ούτε με αφορά να σου πω την αλήθια. Εγώ πραγματικά εύχομαι ο δικος σου οργανισμός να το δεκτεί πολύ καλύτερα από τον δικό μου και να σου δώσει τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Ο σύζυγός μου είναι από Συρία, γιατί ρωτάς? Εχεις καμία σχέση και εσύ με Συρία?

ο πατερας μου ειναι αρμενιος απο λιβανο.........
    εχουμε και κατι συγγνεις στην συρια αλλα εχουμε χαθει καιρο τωρα...
    ε, νομιζω οτι τωρα εξηγουνται τα κιλα ε???
    εχουμε την πιο τελεια κουζινα...............

Page 1 of 3 123 LastLast