Results 1 to 15 of 15
Thread: πως γινεται μια σωστη αρχη?!!
-
06-12-2009, 13:14 #1
πως γινεται μια σωστη αρχη?!!
εχω κανει στο παρελθον διαιτα κ στεφθηκε με απολυτη επιτυχια!! ειχα φτασει τα κιλα π ηθελα κ ημουν ικανοποιημενη!! μετα ομως με πηρε παλι η πανω βολτα.. ξερετε καμια φορα πιστευω πως αμα "μπλεξεις" μια φορα με διαιτες στη ζωη σου..εισαι μπλεγμενος σ ενα φαυλο κυκλο για παντα..το κακο ειναι οτι πλεον δν ξαναβρισκω το κουραγιο κ την υπομονη να ξεκινησω κ παλι μια οργανωμενη κ πανω απο ολα μακροχρονια προσπαθεια!! ζηταω help!!!
- 06-12-2009, 13:43 #2
ειναι αληθεια οτι οσο περισσοτερες φορες εχουμε κανει διαιτα και εχουμε ξαναπαρει τα κιλα,τοσο περισσοτερο απογοητευση αισθανομαστε και ανικανοι να ξεκινησουμε την επομενη διαιτα.Μηπως κατι μας λεει μεσα μας οτι θα αποτυχουμε παλι?
τραβηξε μια γραμμη στο παρελθον και ξεκινα τελειως διαφορετικα απο σημερα!μην βαζεις ορια,μην λες μεχρι τοτε θελω να εχω χασει τοσα κιλα,αλλα αρχισε μια σωστη διατροφη με θερμιδες 30% λιγοτερες απο αυτες που πρεπει να παιρνεις για να συντηρηθεις και πες στον εαυτο σου οτι δεν σε νοιαζει ποτε θα τα χασεις τα επιπλεον κιλα,αλλα οτι απο δω και περα με σωστη διατροφη και κινηση θα αισθανεσε πολυ καλα ακομα και αν σου παρει ενα χρονο για να φτασεις στα φυσιολογικα κιλα για το σωμα σου.
θα δεις οτι θα τα καταφερεις ετσι!μην ψαχνεις μαγικες διαιτες,η διατροφη ειναι απλη,αυτη που εχουμε μαθει απο παιδια,λιγα φρουτα,λιγα δημητριακα,λιγο πρωτεινη,απλα και ολα απο λιγο.Ετσι ο οργανισμος μας αισθανεται πληροτητα και δεν ζηταει ουτε γλυκα ουτε πιτσες ουτε τιποτα απο ολα αυτα που λιγουρευομαστε χωρις πραγματικα να τα εχουμε αναγκη
06-12-2009, 14:02 #3
αχ τοσο καλα κ τοσο λογικα...αλλα γτ ειδικα στην αρχη μας φαινεται βουνο?? μηπως τελικα πρεπει να περασει καμια βδομαδα μεχρι να "αποτοξινωθει" ο οργανισμος μας κ να μην ζηταει ολα τα ανθυγιεινα?? ισως αν αρχισουμε να πεφτουμε να παιρνουμε θαρρος!! ξερετε κτ πολλες φορες σκεφτομαι να ακολουθω ενα προτυπο ανθρωπου με σωστη συμπεριφορα απεναντι στο θεμα διατροφη... αλλα κ παλι οι αναγκες του καθενος μας ειναι διαφορετικες....
06-12-2009, 14:03 #4
Αν θυμάμαι καλά Sofaki, νομίζω οτι δεν έχεις και πάρα πολλά κιλά να χάσεις, οπότε άν
αρχικά μειώσεις λίγο τις ποσότητες που τρώς και παράλληλα αυξησεις την κίνηση σου
γενικότερα, θα αρχίσει μια μικρή σταδιακή βελτίωση. Τότε μπορείς να σκεφτείς και παρα πέρα μείωση
των θερμίδων σου για να έχεις ένα πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Φαντάζομαι οτι έχεις μπλεχτεί λίγο από τις πολλές διαφορετικές διαιτες οπότε ο ασφαλέστερος τρόπος
είναι αυτός σε αυτή τη φάση, να κρατήσεις μια απλή διατροφική γραμμή, αυτά που ήδη γνωρίζεις πολύ καλά.
Κι εγώ πιστεύω οτι θα τα καταφέρεις, στο φινάλε και ένα παραπάτημα, δε σημαίνει οτι θα μείνουμε πεσμένοι κάτω!
Θα σηκωθούμε και θα συνεχίσουμε !
06-12-2009, 14:15 #5
lily μου οντως δν εχω παρα πολλα..κ γενικα με το υψος μου φαινομαι πλ φυσιολογικη..το θεμα ειναι οτι αν εχεις λιγα 5-6 λες "ελα μωρε.δν βαριεσαι?" κ ποτε δν το παιρνεις σοβαρα αποφαση..επαναπαυεσαι κ λιγακι..
06-12-2009, 14:35 #6
ναι αγαπούλα μου, το ξέρω! κουλάρισε λίγο και μην αγχώνεσαι, θα έρθει μονο του φυσιολογικά
αν το δείς " οτι δε κάνω δίαιτα, μόνο προσέχω λίγο", θα σου αρέσει που θα αρχίσεις να βλέπεις
ένα μικρό ξεφούσκωμα, και μετά θα μπείς πιο δυναμικά. Το έχω πάθει κι εγώ γιαυτό στο λέω.
Μετά από την ʼτκινς, είχα κουραστεί πολύ, εμεινα στάσιμη στα ίδια κιλά 1,5 μήνα και δε μπορούσα
ούτε να ακούω για δίαιτα.
Το άφησα λίγο, χαλάρωσα, έτρωγα απ'ολα αλλά πρόσεχα λίγο. Κάποια στιγμή το πήρα δυναμικά και
γύρισε το φύλλο
Νομίζω οτι αυτό είναι ότι πρέπει και για εσένα, να γίνει ένα κλικ !
φιλάκια πολλά
06-12-2009, 14:52 #7
Μπήκα στο φόρουμ πριν λίγες μέρες και πήρα πολύ δύναμη από αυτό που είδα.
Νιώθω ότι όλοι με καταλαβαίνεται και δεν είμαι η υστερική που απλά δεν ξέρει τι θέλει
Παλέυω με 6-7 κιλά εδώ και 4-5 χρόνια.Δεν το βρίσκω ατείο πια
Δεν επαναπαύτηκα ποτέ και μέσα μου με τρώει σαν σαράκι.
Αλλά από χτες βλέπω τα πράγματα αλλιώς με την βοήθεια σας
ΟΧΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟ
Πιστεψέ με δεν έχω την δύναμη να σκεφτώ ούτε για αύριο αλλά σήμερα τώρα θα τα παλέψω.
Μείνε μαζί μου να το κάνουμε μαζί
06-12-2009, 15:00 #8
εδω μαζι !! αληθεια μου δινετε τοσο πλ κουραγιο..νιωθω οτι με καταλαβαινετε!! κ εμενα 2 -3 χρονια παει αυτη η κατασταση..ωρες ωρες σκεφτομαι πως μια φορα μεσα σε τοσο διαστημα να το ειχα παρει αποφαση σοβαρα τωρα θα ημουν ξεγνοιαστη..εχετε δικιο ομως..δν πρεπει να βαζουμε χρονικα περιθωρια...να μν λεμε "μεχρι τις γιορτες,τοσο.." δν ξερω..κ μενα με βοηθαει περισσοτερο το ΤΩΡΑ!! ..
06-12-2009, 19:59 #9
σωστη αρχη...καταρχας ειναι το ημισυ του παντος...κατα δευτερον και σωστη να μην ειναι δε χαθηκε ο κοσμος...οσο ζουμε εχουμε ευκαιριες για καινουργιες αρχες...
καλα ναμαστε να προσπαθουμε κ να παλευουμε για ολα...
στο ψητο τωρα...οσο λες σωστη αρχη αυτοματως θα κανεις οσα παιρνουν απο το χερι σου να ττη χαλασεις τη διαιτα...οποτε μη το σκεφτεσαι τοσο πολυ...πχ αρχισα σημερα ενα συγκεκριμενο διαιτολογιο κ ενω εχω φαει κ οπως ολες τις αλλες ημερες τωρα θελω να καταβροχθισω τα παντα κ μονο που νιωθω οτι κανω διαιτα,., ολα στο μυαλο ειναι...
06-12-2009, 20:25 #10
θα ελεγα να ριξεις μια ματια στο λινκ http://www.femme.gr/femme-δίαιτα-απώλεια-βάρους.htm
εγω πάντως πηγα σε διαιτολογο και του πα ακριβωςς αυτο: "θελω να χασω κάποια κιλα αλλα δεν με νοιάζει το πότε, ας ειναι και σε 10 μήνες, θελω όμως να εχω ενα πρ΄΄ογραμμα που θα το κρατησω μια ζωη.
07-12-2009, 07:59 #11
Χτες έκανα την παρασπονδία μου,του Αγιου Νικολάου βλέπετε.
Αλλά σήμερα είμαι καλά άλλες φορές ήμουνα μέσα στο γκρεμό.
Ομως σήμερα είναι μια άλλη μέρα και ξεκινάμε ξανά.
07-12-2009, 13:59 #12
κ εγω την εκανα..βγηκαμε σε ταβερνουλα βλεπετε..δν πειραζει μωρε! αφου περασαμε καλα παμε δυνατα απο σημερα..καινουρια μερα..καινουρια βδομαδα..ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΥΑΛΑ???!!!
07-12-2009, 17:18 #13
Γιατί να με τραβάει να φάω τώρα???
Θα σκάσω.
Οτι ήτανε να φάω για πρωινο και μεσημέρι και απόγευμα το έφαγα.
Αντε πάλι νερο g@@@`@!@!^%$
Oxι τίποτα άλλο με πιάνουν και τα νεύρα μου.
Μα να μην πεινάς να νιώθεις πίττα το στομάχι και να λιγουρεύσαι λες κι είσαι στην κατοχή????
Τι είναι αυτό???
07-12-2009, 19:07 #14
και εγω ελεγα οτι θα φαω 1200 θερμιδες ολη την ημερα και μεχρι τωρα εχω παρει 1100,με βλεπω να την βγαζω με 2-3 ρυζογκοφρετες μεχρι το βραδυ
τωρα εχω φτιαξει ενα σκετο ελληνικο διπλο καφε να μου κοψει την πεινα,μαλλον θα βρικολακιασω τη νυχτα μετα απο τον καφε
07-12-2009, 19:13 #15
φορτυ φαε ενα γιαουρτακι καλε. του Θεου ειναι το γαλατακι
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....