ανια-υπερφαγια - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 156
    Senior Member
    Originally posted by forty
    μωρε εγω θελω αλλα το προβλημα ειναι οτι θελω πολυ εδω και ενα χρονο που ακουσα για το ζαχαρουχο και πως το κανεις καραμελλα θελω να το φτιαξω αλλα δεν το κανω γιατι ξερω οτι θα το φαω ολο...μπορει και σε μια μερα χαχα.
    Εσεις πως κρατιεστε και δεν το τσακιζεται οοοολο?

και μια και αναφεραμε το ζαχαρουχο,ειχα ακουσει οτι βαζεις ολοκληρα τα κουτια κλειστα σε νερο που βραζει για δυο ωρες περιπου αλλα μια μερα μια μαγειρισα στην τηλεοραση ειπε οτι μπορει να γινει εκρηξη και με φοβησε αυτο.ειπε οτι πρεπει να το αδειαζουμε σε γυαλινο βαζο και μετα να βαζουμε το βαζο σε νερο που βραζει και να γινει εκει η καραμελλα.

για πεστε τον τροπο που το φτιαχνετε?ποσες θερμιδες αραγε εχει ολο το κουτακι το ζαχαρουχο?
    όχι καλέ σιγά που θα γίνει έκρηξη! απλά το βράζεις σε χαμηλή φωτιά και γινεται σούπερ!
    Θα το ξανανοίξουμε το θεματάκι, όταν θα είμαστε όλες πιο δυνατές.. .
    Τώρα είμαστε σε στιγμή αδυναμίας !!!
    Η συνταγή θα δοθεί οταν θα πλησιάζουμε το στόχο μας...
    Προς το παρόν κρατάμε γερά!! :P

Junior Member
    Αλήθεια πόσες θερμίδες έχει μια τυρόπιτα???
    Συνήθως όταν θέλω να κρατηθώ σκέφτομαι πόσες θερμίδες έχει κάτι και αντί γι αυτό τρώω κάτι με λιγότερες
    Οταν είναι να σας έρθει περίοδος νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κρατηθείτε ή είμαι μονο εγώ που νιώθω κάτι τέτοιο???

Το φαγητό μου χτες είχε και μακαρόνια με κιμά.
    Σήμερα νιώθω τύψεις που τα έφαγα αφού εγινε αυτό με την τυρόπιτα.
    Δεν θα κάτσω να σκάσω όμως σήμερα είναι μια καινουρια μέρα.

Η τονοσαλάτα είναι τόσο καλή όσο λέτε???
    Δεν τα πηγαίνω καλά με τα ψάρια και θα ήθελα πολύ μια νόστιμη ιδέα ώστε να τρώω ψάρι.
    Ο γιατρός μου μου έδινε πάντα μουρουνέλαιο .

Senior Member
    εγω βαζω σολωμο πανω σε ζυμαρικα, το (καλο) λιπος του σολωμου δινει γευση και στα ζυμαρικα

γενικα τις ζυμες εγω τις αποφευγω, αλλα ποσες θερμιδες να εχει πια μια τυροπιτα? αν την ζηταγε ο οργανισμος σου φατην και συνεχισε το υπολοιπο προγραμμα κανονικα

η τονοσαλατα ειναι πολυ καλη πηγη αλιπης πρωτεινης αλλα για να σου εδινε μουρουνελαιο σημαινει οτι χρειαζεσαι ω3 κατι που δεν εχει ο τονος σε κονσερβα.
    ω3 θα βρεις σε σολωμο, σκουμπρι, σαρδελες

Senior Member
    η τυροπιτα δεν ειναι τοσο κακη για τις θερμιδες που εχει, που εχει παρα πολλες νομιζω, αλλα για τα λαδια τα τυρια και γενικα τα υλικα που βαζουν...οπως επισης και των συνδιασμο αυτων...αν τη φας κ ειναι εμποριου μετα θα πεινας σα λυκος.,.παιδια οι θερμιδες καιγονται, 200 πανω 200 κατω δεν ειναι φοβερο, το θεμα ειναι η ποιοτητα τους...

Senior Member
    Originally posted by Lily
    Θα το ξανανοίξουμε το θεματάκι, όταν θα είμαστε όλες πιο δυνατές.. .
    Τώρα είμαστε σε στιγμή αδυναμίας !!!
    Η συνταγή θα δοθεί οταν θα πλησιάζουμε το στόχο μας...
    Προς το παρόν κρατάμε γερά!! :P
    χαχαχαχχα εγω παντως το εφαγα το μπανοφι μου Αθηνα ζηλιαααααααα χαχαχα καλα μου ειχε φερει ο τυπος 2 κουταλια, 1 μεγαλο και 1 μικρο. ετρωγα κ με τα δυο!!!

φορτυ ενας καλος τροπος να μη το τσακισεις ολο ειναι να το φας εξω...χαχαχαχαχα

Senior Member
    Και εχθές δεν έφαγα γλυκό αλλά σήμερα έφαγα 4 μικρά λουκανικοπιτάκια.
    Τα έφαγα κατόπιν ωρίμου σκέψεως σαν πρωινό.
    Το θέμα όμως είναι πως δε με έπιασαν καθόλου και πεινάαααααω?
    Οπότε τσάμπα πήγε η ατασθαλία?

Senior Member
    δε φταιει η ποσοτητα φιλεναδα αλλα η ποιοτητα...λογικο, τα λουκανικια ανεβασαν αποτομα το σακχαρο...εκρινεται ινσουλινη τοτε...αυτη δεν εχει τι να καψει (σιγα την ποσοτητα) και σου χτυπαει καμπανακι να φας κ αλλο...πιες υγρα!

Senior Member
    Originally posted by φοβαμαι
    Αλήθεια πόσες θερμίδες έχει μια τυρόπιτα???
    Συνήθως όταν θέλω να κρατηθώ σκέφτομαι πόσες θερμίδες έχει κάτι και αντί γι αυτό τρώω κάτι με λιγότερες
    Οταν είναι να σας έρθει περίοδος νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κρατηθείτε ή είμαι μονο εγώ που νιώθω κάτι τέτοιο???

Το φαγητό μου χτες είχε και μακαρόνια με κιμά.
    Σήμερα νιώθω τύψεις που τα έφαγα αφού εγινε αυτό με την τυρόπιτα.
    Δεν θα κάτσω να σκάσω όμως σήμερα είναι μια καινουρια μέρα.

Η τονοσαλάτα είναι τόσο καλή όσο λέτε???
    Δεν τα πηγαίνω καλά με τα ψάρια και θα ήθελα πολύ μια νόστιμη ιδέα ώστε να τρώω ψάρι.
    Ο γιατρός μου μου έδινε πάντα μουρουνέλαιο .
    μια τυρόπιττα εμπορίου (145γρ) έχει 340 θερμίδες γλυκειά μου, αλλά δεν είναι εδώ το πρόβλημα, αυτές θα καούν με λίγη παράπανω άσκηση. Το κακό είναι με τα υλικά της τυρόπιτας.
    Σε παρόμοια περίπτωση προτιμότερο είναι να φάς μερικά κριτσινάκια με σησαμάκι, η κουλούρι σησαμένιο, η κράκερς, η έστω ένα κανονικό τοστάκι.
    Επίσης αυτό που σου λέει η device για τα ψάρια και τον τόνο, είναι λύσεις που θα σε βοηθήσουνκαι να φάς περισσότερο , και να μη πεινάς , και να είσαι σωστή στη διατροφή σου.

Senior Member
    Και παραπάνω λουκανικοπιτάκια να έτρωγες πάλι θα πεινούσες. Αυτό το γρήγορο ανεβοκατέβασμα στο σάκχαρο οφείλεται στους κακούς υδατάνθρακες δηλ με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που ανεβάζουν το σακχαρο απότομα, πέφτει απότομα και πεινάμε πιο γρήγορα.Χοντρικά τα λέω για κι εγώ δεν γνωρίζω τομ μηχανισμό αυτό πως λειτουργεί.

Μπορείς να φας μαζί με αυτούς τους κακούς υδατάνθρακες σαλάτα κι επειδή δεν γίνεται για πρωινό να φας σαλάτα, μπορείς να τα φας πιο αργά μαζί με αγγούρι που ρίχνει το γλυκαιμικό δείκτη. ΜΠορεί να μην ταιριάζει γευστικά αλλά μπορεί στο τέλος να φας αγγούρι να έρθει σε μια σχετική ισορροπία και μετά τσέκαρε εάν πεινάς ή οχι σε συντομο διάστημα.

Καλό ειναι πάντως το πρωινό να ξεκινά με πρωτείνη
    και όχι υδατάνθρακες.Καλοι και ωφέλιμοι οι υδατάνθρακες γιατί δίνουν ενέργεια αλλά να είναι πχ κουάκερ ή ολικής άλεσης και όχι με προσθήκη ζάχαρης ή μελιού ή κακάο.

Μπορεί οι διατροφολόγοι να συστήνουν τέτοια διατροφή(δημητριακά με γάλα δηλ τις περισσότερες φορές), δεκτό, αλλά εγώ μετά από πολλά χρόνια διαπιστώνω ότι ένας παχύσαρκος που σίγουρα έχει διαταραχή της ινσουλίνης χωρίς να έχει απαραίτητα σάκχαρο, διαβήτη ή άλλη νόσο, δεν πρέπει να τρώει πολλούς κακους υδατάνθρακες και μόνο μετά από γυμναστική ή έντονη κόπωση ή πρωί που θέλει και έχει ανάγκη από ενέργεια. Γνώμη μου πάντα.

• Πρωτείνη για κινητοποίηση μεταβολισμού, πληρότητα και καύση λιπους και όχι μυικής μάζας και προσοχή στους υδατάνθρακες. [/b]
    • Μέλι αντί για ζάχαρη, προϊόντα ολικής και καλύτερα σίκαλη και καλύτερα πρώι που γίνονται οι καύσεις παρά βράδυ!
    • Ακόμη και ψωμί να φάμε και ζαχαρη και το πρωί και να πεινάμε κάθε 2 ώρες, οκ, ας γίνει, απλά τα επόμενα γεύματα-σνακ που θα τρώμε να είναι από πρωτείνη! Πχ τυρί, γαλοπούλα (χωρίς ψωμιά), μήλο-αχλάδι-δαμάσκηνα (που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη) και όχι μπανάνες.

Senior Member
    Ξέχασα να πω ότι σημερα ήθελα να φαω ένα μίνι παστέλι ή σοκολάτα υγείας αλλά κρατήθηκα γιατί έρχεται σαββατοκύριακο και προτιμώ να τσιμπήσω γλυκό έξω ή γλυκό κρασί ή sangria. Πχ θελω να πάω σε ιταλική vineria για κρασί και παίρνω ποικιλλία τυριών (επιλέγω δηλ πρωτείνη ) και στο τέλος μας κερνάει καμιά φορα tiramisu ο σεφ. Οπότε γιατί να χάσω αυτή τη μοναδική απόλαυση για μένα και να φάω παστέλι απόψε;

Θα κρατηθώ άλλη μία μέρα, δηλ αύριο και βλέπουμε....

Φιλιά σε όλους!

Junior Member
    Σήμερα κρατήθηκα (με το ζόρι βέβαια) αλλά τα κατάφερα.
    Είμαι χαρούμενη αλλά γιατί νιώθω μια φοβία για το αύριο???
    Πρέπει να τα καταφέρω για αύριο,απλά πρέπει.
    Σήμερα η μέρα κύλησε χωρίς άγχος γιατί το έβγαλα σχεδόν από το μυαλό μου και έτσι στην ουσία δεν πάλευα μαζί του.
    Οποτε μου ερχοταν να φάω ειδικά κάτι γλυκό έτρωγα ένα γιαουρτάκι ,το οποίο το άνοιξα το μεσημέρι και το τελείωσα το απόγευμα κουταλιά κουταλιά.
    Αν φάμε παραπάνω γιαούρτι από το κανονικό που λέει το πρόγραμμα τι γίνεται???
    Μου αρέσει πολύ και το γιαούρτι και το γαλά και όταν με πιάνει κρίση μπορώ να ΄φαω ποσότητες και από τα δύο.
    Απλά σήμερα κρατήθηκα.

Πάντως σας ζηλεύω που ξέρετε τόσα για την διατροφή.
    Ποτέ δεν κάθησα να μάθω ποια είναι πρωτείνες και ποια υδατάνθρακες και ποια χρειάζονται πιο πολύ και πότε.

Πάντα νόμιζα ότι θα τα βγάζω πέρα μόνη μου.
    Την πάτησα.Τα παιδιά μου με βλέπουν και γελάνε που προσπαθώ αλλά δεν ξέρουν ότι σας βρήκα και τώρα είμαι αποφασισμένη.
    Είναι αυτό που λενε μόνος ούτε στον παράδεισο.

Senior Member
    Είμαι καλή στη θεωρία αλλά όχι στην πράξη! Τωρα με την επέμβαση αρχίζω να σκέφτομαι σωστά και να προσπαθώ να το πράττω κιόλας! Πριν έλεγα, δε βαριέσαι....Χάλια είμαι. Ανίκανη είμαι να χάσω οπότε γιατί να μην φάω; Ενώ τώρα, αφού χάνω λόγω της επέμβασης, γιατί να μην βοηθήσω να χάσω πιο σωστά;

Δεν πειράζει που δεν γνωρίζεις για τη διατροφή.Γι αυτό ειναι το διαδίκτυο.Μαθαίνεις....

Όσο για το φόβο που νιώθεις εγώ να δεις τι φόβο ένιωθα! Φόβο για το άγνωστο γενικά, πχ τι με περιμένει μετά την επέμβαση, άγχος αν θα πειθαρχήσω, αν θα τηρήσω τη διατροφή ή θα τρώω πάλι τροφές που θα επιβραδύνουν την απώλεια.Αγχος ακόμη και τώρα μετά την επέμβαση.

Τώρα που έκλεισα 3 μήνες αρχίζω να νιώθω πιο σίγουρη.

Αλλά κι εσύ που δεν έχεις κάνει επέμβαση, θα το παλέψεις χωρίς να τιμωρείς τον εαυτό σου.Να φας παραπάνω γιαούρτι αρκεί να είναι 2%. Και γάλα να πιεις αν και λένε και εγώ το είδα στην πράξη, ότι με το γάλα δεν μπορείς να χάσεις εύκολα ακομη και αν ειναι άπαχο. Ενώ με το γιαούρτι μπορείς.Περίεργο αλλά εγώ το διαπίστωσα όταν έκανα δίαιτες. Οταν έπινα γαλα δε μπα να τρωγα κρεας-ψαρι-κοτοπουλο με σαλάτα, δεν έχανα.Ενώ οταν το έκοβα και μακαρόνια να έτρωγα έχανα!

Οταν θέλεις ζάχαρη, βαλε μέλι ή παρε το γιαούρτι με τα φρούτα που ειναι σαν μαρμελάδα και τη ρίχνεις μέσα.

Εγώ το είπα και πριν. Η παχυσαρκία για να αντιμετωπιστεί μόνο με διατροφή πρεπει να στηρίζεται σε συνδυασμό τροφών για να μην διαταράσσεται η ινσουλίνη.Γνώμη μου ξαναλέω.

Μπορεί οι περισσότεροι διατροφολόγοι να μην συμφωνούν.Εγώ μεταφέρω όσα εχω διαβάσει και ακούσει.

Οχι λίγο απ όλα στην αρχική φάση τουλάχιστον, αλλά συνδυασμός τροφών. Εαν ουτε και σε αυτό δεν μπορεί κάποιος να πειθαρχήσει, τότε προσπαθούμε πρώτα να ηρεμήσουμε και να μην μαλώνουμε τον εαυτό μας και σιγά σιγά θα τρώμε πιο υγιεινά.

Γι αυτό πρότεινα να θέτουμε ημερήσιους στόχους. Οχι για να τηρούμε τη φοβερή δίαιτα για να χάσουμε κιλά. Αν ειχαμε πειθαρχία, δεν θα είχαμε γραφτεί εδώ! Δεν θα ειμαστε ενδεχομένως παχύσαρκοι.

Πρέπει πρώτα να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε, να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν κάνουμε έγκλημα και αφού φερθούμε με τρυφερότητα στον εαυτό μας, θα του προσφέρουμε και μια όσο το δυνατό πιο προσεγμένη διατροφή. Κι αν τη χαλάσουμε, οκ, πάμε παρακάτω.

Αρκεί να είμαστε λιγάκι επιλεκτικοί όπως είπα.Γιατί να τρώμε απ όλα, απλά για να τρώμε; Ας φάμε να χορτάσουμε τα πιο Light και μετά θα φάμε και το απαγορευμένο αλμυρό ή γλυκό.

Senior Member
    Λες να σας ακόλουθησω????ετσι για αρχη ...μαλλον αυτο θα κανω...οτι να ναι ειμαι κ γω...

Senior Member
    Originally posted by sweet_but_obese

Εγώ το είπα και πριν. Η παχυσαρκία για να αντιμετωπιστεί μόνο με διατροφή πρεπει να στηρίζεται σε συνδυασμό τροφών για να μην διαταράσσεται η ινσουλίνη.Γνώμη μου ξαναλέω.

Μπορεί οι περισσότεροι διατροφολόγοι να μην συμφωνούν.Εγώ μεταφέρω όσα εχω διαβάσει και ακούσει.
    ετσι ειναι!ο γλυκαιμικος δεικτης παιζει τεραστιο ρολο στη διαιτα,οχι μονο για να μην μετατρεπεται σε λιπος αυτο που τρωμε αλλα και για να μην πειναμε.
    ουσιαστικα και οι διατροφολογοι συμφωνουν,αν δεις μια διαιτα που εχει πχ μακαρονια η πατατα,ειναι τοσο μικρη η ποσοτητα που δεν αφηνει την ινσουλινη να ανεβει ψηλα
    Το εχω παρατηρησει και στη διατροφη που εκανα για να χασω τα κιλα που ειχα,οταν ετρωγα οτιδηποτε σε πολυ μικρη ποσοτητα δεν πεινουσα μετα,αν ηταν η μεριδα μεγαλυτερη απο ενα πιατο του φρουτου μετα απο λιγο πεινουσα,και οχι μονο αν ηταν κακος υδατανθρακας αλλα και αν ηταν πρωτεινη γιατι και η μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης ανεβαζει τον γλυκαιμικο δεικτη,το εχω καταλαβει αλλα το ειπε και η διαβητολος στην μητερα μου που εχει ζαχαρο.Πρεπει να τρωμε μικρες μεριδες πολλες φορες την ημερα.

Senior Member
    Originally posted by sweet_but_obese
    Είμαι καλή στη θεωρία αλλά όχι στην πράξη! Τωρα με την επέμβαση αρχίζω να σκέφτομαι σωστά και να προσπαθώ να το πράττω κιόλας! Πριν έλεγα, δε βαριέσαι....Χάλια είμαι. Ανίκανη είμαι να χάσω οπότε γιατί να μην φάω; Ενώ τώρα, αφού χάνω λόγω της επέμβασης, γιατί να μην βοηθήσω να χάσω πιο σωστά;

Δεν πειράζει που δεν γνωρίζεις για τη διατροφή.Γι αυτό ειναι το διαδίκτυο.Μαθαίνεις....
    συμφωνω απολυτα απλα δεν εχω κανει επεμβαση...μου εγινε ομως το κλικ οταν περασα τα 100 κιλα...αντε παιδια παμε γερα, θα τα μαθουμε ολα κ θα τα κανουμε ολα

Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast