ανια-υπερφαγια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 156
    Senior Member
    καλο ακουγεται...εμενα με βολευει κ λογω του οτι θα αρχισω διαιτα με το διαιτολογο απο αυριο οποτε θα εχω εβδομαδιαιο μενου. για τους αλλους δεν ξερω αν ειναι εφικτο... αλλωτσε τοσο καιρο πειθαρχουμε ή τουλαχιστο ετσι νομιζουμε αλλα αν δεν ακολουθεις κατι συγκεκριμενο δεν εχεις κ σε τι να πειθαρχησειις...

irenep
    Guest
    κοιτα σε εμενα ειναι καθαρα ψυχολογικο. ας πουμε τις τελευταιες μερες εχω αγωνια με ενα ζητημα υγειας που με απασχολει και ολο σαβουριαζω. τρωω συνεχεια. βεβαια οχι πατατακια και χαζα. αλλα ανετα σε κανα δυωρο χτυπαω και 1 κιλο μπαμπανες!!!! ισως και λιγοτερο!!!!!!!

Senior Member
    Επίσης να σας πω και κάτι άλλο που διάβασα.

Υπάρχουν καλοί και κακοί υδατάνθρακες. Οι κακοί υδατάνθρακες(υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη) χοντρικά ειναι καλοί για να μας δώσουν ενέργεια, πχ μετά απο εξάντληση (γυμναστική). Να τρώμε συχνά ομως, ανεβαζουν αποτομα το ζάχαρο, μετά πέφτει απότομα, πεινάμε πολύ γρήγορα και δεν καίμε λίπος.

Ενώ οι καλοί υδατάνθρακες(χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη), αυξάνουν το ζάχαρό μας, αλλά με σταθερό ρυθμό, μετά πέφτει πάλι αργά και σταθερά και πεινάμε σε λογικό χρονικό διάστημα.

Η δίαιτα άτκινς στηρίζεται και σε αυτή τη λογική των υδατνθράκων και στο ότι η λήψη πρωτείνης, βοηθά στο να καίμε λίπος και όχι μυική μάζα.

Θα μου πειτε, γιατι δεν τήρησα όλα αυτά πριν. Πρώτον, η ψυχολογία μου ήταν τέτοια που δεν μπορούσα να σκεφτώ αισιόδοξα για τον εαυτό μου και δευτερον, δεν γνωριζα για καλούς και κακούς υδατάνθρακες.

Τώρα, αν και έχω κάνει sleeve, Προσπαθώ να μην τρώω πολλούς υδατάνθρακες για να κάψω όσο περισσότερο λίπος γίνεται.

Επίσης η δίαιτα άτκινς δεν κάνει καλό να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού δεν τρώμε υδατάνθρακες που μας δίνουν ενέργεια.

Εγώ δεν προτείνα κάποια δίαιτα.Απλά αν για 2 εβδ περιοριστούν οι υδατάνθρακες στο ελάχιστο, λένε ότι χάνεις άνετα 4 κιλά και παραπάνω.

Τι λέτε;

Καλοί υδατάνθρακες περιέχονται σε: αυγό βραστό(ιδανική τροφή για πρωί ειδικά ασπράδι),σόγια (για όσους την προτιμούν, πχ εγώ) όσπρια, φράουλες, δαμάσκηνα ξερά, γάλα άπαχο, μήλα, αχλάδια, γιαούρτι άπαχο

Μετρίου βαθμού υδατάνθρακες περιέχονται σε: ντοματες, πορτοκάλια (καλυτερα να τρώμε το πορτοκάλι παρά να πινουμε το χυμο, φρέσκο εννοείται), κουάκερ

Υψηλού βαθμού υδατάνθρακες, κακοί δηλ, εμπεριέχονται σε, μακαρόνια, ρύζι, ψωμί, παντζάρια, καρότα, αρακά, μέλι και σαφώς γλυκόζη και ζάχαρη.

Ξέρω ότι διαβάζοντας αυτά, θα πειτε, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΙΤΑ! (οχι άλλο κάρβουνο!!!!) Δεν προτείνω να κάνετε δίαιτα. Απλα συμβουλές δίνω.

Πχ, πρωινό να μην φάτε δημητριακά.Ναι, ξερω, προτείνουν διατροφολόγοι δημητριακά.Ομως ανοίγουν την όρεξη! Αυτό που είπα πριν για το ζάχαρο που ανεβοκατεβαινει.Αν μπορείτε φάτε φρυγανιά σίκαλης με αυγό βραστό ή σκέτο αυγό και προσθέτε τυρί και γαλοπούλα, χωρίς ψωμιά δηλαδή ή φρυγανιές.

Αποφύγετε να πιείτε πορτοκαλάδα! Ανοιγει την όρεξη! Καλή σαν τροφή, αλλά ανοίγει την όρεξη. Θα πεινάσετε πολυ γρήγορα. Πιείτε τσάι,χαμομηλι, γάλα ή καφέ.Αλλά οπωσδήποτε να φάτε πρώτα και κυρίως πρωτείνη (τυρι, γαλοπουλα, αυγό)

Σαν σνακ, προτιμηστε, φρούτα, φρυγανιές με τυρί(la vache qui rit, milner, fina, cottage ακόμη και γραβιέρα αλλά σε νορμάλ ποσότητα), γαλοπούλά ή ζαμπόλ Light, ρυζογκοφρέτες επίσης.

Στα γεύματα οπως ανεφερα, καλό ειναι στην αρχή να απουσιάζει το καρότο, αρακάς και παντζάρια. Ακομη και να θελήσετε να τα φάτε, συνοδέυστε τα με πολύ αγγούρι ή σέλινο! ο συνδυασμός διάβασα, ριχνει το γλυκαιμικό δείκτη και δεν πεινάτε αμέσως. Για 2 εβδ μην φάτε, ρυζι,μακαρόνια, πατάτες.Ακομη και να θελησετε να φάτε, προτιμήστε ρύζι.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Σε πρώτη φάση λέω απλά να λέμε ότι θα βάλουμε στόχο ημέρας και βλέπουμε.

Senior Member
    Ο καθένας μας θα τρώει ό,τι θέλει.Θα κάνει όποια διατροφή θέλει. Απλά εγώ σας μεταφέρω τι διάβασα περί υδατανθράκων και όρεξης.

Δεν κανει να τρώμε συνέχεια μονο πρωτείνες. Ίσως για αρχή μια δίαιτα τύπου άτκινς να βοηθήσει να ξεκολλήσει ο μεταβολισμός!

Senior Member
    Εγώ συμφωνώ αρχικά, γιατί ήδη στο περίπου κάτι τέτοιο εφαρμόζω.
    Ευτυχώς μου αρέσουν πολύ τα προιόντα ολικής άλεσης, το μαύρο ρύζι
    και ζυμαρικά καθώς και η σόγια .
    Στο μόνο που δε κάνω σκόντο είναι τα λαχανικά και τα φρούτα, τρώω
    άφθονα και γιαυτό δε μπορώ να κάνω άλλο ʼτκινς.
    'Ομως προσέχω πάρα πολύ τους υδατάνθρακες που καταναλώνω να είναι
    χαμηλού γλυκαιμικού δέικτη, τρώω μαύρο ψωμί, αγριόρυζο, μακαρόνια
    ολικής κ.λ.π.
    Νομίζω οτι πηγαίνω πολύ καλά,άν και όντως τα περισσότερα κιλά μου τα
    έχω χάσει με την Ατκινς.
    Ωστόσο συμφωνώ με τη sweet και είμαι παρούσα για το παιχνίδι πειθαρχίας
    για να βοηθήσουμε η μια την άλλη!

Ολα αυτα που ειπαμε κοριτσια ειναι πολυ καλα.Απλα η συνηθεια ειναι που μας κανει το κακο.Εχω συνηθησει οταν ειμαι σπιτι να τρωω.Ετσι το εχω συνδυασει.Χρονια τωρα.Και να τρωω μονη μου.Στους αλλους μπροστα κυρια.Φετος δουλευω πολυ λιγοτερες ωρες και ετσι καθομαι περισσοτερο σπιτι.Προσπαθω να κρατηθω 2-3-4 ωρες αλλα οι αντιστασεις μου καπτονται οταν τελειωσω τις ασχολιες μου και θα κατσω στην τηλεοραση.Δεν μπορω να δω κατι στην tv αν δεν μασουλαω.Βοηθαει πολυ η μουσικη.Μονο τοτε δεν πειναω.Ισως γιατι μεσα απο την μουσικη εκφραζομαι,ακουω κατι ευθυμο ανεβαινει η διαθεση μου.Ακουω κατι μελαγχολικο βαζω τα κλαμματα.Και χαλαρωνω πολυ.Δοκιμασα 4 μερες δεν ανοιξα καθολου τηλεοραση το βραδυ και χαλαρωνα με μουσικη.Κοριτσια δεν μου ηρθε να φαω καθολου.Αλλα ελα που αντρας μου ειναι τηλεορασακιας.Με το που θα ερθει το βραδυ σπιτι την ανοιγει αμεσως.Καθομαι να του κανω παρεουλα να πουμε καμια κουβεντα και αρχιζω την μασα.Η πλακα ειναι οτι παλιοτερα που εκανα 2 δουλειες και γυριζα σπιτι αργα κατι τις 9-10 μεσα σε λιγες ωρες ετρωγα μεχρι τις 12-1 που πηγαινα για υπνο τα παντα.Η λυση ποια ειναι;Να στησω κανενα αντισκοινο να κοιμαμαι στην Αριστοτελους.Ετσι δεν θα ειμαι σπιτι και δεν θα τρωω!

Και η πλακα ειναι οτι ζω Θεσ/νικη.Ξερετε τι πειρασμους εχει!Παντου φαγαδικα και μπουγατσαδικα και αλλα τοσα.Στο δρομο ποτε δεν αγοραζω τιποτα.Μολις φτασω σπιτι χτυπαει συναγερμος!λες και ειμαι νηστικη κανενα μηνα.Αφου πολλες φορες ουτε ξεντυνομαι,να βαλω κατι χαλαρο και να φαω σαν ανθρωπος.Θα μου πειτε μην εχεις κατι παχυντικο σπιτι να μην τρως.Μα δεν εχω.Αλλα μες στο αστικο καθως γυρναω απο την δουλεια καταστρωνω τα σχεδια της γουρουνιας μου.Και δυστυχως διπλα απο το σπτι ειναι super market.Παω αγοραζω ολα τα παχυντικα και τρωω σπιτι.Τι να κανω Θεε μου;Για γελια ειμαι και για κλαμματα.Λοβοτομη θα κανω στο ξερο μου το κεφαλι!

Senior Member
    Originally posted by sweet_but_obese
    Προτείνω το εξής:

Να το κάνουμε σαν παιχνίδι, σαν μια ομαδική προσπάθεια και κάθε μέρα να λέμε έαν καταφέραμε να πειθαρχήσουμε.
    Τι λέτε;

Ο στόχος θα είναι ημερήσιος και όχι εβδομαδιαίος!

Θα βάζουμε στόχο ότι σήμερα θα φάω 5-6 γεύματα, μικρά και όσο γίνεται πιο προσεγμένα σε λιπαρά και ζάχαρη. Πάνω κάτω θα ξέρετε μέσα στην εβδομάδα πότε θα βγείτε ή θα πάτε σε εκδήλωση κι εκεί παίζει να υπάρχει γλυκό ή κάτι λιπαρό πολύ πχ μακαρονάδες, πίτσες κλπ. Οπότε θα λέτε, θα κρατηθώ σήμερα να μην φάω γλυκό, θα έρθει κι η επόμενη μέρα, θα κάνω πάλι υπομονή κι έτσι θα φτάσει η μέρα εκείνη που θα πάτε στην εκδήλωση και θα μπορέσετε να φάτε γλυκό.

Όμως η επίπληξη και η πίεση οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλ αν κάθε μερα, μαλώνετε τον εαυτό σας, μη και μη και μη τότε θα ξεσπάσετε σε μπισκοτάκια κι άλλα απαγορευμένα. Εαν το ζαχαρο πέσει και θελετε γλυκο, οκ, φάτε το και πείτε, δεν άντεχα, το έφαγα και το απόλαυσα, χωρίς τύψεις και συνεχίζω την προσπάθειά μου για την υπόλοιπη μέρα.

Πως σας φαίνεται;
    Ωραίο το θέμα!
    Θα ανοίξουμε νέο τόπικ?

Senior Member
    και εγω μαζι σας.απο την 1 Δεκεμβριου εβαλα στοχο μεχρι τα χριστουγεννα να εχω χασει 3 κιλα ωστε να εχω περιθωριο θα φαω στις γιορτες και βασικα να μπω στο γιορτινο κλιμα με κομμενη την ορεξη γιατι διαφορετικα βλεπω να τσακιζω τους κουραμπιεδες και τα μελομακαρονα
    Μεχρι σημερα το ενα κιλο εφυγε και εμειναν αλλα δυο,στοχος μου θα ειναι να μην υπερβω καμμια μερα τις 1200 θερμιδες
    Αντε παμε δυνατα!!!!!!!

Junior Member
    Είστε φοβερές !!!!!Μπράβο!!!!
    Κάτι τέτοιο χρειάζομαι κι εγώ.Ειδικά τη στιγμή που έρχεται να καταβροχθίσω κάτι θα μπαίνω εδώ.
    Το έκανα και χτες και είχα αποτέλεσμα.Δεν ξέρω πως αλλά και μόνο που μιλούσα μαζί σας δεν ήθελα να φάω,με έπιαναν τύψεις.
    Και τα κατάφερα έστω και για μια μέρα,το ίδιο σκοπεύω να κάνω και σήμερα.
    Και έχεις δίκιο sweet- but- obese O ΣΤΟΧΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ
    Εχω πρόβλημα με το μακροχρόνιο μου κόβονται τα πόδια και μόνο που το σκέφτομαι
    Ετσι καθημερινα μπορω να το παλέψω πάντα με την δικιά σας βοήθεια
    Αν ανοίξετε άλλο τόπικ πέιτε σας παρακαλώ ποιο θα είναι.

Senior Member
    ΄Οχι δε θα ανοίξουμε άλλο τόπικ, εδώ θα είμαστε και θα προσπαθούμε όλες μαζί.
    Μη φοβάσαι "φοβάμαι"
    μόνο για σήμερα, αύριο είναι μια άλλη μέρα!
    Κάθε μέρα θα λέμε :

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ! ΟΝΕ ΑΤ Α ΤΙΜΕ !

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ Lily.
    Αυτή την στιγμή κι ενώ έχω φάει το πρωινό μου και το μεσημεριανό με έχει πιάσει παλι αυτή η τάση να ΄φαω ότι βρω.
    Αλλά το καταπολεμώ.Είναι η πιο δύσκολη στιγμή για μένα.
    Μου φαίνεται απίστευτο ότι πρέπει να παλέψω με τον εαυτό μου για να κρατηθώ.
    Και τώρα πιστευω αυτό που λεν ότι ο εαυτός είναι ό χειρότερος εχθρός και ο πιο δυνατός από τους άλλους.
    Και έτσι είναι μπορεί να φανείς πιο δυνατή σε καταστάσεις πολύ δύσκολες και να μην μπορείς να αντισταθείς σε μια σοκολάτα,θα τρελλαθώ.
    δεν θα φάω θα μείνω εδώ μαζί σας κι ας είμαι μπροστά στο pc που ως συνήθως έτρωγα κάτι και το απολάμβανα.

Senior Member
    Εύχομαι το βράδυ ή αύριο που θα τα πούμε πάλι, να έχεις
    καταφέρει να περάσεις τη σημερινή ημέρα, φτάνοντας το στόχο σου !
    Έτσι θα λές "και σήμερα τα κατάφερα" το ίδιο εύχομαι και στον εαυτό μου !

Senior Member
    την στιγμη που θελεις να φας κατι,αν παρεις στο χερι ενα μικρο σαντουιτς η κατι τετοιο και βγεις να το φας περπατωντας για 10-15 λεπτα,να εισαι μακρια απο το φαγητο και παραλληλα να σε χορτασει το σαντουιτς,δεν θα ξεφυγεις απο την ταση να φας οτι βρεις?

Senior Member
    Γεια σας!

Χαίρομαι που η ιδέα μου σας χαροποίησε κι ελπίζω να τα πάμε όλοι καλά.

Πελαγία, προτείνω, για αύριο να κάνεις το εξής: Πάρε απ το σούπερ μάρκετ βλακείες, αλλά όχι όλα όσα θα θελες. Περιόρισέ τα.Πες θα πάρω 2-3 πραγματάκια.Οχι παραπάνω.Εννοείται όχι 10 κιλά απ το καθένα! Απλά περιόρισε αυτά που αγοράζεις απέξω και τα φέρνεις σπίτι να τα φας.

Ασε την τηλεόραση να παίζει.Εσύ κάθησε στον υπολογιστή την ώρα που θα θέλεις να κάτσεις στην τηλεόραση,μπες εδώ μέσα και ξεκίνα να γράφεις και να τρως.Αν τώρα η τηλεόραση παίζει αγαπημένη εκπομπή ή σήριαλ, οκ, φάε μπροστά στην τηλεόραση για όσο διαρκεί το πρόγραμμα που σου αρέσει.Εαν δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, έλα στον υπολογιστή, μπες youtube, δες-άκουσε αγαπημένα τραγούδια, τρώγε παράλληλα και γράφε κι εδώ μέσα τι κάνεις.

"Φοβάμαι", κι εγώ φοβάμαι τον εαυτό μου.Αλλά όσο περνάει ο καιρός παίρνω δύναμη.Αρα μπορούμε να τα καταφέρουμε.Να γράφεις όποτε έχεις ανάγκη εδώ μέσα και οποιος/όποια θέλει να μιλήσει κιόλας στο τηλ, εδώ είμαι εγώ, ας μου στείλει μηνυμα να ανταλλάξουμε και τηλέφωνα.Δεν εργάζομαι αυτόν τον καιρό, είμαι στο ταμείο ανεργίας και έχω αρκετό χρόνο.

Να πω τα δικά μου εν συντομία. Είχα πει ότι από 26/11 μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα έτρωγα γλυκό. Δεν το κατάφερα.Μακρινός ο στόχος! Ετσι χθες, έφαγα 3 ελίτσες σοκολατακια (υγείας) με αμύγδαλο και σήμερα που βγήκα για καφέ μαζί με τον cappuccino ¨εφαγα και το συνοδευτικό μπισκοτάκι.Συνολικά οι θερμίδες μπροστά στις συνολικές θερμίδες που καταναλώνω ημερησίως, ήταν λίγες, αλλά αρκετές για τον εγκέφαλό μου, για να αρχίσω πάλι να χάνω την πειθαρχία μου.

Οπότε, λέω το εξής: Aύριο, θα κρατηθώ.Τι είναι μια μέρα; Τίποτα! Αύριο θα φάω σολωμό με λαχανικά στον ατμό και δεν θα φάω ζάχαρη ή γλυκό. Επιτρέπω στον εαυτό μου μόνο λίγο μέλι με τσάι ή χαμομήλι και ασπαρτάμη με καφέ. Δεν θέλω να του στερησω και το μέλι. Αν δεν το έχω ομως πραγματικά ανάγκη δεν θα το φάω αύριο.

Για μεθαύριο βλέπουμε...

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast