Results 1 to 14 of 14
Thread: Είναι μακρύς ο δρόμος...
-
04-12-2009, 17:59 #1
Είναι μακρύς ο δρόμος...
Δεν είμαι σίγουρη αν είμαι σε θέση να μιλήσω γι αυτό το θέμα που θα σας πω, αλλά ίσως και να μου κάνει καλό, απλά και μόνο να το συζητήσω μαζί σας...
Μετά από την απώλεια, 45-50 κιλών μέσα σε 3 χρόνια περίπου, εδώ και μήνες δεν μπορώ να χάσω ούτε ένα κιλό.
Τους τελευταίους 2 μήνες μάλιστα έβαλα και 2 κιλά από τα οποία έχασα το 1 με μεγάλη δυσκολία.
Μερικές φορές με παίρνει από κάτω και με πιάνει πανικός, άλλες φορές νιώθω καλά και συνεχίζω, αλλά δεν έχω πλέον δυνάμεις για άλλη προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα. :-(
Μάλλον, γενικότερα δεν είμαι σε θέση να προσπαθήσω άλλο. Αλλά έτσι και αφεθώ λιγάαακι, θα βάλω 83297 κιλά σε χρόνο 0.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό εδώ και τόσους μήνες. Τουλάχιστον 5-6.
Και δεν ξέρω τί λάθος κάνω. Τί πρέπει να κάνω για να ξεκολλήσω.
Κουράστηκα... :-''(
- 04-12-2009, 18:11 #2
καλησπερα,
Μηπως να αυξησεις την σωματικη σου δραστηριοτητα??
αυτο σιγα σιγα θα αυξησει τον μεταβολισμο σου
04-12-2009, 18:11 #3
μπραβο σου που εχασες τοοσα πολλα κιλα! ποσα εισια τωρα? ισως εκει βρισκεται η απαντηση στο ερωτημα σου.,,
04-12-2009, 18:23 #4
Προσπαθώ να την αυξήσω όσο μπορώ. Έχω ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες να κάνω ποδήλατο, αλλά επειδή μου παρουσιαστικαν μερικά ορθοπεδικά προβλήματα, απείχα για καιρό.
Όλο το καλοκαίρι ήμουν σε κίνηση, λόγω διακοπών και υποχρεώσεων, αλλά έχασα μόνο 2 κιλά μέσα σε 3 μήνες... :-(
Σε ευχαριστω πολύ badgirl! :-)
Δεν ξέρω πόσα ακριβώς είμαι τώρα. Κάπου 134-136 νομίζω. Ξεκίνησα από τα 182 ή εκεί γύρω.
Έχει ένα θεματάκι η ζυγαριά μου και μπορώ να βλέπω μόνο την απώλεια και όχι τον σωστό αριθμό τον κιλών μου. Και να πω την αλήθεια, δεν με πολυνοιάζει πόσα είμαι, αλλά πόσα χάνω/βάζω.
04-12-2009, 20:15 #5
Απλα μην το βαλεις κατω....προσπαθησε να περπατας..καποια στιγμη θα ξαναπαρεις μπρος...μην πεταξεις ολη αυτη την προσπαθεια που εκανες....μην ζυγιστεις για τον επομενο μηνα....ξαναζυγισου σε ενα μηνα....συνεχισε να προσεχεις κ θα χασεις...υπομονη..προσπαθει να σου σπασει τα νευρα..κ να σε κανει να ξανακυλησεις αλλα μην το επιτρεψεις....μην του κανεις το χατηρι....διωξε εκεινο το διαβολακι κ να ακους το αγγελακι.....θα σου πει τα σωστα ..θα τα πραξεις...κ τελικα θα δεις αποτελεσμα....καλο κουραγιο..κ καλη υπομονη.....κ ειμαι σιγουρη πως τελικα θα τα καταφερεις....
04-12-2009, 20:24 #6
Originally posted by NothingLeft
Έχει ένα θεματάκι η ζυγαριά μου και μπορώ να βλέπω μόνο την απώλεια και όχι τον σωστό αριθμό τον κιλών μου. Και να πω την αλήθεια, δεν με πολυνοιάζει πόσα είμαι, αλλά πόσα χάνω/βάζω.λοιπον ιδια φαση η δικιαμου ζυγαρια, η οποια ειναι νεα μεν αλλα δειχνει αλλη ενδειξη απο τη ζυγαρια του διαιτολογου οποτε καθε φορα κανω προσθαφαιρεσεις...χαχαχαχ κ γω απωλειες μετραω...αλλα τωρα που νιωθω καλα καπως με τα κιλα μου μαρεσει να βλεπω κ το νουμερο...
αντε να δουμε φιλεναδα τι στο καλο θα κανουμε κουραγιο
04-12-2009, 20:36 #7
Originally posted by NothingLeft
Μερικές φορές με παίρνει από κάτω και με πιάνει πανικός, άλλες φορές νιώθω καλά και συνεχίζω, αλλά δεν έχω πλέον δυνάμεις για άλλη προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα. :-(
Μάλλον, γενικότερα δεν είμαι σε θέση να προσπαθήσω άλλο. Αλλά έτσι και αφεθώ λιγάαακι, θα βάλω 83297 κιλά σε χρόνο 0.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό εδώ και τόσους μήνες. Τουλάχιστον 5-6.
Και δεν ξέρω τί λάθος κάνω. Τί πρέπει να κάνω για να ξεκολλήσω.
Κουράστηκα... :-''(
Τον σεπτεβρη φυσικα δεν ειχα χασει τιποτα. Αρχισα γυμναστηριο, στην αρχη μου φανηκε πολυ δυσκολο να συνηθισω το σωμα μου σε κινηση επαναλαμβανομενη, σε ρυθμους που δεν ειχα μαθει ποτε πριν. Παροτι τωρα τα σκεφτομαι κ "γελαω" τοτε μου φαινοταν βουνο οτι εγω κανω στεπ εστω και στην σκαλα 1. Δεν ειχα γυμναστει ποτε μου, παροτι παντα ειχα συμμετρικο κ ομορφο σωμα ανεξαρτητως κιλων.
Περασε ο πρωτος μηνας...εχασα 1 κιλο? 2? τοσο λιγα που ουτε που ειχαν φανει...δεν απογοητευτηκα...πηγαινα καθε μερα γυμναστηριο κ εκανα αυτα τα λιγα που εμενα μου φαινοντουσαν βουνο...σιγα σιγα επαιρνα αερα κ εκανα αντι για 4 κοιλιακους 5 ...μετα 6 ...που να κανεις κοιλιακους οταν δε μπορεις να αναπνευσεις με την κοιλια σου στο στομα...κ ορκιστηκα πως θα αλλαξω το σωμα μου θελει δε θελει...
Καποιες μερες μεπαιρνε αποκατω κ ντρεπομουν να παω...καποιες αλλες ενιωθα υπεροχα...μεταβολη στη ζυγαρια δδεν εβλεπα καμια παροτι εχυνα ποταμια ιδρωτα και αυξανα διαρκως οσα εκανα...με την επιβλεψη του γυμναστη φυσικα.
Τοτε καταλαβα πως το προβλημα ειναι πιο πολυσυνθετο...συνεχεια σε λιγο συγνωμη
Υποψιαζομουν πως δεν χανω λογω πεσμενου μεταβολισμου απο το τσιγαρο αλλα δεν το πιστευα, μου το ελεγαν διαιτολογοι γιατροι κτλ ομως εγω εκει, πιστευα οτι επρεπε να χανω βαρος κ να μην ειναι κολλημενη στο 98 μονιμως η παλιοζυγαρια. απογοητευομουν ετρωγα αηδιες κ τελικα ανεβαινε η ενδειξη!
Μου ελεγαν υπομονη να στρωσει ξανα ο μεταβολισμος 1 χρονο μετα αλλα εγω προγραμματιζα γαμο για τον Φλεβαρη, που καιρος για υπομονη.
τελικα σταματησα να σκεφτομαι και γαμους και κιλα κ τα εγραψα ολα στα ...που δεν εχω...αλλα θα φυτρωσουν δε μπορειαρχισα να διαβαζω για παρτυ μου, για το σωμα μου, συνεχιζα τη γυμναστικη κ την ψιλοδιαιτα, εκοψα τα εξω φαγητα και...μια ωραια πρωια η ζυγαρια κουνηθηκε...!!!
τοτε καταλαβα πως πρεπει να αρπαξω την ευκαιρια απο τα μαλλια. γιαυτο αρχισα να σερφαρω στο νετ να ενημερωνομαι, ετσι βρηκα κ εσας, αρχισα να γυμναζομαι πιο συνειδητοποιημενα, αρχισα σαουνα, εβαλα κανονικα ρουχα να με σφιγγουν ωστε να θελω να χασω...αρχισα να αλλαζω μονη μου εμενα εσωτερικα και το εξωτερικο αρχισε να ερχεται...πλεον ειμαι κοντα στα 90 αντι κοντα στα 100 κ εχω επομενο στοχο να παω κατω απο 90...μικρους εφικτους στοχους...
Το πιο σημαντικο για εμενα ειναι πως...ο γαμος πηγε για απριλη οποτε προλαβαινω να μοιρασω τις δουλειες να μην εχω τοσο αγχχος...κ να ασχοληθω με εμενα...
ετσι πλεον κοιμαμαι ξυπναω κ σκεφτομαι πως θα παω γυμναστηριο, τι θα κανω εκει, τι θα φαω, ακομα και στη δουλεια ολο με αυτα ασχολουμαι...οποτε καταλαβαινεις οτι πλεον ειμαι στο αλλο ακρο...γιαυτο κ απο αυριο παω διαιτολογο ωστε να φυγει αποπανω μου αυτη η μανια μου με τα κιλα...κ τη ζυγαρια...κ το τι θα φαω...με ποιο συνδιασμο κτλ κ ειμαι σιγουρη οτι θα παω 80 ως τον Απριλη αρκει να χαλαρωσω με το θεμα κιλα...χωρις να χαλαρωσω την προσπαθεια μου για αυτα...
Η μεγαλη φαση θα ειναι το γεναρη που θα βγω στη γυρα για νυφικο κ θα με φανταζομαι μεσα σαν ασπρη μπαλα...τοτε να δω πως θα αντιδρασω...ελπιζω να με βοηθησει στα κιλα...
04-12-2009, 20:37 #8
Originally posted by alexandra79
Απλα μην το βαλεις κατω....προσπαθησε να περπατας..καποια στιγμη θα ξαναπαρεις μπρος...μην πεταξεις ολη αυτη την προσπαθεια που εκανες....μην ζυγιστεις για τον επομενο μηνα....ξαναζυγισου σε ενα μηνα....συνεχισε να προσεχεις κ θα χασεις...υπομονη..προσπαθει να σου σπασει τα νευρα..κ να σε κανει να ξανακυλησεις αλλα μην το επιτρεψεις....μην του κανεις το χατηρι....διωξε εκεινο το διαβολακι κ να ακους το αγγελακι.....θα σου πει τα σωστα ..θα τα πραξεις...κ τελικα θα δεις αποτελεσμα....καλο κουραγιο..κ καλη υπομονη.....κ ειμαι σιγουρη πως τελικα θα τα καταφερεις....
Θυμάμαι και πριν από χρόνια που είχα χάσει πάλι 25 κιλά μέσα σε ένα χρόνο, μετά από κάποια στιγμή σταμάτησα να χάνω. Έτσι απλά.
Κάνοντας τη διατροφή που έκανα για ένα χρόνο και με τις ίδιες δραστηριότητες.
Μετά από εκείνο το διάστημα του 6μηνου κολλήματος άρχισα να παίρνω βάρος χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο.
Η ίδια κατάσταση με τώρα δηλαδή.
Δεν ξέρω τί κάνω λάθος. Τα έχω χαμένα ρε γμτ...
Δεν θέλω να σας μεταφέρω στεναχώρια βρε κορίτσια. Δεν έχω κακό mood ευτυχώς. Απλά είμαι πολύ προβληματισμένη και δεν μπορώ να βρω τον τρόπο που θα με ξεκολλήσει. Και φυσικά τον λόγο που συμβαίνει αυτό το πράγμα.
Αυτές τις μέρες έχω πέσει με τα μούτρα στο ποδήλατο, αλλά έχω ένα θεματάκι με το χέρι μου και μετά από λίγη ώρα με πονάει. Προς το παρόν το παλεύω. :-)
04-12-2009, 20:59 #9
οσο ψαχνεις να βρεις τον τροπο να ξεκολλησεις τοσο θα κολλας...
αφεσου, οχι στο φαγητο αλλα στη διαθεση σου να αλλαξεις...πιστεψε το και θα ερθει...συνεχισε ο,τι κανεις αλλα μην ππιεζεσαι, μην το σκεφτεσαι τοσο...εισαι σε τοσο καλο δρομο...ειναι κριμα να πισογυρισεις...μπορεις και το ξερεις...
ξαφνιασε τον εαυτο σου...αλλαξε συνηθειες να ξυπνησεις τον μεταβολισμου σου...μην κανεις με την ιδια σειρα τα παντα...οσα εχουν καποια δρασττηριοτητα εννοω...κ κυριως προσπαθησε να μειωσεις την ποσοτητα του βραδυνου σου γευματος...το βραδυνο ειναι μεγας εχθρος και οσο κι αν εισαι σωστη ολη μερα μπορει να τα γκρεμισει ολα...επισης κ χαλια να εχεις φαει ολη μερα κατι σωζεις αν το βραδυνο ειναι ελαφρυ πολυ...φιλακια πολλλα θα επανελθω να δω νεα σου...πρεπει να βγω κ απο το νετ κ απο τη δουλεια...αντε να ξεσκασουμε λιγο...καλο κανει κ αυτο
04-12-2009, 21:29 #10
badgirl, με το καλό! :-)
Σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μου (μας) την εμπειρία σου. :-)
Δεν θέλω να φανεί κάπως, αλλά όλα αυτά είναι πράγματα τα έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι και πολύς καιρός προσπάθειας και όλοι μας, νομίζω, περνάμε από αυτήν την φάση.
Αλλά μέσα στα 3,5 χρόνια, έχεις περάσει από όλες τις φάσεις και μετά έρχεται μια στιγμή που είναι σα να βλέπεις έναν λευκό τοίχο.
Σα να μην υπάρχει τίποτα πια και δεν ξέρεις από που να το πιάσεις για να ξεκινήσεις ξανά.
Δεν είμαι απογοητευμένη, απλά νιώθω πως κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορώ να το βρω. Μέχρι να το βρω, θα σκάσω.
Μου αρέσουν πολύ όσα μου λες και με συμβουλεύεις. :-)
Είχα ανάγκη να τα ακούσω, και ας τα ξέρω. Μερικές φορές όταν μας λένε οι άλλοι αυτό που μπορεί να ξέρουμε ήδη, ξυπνάει κάτι μέσα μας που μας ενεργοποιεί, μας κινητοποιεί, μας δυναμώνει. :-)
Καλά να περάσεις ό,τι κι αν κάνεις απόψε! :-D
05-12-2009, 00:57 #11
Βρε κορίτσι μου, μη σε παίρνει από κάτω, χαλάρωσε!
Διάβασα πολύ προσεκτικά τα όσα έγραψες και εσύ και η badgirl. νομίζω οτι καλά σου λένε τα κορίτσια.
Χαλάρωσε το άγχος σου, και συνέχισε την προσπάθεια.
Όμως δε θα σου πώ με τον ίδιο τρόπο. Τα πράγματα δείχνουν οτι κάτι τι πρέπει να το αλλάξεις.
Θα έλεγα αρχικά, να έκανες μια εξετασουλα του θυρεοειδούς σου, γιατί απ'οτι κατάλαβα, δεν έχεις κάνει
και τίποτα σοβαρό για να σταματήσεις να χάνεις , άσε που εσύ παιρνεις κιόλας.
Μήπως βρε κούκλα μου πρέπει να το ψάξεις και λίγο έτσι?
Γιατί μια σωστή διατροφή, μετρημένη και ισορροπημένη, συν όποια άσκηση μπορείς εσύ να κάνεις , με λίγο
αύξηση της προσπάθειας θα τη κουνήσουν τη ζυγαριά δε μπορεί!
Ο μεταβολισμός κολλάει κατα καιρούς και δε χάνουμε με τίποτα, ακόμη κιαν συνεχίσζουμε όλα αυτά
που μας έκαναν να χάσουμε βάρος. Όμως κάποια στιγμή θα ξεκινήσει πάλι , ας κάνουμε κι εμείς μερικές μικρές αλλαγές.
Πρώτα πρώτα όμως κάνε την εξετασούλα να δούμε οτι δουλεύει ρολόι.
Πάνω απ'όλα όμως ηθικό ψηλά! Υπομονή ,επιμονή και συντονισμένη προσπάθεια
και πιστεύω ακράδαντα οτι θα τα καταφέρεις !
Φιλιά πολλά
Λίλυ
05-12-2009, 09:23 #12
Originally posted by Lily
Γιατί μια σωστή διατροφή, μετρημένη και ισορροπημένη, συν όποια άσκηση μπορείς εσύ να κάνεις , με λίγο
αύξηση της προσπάθειας θα τη κουνήσουν τη ζυγαριά δε μπορεί!
Nothingleft το ξερω οτι ξερεις οσα ξερω κουκλα μου...δε στα λεω για να τα μαθεις αλλα για τον λογο που ειπες μονη σου...δεν πιστευεις αρκετα σαυτα ομως ακομα...αμφιταλαντευεσαι αναμεσα στο να τα παρατησεις και να συνεχισεις...θα εχεις πιστεψει στον εαυτο σου οταν δε θα αμφιταλαντευεσαι πια και θα αποφασισεις πως εσυ συνεχιζεις την προσπαθεια σου και ας δειχνει η ζυγαρια ο,τι θελει...μηπως να πετουσες τη ζυγαρια αφου ειχες και θεματακια μαζι της?κατσε σκεψου τα για τελευταια φορα ηρεμα κ ομορφα και μετα χαραξε πορεια...
τι ηλικια εχεις κ τι σωματοτυπο εχει ο ανδρας σου? με βοηθησε πολυ οταν επεισα τον δικο μου(που εχει τα κιλακια του αλλα εχει κανονικο σωμα) πως δε μου κανει καλο με το να με "ταιζει" (εκεινος το θεωρουσε τρυφεροτητα εγω ομως εβαζα κιλα). Ακομα και οταν δεν με ταιζε ετρωγα μονη αφου θεωρουσα πως...για να μη μου λεει τιποτα δε κανω κ τιποτε φοβερο που δεν εκανα πριν...
05-12-2009, 09:29 #13
Nothingleft σευχαριστω για τις ευχες, πηρα κι γω φορα κ ειπα την ιστορια μου...
χθες βγηκα κ σε ειχα στο μυαλομου... απο σημερα που θα παω διαιτολογο σκεφτομαι να μη ξανασχοληθω με τη ζυγαρια...να ζυγιζομαι μια φορα τη βδομαδα στο διαιτολογο κ να κανω ισορροπημενη προσπαθεια (οχιι τη μια να κανω τελεια τη διαιτα κ μετα να τρωω τον αμπακα).
σκεφτομαι ακομα κ να σταματησω να λεω του δικου μου για τα κιλα κ ολα αυτα που εχει ακουσει τοσες φορες που θα ανοιξει διαιτολογικο γραφειο στο τελος χαχαχαχα α καπου διαβασα οτι καποιοι το κανουν χωρις πτυχιαμια χαρα xaxaxa
εν ολιγοις σκεφτομαι να σταματησω να σκεφτομαι τοσο πολυ τα κιλα κ να επικεντρωθω στο να τρωω σωστα κ να περπαταω-γυμναζομαι. τι λες? νομιζω κακο δε θα σου εκανε να ξεφυγεις λιγο απο τις σκεψεις...
09-12-2009, 13:20 #14
που χαθηκες εσυ ψυχη?
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....