ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 35 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 515
    Senior Member
    Μακαρόνια πέστο:

1/4 παρμεζάνα
    ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό
    2 κουταλιές ελαιόλαδο

ένα πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως

χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα μακαρόνια στο μίξερ και τα περιχύνουμε πάνω από τα βρασμένα μακαρόνια. Βγαίνει φοβερή! Κάποιοι βάζουν και κουκουνάρι αλλά εμενα δε μου αρέσει

Senior Member
    γιουμ γιουμ
    εμένα μ' αρέσει πολύ το κουκουνάρι
    να σας πω και μια άλλη τέλεια συνταγή (αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι light)
    Βράζουμε ένα πακέτο (και λιγότερα) μακαρόνια σπαγγέττι νο 6. Τα σουρώνουμε και αδειάζουμε μέσα ένα κουτάκι τυρί Filadelphia. Ψιλοκόβουμε καπνιστό σολωμό και ρίχνουμε κατά βούληση πάνω στην μακαρονάδα μας.
    Η τέλεια gourmet γεύση!

αν βαλεις φιλαδελφεια λαιτ και μακαρονια ολικης αλεσεως ειναι μια χαρα διαιτητικη η συνταγουλα!!!!απολαυσε ελευθερα!!!

Senior Member
    χχχχχχχχχμμμμμμμμμμμμ
    αυτό λοιπόν λέω να κάνω για σήμερα.
    Θα είναι η τελευταία μου μικροκρεπάλη.
    Από αύριο μπαίνω σε πρόγραμμα γιατί νιώθω να σκάωωωω
    δεν χωράω ούτε στον εαυτό μου πια
    από τα Χριστούγεννα έως τώρα δεν έχω σταματήσει
    πόσο πια να φάει ένας άνθρωπος?
    Πρέπει να φύγει το 8 από μπροστά μου!

Senior Member
    καθε που διαβαζω συνταγες λεω θα παω και θα την κανω. οταν παω σπιτι τα ξεχναω ολα και τρωω ολο κατι χαζα. σημερα θα ανοιξω απο εκει (λεω τωρα) να καταγραψω τις light σας προτασεις και να αρχιζω να εφαρμοζω.

Senior Member
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΡΕΑΣ: Έφτιαξα πρασόρυζο και ήταν υγιεινό και νόστιμο. Με λίγο νεράκι σωτάρω το κρεμμύδι και το πράσο. Βάζω λίγο νεράκι παραπάνω, μυρωδικά, λάιμ και μισό ποτήρι καστανό ρύζι και το ψήνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Όταν ψηθεί ρίχνω λίγο λάδι
    Επίσης ρεβυθοπίλαφο με κάτι ρεβύθια μαγειρεμένα που είχα στην κατάψυξη. Έβαλα καστανό ρύζι και μετά χυμό λεμονιού. Νόστιμο και υγιεινό και χορταστικό. Δεν έβαλα λάδι παρά μόνο λίγο αφού τα είχα ήδη μαγειρέψει.

Senior Member
    κοριτσια SOS αυριο εχω να φαω χορτοσουπα me patata αναλατη αλλα δεν αναφερει υλικα ( η κνορ αποκλειεται ειναι τιγκα στο αλατι). Τι θα μπορουσα να φτιαξω? εχω μονο καροτα, τι αλλο να παρω? Δεν ξερω κ ποσο μπορω να φαω απο αυτο ρε γαμωτο...δε πειραζει στην τυχη κι ο,τι βγει

Senior Member
    BADGIRL, που ετοιμάζεσαι για γάμο και μωράκι και για όλα τα καλά, στη σουπίτσα να βάλεις λίγο από όλα..και πατατούλα και΄κολοκυθάκι και λίγη ντομάτα ...βάλε και λίγο κους-κους..να σου πω ότι έτσι φτιάχνουμε και τη χορτόσουπα των μωρών..πρόβα!

Senior Member
    Και το σέλινο μου αρέσει εμένα στη χορτόσουπα

Senior Member
    χαχαχαχ νασαι καλα μεκανες κ γελασα>! χορτοσουπα τα μωρα? αμα ειναι να τη βγαζει με χορτοσουπα θα κανουμε μαζι διαιτα σευχαριστω για τις συμβουλες! απορω ομως ακομα τι χορτο να βαλω...πχ σπανακι? λεμε τωρα

Senior Member
    Originally posted by badgirl
    ενα μυστικο για οσους καταφευγουν συχνα στο κοτοπουλακι στο τεφαλ με νερο κ λεμονι...
    Αντι για σκετο νερο κ λεμονι καντε το εξης:
    παρτε μια κουπα (του καφε) κ ριξτε μεσα λιγο νερο -οσο υπολογιζετε οτι θα χρειαστει για να μη κολλησει), λιγο λαδι, οση μουσταρδα θελετε, οσο λεμονι θελετε, ανακατεψτε καλα κ περιχυστε το κοτοπουλιδιο ( αφου πρωτα το εχετε αλατοπιπερωριγανοση).
    Αφηστε το να ψηθει-βρασει (σκεπασμενο) κ οταν γυρισετε απο την αλλη πλευρα αν θελετε ριξτε κι αλλο απο το μιγμα..,
    Στο τελος, οταν απορροφηθουν ολα τα υγρα, θα εχετε ενα ροδοκιτρινο κοτοπουλο φιλετο που θα εχει μοσχομυρισει ολη την κουζινα κ γευστικα ειναι απαιχτο! παιξτε με τις αναλογιες των υλικων κ καντε το οπως σας αρεσει!
    Καλη ορεξη κ με ελαχιστες θερμιδες, και ποιοτικες! (οκ η μουσταρδα οχι κ τοσο αλλα λεμε τωρα)!
    πολυ καλο!!!! το δοκιμασα παρασκευη βραδυ και ξανα σαββατο μεσημερι. η κορη μου ξετρελαθηκε επισης.

Senior Member
    Σημερα εκανα ενα πειραμα το οποιο οχι απλως πετυχε αλλα βγηκε ενα φαγητακι θεσπεσιο!
    Λοιπον πηρα τρια κομματια σνιτσελ χοιρινο τα εστρωσα στη σειρα τα αλατοπιπερωσα, εβαλα ριγανη και στην συνεχεια εκοψα κρεμμυδι σε ροδελες, σκορδο, πιπερια κιτρινη και πρασινη, ντοματουλα σε ροδελες και λιγη φετα, τα αραδιασα ολα πανω στο σνιτσελ κατα μηκος, το τυλιξα ρολο, το στερεωσα με οδοντογλυφιδες, το εβαλα σε πυρεξ σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο στον φουρνο για καμια ωριτσα να μαλακωσει, μετα το ξεσκεπασα για να ροδισει το κρεατακι γυρω γυρω...και βγηκε ενα ρολο τελειο.
    Δοκιμαστε το!

Senior Member
    μια χαρα ακουγεται τετι! να δω τι θα πρωτοφτιαξω τον ερχομενο χειμωνα...

Μπαρμπ πολυ χαιρομαι! αν βαλεις κ τιποτε αλλο μεσα κ καλυτερεψει σφυρα μου το! αρχιζω κοτοπουλο διαιτα
    Α υπαρχει κ ενα φοβερο μιγμα για ψητα που εγω το εβαζα και στο τεφαλ, ψαξε το αξιζει. Μοσχομυριζει επισης...

Senior Member
    καλα σημερα ως ανιδεη...εβαλα να κανω ομελετα κ ξεχασα να βαλω εστω κ ελαχιστο λαδι...κ κολλησαν κ εγιναν χαλια...αλλα το εσωσα...εβγαλα τα σκραμπλ αυγα σε πιατο, εβαλα λιγο ελαιολαδο στο ιδιο τηγανι, χτυπησα αλλο ενα αυγο το εριξα μεσα κ αποπανω τα ηδη ετοιμα...κ τωρα η ηλιθια ερωτηση που ειχα σκοπο να κανω....
    φταιει το τηγανι ή το οτι δεν ειχα βαλει λαδι στην αρχη? θα προτιμουσα να μη βαζω καθολου λαδι...

Senior Member
    Ισως να φταιει το τηγανι σου BaD.
    Εγω προσωπικα χρησιμοποιω το αντικολλητικο τηγανι greenpan και δεν βαζω καθολου λαδι, ουτε σε ομελετες, ουτε σε κρεας (κοτοπουλο, μπριζολα κτλ).
    Με εχει σωσει αυτο το τηγανι λεμε.

Page 13 of 35 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast