ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 35 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast
Results 256 to 270 of 515
  1. #256
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    Λοιπόν το μενού σήμερα έχει αρακά λαδερό (όχι πολύ )

    Η συνταγή:
    1 κιλό αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
    -1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (θα βάλω 2)
    -2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
    -2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
    -1 ματσάκι μαϊντανός (θα βάλω άνιθο, τον προτιμώ με τον αρακά)
    -1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (1/2κουταλάκι γιατί δεν είμαι του αλατιού)
    -20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
    -4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (θα βάλω 2)
    -1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας (θα βάλω φλιτζάνι μεγάλο από φρέσκιες τοματούλες που θα κάνω τώρα)

    Εκτέλεση
    Σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για τρία, τέσσερα λεπτά. Επειτα προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον αρακά και το χυμό της ντομάτας, μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 60-80 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

    Είναι 6 μερίδες!!! ΄
    Σύσταση μιας μερίδας
    Θερμίδες 270
    Πρωτεΐνες 11gr
    Λίπος 11gr
    Υδατάνθρακες 30gr
    Χοληστερίνη 0mg

    Θα σας πω εντυπώσεις και από εμένα και το φίλο μου το βράδυ

  2. #257
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    ωραια συνταγη για λαδερο μεσα στηβδομαδα!
    να ρωτησα ηλιθια καπως ερωτηση αλλα θα το πω...
    επειδη ο δικος μου δεν αγγιζει τετοια φαγητα παιζει πχ να ανοιξω κατεψυγμενο αρακα ή σπανακορυζο κ να μαγειρεψω το μισο?
    τα κατεψυγμενα προοριζονται να μαγειρευονται μολις ανοιχθουν ή μπορω μονο ενα μερος τους?
    θελω να κανω σπανακορυζο που το λατρευω αλλα αν ο αρακας ειναι σε μικροτερη συσκευασια θα κανω αρακα αναγκαστικα...

  3. #258
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    Φυσικά και μπορείς να μαγειρέψεις το μισό σακουλάκι. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να βγάζεις και να ξεπαγώνεις μόνο όσο θέλετε να φάτε! Αν ξεπαγώσει κάτι δε κάνει να ξαναπαγώσει!!
    Ααα και αν έχετε χρόνο το σάββατο για λαική, έχει πολύ ωραίο φρέσκο αρακά αυτή την εποχή! :P

  4. #259
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    ειμαι σε νησι ρε γαμωτο, δεν εχουμε λαικη εδω. Που μπορω να τον βρω αραγε>?
    Αυτο με το ξεπαγωμα ειναι το θεμα, θα σπασει ομοιομορφα το σπανακορυζο ωστε να μαγειρεχω μονο το μισο αραγε?
    ο αρακς ο κατεψυγμενος τι λες θα "σπαει" ευκολοτερα?

  5. #260
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    Κοίτα, αυτά του τύπου μπαρμπαστάθης που ξέρω, είναι μέσα στη σακούλα σε μικρά παγωμένα κομμάτια, οπότε βγάζεις 2-3 κομμάτια και τα μαγειρεύεις.
    Αν αυτό που έχεις είναι όλο ένα μεγάλο παγωμένο κομμάτι, δύσκολο το βλέπω..

  6. #261
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    θα βρω παγοκοφτη να το σπασω σε κομματακια οπως στην ταινια με τον παγο...
    ποια επαιζε εκει γμτ? χεχεεχ
    η δολοφφονος με το σπανακορυζο θαμαι!

  7. #262
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    200
    βλέπω πως κάποιες κοπέλες τρώνε συστηματικά fishsticks! τοσο καλά είναι?
    πάντα προτιμούσα φιλέτο ξιφία,σολωμου[έχει καλά λιπαρά] ή τόνο.χωρις extra λάδια. επίσης γλώσσα στο αντικολλητικό με πιπεριές χρωματιστές για λίγη γεύση, ή με πάπρικα.
    αυτά τα προτεινω σε όσες βαριουνται να καθαρίζουν κόκκαλα όπως εγώ!

  8. #263
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    τα εχει η διαιτα τους μαλλον επειδη εχουν στανταρ θερμιδες.
    εμενα τα αποφευγει τα τυποποιημενα ο διαιτολογος...
    οταν εχω ψαρι, αν δεν υπαρχει κατι αλλο κανω περκα στο αντικολλητικο κ γινεται θεικη!
    τις προαλλες την εβαλα στο φουρνο κ εγινε επισης τελεια
    ωραια η ιδεα για την γλωσσα, μαρεσει επισης αρκετα, ε δε τρελαινομαι αλλα πρεπει να τρωμε ψαρια...

  9. #264
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,339
    Ναι βασικα τα τυποποιημενα δεν ειναι οτι καλυτερο.Ειδικα τα κατεψηγμενα γευματα τα αποφευγω.Ολα αυτα που λες cat ειναι πολυ καλες επιλογες.Ο σολωμος ειδικα μαρεσει παρα πολυ.

  10. #265
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    331
    Εγώ το φρέσκο ψαράκι δεν το αλλάζω με τίποτα και ειδικά τις γλωσίτσες που είναι και η αδυναμία μου :P
    Αύριο θα κάνω μαγιάτικο στο φούρνο μμμμ ήδη το σκέφτομαι.
    Όσο για τον αρακά! Εγώ έφαγα τη μεριδούλα μου και η υπόλοιπη κατσαρόλα εξαφανίστηκε μυστιριωδώς.. ούτε για να πάρει στη δουλειά αύριο δεν άφησε λίγο ο άτιμος.
    Τη συνταγή την προτείνω με χίλια, αν προτιμάτε ελαφριά με 2 κουταλιές λάδι ενώ αν σας αρέσουν λαδερά με 4 κουταλιές

  11. #266
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    200
    παλιότερα εβραζα ρυζάκι για σουπα σε 1 λίτρο νερό με 1 κυβο λαχανικών,και στο τέλος προσθετα λεμονι και πιπερι.πολύ λίγες θερμίδες και αρκετά χορταστικό.από γεύση είναι κάπως σκέτο,αλλά εμένα μου άρεσε.

  12. #267
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    ωραιες ιδεες παιδια, σουπες σουπερ! κ σολωμος φοβερος αλλα δεν εχω κανει σπιτι ποτε, θα γινει συντομα, με τρελαινει η γλυκια του γευση!
    Αυριο ομως μακαρονια απο σημερα που τα εκανα του ανδρα μου αλλα δεν ηθελε...

  13. #268
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,339
    Μπιφτεκια λαχανικων

    2 μέτριες πατάτες βρασμενες
    2 κρεμμυδια ψιλοκομενα
    1 κούπα αρακά βρασμενο
    2 καρότα βρασμενα

    αλεθουμε τα λαχανικα και γινεται ενας πουρες απο διαφορα λαχανικα ουσιαστικα
    Σε αυτο το μιγμα βαζουμε κομματακια τυριου Light.Δε θα συνιστουσα να βαλετε τριμμενο τυρι γιατι χανεται.Ενω αμα βαλουμε λιγο τυρακι κομενο σε κυβακια θα ειναι ωραιο οταν θα λιωσει μεσα στα μπιφτεκια.
    Επισης προσθετουμε αλατι, διοσμο, ανιθο, πιπερι και οτι αλλο μπαχαρικο μας αρεσει.
    Πλαθουμε τα μπιφτεκια και τα παναρουμε με αυγο και φρυγανια,και τα ψηνουμε στο φουρνο(σε αντικολητικο χαρτι τα ψηνω και δε βαζω λαδι).


    Τα μπιφτεκια λαχανικων μπορουν να γινουν με οτι αλλα λαχανικα θελετε (και με μπροκολο και με κολοκυθι ειναι ωραια),αλλα αναλογα το ποσα νερα εχουν τα λαχανικα μας μπορει να χρειαστει να προσθεσουμε και αλευρι, γιαυτο προτιμησα να διαλεξω τα λαχανικα που αναφερω στην αρχη.
    Καλη επιτυχια.

  14. #269
    Senior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    136
    βραστε μαρακονια σικαλης χωρις λαδι ουτε βουτηρο βαλτε τα αλ ντεντε στο πιατακι σας και προσθεστε απο πανω κομματακια ντοματας,πιπερια,φρεσκα μανιταρια ψημμενα στην τοστιερα,τονο η κομματακια κοτοπουλο η σολωμο
    δικη μου συνταγη αλλα υπεροχη

  15. #270
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    Originally posted by Constance
    Πλαθουμε τα μπιφτεκια και τα παναρουμε με αυγο και φρυγανια,και τα ψηνουμε στο φουρνο(σε αντικολητικο χαρτι τα ψηνω και δε βαζω λαδι).
    το παναρισμα ειναι αναγκαιο? να γλιτωσουμε το αυγο οχι τιποτε αλλο.
    Επισης πως βγαινει μπιφτεκι παναρισμενο? (ασχετη)

    Λιτσακι τελειο το μαακρονοειδες, ειμαι κ μακαρονου, αλλα εχω φαει εις διπλουν αυτη τη βδομαδα μακαρονι...την επομενη λοιπον στανταρ!

Page 18 of 35 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •