Results 256 to 270 of 515
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
-
10-05-2010, 12:39 #256
- Join Date
- Apr 2010
- Posts
- 331
Λοιπόν το μενού σήμερα έχει αρακά λαδερό (όχι πολύ
)
Η συνταγή:
1 κιλό αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
-1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (θα βάλω 2)
-2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-1 ματσάκι μαϊντανός (θα βάλω άνιθο, τον προτιμώ με τον αρακά)
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (1/2κουταλάκι γιατί δεν είμαι του αλατιού)
-20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (θα βάλω 2)
-1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας (θα βάλω φλιτζάνι μεγάλο από φρέσκιες τοματούλες που θα κάνω τώρα)
Εκτέλεση
Σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για τρία, τέσσερα λεπτά. Επειτα προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον αρακά και το χυμό της ντομάτας, μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 60-80 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Είναι 6 μερίδες!!! ΄
Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 270
Πρωτεΐνες 11gr
Λίπος 11gr
Υδατάνθρακες 30gr
Χοληστερίνη 0mg
Θα σας πω εντυπώσεις και από εμένα και το φίλο μου το βράδυ
- 10-05-2010, 18:03 #257
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 3,771
ωραια συνταγη για λαδερο μεσα στηβδομαδα!
να ρωτησα ηλιθια καπως ερωτηση αλλα θα το πω...
επειδη ο δικος μου δεν αγγιζει τετοια φαγητα παιζει πχ να ανοιξω κατεψυγμενο αρακα ή σπανακορυζο κ να μαγειρεψω το μισο?
τα κατεψυγμενα προοριζονται να μαγειρευονται μολις ανοιχθουν ή μπορω μονο ενα μερος τους?
θελω να κανω σπανακορυζο που το λατρευω αλλα αν ο αρακας ειναι σε μικροτερη συσκευασια θα κανω αρακα αναγκαστικα...
10-05-2010, 18:11 #258
- Join Date
- Apr 2010
- Posts
- 331
Φυσικά και μπορείς να μαγειρέψεις το μισό σακουλάκι. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να βγάζεις και να ξεπαγώνεις μόνο όσο θέλετε να φάτε! Αν ξεπαγώσει κάτι δε κάνει να ξαναπαγώσει!!
Ααα και αν έχετε χρόνο το σάββατο για λαική, έχει πολύ ωραίο φρέσκο αρακά αυτή την εποχή! :P
10-05-2010, 18:35 #259
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 3,771
ειμαι σε νησι ρε γαμωτο, δεν εχουμε λαικη εδω. Που μπορω να τον βρω αραγε>?
Αυτο με το ξεπαγωμα ειναι το θεμα, θα σπασει ομοιομορφα το σπανακορυζο ωστε να μαγειρεχω μονο το μισο αραγε?
ο αρακς ο κατεψυγμενος τι λες θα "σπαει" ευκολοτερα?
10-05-2010, 18:38 #260
- Join Date
- Apr 2010
- Posts
- 331
Κοίτα, αυτά του τύπου μπαρμπαστάθης που ξέρω, είναι μέσα στη σακούλα σε μικρά παγωμένα κομμάτια, οπότε βγάζεις 2-3 κομμάτια και τα μαγειρεύεις.
Αν αυτό που έχεις είναι όλο ένα μεγάλο παγωμένο κομμάτι, δύσκολο το βλέπω..
10-05-2010, 18:41 #261
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 3,771
θα βρω παγοκοφτη να το σπασω σε κομματακια οπως στην ταινια με τον παγο...
ποια επαιζε εκει γμτ? χεχεεχ
η δολοφφονος με το σπανακορυζο θαμαι!
10-05-2010, 20:00 #262
- Join Date
- Apr 2010
- Posts
- 200
βλέπω πως κάποιες κοπέλες τρώνε συστηματικά fishsticks! τοσο καλά είναι?
πάντα προτιμούσα φιλέτο ξιφία,σολωμου[έχει καλά λιπαρά] ή τόνο.χωρις extra λάδια. επίσης γλώσσα στο αντικολλητικό με πιπεριές χρωματιστές για λίγη γεύση, ή με πάπρικα.
αυτά τα προτεινω σε όσες βαριουνται να καθαρίζουν κόκκαλα όπως εγώ!
10-05-2010, 20:03 #263
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 3,771
τα εχει η διαιτα τους μαλλον επειδη εχουν στανταρ θερμιδες.
εμενα τα αποφευγει τα τυποποιημενα ο διαιτολογος...
οταν εχω ψαρι, αν δεν υπαρχει κατι αλλο κανω περκα στο αντικολλητικο κ γινεται θεικη!
τις προαλλες την εβαλα στο φουρνο κ εγινε επισης τελεια
ωραια η ιδεα για την γλωσσα, μαρεσει επισης αρκετα, ε δε τρελαινομαι αλλα πρεπει να τρωμε ψαρια...
10-05-2010, 20:20 #264
- Join Date
- Jan 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 2,339
Ναι βασικα τα τυποποιημενα δεν ειναι οτι καλυτερο.Ειδικα τα κατεψηγμενα γευματα τα αποφευγω.Ολα αυτα που λες cat ειναι πολυ καλες επιλογες.Ο σολωμος ειδικα μαρεσει παρα πολυ.
10-05-2010, 22:08 #265
- Join Date
- Apr 2010
- Posts
- 331
Εγώ το φρέσκο ψαράκι δεν το αλλάζω με τίποτα και ειδικά τις γλωσίτσες που είναι και η αδυναμία μου :P
Αύριο θα κάνω μαγιάτικο στο φούρνο μμμμ ήδη το σκέφτομαι.
Όσο για τον αρακά! Εγώ έφαγα τη μεριδούλα μου και η υπόλοιπη κατσαρόλα εξαφανίστηκε μυστιριωδώς.. ούτε για να πάρει στη δουλειά αύριο δεν άφησε λίγο ο άτιμος.
Τη συνταγή την προτείνω με χίλια, αν προτιμάτε ελαφριά με 2 κουταλιές λάδι ενώ αν σας αρέσουν λαδερά με 4 κουταλιές
10-05-2010, 23:23 #266
- Join Date
- Apr 2010
- Posts
- 200
παλιότερα εβραζα ρυζάκι για σουπα σε 1 λίτρο νερό με 1 κυβο λαχανικών,και στο τέλος προσθετα λεμονι και πιπερι.πολύ λίγες θερμίδες και αρκετά χορταστικό.από γεύση είναι κάπως σκέτο,αλλά εμένα μου άρεσε.
11-05-2010, 00:49 #267
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 3,771
ωραιες ιδεες παιδια, σουπες σουπερ! κ σολωμος φοβερος αλλα δεν εχω κανει σπιτι ποτε, θα γινει συντομα, με τρελαινει η γλυκια του γευση!
Αυριο ομως μακαρονια απο σημερα που τα εκανα του ανδρα μου αλλα δεν ηθελε...
12-05-2010, 18:40 #268
- Join Date
- Jan 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 2,339
Μπιφτεκια λαχανικων
2 μέτριες πατάτες βρασμενες
2 κρεμμυδια ψιλοκομενα
1 κούπα αρακά βρασμενο
2 καρότα βρασμενα
αλεθουμε τα λαχανικα και γινεται ενας πουρες απο διαφορα λαχανικα ουσιαστικα
Σε αυτο το μιγμα βαζουμε κομματακια τυριου Light.Δε θα συνιστουσα να βαλετε τριμμενο τυρι γιατι χανεται.Ενω αμα βαλουμε λιγο τυρακι κομενο σε κυβακια θα ειναι ωραιο οταν θα λιωσει μεσα στα μπιφτεκια.
Επισης προσθετουμε αλατι, διοσμο, ανιθο, πιπερι και οτι αλλο μπαχαρικο μας αρεσει.
Πλαθουμε τα μπιφτεκια και τα παναρουμε με αυγο και φρυγανια,και τα ψηνουμε στο φουρνο(σε αντικολητικο χαρτι τα ψηνω και δε βαζω λαδι).
Τα μπιφτεκια λαχανικων μπορουν να γινουν με οτι αλλα λαχανικα θελετε (και με μπροκολο και με κολοκυθι ειναι ωραια),αλλα αναλογα το ποσα νερα εχουν τα λαχανικα μας μπορει να χρειαστει να προσθεσουμε και αλευρι, γιαυτο προτιμησα να διαλεξω τα λαχανικα που αναφερω στην αρχη.
Καλη επιτυχια.
12-05-2010, 18:45 #269
- Join Date
- May 2010
- Posts
- 136
βραστε μαρακονια σικαλης χωρις λαδι ουτε βουτηρο βαλτε τα αλ ντεντε στο πιατακι σας και προσθεστε απο πανω κομματακια ντοματας,πιπερια,φρεσκα μανιταρια ψημμενα στην τοστιερα,τονο η κομματακια κοτοπουλο η σολωμο
δικη μου συνταγη αλλα υπεροχη
12-05-2010, 18:49 #270
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 3,771
Originally posted by Constance
Πλαθουμε τα μπιφτεκια και τα παναρουμε με αυγο και φρυγανια,και τα ψηνουμε στο φουρνο(σε αντικολητικο χαρτι τα ψηνω και δε βαζω λαδι).
Επισης πως βγαινει μπιφτεκι παναρισμενο? (ασχετη)
Λιτσακι τελειο το μαακρονοειδες, ειμαι κ μακαρονου, αλλα εχω φαει εις διπλουν αυτη τη βδομαδα μακαρονι...την επομενη λοιπον στανταρ!
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή