Results 16 to 30 of 515
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
-
08-12-2009, 14:02 #16
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
σκονη εχω δει. μηπως τα φυλλα ειναι μικρα σε μεγεθος? πχ σαν μπλοκακι τσεπης? γιατι εγω φανταζομαι φυλλα σαν φυλλο για πιττα...βλακεια μου?
- 08-12-2009, 14:11 #17
- Join Date
- Oct 2009
- Location
- Earth
- Posts
- 1,082
Χα χαχ χαα ναι βρέ σε κουτάκι είναι και τα φύλλα, φαντάσου σα το κουτάκι που βάζουμε την τράπουλα !
08-12-2009, 14:41 #18
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 672
Originally posted by Lily
Εγώ φιάχνω αυτή για να μου φεύγει η τρέλλα, είναι πειραγμένη πανακότα, αλλά πολύ καλή για τις κρίσεις
γλυκού, τη τρώω στο ελεύθερο γεύμα κυρίως
Συστατικά
* 400 ml. γάλα 0%
* 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (για φύλλα θα λέει την αναλογία πάνω στη συσκευασία)
* 30 ml. λικέρ αμαρέτο
* προαιρετικά1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο
* 2 βανίλιες
* προαιρετικά 1/2 κούπα ζάχαρη
παρασκευή
1. Σε λίγο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει.
2. Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το λικέρ, τις βανίλιες και τον καφέ να βράσουν.
3. Ρίχνετε το καυτό μίγμα στο μπωλ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να λιώσει.
4. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 μπολάκια.
5. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να παγώσει για 4 ώρες περίπου.
Εννοείται οτι αν σας αρέσει η λευκή παραδοσιακή πανακότα, παραλείπετε τον καφέ.
Μπορείς να πασπαλίσεις λίγο κακάο σκόνη επάνω
Αλλες φορες εβαζα και ενα γιαουρτι μεσα με πολτο φρουτων η σοκολατα αλλα επειδη εγω χτυπουσα στο μιξερ γαλα εβαπορε γινοταν σαν μους.Οταν το εκανα με φρεσκο γαλα ηταν λειο σαν πανακοτα αλλα δεν ειχε τη γευση της πραγματικης πανακοτας
08-12-2009, 15:25 #19
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
οσο ζω μαθαινω κοριτσια. που να βρω εγω ζελατινα ετσι οπως τη φανταζομουν...
φορτυ μου, θα δοκιμασω με πολτο φρουτων, το σαββατοκυριακο που θα χαλασω τη διατροφη μου ουτως ή αλλως
08-12-2009, 15:38 #20
- Join Date
- Oct 2009
- Location
- Earth
- Posts
- 1,082
Είναι αρκετά light αυτή η συνταγή, θα τη δοκιμάσω κι εγώ με φρούτα , στο ελευθερο γεύμα
τη Κυριακή!
10-12-2009, 02:16 #21
- Join Date
- Oct 2009
- Location
- Earth
- Posts
- 1,082
Συνταγούλα, κόλαση με την "επίσημη αγαπημένη" όλων μας σχεδόν.
Φαντάζομαι όλοι στη διατροφή μας , έχουμε κάποια στιγμή, λίγη σοκολάτα
και καμιά μπανάνα, ας την κάνουμε λίγο γκουρμέ, τώρα που έρχονται γιορτές :P
Μπανάνες με σοκολάτα
2 μπανάνες
1/4 πλάκας σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά κονιάκ ή άλλο λικεράκι
λίγο βιτάμ η καλαμποκέλαιο
Παρασκευή
Καθαρίζω τις μπανάνες και κόβω κάθετα και οριζόντια ώστε κάθε μια να γίνει
4 κομμάτια και τις πασπαλίζω με ελάχιστη καστανή ζάχαρη.
Ζεσταίνω το βουτυράκι σε αντικολλητικό τηγανάκι και τις σωτάρω
για περίπου 2 λεπτάκια από κάθε πλευρά γυρίζοντας τες προσεκτικά
να μη σπάσουν αλλά και να μη γίνουν λιώμα.
Σβήνω με το κονιακάκι και μόλις εξατμιστεί και καραμελώσει, σερβίρω στα πιατάκια.
Λυώνω την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή σε πολύ χαμηλή
φωτιά, και γαρνίρω με αυτήν τα πιατάκια μου.
υ.γ. αν έχουμε λικέρ ρόδι, ταιριάζει θαυμάσια.
Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με σποράκια ροδιού πάνω από τη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία !
10-12-2009, 08:56 #22
- Join Date
- Jul 2007
- Posts
- 329
λιλάκι πραγματικά σου αρέσει η κουζίνα ε;ζωγραφίζεις με τις συνταγές και όντως
δεν νιώθεις ότι κάνεις δίαιτα..καλό!
14-12-2009, 12:27 #23
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
συνταγες για διαιτα ειναι αυτες ε? οποτε τρωμε οσο θελουμε?
14-12-2009, 15:43 #24
- Join Date
- Oct 2009
- Location
- Earth
- Posts
- 1,082
Ναι απλά τη σοκολάτα την προσέχουμε λίγο, να είναι μέτρια η ποσότητα,
οπότε η παραπάνω δόση στα 2 άτομα
Παίζει και άλλη συνταγούλα με μπανάνες, θα σας τη δώσω σύντομα.
Προς το παρόν ας διασκεδάσουμε τον πόνο μας με λίγο ποπ κόρν:
Συστατικά
* 3 κουταλιές σούπας μη αποφλοιωμένο καλαμπόκι σε σποράκια
* Λίγο λάδι
* Λίγο αλάτι
1. Σε μια κούπα βάζουμε το καλαμπόκι και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
2. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι ισα να καλυφτεί ο πάτος και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία.
3. Όταν κάψει, ρίχνουμε το καλαμπόκι μέσα και κλείνουμε το καπάκι.
4. Όσο σκάει το καλαμπόκι, κουνάμε κυκλικά πάνω στο μάτι την κατσαρόλα.
5. Αφού σκάσει και το τελευταίο είναι έτοιμα.
υ.γ. όπως είναι αυτό έχει 65 θερμίδες , τα 10 γραμμ. =45 θερμίδες
Καλοφάγωτο!!!
14-12-2009, 15:49 #25
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
χθες το βραδυ τα εκανα ακριβως με τον ιδιο τροπο σε πολλαπλη ποσοτητα για την οικογενεια. ξεγελιεσαι μια χαρα και δεν ειχα υπολογισει ποτε θερμιδες,thanks
14-12-2009, 15:52 #26
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 1,620
lily, χθες εκανα ελαιοπιτακια και εγραψα τη συνταγη στα γυμνο-ρεντουκτιλ, μου εκει που βαζω τις συνταγες μου. πολυ καλα εγιναν, ριξε μια ματια
15-12-2009, 02:03 #27
- Join Date
- Oct 2009
- Location
- Earth
- Posts
- 1,082
Barbie μου είσαι σούπερ! την πήρα και αύριο αν προλάβω θα τη φιάξω αλλά
γιατί δε την έβαζες και εδώ? Θα σου πώ εντυπώσεις οταν τη δοκιμάσω.
Πάντως τα μελομακάρονα σου θεικά!
Βρήκα ακόμη μια συνταγούλα για μπανάνες, πολύ απλή
Συστατικά
* 4 μπανάνες
* χυμός από 1 πορτοκάλι
* ξύσμα από 1 πορτοκάλι
* 1 κουταλάκι κανέλα
* μια πρέζα μοσχοκάρυδο
* 3 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
* 2 κουταλιές ρούμι
* 1 κουταλάκι βιτάμ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ .
Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το ξύσμα, το ρούμι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με αυτό τις μπανάνες.
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε και με αυτό τις μπανάνες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 13-15΄ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι μπανάνες και να σχηματιστεί ελαφρύ σιρόπι.
Σερβίρουμε τις μπανάνες ζεστές με μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι.
4 μερίδες/160 θερμίδες περίπου ανά μερίδα
16-12-2009, 10:11 #28
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
μαφινς με σως σοκολατα και βυσσινο
πρωτεινες 6 γρ.
λιπαρα 8 γρ.
υδατανθρακες 25 γρ.
θερμιδες ατπ 180
Υλικα για 10 τεμαχια:
για τα μαφινς
180 γρ. νερο
130 γρ. ζαχαρη
25 γρ. αμαρεττο
30 γρ. κακαο
100 γρ. μαργαρινη
150 γρ. σοκολατα υγειας ψιλοκομμενη
1 αυγο
100 γρ. αλευρι κοσκινισμενο
5 γρ. μπεικιν παουντερ κοσκινισμεο
2 γρ. βανιλια
για τη σως:
200 γρ. γαλα
50 γρ. κρεμα γαλακτος
300 γρ. σοκολατα κουβερτουρα
για τα μαφινς:
βαζω σε μια κατσαρολα το νερο, τη ζαχαρη, το αμαρετο, το κακΑο, και τα αφηνω να βρασουν. Προσθετω τη μαργαρινη και ανακατευω μεχρι να διαλυθει και το μιγμα να γινει λειο. Αφαιρω 100 γρ. κ τα αφηνω να κρυωσουν. Προσθετω στο μιγμα τη σοκολατα, το αυγο, το αλευρι, το μπεικιν παουντερ και τη βανιλια και ανακτευω μεχρι να γινει ομοιογενες.
βαζω το μιγμα σε φορμες και ψηνω στους 180 για περιπου 20 λεπτα. Οταν ψηθει το ξεφορμαρω και ριχνω το σιροπι που εχω κρατησει.
Για τη σως σοκολατα:
Βραζω το γαλα και την κρεμα γαλακτος και εν συνεχεια προσθετω τη σοκολατα και ανακατευω. Με αυτη τη σως πεεριχυνω τα μαφινς, γαρνιρω με βυσσινο και σερβιρω. μιαμ
16-12-2009, 10:16 #29
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
Γιαουρτι με αποξηραμενα βερυκοκα και νιφαδες σιταριου ολικης αλεσης για 2 ατομα
πρωτεινες 10 γρ.
λιπαρα 8
υδατανθρακες 57 γρ.
θερμιδες αμπ 325
200 γρ στραγγιστο γιαουρτι
6 αποξηραμενα βερυκοκα κομμενα σε μικρα κομματια
60 γρ. νιφαδες σιταριου
1 ΚΟΦΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
10 ΓΡ. ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Σε ενα μπολ ανακατευω το γιαουρτι με τη ζαχαρη αχνη, αναμειγνυω τα βερυκοκα τα δημητριακα κ τα αμυγδαλα.
Σε ενα πιατο ή 2 ποτηρια τοποθετω εναλλαξ το μειγμα του γιαουρτιου και το μιγμα των δημητριακων.
Ολοκληρωνω πασπαλιζοντας με ζαχαρη αχνη. Θεικο!
16-12-2009, 10:20 #30
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 1,002
οι συνταγες ειναι δοκιμασμενες κ απο το βιβλιο "τρωγοντας-χανοντας" ενος πολυ γνωστου σεφ που μου διαφευγει το ονομα του...
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....