ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 35 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 515
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,620
    σκονη εχω δει. μηπως τα φυλλα ειναι μικρα σε μεγεθος? πχ σαν μπλοκακι τσεπης? γιατι εγω φανταζομαι φυλλα σαν φυλλο για πιττα...βλακεια μου?

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Χα χαχ χαα ναι βρέ σε κουτάκι είναι και τα φύλλα, φαντάσου σα το κουτάκι που βάζουμε την τράπουλα !

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Originally posted by Lily
    Εγώ φιάχνω αυτή για να μου φεύγει η τρέλλα, είναι πειραγμένη πανακότα, αλλά πολύ καλή για τις κρίσεις
    γλυκού, τη τρώω στο ελεύθερο γεύμα κυρίως

    Συστατικά

    * 400 ml. γάλα 0%
    * 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (για φύλλα θα λέει την αναλογία πάνω στη συσκευασία)
    * 30 ml. λικέρ αμαρέτο
    * προαιρετικά1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο
    * 2 βανίλιες
    * προαιρετικά 1/2 κούπα ζάχαρη

    παρασκευή

    1. Σε λίγο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει.
    2. Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το λικέρ, τις βανίλιες και τον καφέ να βράσουν.
    3. Ρίχνετε το καυτό μίγμα στο μπωλ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να λιώσει.
    4. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 μπολάκια.
    5. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να παγώσει για 4 ώρες περίπου.

    Εννοείται οτι αν σας αρέσει η λευκή παραδοσιακή πανακότα, παραλείπετε τον καφέ.

    Μπορείς να πασπαλίσεις λίγο κακάο σκόνη επάνω
    Ναι αυτο ειναι τελειο γλυκο!!το εφτιαχνα ολο το καλοκαιρι σε διαφορες παραλλαγες.
    Αλλες φορες εβαζα και ενα γιαουρτι μεσα με πολτο φρουτων η σοκολατα αλλα επειδη εγω χτυπουσα στο μιξερ γαλα εβαπορε γινοταν σαν μους.Οταν το εκανα με φρεσκο γαλα ηταν λειο σαν πανακοτα αλλα δεν ειχε τη γευση της πραγματικης πανακοτας

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,620
    οσο ζω μαθαινω κοριτσια. που να βρω εγω ζελατινα ετσι οπως τη φανταζομουν...
    φορτυ μου, θα δοκιμασω με πολτο φρουτων, το σαββατοκυριακο που θα χαλασω τη διατροφη μου ουτως ή αλλως

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Είναι αρκετά light αυτή η συνταγή, θα τη δοκιμάσω κι εγώ με φρούτα , στο ελευθερο γεύμα
    τη Κυριακή!

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Συνταγούλα, κόλαση με την "επίσημη αγαπημένη" όλων μας σχεδόν.
    Φαντάζομαι όλοι στη διατροφή μας , έχουμε κάποια στιγμή, λίγη σοκολάτα
    και καμιά μπανάνα, ας την κάνουμε λίγο γκουρμέ, τώρα που έρχονται γιορτές :P

    Μπανάνες με σοκολάτα

    2 μπανάνες
    1/4 πλάκας σοκολάτα κουβερτούρα
    1 κουταλιά κονιάκ ή άλλο λικεράκι
    λίγο βιτάμ η καλαμποκέλαιο

    Παρασκευή
    Καθαρίζω τις μπανάνες και κόβω κάθετα και οριζόντια ώστε κάθε μια να γίνει
    4 κομμάτια και τις πασπαλίζω με ελάχιστη καστανή ζάχαρη.
    Ζεσταίνω το βουτυράκι σε αντικολλητικό τηγανάκι και τις σωτάρω
    για περίπου 2 λεπτάκια από κάθε πλευρά γυρίζοντας τες προσεκτικά
    να μη σπάσουν αλλά και να μη γίνουν λιώμα.
    Σβήνω με το κονιακάκι και μόλις εξατμιστεί και καραμελώσει, σερβίρω στα πιατάκια.
    Λυώνω την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή σε πολύ χαμηλή
    φωτιά, και γαρνίρω με αυτήν τα πιατάκια μου.

    υ.γ. αν έχουμε λικέρ ρόδι, ταιριάζει θαυμάσια.
    Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με σποράκια ροδιού πάνω από τη σοκολάτα.

    Καλή επιτυχία !

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    329
    λιλάκι πραγματικά σου αρέσει η κουζίνα ε;ζωγραφίζεις με τις συνταγές και όντως
    δεν νιώθεις ότι κάνεις δίαιτα..καλό!

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,620
    συνταγες για διαιτα ειναι αυτες ε? οποτε τρωμε οσο θελουμε?

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Ναι απλά τη σοκολάτα την προσέχουμε λίγο, να είναι μέτρια η ποσότητα,
    οπότε η παραπάνω δόση στα 2 άτομα
    Παίζει και άλλη συνταγούλα με μπανάνες, θα σας τη δώσω σύντομα.

    Προς το παρόν ας διασκεδάσουμε τον πόνο μας με λίγο ποπ κόρν:


    Συστατικά

    * 3 κουταλιές σούπας μη αποφλοιωμένο καλαμπόκι σε σποράκια
    * Λίγο λάδι
    * Λίγο αλάτι

    1. Σε μια κούπα βάζουμε το καλαμπόκι και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
    2. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι ισα να καλυφτεί ο πάτος και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία.
    3. Όταν κάψει, ρίχνουμε το καλαμπόκι μέσα και κλείνουμε το καπάκι.
    4. Όσο σκάει το καλαμπόκι, κουνάμε κυκλικά πάνω στο μάτι την κατσαρόλα.
    5. Αφού σκάσει και το τελευταίο είναι έτοιμα.

    υ.γ. όπως είναι αυτό έχει 65 θερμίδες , τα 10 γραμμ. =45 θερμίδες


    Καλοφάγωτο!!!

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,620
    χθες το βραδυ τα εκανα ακριβως με τον ιδιο τροπο σε πολλαπλη ποσοτητα για την οικογενεια. ξεγελιεσαι μια χαρα και δεν ειχα υπολογισει ποτε θερμιδες,thanks

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,620
    lily, χθες εκανα ελαιοπιτακια και εγραψα τη συνταγη στα γυμνο-ρεντουκτιλ, μου εκει που βαζω τις συνταγες μου. πολυ καλα εγιναν, ριξε μια ματια

  12. #27
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Barbie μου είσαι σούπερ! την πήρα και αύριο αν προλάβω θα τη φιάξω αλλά
    γιατί δε την έβαζες και εδώ? Θα σου πώ εντυπώσεις οταν τη δοκιμάσω.
    Πάντως τα μελομακάρονα σου θεικά!

    Βρήκα ακόμη μια συνταγούλα για μπανάνες, πολύ απλή


    Συστατικά

    * 4 μπανάνες
    * χυμός από 1 πορτοκάλι
    * ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    * 1 κουταλάκι κανέλα
    * μια πρέζα μοσχοκάρυδο
    * 3 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
    * 2 κουταλιές ρούμι
    * 1 κουταλάκι βιτάμ

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ .
    Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το ξύσμα, το ρούμι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με αυτό τις μπανάνες.
    Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε και με αυτό τις μπανάνες.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 13-15΄ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι μπανάνες και να σχηματιστεί ελαφρύ σιρόπι.
    Σερβίρουμε τις μπανάνες ζεστές με μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι.

    4 μερίδες/160 θερμίδες περίπου ανά μερίδα

  13. #28
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    μαφινς με σως σοκολατα και βυσσινο

    πρωτεινες 6 γρ.
    λιπαρα 8 γρ.
    υδατανθρακες 25 γρ.
    θερμιδες ατπ 180

    Υλικα για 10 τεμαχια:

    για τα μαφινς
    180 γρ. νερο
    130 γρ. ζαχαρη
    25 γρ. αμαρεττο
    30 γρ. κακαο
    100 γρ. μαργαρινη
    150 γρ. σοκολατα υγειας ψιλοκομμενη
    1 αυγο
    100 γρ. αλευρι κοσκινισμενο
    5 γρ. μπεικιν παουντερ κοσκινισμεο
    2 γρ. βανιλια

    για τη σως:
    200 γρ. γαλα
    50 γρ. κρεμα γαλακτος
    300 γρ. σοκολατα κουβερτουρα

    για τα μαφινς:
    βαζω σε μια κατσαρολα το νερο, τη ζαχαρη, το αμαρετο, το κακΑο, και τα αφηνω να βρασουν. Προσθετω τη μαργαρινη και ανακατευω μεχρι να διαλυθει και το μιγμα να γινει λειο. Αφαιρω 100 γρ. κ τα αφηνω να κρυωσουν. Προσθετω στο μιγμα τη σοκολατα, το αυγο, το αλευρι, το μπεικιν παουντερ και τη βανιλια και ανακτευω μεχρι να γινει ομοιογενες.
    βαζω το μιγμα σε φορμες και ψηνω στους 180 για περιπου 20 λεπτα. Οταν ψηθει το ξεφορμαρω και ριχνω το σιροπι που εχω κρατησει.

    Για τη σως σοκολατα:
    Βραζω το γαλα και την κρεμα γαλακτος και εν συνεχεια προσθετω τη σοκολατα και ανακατευω. Με αυτη τη σως πεεριχυνω τα μαφινς, γαρνιρω με βυσσινο και σερβιρω. μιαμ

  14. #29
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    Γιαουρτι με αποξηραμενα βερυκοκα και νιφαδες σιταριου ολικης αλεσης για 2 ατομα

    πρωτεινες 10 γρ.
    λιπαρα 8
    υδατανθρακες 57 γρ.
    θερμιδες αμπ 325

    200 γρ στραγγιστο γιαουρτι
    6 αποξηραμενα βερυκοκα κομμενα σε μικρα κομματια
    60 γρ. νιφαδες σιταριου
    1 ΚΟΦΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
    10 ΓΡ. ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

    Σε ενα μπολ ανακατευω το γιαουρτι με τη ζαχαρη αχνη, αναμειγνυω τα βερυκοκα τα δημητριακα κ τα αμυγδαλα.
    Σε ενα πιατο ή 2 ποτηρια τοποθετω εναλλαξ το μειγμα του γιαουρτιου και το μιγμα των δημητριακων.
    Ολοκληρωνω πασπαλιζοντας με ζαχαρη αχνη. Θεικο!

  15. #30
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    οι συνταγες ειναι δοκιμασμενες κ απο το βιβλιο "τρωγοντας-χανοντας" ενος πολυ γνωστου σεφ που μου διαφευγει το ονομα του...

Page 2 of 35 FirstFirst 123412 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •