ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 35 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast
Results 316 to 330 of 515
    Junior Member
    Κοτόπουλο μπύρας (για 4-5 άτομα)

1 πακέτο φιλέτο μπούτι κοτόπουλο 700 γρ. (χωρίς πέτσα)
    2 καρότα
    1 κονσέρβα μανιτάρια
    1 πιπεριά
    1 μεγάλο κουτί μπύρα ή 1 μεγάλη φιάλη
    Προαιρετικά: λάδι, κρεμμύδι
    Πλένουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε, μόνο ή με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ασπρίσει προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε για λίγο στα υγρά του κοτόπουλου. Προσθέτουμε όλη τη μπύρα και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και κλείνουμε με καπάκι. Το φαγητάκι είναι έτοιμο σε περίπου 30-40 λεπτά. Συνοδεύεται με πουρέ λαχανικών ή ρύζι.
    Επιτυχία και γεύση εγγυημένα!!!

Senior Member
    Originally posted by dew
    Λοιπόν η συνταγή που έκανα προχτές με μελιτζάνες παπουτσάκια light - με ή χωρίς κιμά!
    3 μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες ροδέλες
    300γρ κιμά κοτόπουλο ή άπαχο μοσχαρίσιο (μπορείτε και να το παραλείψετε, για χορτοφάγους ή για πολύ πιο ελαφρύ)
    2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    4 ζουμερές ντομάτες στο μπλείντερ (να γίνουν πολτός)
    λίγο μπαχάρι
    λίγο πιπέρι
    λίγο χοντρό αλάτι
    λίγο κόκκινο κρασί ή μπαλσάμικο!!
    3 φέτες κίτρινο τυρί light
    3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Γίνονται περίπου 3 μερίδες!

Βάζουμε τις ροδέλες-μελιτζάνες σε ένα μπωλ με χοντρό αλάτι και νερό για μισή ώρα να χάσουν την πίκρα. Τις ξεπλαίνουμε καλά,τις στραγγίζουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο ανακατέβοντας με τα χέρια να πάει σε όλες,τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240-αέρα-πάνω-κάτω για 15 περίπου λεπτά, γυρνώντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
    Όσο οι μελιτζάνες είναι στο φούρνο, τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά τον κιμά (προαιρετικός), αν θέλετε ρίχνετε και λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και μπαχάρι και σβήνεται με λίγο κρασί ή μπαλσάμικο. Ύστερα βάζετε και το πολτό τομάτας και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
    Απλώνετε μια σειρά από τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ (χωρίς λάδι), προσθέτετε τη <γέμιση>, και <καπακώνεται> με τις μελιτζάνες που απέμειναν. Βάζετε και το κασεράκι από επάνω και πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το κασέρι!
    Γίνονται θεικές σας το λέω και το υπογράφω :P Αλλά είναι τουλάχιστον 3 μερίδες!!
    Dew μου εσενα το αγορι σου τα τρωει αυτα ε.Εγω αμα φτιαξω πα******κια και του πω να ερθει να φαμε θα μου πει δε μαρεσουνε.Γιατι μερικοι αντρες τρωνε μονο κρεατικα δε το καταλαβαινω αυτο.:P Anyway τελεια η συνταγη θα τη φτιαξω να τη φαω με τις φιλες μου γιατι αν περιμενουμε απο τα αγορια μας σωθηκαμε!:P

Senior Member
    http://www.vita.gr/html/ent/244/ent.9244.asp

To sorbet καρπουζι με ψηνει!χιχι

Senior Member
    Κοίταξε και εμένα για να το φάει, το παίζω λίγο τρελίτσα... βάζω έξτρα κασέρι επάνω από τα δικά του, ψήνω και λίγο μπέικον και το βάζω ενδιάμεσα και του το σερβίρω σαν σπέσιαλ γεύση...
    Κάποιοι άντρες στο φαγητό πιστεύω ότι είναι σαν παιδιά.. δεν θέλουν να τους λες υγιεινό ή λάιτ.. αλλά να τους λες : μαγείρεψα πολύ νόστιμο φαγητό και έχει και λίγα λαχανικά χαχαχα
    Τι να κάνω η γυναίκα;

Senior Member
    Δεν εχεις αδικο σαυτο.Στη θεωρια πολλες φορες γκρινιαζουν, αλλα αμα το δουν μπροστα τους το τρωνε.:P

Junior Member
    KALISPERA PAIDIA...!!!!!

Senior Member
    Originally posted by Elpis_saurus
    Κοτόπουλο μπύρας (για 4-5 άτομα)

1 πακέτο φιλέτο μπούτι κοτόπουλο 700 γρ. (χωρίς πέτσα)
    2 καρότα
    1 κονσέρβα μανιτάρια
    1 πιπεριά
    1 μεγάλο κουτί μπύρα ή 1 μεγάλη φιάλη
    Προαιρετικά: λάδι, κρεμμύδι
    Πλένουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε, μόνο ή με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ασπρίσει προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε για λίγο στα υγρά του κοτόπουλου. Προσθέτουμε όλη τη μπύρα και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και κλείνουμε με καπάκι. Το φαγητάκι είναι έτοιμο σε περίπου 30-40 λεπτά. Συνοδεύεται με πουρέ λαχανικών ή ρύζι.
    Επιτυχία και γεύση εγγυημένα!!!
    τελειοοοοοοοοοοοοοο σευχαριστω ειμαι φαν του κοτοπουλου κ το θεωρω ευκολη λυση για καθε ωρα...
    ειχα στερεψει ομως απο ιδεες κ δε το εκανα...

να ρωτησω, εχω παρει μανιταρια αυτα που εχει σε αεροστεγη συσκευασια στο σουπερμαρκετ,
    πως στο καλο τα μαγειρευω αυτα ξερει κανεις?
    θυμαμαι που λεγαμε για μανιταρια κ τα ειδα κ τωρα στη συνταγη...

Senior Member
    καλησπερα ποπακι! κ γω παιρνω λιποτοξ μηπως κ με φουσκωνουν κ δεν τρωω τοσο...
    οι 24 πρωτες ωρες πανε τελεια...εσυ?

Senior Member
    Originally posted by dew
    Κοίταξε και εμένα για να το φάει, το παίζω λίγο τρελίτσα... βάζω έξτρα κασέρι επάνω από τα δικά του, ψήνω και λίγο μπέικον και το βάζω ενδιάμεσα και του το σερβίρω σαν σπέσιαλ γεύση...
    Κάποιοι άντρες στο φαγητό πιστεύω ότι είναι σαν παιδιά.. δεν θέλουν να τους λες υγιεινό ή λάιτ.. αλλά να τους λες : μαγείρεψα πολύ νόστιμο φαγητό και έχει και λίγα λαχανικά χαχαχα
    Τι να κάνω η γυναίκα;
    να χαιρεσαι που εχεις τετοιο αντρα! εστω κ με τρελιτσες τρωει κατι διαφορετικο απο κρεας.

Senior Member
    Συνταγη για μανιταρια (πρεπει να ειναι μεγαλα)
    Τα μανιταρια δε θελει να τα ξεπλυνεις με νερο.Παρε ενα χαρτι κουζινας και σκουπισε τα απαλα.
    Μετα αφαιρεσε το κοτσανακι απο ολα με τροπο ωστε να μεινει το υπολοιπο και να μπορεις να το γεμισεις.
    Παρε τριμμενο τυρι και πατικωσε το μεσα στη μικρη τρυπουλα που εχει δημιουργηθει.Μετα σε ενα τηγανι βαθυ βαλε 1 κουταλι σουπας λαδι.Μολις καψει λιγο βαλε τα μανιταρια και τα κοτσανια τους (το τυρι πρεπει να κοιταει προς τα πανω) βαλε λιγο αλατι , πιπερι, μοσχοκαρυδο και παρε ενα σκεπαστρο κατσαρολας και καπακωσε το τηγανι.Αυτο θα το κανεις για δυο λογους.Αφενως να μην πεταγεται το λαδι και σε καψει και αφεταιρου για να βγαλουν τα μανιταρια ολα τα υγρα τους και να ψηθουν καλα και να λιωσει και το τυρι που εχεις βαλει μεσα.Δε θελει πολυ να γινει, αναλογα τη φωτια, κανα δεκαλεπτο.Θα καταλαβεις οτι εχει γινει αν σηκωσεις ενα μανιταρακι και εχει παρει καφετι χρωμα απο κατω.Φυσικα το ιδιο πραγμα μπορεις να το κανεις στο φουρνο.Να τα ψησεις στη σχαρα με ενα ταψακι απο κατω για να πεσουν τα υγρα, και να μη βαλεις και τοσο λαδι.

Senior Member
    Κονστανς σευχαριστω πραγματικα αλλα επειδη εχω λιγουρες παω για υπνο κ το διαβαζω αυριο φαγωμενη το μεσημερι χαχαχχα
    τα μανιταρια δεν τα πλενω?!?!??!?!

Senior Member
    Ειναι αρκετα χορταστικη συνταγη και δεν εχει πολλες θερμιδες (μονο το λαδι και το τυρι ειναι ελαχιστο).
    Τα μανιταρια δε τα πλενεις κανονικα ναι, γιατι εχουν πολυ νερο απο μονα τους και χαλαει τη γευση τους το νερο.

Senior Member
    ενα μικρό φυλλαδιο απο τ lidl εχει πολύ ωραιες και σχετικά ελαφριες συνταγές για σαλάτες,ψαρι και σουβλάκια,οτι πρεπει για καλοκαιρινα μπαρμπεκιου!δεν εχω ακόμα δοκιμάσει καποια,αλλα αν εχω κόσμο κατι θα φτιάξω![ελπιζω να μην θεωρειται διαφημιση αυτο,εξαλλου το φυλλαδιο ειναι δωρεαν]

Senior Member
    Litsaki28 εγραψες στην προηγουμενη σελιδα, ενα ωραιο συνοδευτικο για το κρεας (και οχι μονο!, οντως!), και ειπες αν θελουμε προσθετουμε και φετα απαχη.Αυτη τη φετα την απαχη, που τη βρισκεις κι εγω δε βρισκω πουθενα??? Μηπως εννοεις χαμηλων λιπαρων?Οπως ειναι π.χ τι κατσικισιο τυρι ? Ομολογω πως φετα απαχη δεν εχει παρει πουθενα το ματι μου τοσα χρονια..
    Εγω χρησιμοποιω αντι για φετα πλεον, κατσικισιο τυρι που ειναι μια χαρα και με χαμηλα λιπαρα,λιγο λιγοτερο απο τα μισα που εχει η κανονικη φετα.

Senior Member
    chrys, προφανως φετα με χαμηλα λιπαρα θα εννοουσε το λιτσακι. τυρι με 0% λιπαρα ουτε κι εγω εχω δει πουθενα, δε νομιζω να υπαρχει. φετες με χαμηλα λιπαρα παντως υπαρχουν πολλες στο εμποριο

Page 22 of 35 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast