Results 346 to 360 of 515
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
-
05-06-2010, 19:48 #346
Asteroskoni σουπερ η συνταγη σου.Τρελαινομαι για μελιτζανα και για τη σαλατα αυτη!
Και οντως οι θερμιδες ειναι πολυ καλες για τη γευση που σου δινει.
(Ωραιο το nickname σου!)
- 05-06-2010, 21:29 #347
Η μελιτζανοσαλάτα είναι θεική όντως, κι εγώ έτσι την κάνω μόνο που την ψήνω στο φούρνο, τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο
για περίπου 45-50 λεπτά , μετά την ανοίγω ,την ξεφλουδίζω, την κόβω με μαχαίρι κατά πλάτος ώστε να σπάσουν οι μεγάλες ίνες της, μετά
τη λιώνω με το πηρούνι και προσθέτω σκορδάκι, μαιντανό, λάδι, και λεμόνι ή λίγο ξυδάκι από κόκκινο κρασί. μιαμ μιαμ
05-06-2010, 21:31 #348
με εχει πιασει λιγουρα..
καια ευκολη συνταγη για γλυκο?
προσπαθω να αντισταθω στο παγωτο του ζαχαροπλαστιου της αλλης γωνιας...
05-06-2010, 21:42 #349
Originally posted by zwhtsa
με εχει πιασει λιγουρα..
καια ευκολη συνταγη για γλυκο?
προσπαθω να αντισταθω στο παγωτο του ζαχαροπλαστιου της αλλης γωνιας...
Μαρέγκες ροδάκινου
4 ροδάκινα
4 ασπράδια
4 κουταλιές φρουκτόζη
λίγα αμυγδαλάκια φιλέ ελαφρά καβουρδισμένα
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ταψάκι με την κομένη πλευρά προς τα επάνω.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη φρουκτόζη σε σφικτή μαρέγκα, βάζουμε από μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκα σε κάθε μισό ροδάκινο, πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο και ψήνουμε στους 170 μέχρι να πάρει χρωμα και να ψηθεί η μαρέγκα (10-15 λεπτά).
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα
05-06-2010, 23:07 #350
ευχαριστω Betty μου δυστυχως δεν εχω μιξερ ομως...
αλλα ακουστε τι δοκιμασα και εγινε καταπληκτικο ( αρε τι εχει να κανει η λιγουρα )
λοιπον.. πηγε το μυαλο μου στο αφρογαλο που γινεται σαν κρεμουλα απο σκετο γαλα και λεω αν το βαλω καταψυξη τι θα γινει αραγε..
εγινε σουπερ ακουτε τι εκανα..
4κ.σ. γαλα εβαπορε νουνουLight
4κ.σ. νερο
1,5 κουταλακι σκονη σοκολατα ( αυτη που βαζουμε για να κανουμε ροφημα )
τα χτυπησα ολα μαζι με το μιξερακι που κανουμε το φραπε και το εβαλα καταψηξη, μετα απο 15 λεπτακια το ξανα χτυπησα.. και τωρα περασε μια ωρα και πανω πανω που εχει παγωσει ειναι σαν παρφε παγωτο σοκολατας!!!! επειδη ηταν και μικρη ποσοτητα το ειχα βαλει σε ποτηρι κρασιου ... και το εχω ετσι στην καταψθξη
αυριο θα το φαω μαλλον πουθα εχει παγωσει ολο. αλλα απο μια κουταλια πανω παων που δοκιμασα τρελαθηκα!!
και απο θερμιδες ουσιαστικα δεν εχει τπτ!!!
δοκιμαστετο!!!1 εγω θα κανω και αλλο να εχω πλεον στην καταψθξη για τις λιγουρες!!!
05-06-2010, 23:13 #351
α και αντισταθηκα στο ζαχαροπλαστειο νοιωθω πολυ καλα!!1
εφαγα μια χουφτα καρυδια με λιγο μελι, μια μπανανα και 2 κρακερσ παπαδοπουλου..
ηπια και μπολικο νερο φουσκωσα και ετσι δεν υπηρχε χωρος για παγωτο ..
βγηκα και στην παραλια για μια ωρα περπατημα οποτε αυτο ηταν μου περασε τωρα!
06-06-2010, 03:09 #352
απιστευτο κ χθες κ σημερα σκεφτομουν οτι εξαφανιστηκες!
τι κανεις κουκλα?
(ζωητσα οχι οι αλλες οι ψωναρες :P)
06-06-2010, 03:12 #353
Originally posted by BettyG
Η μελιτζανοσαλάτα είναι θεική όντως, κι εγώ έτσι την κάνω μόνο που την ψήνω στο φούρνο, τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο
για περίπου 45-50 λεπτά , μετά την ανοίγω ,την ξεφλουδίζω, την κόβω με μαχαίρι κατά πλάτος ώστε να σπάσουν οι μεγάλες ίνες της, μετά
τη λιώνω με το πηρούνι και προσθέτω σκορδάκι, μαιντανό, λάδι, και λεμόνι ή λίγο ξυδάκι από κόκκινο κρασί. μιαμ μιαμ
πεθαινω!
φερνει τυμπανισμο?
μολις μου ξαναφερει μελιτζανες απο το χωραφι να τι θα τις κανω!
ΥΓ ηλιθια ισως ερωτηση,
οι μελιτζανες θελουν ξεπρικρισμα? κ αν ναι πως γινεται?
06-06-2010, 10:16 #354
Originally posted by badgirl11
πεθαινω!
φερνει τυμπανισμο?
μολις μου ξαναφερει μελιτζανες απο το χωραφι να τι θα τις κανω!
ΥΓ ηλιθια ισως ερωτηση,
οι μελιτζανες θελουν ξεπρικρισμα? κ αν ναι πως γινεται?
Το ξεπίκρισμα εγώ το κάνω ως εξής:
Κόβω τις μελιττζάνες σε φέτες ή ροδέλες ανάλογα τη συνταγή και τις πασπαλίζω με αλάτι, τις βάζω σε τρυπητό για περίπου 1 ωρα να φύγουν τα ζουμιά , μετά τις ξεπλένω με άφθονο νερό για να φύγει και το αλάτι, τις στίβω ελαφρα με τα χέρια μου, και τις μαγειρεύω όπως θέλω.
Για το ιμάμ, που βάζω μακρουλές, τσακώνικες, απλώς τις χαράζω ελαφρά, ρίχνω το αλάτι και τις αφήνω 1/2 ώρα.
06-06-2010, 14:46 #355
παιδια λιγη βοηθεια με τα μανιταρια,
καταφερα κ αφησα τον μυκητα κ μουχλιασε,
οταν τα αγοραζω πως τα φροντισω μεχρι να τα μαγειρεψω?
προτασεις μαγειρεματος?
εχουν ελαχιστες θερμιδες κ θαθελα να τα ενταξω στη διατροφη μου!
καμμια βιταμινη εχουν?
ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωω ωωωω
πολυ ωραια γινονται και στο αντικολλητικο με ελαχιστο λαδι και μολις ετοιμαστουν ριχνεις απο πανω 2-3 κουταλιες τυρι κρεμα απαχο και γινεται σαν ασπρη σαλτα και δινει πολυ νοστιμια
ωμα εμενα μου αρεσουν πολυ ψιλοκομμενα με ντοματα αγγουρι κρεμμυδι σαλατα,βαζεις λιγο λαδακι και ανακατευεις και αφηνεις να τραβηξουν τα υγρα τα μανιταρια.
(το κοτσανακι δεν το πετας,τρωγεται μια χαρα)
06-06-2010, 15:21 #356
Originally posted by forty
προτασεις μαγειρεματος?
καμμια βιταμινη εχουν?
πολυ ωραια γινονται και στο αντικολλητικο με ελαχιστο λαδι και μολις ετοιμαστουν ριχνεις απο πανω 2-3 κουταλιες τυρι κρεμα απαχο και γινεται σαν ασπρη σαλτα και δινει πολυ νοστιμια
ωμα εμενα μου αρεσουν πολυ ψιλοκομμενα με ντοματα αγγουρι κρεμμυδι σαλατα,βαζεις λιγο λαδακι και ανακατευεις και αφηνεις να τραβηξουν τα υγρα τα μανιταρια.
06-06-2010, 21:12 #357
Originally posted by forty
προτασεις μαγειρεματος?
καμμια βιταμινη εχουν?
μπορεις να τα κανεις ακομα και στιφαδο,γινονται πολυ νοστιμα με κρεμμυδακια,πελτε,λιγο ελαιολαδο,λιγο κρασι,αλατι,πιπερι.
θα τα δοκιμασω ολα, λιγες θερμιδες ολη η γευση!
απλα σημερα εφαγα μιση μεριδα σε εστιατοριο κ δεν ξερω ποτε θα τα ξαναεπιθυμησω
δεν ηταν ομως πολυ ωραια, ειχαν βαλει μπραντυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! μπλιαχ.
μπετυ μολις μου φερει απο το χωραφι θα κανω μελιτζανοσαλατα αλλα Μπετυευκολη φαινεται!
του το ειπα κ συμφωνησε (σολα συμφωνει αλλα ποτε δεν τρωει ζαρζαβατικα...)
07-06-2010, 01:12 #358
Χα χα χα, να κάνε του ένα πανεύκολο παγωτό να το φάτε παρεούλα χωρίς τύψεις οτι θα παχύνεις....
Το έκανα και έγινε μούρλια, μικροί μεγάλοι το τσακίσαμε, να ξέρουμε και τι τρώμε, και τα πιτσιρίκια έφαγαν στο ποτηράκι τους , άσχετο αν γέμισε ο τόπος μετά.
Να τονίσω οτι δεν έβαλα καθόλου ζάχαρη και ήταν πολύ καλό γιατί οι μπανάνες είναι γλυκιές.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ
Υλικα
1 κιλό μπανάνες
4 κ. σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
1 κούπα παγωμένο γάλα ή γιαούρτι ελαφρύ
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζω σε ταψί απλωτά στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. Παγωμένες τις βάζω στο μπλέντερ
να γίνουν πολτός και προσθέτω , σιγά σιγά το γάλα ή το γιαούρτι λίγο λίγο και μετά τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζω το μίγμα σε μπωλ το σκεπάζω και το βάζω στη κατάψυξη να παγώσει .
Κάθε 1 ώρα το ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, για περίπου 3-4 φορές, έτσι δεν δημιουργούνται κρύσταλλοι.
Το λεμόνι και η ζάχαρη είναι θέμα προσωπικού γούστου, οπότε καλύτερα να τα προσθέτουμε λίγο λίγο, να δοκιμάζουμε και να σταματάμε
όταν μας αρέσει.
Αν δεν βάλουμε γάλα ή γιαούρτι, έχουμε μια θαυμάσια σορμπε/γρανίτα.
Μπορούμε επίσης να παραλείψουμε εντελώς τη ζάχαρη, γιατί οι μπανάνες είναι πολύ γλυκιές.
Καλοφάγωτο
07-06-2010, 01:15 #359
μπετυ σουπερ φαινεται το παγωτο σου!!! θα το δοκιμασω οπωσδηποτε
07-06-2010, 01:19 #360
Θα σου αρέσει Λουκουμάκι μου, να ξεγελιόμαστε λίγο...
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή