ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - Page 29
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 29 of 35 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast
Results 421 to 435 of 515
  1. #421
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1,783
    Originally posted by koralaki
    καλημερες!
    εκανα τα πρωτα μου φασολακια κατσαρολας,
    γιαχνι τα ονομαζει ο τσελεμεντες!

    εκτος του οτι εχω να καθαρισω την φισλερ απο τα καμμενα φασολακια
    βγηκαν τελεια!
    για πρωτη φορα δηλαδη με ελαφρυντικα!

    το θεμα ειναι οτι μου μυριζουν καμμενο κ δεν το κοβω να τα τρωμε,
    αν κ χθες δοκιμασαμε μιση μεριδα καθενας για να δουμε πως ειναι!

    σκεφτομαι οτι θα ειναι απο τις πιο διαιτητικες συνταγες μου μεχρι στιγμης,
    αφου δεν θα τα φαμε!
    σημερα ξαναεκανα φασολακια κ βγηκαν ΥΠΕΡΟΧΑ.
    συνταγη της μανουλας μου κ τροπος πρασκευης, οποια θελει σφυραει! κ πολυ λαιτ γιατι δε βαζει λαδι πολυ η μανα μου!

  2. #422
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    169
    Originally posted by koritsaki
    πω πω παιδια με χαροποιησατε με το γλυκο! εμεις στο σπιτι μου λατρευουμε τα τυρενια γλυκα!θα το τιαξω σιγουρα! μαλιστα θα το κανω τουρτα ως εξης:τα μπισκοτα κατω)θα τα βρεξω με λιγο γαλα για να γινει πιο συμπαγες),το τυρι γαλα απο πανω και στο τελος τα _ρουτα! ειναι μια τελεια παραλλαγη του cheese cake! μπραβο ρουλα μικρουλα! εγω στην ηλικια σου ουτε αυγο δεν εβραζα!

    χιχιχι! σ'ευχαριστω! εγω προσπαθω να μαγειρευω γενικα και μονη μου γτ δεν κανουν ολοι στο σπιτι διαιτα οποτε....
    και εξαλλου μ'αρεσει

    παρεπιπτοντως Χαρουλα μ λενε

  3. #423
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    169
    Originally posted by xontrompizeli
    Καλησπέρα κι από μένα!Πολύ ωραίες οι συνταγούλες σας κορίτσια, ξετρελλάθηκα με το γλυκο α λα τυρι κρέμα, κι εγώ που έχω αδυναμία σε γλυκά τύπου τσιζκεικ είναι σίγουρο πως θα το τιμήσω!
    Εγώ έκανα μια παραλλαγή ζελέ φράουλα light, βάζοντας αντί του 1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό που λέει 1 1/2 φλιτζάνι γάλα 2% και έγινε νοστιμότατο!Δοκιμάστε το!

    χοντρομπιζελι εγω εβαλα στο ζελε ανανα γιαουρτι αντι γαλα κ εγινε πλ πιο ωραιο απο το σκετο ζελε!!!

  4. #424
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1,783
    Originally posted by rouli
    Originally posted by koritsaki
    πω πω παιδια με χαροποιησατε με το γλυκο! εμεις στο σπιτι μου λατρευουμε τα τυρενια γλυκα!θα το τιαξω σιγουρα! μαλιστα θα το κανω τουρτα ως εξης:τα μπισκοτα κατω)θα τα βρεξω με λιγο γαλα για να γινει πιο συμπαγες),το τυρι γαλα απο πανω και στο τελος τα _ρουτα! ειναι μια τελεια παραλλαγη του cheese cake! μπραβο ρουλα μικρουλα! εγω στην ηλικια σου ουτε αυγο δεν εβραζα!

    χιχιχι! σ'ευχαριστω! εγω προσπαθω να μαγειρευω γενικα και μονη μου γτ δεν κανουν ολοι στο σπιτι διαιτα οποτε....
    και εξαλλου μ'αρεσει

    παρεπιπτοντως Χαρουλα μ λενε
    αχ σουχα γραψει κ γω μηνυμα κ βλακωδως τελειως το εσβησα, πηγαινα να το κολλησω με αλλο...
    πως εισαι ρουλι μου?

  5. #425
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Ανατολικά και άνω!
    Posts
    116
    Αρχαιοελληνική σαλάτα


    Συστατικά:

    Λίγο μαρούλι
    Λίγη ρόκα
    1/2 λαχανάκι σικορέ
    1/2 πιπεριά κόκκινη
    1/2 μήλο κόκκινο
    6-7 καρύδια
    1 ποτήρι κρασί λευκό
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 κουτ. σούπας μέλι
    Λίγο κρασόξιδο
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
    1 κουτ. του γλυκού τζίντερ (τριμμένη πιπερόριζα)
    ελαιόλαδο



    ?Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβουμε τη πιπεριά και το μήλο σε κυβάκια. Δεν αφαιρούμε την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτουμε και το καρύδι τριμμένο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
    ?Μετά χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
    ?Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη να σερβίρουμε.


    Y.Γ.Την έμαθα από το Νηστικό Αρκούδι. Εγώ συμπληρώνω και ντοματάκια Σαντορίνης και κίτρινη και πράσινη πιπεριά

  6. #426
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Ανατολικά και άνω!
    Posts
    116
    Σούπα Gazpacho


    Συστατικά
    5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
    2 μέτρια αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα
    1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
    1 μέτρια πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη
    2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
    1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ
    ¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    4 φλιτζάνια κρύο νερό
    4 κουτ. γλυκού αλάτι



    ?Ανακατευουμε το αγγούρι , την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο σε ένα βαθύ μπολ.
    ?Προσθέτουμε ανακατεύοντας νερό, ξύδι και αλάτι.
    ?Πολτοποιούμε το μίγμα στο μούλτι, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια κάθε φορά.
    ?Χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει πουρές.
    ?Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
    ?Σκεπάζουμε το μπολ καλά με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.
    ?Βάζουμε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει η σούπα πολύ δροσερή

  7. #427
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    8
    koralaki σ' ευχαριστώ.
    Κορίτσια τρώτε σαλάτες με βραστό αρακά;

  8. #428
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    169
    Originally posted by koralaki
    Originally posted by rouli
    Originally posted by koritsaki
    πω πω παιδια με χαροποιησατε με το γλυκο! εμεις στο σπιτι μου λατρευουμε τα τυρενια γλυκα!θα το τιαξω σιγουρα! μαλιστα θα το κανω τουρτα ως εξης:τα μπισκοτα κατω)θα τα βρεξω με λιγο γαλα για να γινει πιο συμπαγες),το τυρι γαλα απο πανω και στο τελος τα _ρουτα! ειναι μια τελεια παραλλαγη του cheese cake! μπραβο ρουλα μικρουλα! εγω στην ηλικια σου ουτε αυγο δεν εβραζα!

    χιχιχι! σ'ευχαριστω! εγω προσπαθω να μαγειρευω γενικα και μονη μου γτ δεν κανουν ολοι στο σπιτι διαιτα οποτε....
    και εξαλλου μ'αρεσει

    παρεπιπτοντως Χαρουλα μ λενε
    αχ σουχα γραψει κ γω μηνυμα κ βλακωδως τελειως το εσβησα, πηγαινα να το κολλησω με αλλο...
    πως εισαι ρουλι μου?

    μια χαρουλα ειμαι!!!! εσυ?? σ ειχα συνηθισει bad, αλλα θα το συνηθισω και το κοραλακι!

  9. #429
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1,783
    χαχαχαχ ειπα ναλλαξω μηπως κ μπω ξανα σε δραση (κιλων)

    εχουμε καμμια συνταγη για φιλετα σολωμου κ βρατσα κολοκυθακια?
    υποψιαζομαι οτι το απλο ψησιμο γινεται στο τηγανι με νερο κ λεμονι οπως κανω το κοτοπουλακι?
    εχω χρονο σημερα...αν παιζει κατι καλυτερο πειτε!

  10. #430
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    407
    koralaki, ο σολωμος με ψησιμο σε αντικολλητικο οπως ξερεις δε χρειαζεται τπτ, περα απο το ψαρι μονο του.Μετα προσθετεις το λεμονι καλυτερα, αφου ψηθει. Οσο για τα κολοκυθακια...αυτα δεν επιδεχονται και πολλες αλλαγες, περα απο μια ελαφρια σος λαδολεμονου..Πεσε με τα μουτρα στο σολωμο καλυτερα, που ειναι και χορταστικος, μην τον λυπασαι, ας ειναι λιπαρο ψαρι, εξαλλου δεν τρως και καθε μερα, να υποθεσω. Χτυπα και ντοματα και αγγουρι διπλα, με λιγο αλατακι η σκετα αν προτιμας, και θα σκασεις!!Εγγυημενο(το εχω δοκιμασει)

    Συγγνωμη, δεν εχω καποια καλυτερη ιδεα, ειδικα για τα κολοκυθακια...

  11. #431
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1,783
    βρηκα συνταγη με μαυρη ζαχαρη, σκονη μουσταρδας (σε πολυ μικρες ποσοτητεςολα)
    αλλα επειδη μου φαινεται επικυνδυνη για πρωτη φορα σκεφτομαι να βαλω ο,τι κ στο κοτοπουλο:
    μιγμα λιγης μουσταρδας, ελαιολαδου κ λεμονιου στο τελος του φησιματος που το κανω με λιγο νερο...
    καλο δεν ακουγεται?
    για να εχει στη συνταγη μουσταρδα θα πει οτι πηγαινει ελπιζω...
    εχω κ πατατες βραστες με σως μουσταρδα απο εχθες, θα κανω ωραια σαλατα!

    οχι δεν τρωω καθε μερα σολωμο αφου δεν ξερω πως να τον φτιαχνω, ακομη! χιχιχιχι

    απο,τι ειδα θελει κ λιγο ψησιμο ο σολωμος, καλο αυτο.

  12. #432
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    407
    koralaki, ο σολωμος δε θελει πολυ ψησιμο...με το ματι..θα δεις, ισα να παρει χρωμα, σιγουρα οχι πανω απο 20 λεπτα.Εγω το βαζω σε ταψακι, με πολυ λιγο νερο(δεν ξερω καν αν χρειαζεται, απλα απο φοβο μην κολλησει βαζω), φαντασου μισο ποτηρι περιπου, και το ψηνω στο γκριλ για 15-20 λεπτα, να μη στεγνωσει απο τα υγρα του, με λιγο αλατι και ριγανη. Μετα οταν το βγαζω βαζω μονο λεμονι.
    Η σος μουσταρδας που βαζεις στο κοτοπουλο ειναι εγγυημενη σιγουρα, αλλα δεν ξερω αν παει με το σολωμο...δοκιμασε σε ενα μικρο κομματακι ψαριου, κι αν σ αρεσει ορμα! χαχχαχα !!Για τα κολοκυθακια αν εννοεις αυτη τη σος...χμμμ...δεν εχω δοκιμασει, αλλα γτ οχι?? κανε κι εδω μια δοκιμη! Μη βαζεις ολη τη σος και μετα δε σ αρεσει και το σουταρεις το πιατο!

    Γενικα, κανε δομικες μεχρι να βρεις αυτο που θα σ ενθουσιασει!!

  13. #433
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    407
    δοκιμες*

  14. #434
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1,783
    καλα εγω να σουταρω πιατο δεν παιζει,
    ειδικα με αγνα υλικα, τρωω τα παντα εστω κ νεροβραστα, αρκει να ξερω οτι ειναι απο το χωραφι μας...

    καλα μη νομιζεις οτι η μουσταρδa σως ειναι τιποτε φοβερο, μουσταρδα, ελαχιστο λαδι κ λεμονι ειναι...
    απλα παιρνει απο το κοτοπουλο την...κοτοπουλιλα.

    παρεπιπτοντως ειδα το διαιτολογιο μου κ εχω ψαρι με κολοκυθι, οχι πατατα.
    εβαλα στα κολοκυθια ενα μιγμα μυρωδικων, ξυδι κ ελαιολαδο κ πιστευω να εγιναν καλα.
    για τον σολωμο ψηνομαι να τον κανω οπως λες στο γκριλ, ωραια η ιδεα σου, θα γινει κ λιγο κριτσινιστος ελπιζω ετσι που τρελενομαι!
    ειναι δυνατον ολοκληρη σκουρα να εχει μονο μια συνταγη για σολωμο?

    εσυ τι θα φας σημερα? μαγειρευεις ή η μητερα σου?

  15. #435
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1,783
    εχει κ 3 διαφορετικα γκριλ ο φουρνος, αντε να βγαλεις ακρη

    θα τον βγαλω στον ηλιο να ψηθει χαχαχαχα

Page 29 of 35 FirstFirst ... 192728293031 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •