Results 436 to 450 of 515
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
-
22-06-2010, 14:16 #436
- Join Date
- Mar 2009
- Posts
- 407
koralaki!! χαχαχα! μονη μαγειρευω, καθοτι και υπανδρος!!
στο γκριλ στη μεγαλη βαθμιδα θα το βαλεις και ναι! Θα γινει κριτσανιστο απο πανω!!Αλλα επειδη ειναι ψαρι και "στεγνωνει" ευκολα, μην το αφησεις πολλη ωρα!!
Εγω βιβλια μαγειρικης εχω πολλα , αλλα διαλεγω παντα μικρα κολπακια που αρεσουν σε μενα και δεν ακολουθω παντα τις οδηγιες..κανω τα δικα μου! Αν π.χ εχει ενα μυρωδικο που δε μ αρεσει, απλα δεν το βαζω!
Καλη ορεξη!!
(Εγω σημερα εχω χταποδι με κοφτο μακαρονακι ολικης αλεσης, και γενικα σε ολα τα φαγητα μου, βαζω πολυ λιγο λαδι.Θα φαω λιγο και σαλατα.)
Καλη μας ορεξη!
- 22-06-2010, 14:29 #437
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 169
Originally posted by koralaki
χαχαχαχ ειπα ναλλαξω μηπως κ μπω ξανα σε δραση (κιλων)
εχουμε καμμια συνταγη για φιλετα σολωμου κ βρατσα κολοκυθακια?
υποψιαζομαι οτι το απλο ψησιμο γινεται στο τηγανι με νερο κ λεμονι οπως κανω το κοτοπουλακι?
εχω χρονο σημερα...αν παιζει κατι καλυτερο πειτε!
κοραλακι ειχα βρει μια συνταγη για νοστιμα κολοκυθακια καποτε αλλα δεν την εχω κανει ποτε. αν τα καταφερω θα τα φτιαξω το βραδυ. Οριστε η συνταγη οπως την βρηκα:
Συστατικά
* 1 κιλό κολοκυθάκια
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο (είναι αρκετό)
* ρίγανη
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κομμάτια.
2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το λάδι ομοιόμορφα στα κολοκυθάκια.
4. Ψήνουμε στο φούρνο στο πρόγραμμα αέρα με γκρίλ.Σε 15 λεπτά περίπου τα γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
5. Έτοιμα.
22-06-2010, 17:55 #438
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 1,783
ρουλι θα με κανεις αφρατουλι με τοσες ωραιες συνταγες!!!
κρις τωρα να πω οτι δεν ξερω τι σημαινει υπανδρος...ειμαι των θετικων επιστημων
ναι αυτο κανω κ γω με τις συνταγες, αλλα με βοθουν πολυ γιατι ενα γενικο μπουσουλα τον θελω, καθοτι ασχετη...
22-06-2010, 21:25 #439
- Join Date
- Jan 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 2,339
rouli τα εχω φαει ετσι τα κολοκυθακια και ειναι τελεια.Κατι αναλογο με τις πατατες τις φουρνο-τηγανιτές.
22-06-2010, 21:32 #440
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 170
Κολοκυθάκια ωμά,κομμένα σε κύβους, μαριναρισμένα σε λαδολέμονο και φρέσκα μυρωδικά,στο ψυγείο για καμιά ώρα. Μετά τα ανακατώνεις με στραγγιστό γιαούρτι κι έχεις μια διαφορετική κρύα σαλάτα.
Συχνά κόβω κολοκυθάκια,μανιτάρια,κρεμ μύδια,μελιτζάνες και πιπεριές και τα μαραίνω σε αντικολλητικό με σόγια.Όσο τα ψήνεις,τόσο παίρνουν χρώμα και καραμελώνουν.Είναι μούρλια!
22-06-2010, 22:03 #441
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 1,783
σογια! να κατι διαφορετικο!
καθε σαββατοκυριακο θα δοκιμαζω κατι διαφορετικο στο εξης!
26-06-2010, 00:05 #442
- Join Date
- Jun 2010
- Location
- Ανατολικά και άνω!
- Posts
- 116
Μουσακάς
Ανά μερίδα:
Τυπική συνταγή 735 θερμίδες.
Διαιτητική εκδοχή 325 θερμίδες.
Γλιτώνουμε 410 θερμίδες.
Υλικά τυπικής συνταγής: 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, 1 1/2 κιλά πατάτες, 1 1/2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες, 4 κρεμμύδια, 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι, λίγο τυρί φέτα, 2 κουταλιές πελτές ντομάτας, μαϊντανός ψιλοκομμένος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Για την μπεσαμέλ: 1 φλιτζ. αλεύρι, 4 φλιτζ. γάλα, 1 φλιτζ. βούτυρο, 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο, 2 κρόκοι αβγών, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Διαιτητική εκδοχή:
Αντικαθιστούμε το μοσχαρίσιο κιμά με κιμά γαλοπούλας και χοιρινό, από 350 γραμμ. ο καθένας.
Δεν τηγανίζουμε τις μελιτζάνες αλλά τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά.
Δεν βάζουμε καθόλου πατάτες ή αν χρησιμοποιήσουμε, ελαττώνουμε την ποσότητα και δεν τις τηγανίζουμε, αλλά τις ψήνουμε.
Χρησιμοποιούμε γάλα με χαμηλά λιπαρά.
Αντί για βούτυρο στην μπεσαμέλ βάζουμε 6 κουταλιές μαργαρίνη.
Αντικαθιστούμε τους κρόκους αβγών με 2 κουταλιές νιφάδες πατάτας για πουρέ.
Χρησιμοποιούμε αντί για κεφαλοτύρι 1/2 φλιτζ. ρεγκάτο χαμηλών λιπαρών και 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα χαμηλών λιπαρών στην μπεσαμέλ.
26-06-2010, 01:33 #443
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 1,783
πολυ ωραιο σευχαριστω!
δεν τρελαινομαι για μουσακα αλλα η συνταγη καταγραφεται αφου καποτε θα του κανω...ας ειναι λαιτ!
ετσι τοκανει η μανα μου αλλα με το ματι, ποτε δεν ξερει ναμου πει αναλυτικα!
26-06-2010, 01:35 #444
- Join Date
- Jun 2010
- Location
- Ανατολικά και άνω!
- Posts
- 116
Παρακαλώ!Εγώ το έφτιαξα σήμερα.
26-06-2010, 01:36 #445
- Join Date
- Jun 2010
- Posts
- 1,783
ναι το ειδα που το εφαγες, μπραβο πολυ ωραια ιδεα,
βασικα δε μαρεσει οταν δεν ειναι λαιτ, δε μπορω να φαω τοσα λιπη λαδια κτλ μαζι...
27-06-2010, 22:04 #446
- Join Date
- Jun 2010
- Location
- Ανατολικά και άνω!
- Posts
- 116
Μια νόστιμη συνταγή και light με σολωμό,που είχα βρει στο διαδίκτυο και την φτιάχνω πού και πού είναι οι τορτίγες με σολωμό:
Συστατικά:
- 1 τορτίγια
- 1 φιλέτο καπνιστό σολομό
- 1 μικρό λεμόνι
- 1 μαρουλόφυλλο
- 3 φύλλα ρόκα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1.Βάζουμε το φιλέτο σολομού σε ένα πιάτο και ρίχνουμε το χυμό από ένα μικρό λεμόνι (γούστα είναι αυτά ? βάλτε λιγότερο αν θέλετε) και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.Το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
2.Τοποθετούμε την τορτίγια σε ένα πιάτο.Από πάνω βάζουμε το μαρουλόφυλλο,από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο σολομού και τέλος τη ρόκα.Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε σφιxτό ρολό.
28-06-2010, 17:31 #447
- Join Date
- Jan 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 2,339
2 μικρες προτασεις, οχι συνταγες ακριβως.
1ον.Στα μπιφτεκια που κανω τα διαιτιτικα, τωρα πλεον χωρις λαδι τα βαζω στο green pan, αλλα δε βαζω καθολου ψωμι, ή αυγο κλπ.Βαζω μονο κιμα, λαχανικα, μυρωδικα ΚΑΙ λιγο ξυδι.Το ξυδι τα κανει πολυ αφρατα.
2ον Εφτιαξα παγακια απο καρπουζοχυμο.Ειχα ενα καρπουζι που ητανε χαλια δεν τρωγοταν.Το πηρα λοιπον το εκοψα σε κυβους το εβαλα σε ενα σουρωτήρι, και πηρα το χυμο του (το υπολοιπο το πεταξα).Και εβαλα το χυμο σε παγοκυψελες.Ε και οποτε πινω coca cola zero ή χυμο φρουτων βαζω 2-3.Μυριζει υπεροχα και δινει και γευση.
28-06-2010, 17:36 #448
- Join Date
- Mar 2010
- Posts
- 2,196
Originally posted by Constance
2 μικρες προτασεις, οχι συνταγες ακριβως.
1ον.Στα μπιφτεκια που κανω τα διαιτιτικα, τωρα πλεον χωρις λαδι τα βαζω στο green pan, αλλα δε βαζω καθολου ψωμι, ή αυγο κλπ.Βαζω μονο κιμα, λαχανικα, μυρωδικα ΚΑΙ λιγο ξυδι.Το ξυδι τα κανει πολυ αφρατα.
2ον Εφτιαξα παγακια απο καρπουζοχυμο.Ειχα ενα καρπουζι που ητανε χαλια δεν τρωγοταν.Το πηρα λοιπον το εκοψα σε κυβους το εβαλα σε ενα σουρωτήρι, και πηρα το χυμο του (το υπολοιπο το πεταξα).Και εβαλα το χυμο σε παγοκυψελες.Ε και οποτε πινω coca cola zero ή χυμο φρουτων βαζω 2-3.Μυριζει υπεροχα και δινει και γευση.
28-06-2010, 17:37 #449
- Join Date
- Jan 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 2,339
Ρε τα εφτιαξα χθες, και τωρα εβαλα στην coca cola κι επαθα πλακα!Δοκιμαστε το παιδια.Εστω και μια παγοκυστη.
28-06-2010, 17:54 #450
- Join Date
- Jun 2010
- Location
- Ανατολικά και άνω!
- Posts
- 116
Θα το κάνω σήμερα κιόλας!Έχω καρπούζι για πέταμα!
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή