Results 481 to 495 of 515
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
-
07-10-2010, 09:33 #481
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 769
Κέικ με πορτοκάλι χωρίς αλεύρι
Υλικά:
6 αυγά(χωρισμένα ασπράδια από κρόκους)
1.5 φλ.τσ.τριμμένη αμυγδαλόψιχα
1.5 φλ.τσ.ζαχαρίνη και 2 κ.τ.σ.ακόμη
3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
1 κ.τ.γλ.μπέικιν
μισό με ένα φλ.τσ.ινδοκάρυδο(προαιρετι� �ά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζαχαρίνη(1.5 φλ.) καλά μέχρι ν'ασπρίσουν.Χτυπάμε και τ'ασπράδια μαρέγκα και ενσώματώνουμε στους κρόκους.Προσθέτουμε αμυγδαλόψιχα,μπέικιν,ξύσμα και ινδοκάρυδο.
Βουτυρώνουμε ταψάκι,στρώνουμε αντικ.χαρτί και αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο,ψήνουμε στους 180, 45-50 λεπτά περίπου.Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με το χυμό και τις 2 κουτ.ζαχαρίνη(βράζουμε 5' λεπτά) και αφού βγάλουμε το γλυκό απ'το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει 15' λεπτά,ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι κουταλιά-κουταλιά από πάνω.(Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία για να απορροφήσει καλύτερα).
- 07-10-2010, 09:36 #482
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 769
σοκολατάκια
ΥΛΙΚΑ
1 πλάκα βούτηρο
1/2 κούπα τσαγιού κακάο
3/4 κούπας τσαγιού ζαχαρίνη
1/2 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος (light )
3 κούπες τσαγιού αμυγδαλόψυχα
1/2 κούπα τσαγιού χονδροκομμένα καρύδια
1 σφινάκι ουίσκι
2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λιώνουμε το βούτηρο σε χαμηλή φωτιά
2. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά
3. Προσθέτουμε με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
4. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει
5. Πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού
6. Κοσκινίζουμε από πάνω τους κακάο
07-10-2010, 09:40 #483
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 769
λευκα σοκολκατακια ινδοκαρυδο
χτυπαμε με το μιξεράκι του καφε λιγη κρεμα γαλακτος light με ζαχαρινη μεχρι να πηχτωσει και ανακατευουμε μεσα ινδοκαρυδο μεχρι να γινει το μιγμα σφικτο. πλαθουμε μικρα μπαλακια και τα παγωνουμε για κανα μισαωρο. μπορουμε να χωσουμε στο κεντρο και κανα φουντουκακι.
07-10-2010, 10:27 #484
- Join Date
- Sep 2008
- Posts
- 1,296
ωραία κ τα δύο.how much calories ?κ τα μάφιν κ αυτά με το ινδοκάρυδο
07-10-2010, 10:33 #485
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 769
δεν ξέρω ακριβώς αλλά είναι εύκολα υπολογίσιμο.
τα μαφιν γύρω στις 60 φαντάζομαι
τα σοκολατάκια με το ινδοκάρυδο δεν ξέρω.μέτρα τις συνολικές από όλα τα υλικά και μετά διαίρεσε με τον αριθμό των μερίδων που έφτιαξες. λογικά πολύ λίγες θα είναι.
07-10-2010, 10:36 #486
- Join Date
- Sep 2008
- Posts
- 1,296
όντως πρέπει ναναι λίγες.
07-10-2010, 11:23 #487
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 1,557
Ωραια και ευκολα!!:thumbup:
07-10-2010, 11:31 #488
- Join Date
- Sep 2008
- Posts
- 1,296
για αυτές που δεν είναι απόλυτες φαν της σοκολάτας όπως εγώ κ θα προτιμούσαν ένα τζιζ κέικ από ένα brownies:
το έκανα κ έχει γεύση σαν τα παγωτά φράουλα του hagen dazs
Παγωτό γιαούρτι με φράουλες
(από το βιβλίο του Vita «Τα υγιεινά γλυκά»)
{για 8 άτομα}
1/2 κιλό φράουλες
4 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
2 κουταλιές ροδόσταμο
2 κουταλιές γρεναδίνη (προαιρετικά)
1/2 κιλό γιαούρτι
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
*10-20 λεπτά η προετοιμασία.
*3 ώρες τουλάχιστον η ψύξη.
*Πλένετε και σουρώνετε τις φράουλες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μαρμελάδα. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
*Πολτοποιείτε τις φράουλες με το χυμό τους και τις περνάτε από ένα σουρωτήρι.
*Αναμειγνύετε τον πολτό με το ροδόσταμο και, αν θέλετε, με τη γρεναδίνη και στη συνέχεια με το γιαούρτι.
*Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και δοκιμάζετε - μπορεί να το θέλετε πιο γλυκό και να μη σας αρκούν οι 3 κουταλιές άχνη.
*Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό κουτί και το τοποθετείτε για 1 ώρα στην κατάψυξη - ή όση ώρα χρειαστεί για να αρχίσει να πήζει κοντά στα τοιχώματα του δοχείου.
*Το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε στο μίξερ. Μετά το ξαναβάζετε στην κατάψυξη, αυτή τη φορά για μισή ώρα. Μετά το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε. Αυτό συνεχίζεται μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ενιαία κρεμώδη υφή. Μετά το τελικό χτύπημα, το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα και είναι έτοιμο. Αν έχει καταψυχθεί πολύ, προτού το σερβίρετε αφήστε το για λίγη ώρα στην ψύξη.
Όταν το σερβίρετε, μπορείτε να το γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες και με φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου.
102 θερμίδες η μερίδα
07-10-2010, 11:34 #489
- Join Date
- Sep 2008
- Posts
- 1,296
kl
miam
07-10-2010, 11:55 #490
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 769
Για τη Βουλιάνα!!!!
Cheese Cake λεμόνι
Συστατικά:
?Βάση:
?1 ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα , κατά προτίμηση φιλετάκια λευκά και αλεσμένα
?2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
?3-4 ταμπλέτες ζαχαρίνης μέσα σε ένα σφηνάκι με νερό
?Κρέμα:
?200 γραμ τυρί Philadelphia είτε σκέτο είτε με γιαούρτι. Προσοχή να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
?5-6 ταμπλέτες ζαχαρίνης μέσα σε ένα σφηνάκι με νερό
?Μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
?1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
?4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
?1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιών ,φρέσκος είναι καλύτερος
?1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
Προετοιμασία:
Ανοίγουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και ετοιμάζουμε ένα ψηλό ταψάκι 15-20 εκατοστών με λίγο βούτυρο.
Για την Βάση
Συνδυάστε τα συστατικά για την βάση. Βάλτε το μίγμα στο ταψάκι σας. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να γίνεται καφετή. Αφαιρέστε από το φούρνο. Κατεβάστε την θερμοκρασία στους 170
Για την Κρέμα
Συλλέξτε τα συστατικά . Κτυπήστε το τυρί Philadelphia μέχρι να γίνει βελούδινο. ?Προσθέστε το σφηνάκι με τις 5-6 ζαχαρίνες, τη βανίλια, το αλάτι, και 2 από τα αυγά. Κτυπήστε τα καλά.
?Προσθέστε τα άλλα 2 αυγά.
?Προσθέστε το χυμό λεμονιών, και την κρέμα γάλακτος. Κτυπήστε καλά, και χύστε το μίγμα στο ταψάκι πάνω από την βάση. Μην τρομάξετε αν το μίγμα της κρέμας είναι λίγο νερουλό.
Βάλτε το ταψάκι στον φούρνο για 1 ώρα με +- 10 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Αφήστε το για 1 ώρα να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
07-10-2010, 11:59 #491
- Join Date
- Sep 2008
- Posts
- 1,296
aaaaaaaaaaaaaaaax!κολάστικα!:dork:
07-10-2010, 12:00 #492
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 769
Mουστοκούλουρα χωρίς μούστο
Υλικά
4 Αυγά
1 πλάκα βούτυρο
1/2 κούπα κακάο
3/4 έως 1 κούπα ζαχαρίνη
3-4 κουταλιές σούπας ταχίνι
2 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
2 κουτ. σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού baking powder
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και ανακατεύουμε με το κακάο.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα
3. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζαχαρίνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το
baking powder
4. Προσθέτουμε το βούτηρο με το κακάο
5. Προσθέτουμε τέλος και το ταχίνι.
6. Αφού αποκτήσουμε μια παχιά κρέμα, αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο
να γίνει ακόμα πιο στέρεη
7. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε κουταλιά-κουταλιά
το μίγμα μας, όχι πολύ κοντά γιατί τα μουστοκουλουράκια μας απλώνουν
8. Ψήνουμε στους 170 β. για 20 έως 30 λεπτά.
07-10-2010, 12:00 #493
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 1,557
Αν αντι λεμονι,βαλουμε πορτοκαλι?Πως θα ειναι;
Να'χαμε ενα κομματααακιιι :starhit::P
07-10-2010, 12:02 #494
- Join Date
- Sep 2008
- Posts
- 1,296
απορία:ταμπλέτες όταν λες? επειδή προτιμώ την κανονική ζάχαρη κ ας παχαίνει
07-10-2010, 12:06 #495
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 769
ναι μπορεις και πορτοκάλι φαντάζομαι!!!
φαντασία θέλει!
ζαχαρίνι σε ταμπλέτες,όχι σκόνη....
ακόμα και στα γλυκά αποφεύγεις τη ζαχαρίνη?γιατί?
γλυτώνεις άπειρες θερμίδες....
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση