Results 106 to 120 of 515
Thread: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
-
11-01-2010, 12:53 #106
Ευκολη πιτσα απο διαιτολογο
Υλικα για τη ζυμη (για ενα μεγαλο ταψι):
~1 αλευρι φαριν απ
~1 κουτι μπυρα
~1 κουταλια ελαιολαδο
Βαζουμε σε μια λεκανη το αλευρι κ ριχνουμε σιγα σιγα τη μπυρα ζυμωνοντας ελαφρα, εχοντας πρωτα αλειψει τα χερια μας με το ελαιολαδο ωστε να μη κολλησει.
Αν θελουμε λεπτη ζυμη την στρωνουμε αμεσως στο ταψι ειδαλως την αφηνουμε να φουσκωσει λιγο κ μετα.
Υλικα για τη σαλτσα (για ενα ταψι):
~5-6 ντοματες φρεσκιες ψιλοκομμενες ή 1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμενα
~1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
~1 πρεζα ριγανη, κανελα και μπαχαρι
~1 κ. ελαιολαδο
~αλατοπιπερο
Σωταρουμε το κρεμμυδι με το ελαιολαδο κ προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα, τα αφηνουμε να σιγοβρασουν μεχρι να πιουν το ζουμι τους. (εαν δεν εχουμε χρονο για την σπιτικη σαλτσα μπροουμε να χρησιμοποιησουμε τοματοπελτε απο κουτι.
Υλικα για τη γεμιση της πιστας (για ενα ταψι):
~3/4 του κιλου περιπου τυρι κιτρινο με χαμηλα λιπαρα
(για καθε κομματι πιτσα 1 φετα τυρι)
~150 γρ. ζαμπον με χαμηλα λιπαρα κομμενο
(για καθε κομματι πιτσα 1 φετα ζαμπον)
~1 πιπερια κομμενη σε ραβδακια
~μανιταρια οσα θελουμε εμεις
Αλειφουμε με φυτικο βουτυρο ενα ταψι και στρωνουμε το ζυμαρι σε λεπτο παχος, τοσο ωστε ναμη φαινεται ο πατος του.
Απο πανω απλωνουμε με κουταλι λιγη σαλτσα.
Μετα τοποθετουμε το τυρι κομμενο σε φετες μετριου παχους.
κατοπιν ριχνουμε το ζαμπον τις πιπεριες και τα μανιταρια.
Στο τελος προσθετουμε αποπανω λιγη ακομα σαλτσα ντοματας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 40 λεπτα περιπου στους 200 βαθμους. Προτου τη βγαλουμε την ανασηκωνουμε και κοιταζουμε να εχει ψηθει αποκατω.
ΥΓ Το σαβ/κο που θαειμαι αδιαθετη κ θα εχω χρονο αλλα κ ορεξη για φαγητο θα την κανω κ θα σας πω εντυπωσεις! δενν εχω ξανακανει ποτε πιτσα αλλα φαινεται πανευκολη κ λαιτ. Θα κανω τη μιση εγω ή το 1/3 αποσα λεει.
- 11-01-2010, 13:29 #107
μμμμ, πεντανοστιμη πιτσα. δεν το συζητω με χειροποιητο ζυμαρι και φτιαχτη σαλτσουλα, ονειρο θα ειναι. αυριο θα σας γραψω και την ζυμη που κανω εγω-δεν εχει μπυρα οποτε μπορεις να την πιεις αντι να τη βαλεις στη ζυμη!!!!! το τυρι ειναι υπερβολικα πολυ ακομη και για πιτσα σε τετραγωνο ταψι. αγορασε το τριμενο και θα καταλαβεις την ποσοτητα
να αναφερω και την ευκολη εκδοχη μας περιπου ιδιας πιτσας.
αν βαριεσαι να κανεις ζυμαρι, υπαρχουν ετοιμα σε μεγεθος πιτσας στους καταψυκτες των σουπερ οποτε γλιτωνεις κοπο απο εκει. για σαλτσα, βαζω λιγο τριμενη ντοματα απο τις χαρτινες συσκευασιες των σουπερ ή απο της πεθερας μου (!!!!)
εχω παντα τριμενο Light τυρι και παντα λεπτες φετες ζαμπον (δοκιμαστε αυτες τις wafer φετες light απο το lidl). χρειαζομαστε επισης πιπεριες και μανιταρια
σε ενα οποιοδηποτε ταψακι βαζω τη ζυμη, απλωνω λιγη σαλτσα, αρκετο ζαμπον κομμενα φετακια, ριχνω τριμενο τυρι, πιπεριες ροδελες και μανιταρια απο τη κονσερβα και στον φουρνο, 180 με 200 βαθμους. οχι στον αερα για να ψηθει και η ζυμη. αν καταλαβω οτι απο κατω δεν ψηνεται, τη βαζω σε σχαρα αντι σε ταψι. για τη ετοιμη ζυμη μιλαω. η αλλη μια χαρα ψηνεται μαζι με τα διαφορα υλικα.
11-01-2010, 13:53 #108
ωραια ιδεα το ετοιμο ζυμαρι αλλα προτιμω να μαθω να κανω μονη μου ωστε να βαζω ο,τι αλευρι θελω μετα για να γινει πιο λαιτ. γενικα οταν φτιαχνεις ο ιδιος τα υλικα ολα γινονται πιο υγιεινα κ χωρις συντηρητικα κ αλατια.
οσο για το τυρι θα το υπολογισω με βαση τις φετες που λεει η συνταγη, μια φετα ανα κομματι, ωστε αν φαω πχ 3 κομματια να εχω φαει μονο 3 φ. τυρι κ 3 φ. ζαμπον λαιτ
με το τριμμενο δε μπορω να υπολογισω...
11-01-2010, 14:24 #109
ε, ετσι κανουν τα νιατα. και παλι σωστη εισαι. αλλα οταν σε 10 χρονια θα εχεις 2-3 παιδακια και δουλεια και δεν θα προλαβαινεις να δεις και η λυση του ετοιμου ζυμαριου-βαση πιτσας τι καλα που θα σου καθεται......τωρα μιλαει η πειρα....
11-01-2010, 17:43 #110
αχ πονεμενη φαση η δουλεια κ τα παιδια...χτυπαω 18ωρα ορθοστασιας μετα το μαιο...ευτυχως ο αντρας μου θαναι σπιτι κ επισης μαγειρευει καλα χαχαχαχ σιγα μη μαγειρευω καλη μου με 3 παιδια κ δουλεια, τοτε θαχω νταντα αναγκαστικα
παρεπιπτοντως μολις ειπες κ τον λογο που θελω ναδυνατισω τωρα κ οχι στα 40...γιατι μετα ολα ειναι πολυ πιο δυσκολα, γιαυτο θελω να με αλλαξω τωρα που εχω δυναμεις, μια για παντα.
12-01-2010, 12:00 #111
Ζελέ διαίτης με φρουτογιαουρτάκι
Συστατικά
* 2 φακελάκια φρουι ζελέ διαίτης κεράσι ή φράουλα
* 2 ποτήρια νερό ζεστό
* 2 ποτήρια νερό κρύο
* 2 φρουτογιαουρτάκια διαίτης κεράσι ή φράουλα συνολικά 300γρ. περίπου
* Λίγα φρέσκα φρούτα σε μικρά κομματάκια
Οδηγίες
1. Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κρύο νερό.
2. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Κτυπούμε με σύρμα ή μίξερ χεριού μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι.
3. Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα κομμένα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε απαλά για να μην τα λιώσουμε.
4. Σερβίρουμε σε φόρμα η ατομικά μπωλάκια, για λίγες ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο προς κατανάλωση
από θερμίδες υπολογίζονται όσο τα δύο γιαούρτια, και τα φρούτα
12-01-2010, 12:51 #112
Σημερα φτιαχνω κι εγω πιτσα διαιτιτική περιπου σαν τη δική σου badgirl μόνο που αντι για μπυρα εβαλα μαγια και νερακι επειδη δεν ειχα.Και αυτο το γιαουρτογλυκακι με ζελε ειναι απιθανο το εχω δοκιμασει και ειναι τρομερη ιδεα για να ξεγελάσεις την ελλειψη του γλυκου.
12-01-2010, 13:00 #113
Η δική μου συνταγη για light και νοστιμη μανιταροσουπιτσα.
Φρεσκα μανιταρακια Agaricus ενα κεσεδάκι
Μια μικρη πατατούλα βρασμένη λιωμένη
Ενα φλυτζανι καφε γαλα με λιγα λιπαρά
1 κουταλακι κορν φλαουρ
Ενα κρεμμυδάκι τριμμένο
Αλατοπίπερο
Μαιντανός
Γαλοπούλα καπνιστη 2-3 φετουλες ψιλοκομμένη και σωταρισμένη σε τηγανι με λιγο λαδι
Η βραστή πατατα και το κορν φλαουρ θα δεσουν τη σουπα μας.
Τα λαχανικα ειναι ολα ψιλοκομένα.
Το λαδι της σουπας θα ειναι μονο απο τη σωταρισμένη γαλοπουλα.
Τα μανιταρια δε τα πλενουμε απλα τα σκουπιζουμε με υγρη πετσετουλα η χαρτι κουζινας.Εγω τα περνω απο μεγαλο σουπερμαρκετ που παω (μην κανω διαφημιση) και ειναι ετοιμα συσκευασμενα σε κεσεδακι σκεπασμενα με ζελατινη.Δε χρησιμοποιω κονσέρβας γιατι χανει σε γευση η σουπα.Βραζω πρωτα την πατατα (σε αλλο νερο οχι σε αυτο που θα κανω τη σουπα)τη λιωνω να γινει σαν πουρες.Ψιλοκοβω τη γαλοπουλα και τη σωταρω με ελαχιστο λαδι το οποιο αμα θελετε μετα μπορειτε και να το στραγγιξετε τελειως και να βαλετε μονο τη γαλοπουλα χωρις το λαδι.Τριβω κρεμμυδακι, ψιλοκοβω μαιντανό και μανιταρια και τα βαζω στην κατσαρολα μαζι με τα υγρα (γαλα και νερο).Μολις παρει βραση το νερο βαζουμε μπαχαρικα και κορν φλαουρ.Αν δεν εχετε κορν φλαουρ βαλτε αλευρακι.Τη γαλοπουλα μπορειτε να τη βαλετε και προς το τελος αν τη θελετε πιο τραγανη.
12-01-2010, 13:17 #114
τι μανιταρια να παρω? ευχαριστω! (ειμαι ασχετη απο μανιταρια
12-01-2010, 13:19 #115
Originally posted by Constance
Η δική μου συνταγη για light και νοστιμη μανιταροσουπιτσα.
Φρεσκα μανιταρακια ενα κεσεδάκι
Μια μικρη πατατούλα βρασμένη λιωμένη
Ενα φλυτζανι καφε γαλα με λιγα λιπαρά
1 κουταλακι κορν φλαουρ
Ενα κρεμμυδάκι τριμμένο
Αλατοπίπερο
Μαιντανός
Γαλοπούλα καπνιστη 2-3 φετουλες ψιλοκομμένη και σωταρισμένη σε τηγανι με λιγο λαδι
Η βραστή πατατα και το κορν φλαουρ θα δεσουν τη σουπα μας.
Τα λαχανικα ειναι ολα ψιλοκομένα.
Το λαδι της σουπας θα ειναι μονο απο τη σωταρισμένη γαλοπουλα.
σ'ευχαριστω αλλα πες λιγο και την ολη προετοιμασια.. πως την κανεις..... τρελενομαι για μανιταροσουπα.. αλλα δεν ηξερα να φτιαχνω οποτε επερνα αυτες τις ετοιμες της κνορ.... αυριο και ολας θα την δοκιμασω!!
12-01-2010, 13:20 #116
Originally posted by badgirl
τι μανιταρια να παρω? ευχαριστω! (ειμαι ασχετη απο μανιταρια
παιρνω τα πλευρωτους τα βιολογιακα απο το μαρκετ. αυτα θα παρω και τωρα
12-01-2010, 13:23 #117
Τα πλευρωτους ειναι οντως τελεια ψητα με μπαλσαμικο.Για μανιταροσουπα περνω ποικιλια Agaricus (ειναι κλασικο μανιταρι στην οψη).Το κεσεδακι που περνω εγω ειναι περιπου 500 γραμμαρια.
12-01-2010, 13:24 #118
ωραια το σαββατοκυριακο εχει μαγειρεμα, λογικα θαμαι μονη σπιτι χεχεχεχε πιτσα λαιτ, μανιταροσουπα κ μετα γιαουρτογλυκο, κι αν δεν εχω χορτασει θα κανω κ τα ελαιοπιτακια της μπαρμπ
αηδιασα κ μονο ποου τα σκεφτηκα ολα μαζι. που ειναι οι εποχες που τα ανακατευα...τςτς
12-01-2010, 13:24 #119
Τις ετοιμες σουπες τις εκοψα τελείως απο τότε που ειχα μια καπως δυσάρεστη εμπειρια με κατι που βρηκα μεσα...
12-01-2010, 13:24 #120
Originally posted by Constance
Τα πλευρωτους ειναι οντως τελεια ψητα με μπαλσαμικο.Για μανιταροσουπα περνω ποικιλια Agaricus (ειναι κλασικο μανιταρι στην οψη).Το κεσεδακι που περνω εγω ειναι περιπου 500 γραμμαρια.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή