ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - Page 26
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 26 of 35 FirstFirst ... 162425262728 ... LastLast
Results 376 to 390 of 515
  1. #376
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,771
    Originally posted by alexan72
    Choco, εγώ τα φιλέτα είτε από γλώσσα είτε από περκα τα κάνω ως εξής: τα βάζω σε πυρέξ και κόβω φέτες ντομάτες, πιπεριές και κρεμμύδι από πανω. Μετά χτυπάω στο μούλτι 1-2 κουτ. σ. (ανάλογα πόσο λαδερό το θέλεις, αλλά και με λίγο γίνεται πολύ ωραίο) με 1 κ.γλ. μουστάρδα, άνηθο και λεμόνι, αλάτι - πιπέρι κατά βούληση και το αφήνω να ψηθεί μέχρι να μείνει λίγο ζουμάκι. Και ταιριάζει πολύ ωραία με πληγούρι που είναι υγιεινότατο! Γίνεται σούπερ!
    ωραιο πολυ συντομα ειχα κσοπο να κανω περκα κ θα το κανω σευχαριστω!
    Μπετυ κανω τη δικη σου χρονια τωρα, χωρις καν λαδι, στο αντικολλητικο.
    κλασικ για μενα το αντικολλητικο, μπορειτε να ψησετε τα παντα ακομα κ ανιδεοι να ειστε, με λιγο νερακι να μη φλομωσουν

  2. #377
    μπετυ σ ευχαριστω για τη συνταγη!καταχωρηθηκε!
    για πειτε για την περκα...δεν εχω φαει ποτε!ειναι νοστιμη??και το κυριοτερο:απο θερμιδες πως παει?

  3. #378
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    26
    Originally posted by BettyG
    Χα χα χα, να κάνε του ένα πανεύκολο παγωτό να το φάτε παρεούλα χωρίς τύψεις οτι θα παχύνεις....

    Το έκανα και έγινε μούρλια, μικροί μεγάλοι το τσακίσαμε, να ξέρουμε και τι τρώμε, και τα πιτσιρίκια έφαγαν στο ποτηράκι τους , άσχετο αν γέμισε ο τόπος μετά .
    Να τονίσω οτι δεν έβαλα καθόλου ζάχαρη και ήταν πολύ καλό γιατί οι μπανάνες είναι γλυκιές.

    ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ

    Υλικα
    1 κιλό μπανάνες
    4 κ. σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
    1 κούπα παγωμένο γάλα ή γιαούρτι ελαφρύ
    4 κ.σ. χυμό λεμονιού

    κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζω σε ταψί απλωτά στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. Παγωμένες τις βάζω στο μπλέντερ
    να γίνουν πολτός και προσθέτω , σιγά σιγά το γάλα ή το γιαούρτι λίγο λίγο και μετά τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν τα υλικά.
    Αδειάζω το μίγμα σε μπωλ το σκεπάζω και το βάζω στη κατάψυξη να παγώσει .
    Κάθε 1 ώρα το ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, για περίπου 3-4 φορές, έτσι δεν δημιουργούνται κρύσταλλοι.

    Το λεμόνι και η ζάχαρη είναι θέμα προσωπικού γούστου, οπότε καλύτερα να τα προσθέτουμε λίγο λίγο, να δοκιμάζουμε και να σταματάμε
    όταν μας αρέσει.
    Αν δεν βάλουμε γάλα ή γιαούρτι, έχουμε μια θαυμάσια σορμπε/γρανίτα.
    Μπορούμε επίσης να παραλείψουμε εντελώς τη ζάχαρη, γιατί οι μπανάνες είναι πολύ γλυκιές.
    Καλοφάγωτο

    μμμμ πρεπει να ειναι τελειο το παγωτακι, αλλα να ρωτησω κατι? αν το φτιαξω στη παγωτομηχανη παλι θελει να βαλω τις μπανανες στη καταψυξη ή θα ειναι ok αν τις χτυπησω κατευθειαν με υπολοιπα υλικα?

  4. #379
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    974
    dimi μου, οι μπανάνες μπαίνουν στην κατάψυξη γιατί για κάποιο λόγο έτσι δεν κάνει κρυστάλλους το παγωτό.
    Εγώ το έκανα και με πεπόνι, και με φράουλα και έγινε θεικό, αλλά πάλι πάγωσα πολύ καλά τα φρούτα. Μάλλον
    γιατι παγωμένα δεν αφήνουν τα υγρά τους, ποιος ξέρει...

  5. #380
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    974
    Originally posted by chocaholic
    μπετυ σ ευχαριστω για τη συνταγη!καταχωρηθηκε!
    για πειτε για την περκα...δεν εχω φαει ποτε!ειναι νοστιμη??και το κυριοτερο:απο θερμιδες πως παει?
    Είναι πολύ νόστιμο ψαράκι, από θερμίδες είναι 260 θερμ/μερίδα 130 γρμ. μαγειρεμένη στο φούρνο

  6. #381
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    26
    betty μου οσες φορες προσπαθησα να κανω παγωτο φραουλα ηταν μια αποτυχια,παγωνε και γινοταν σαν τουβλο μπορει να φταιει αυτο τελικα οτι δεν παγωνα τα φρουτα, θα δοκιμασω να το φτιαξω ετσι οπως λες με τις μπανανες, ευχαριστω!!!!

  7. #382
    τελεια!!ευχαριστω πολυ πολυ πολυυυυυυυ!!!
    και κατι ακομη:μηπως ξερετε ρε κοριτσια και καμια πατατοσαλατα χωρις μαγιονεζα????

  8. #383
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    974
    dimi,
    πρεπει κατά τη διάρκεια του παγώματος να το ανακατεύεις κάθε μια ώρα με το κουτάλι, για να γίνει αφράτο. Αυτό να το κάνεις 2-3 φορές
    συνολικά. Καλή επιτυχία!

    choco,
    μπορείς να βράσεις τις πατατούλες , να προσθέσεις βραστά αυγά, τα κόβεις σε τέταρτα, τα βάζεις στη σαλατιέρα,
    και προσθέτεις ψιλοκομένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιές και μαιντανό.

    Χτυπάς 2 κουταλιές λάδι με 1 ξύδι και 1 μουστάρδα , αλάτι πιπέρι σε ένα βαζάκι , γίνεται σως πάρα πολύ νόστιμη και περιχύνεις τη σαλατα. Καλή όρεξη!

  9. #384
    αχ μπετυ μου να σαι καλα!!!θα το δοκιμασω οπωσδηποτε γιατι καιρο τωρα εψαχνα μια πατατοσαλατα χωρις μαγιονεζα!!!!χιλια ευχαριστωωωωωωω!!!!

  10. #385
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    974
    Τίποτα choco μου, νάσαι καλά!

  11. #386
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    26
    [quote]Originally posted by BettyG
    dimi,
    πρεπει κατά τη διάρκεια του παγώματος να το ανακατεύεις κάθε μια ώρα με το κουτάλι, για να γίνει αφράτο. Αυτό να το κάνεις 2-3 φορές
    συνολικά. Καλή επιτυχία!

    εχω παγωτομηχανη οπωτε δεν χρειαζεται χτυπημα γιατι το κανει μονο του και γινεται τελειο το παγωτο πολυ αφρατο χωρις ιχνος κρυσταλλων , μονο με το παγωτο φραουλα ειχα αυτο το προβλημα γι αυτο σε ρωτησα για τα παγωμενα φρουτα, αλλα αφου ειπες οτι παιζει ρολο να ειναι παγωμενα θα το δοκιμασω κι ετσι και θα σου πω!!!

  12. #387
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,339
    Aυριο θα φτιαξω παγωτο γιαουρτι, με γευση λεμονι δικης μου εμπνευσης.ΑΝ πετυχει θα σας γραψω τη συνταγη εδω.

    Βetty ωραιες ιδεες.Η σαλατα φοβερη!

  13. #388
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,339
    Παγωτο γιαουρτι σε light εκδοση.
    Θερμιδες 600 (μιλαω για το συνολο της συνταγης)

    500 γρ γιαουρτι total 0%
    χυμος απο μισο λεμονι
    3 γαλατακια εβαπορε (ατομικα) light
    1 κουταλι σουπας λικερ (εγω εβαλα λεμοντσελο)
    10 κουταλακια γλυκου φρουκτοζη ζωγράφος


    Εβαλα το χυμο λεμονιου να ζεσταθει (ειναι λιγος και ζεσταθηκε σε χρονο μηδεν) και ελιωσα σε αυτον τη φρουκτοζη.Εβαλα και το λικερακι κι εγινε ενα ωραιο σιροπι.Σε ενα μεταλικο μπωλ ανακατεψα γιαουρτι και τα γαλατακια.Μετα εβαλα και το σιροπακι και ανακατεψα ξανα.Το βαζουμε στην καταψυξη και ανακατεβουμε καθε 1 ωρα (για 5-6 ωρες συνολικα κανουμε ανακατεμα ανα μια ωρα). Δε θα βγει πολυ κρεμωδες (γιατι δεν εχει κρεμα γαλακτος που κανονικα βαζουμε στο frozen yogurt) και μπορει να χρειαζεται να ζεσταθει λιγακι για να σερβιριστει.

  14. #389
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    974
    constance,
    γαλατάκια εννοείς τα μικρα που βάζουμε στον καφέ? και αν ναι δεν είναι πολύ λίγο το γάλα?
    αν βάζαμε περισσότερο δε νομίζω να χάλαγε τίποτα, θα το δοκιμάσω και θα σας πω, 1 κούπα ας πούμε.
    Έχω κι εγώ λιμοντσέλο που το έφιαξα μόνη μου και θα το δοκιμασω....

  15. #390
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,339
    Nαι μπορουμε να βαλουμε και παραπανω, ετσι το εφτιαξα εγω για να βγει περιπου 150 θερμιδες οι μεριδουλα (συνολικα 4 μεριδες το χωρισα).Και μπορουμε να βαλουμε και φρουτακια πολτοποιημενα και πολλες αλλες παραλλαγες.Το μυστικο ειναι το ανακατεμα να μη κανει κρυσταλλους.

    ΛΙΜΟΝΤΕΛΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ!!!!!!!Προσκυνω! Ειναι το αγαπημενο μου λικερ!

Page 26 of 35 FirstFirst ... 162425262728 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •