ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 35 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 515
  1. #46
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    xaxaxaxa το ιδιο σκεφτηκα κ εγω! συνταγες για λιγουρα επρεπε να λεω! με ξελιγωωσατε κ εφαγα μεσημεριανο 1 ωρα νωριτερα

  2. #47
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    bolos
    Posts
    1,671
    μπαρμπουνακι εκανα τα ελαιοωμακια... μολις βγηκαν απ οτο φουρνο!! ενα θα πω!! κολαση!!!! εκτος του οτι μοσχμομυρισε ολο το σπιτι και ολη η πολυκατοικαι μη πω ειναι πεντανοστιμα!!!!

    τα εκανα με αλευρι ολικης!!! και εκανα διαφορες παραλαγες.. σε αλλα εβαλα μονο ελιες, σε αλλα πιπεριες και ελλιες, σε αλλα και λιγη σαλτσα ντοματας μεσα.. και μερικα και με παστα ελιας και γεμιση... κολαση λεμε!!!!


    ασε που μου φενεται θα το καθιερωσω και σαν απλα ψωμακια! πρωτη φορα εκανα και τελικα τπτ δεν ειναι...

    και τωρα ας κανω και τις πατατουλες φουρνου τις δικες μου!!

  3. #48
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    μετα απο τετοια εκρητκικη περιγραφη μολις χαλαρωσω λιγο απο τα κιλα θα τα κανω κ γω τα ελαιοψωμακια
    gia tis patates να κανεις της Λιλυ που ειναι κ λαιτ αλλα δε ξερω που τις γραφει. Κανε μια αναζητηση. Δοκιμασμενη συνταγη

  4. #49
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    bolos
    Posts
    1,671
    εγω τρελενομαι για τις πατατες φουρνου που κανω....

    τις κοβω μικρα κυβακια και μετα απο πανς ριχνω,,, λεμονι χυμο, μουσταρδα, παπρικα, πιπερι, αλατι, ριγανη λιγο σκορδο σκονη, λιγο λαδι και λιγο νερακι τα ανακατεβω να πανε παντου και τις ψηνω και γινονται κολαση!!!

  5. #50
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    βρε θα με κανεις να φτιαξω πατατες αυριο κ δε θελω να φαω αλλο αμυλο λογω ατασθαλειων 2 μερες

  6. #51
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    Originally posted by Lily

    Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!

    * Πατάτες
    * Ελαιόλαδο
    * Ρίγανη
    * Αλάτι
    1. Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.
    2. Τίς βάζουμε σε ένα ταψί αντικολητικό.
    3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
    4. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
    5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

    (Eγώ τις έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, ούτε ταψί δε πλένουμε)
    Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!! Καλύτερες κι απο τηγανιτές!
    νατο! θα δοκιμασω κ τις δυο συνταγες οταν θα ξαναειμαι μονη σπιτι

  7. #52
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Earth
    Posts
    1,082
    Originally posted by badgirl
    Originally posted by Lily

    Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!

    * Πατάτες
    * Ελαιόλαδο
    * Ρίγανη
    * Αλάτι
    1. Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.
    2. Τίς βάζουμε σε ένα ταψί αντικολητικό.
    3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
    4. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
    5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

    (Eγώ τις έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, ούτε ταψί δε πλένουμε)
    Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!! Καλύτερες κι απο τηγανιτές!
    νατο! θα δοκιμασω κ τις δυο συνταγες οταν θα ξαναειμαι μονη σπιτι
    δύο πατατούλες έτσι φιαγμένες έφαγα σήμερα με σαλατίτσα μπρόκολο, ο τέλειος συνδυασμός!
    γιατί δε το φιάχεις badgirl? βραστές δε σου έχει με λίγο λάδι?
    κάνε την ίδια ποσότητα έτσι, είναι πολύ διαφορετικό και νόστιμο
    φαγητό, και από θερμίδες είναι το ίδιο, 180γρμ πατάτα ψητή έχει 130 θερμίδες, και όσο λαδάκι βάλεις...

  8. #53
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    672
    Κανω πολυ καιρο αυτη τη συνταγη με τις πατατες και να πω την αληθεια αν και ειναι πολυ νοστιμες δεν μου εμοιαζαν πολυ με τηγανιτες μεχρι που αλλαξα τον τροπο ψησιματος και αντι για αντιστασεις εβαλα κατω αερα και πανω γκριλ,ε εγιναν τελειες!!!!!ακριβως οπως οι τηγανητες!!!
    Δεν ξερω πως τις ψηνεται εσεις αλλα την επομενη φορα δοκιμαστε να ψησετε στο γκριλ και θα δειτε τι διαφορα θα εχουν.
    Για 30' στους 220C κατω αερα πανω γκριλ.

  9. #54
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Athens
    Posts
    66
    Αχ, παιδιά.. Πατατούλες.. Γιατί τρελαίνομαι για οτιδήποτε έχει άμυλο;
    Τέλεια η συνταγή αλλά εγώ θα φτιάξω ένα ολόκληρο ταψί και δε θα ησυχάσει το μυαλό μου αν δεν αδειάσει το ταψί να μπουν οι πατατούλες στο στομάχι μου. Γι' αυτό κάνω δίαιτα που δεν επιτρέπει καθόλου άμυλο. Αν κάνω την αρχή, πάει κάηκα!!
    Λοιπόν, να σας πω μια ωραία συνταγή με πένες και σπανάκι;;
    Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σπανάκι και το καίμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό αλλά με λίγο ξερό κρεμμύδι ίσα-ίσα να μαλακώσει και να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του.
    Βράζουμε πένες σε ένα κατσαρολάκι (η αναλογία συνήθως είναι το 1/3 από το σπανάκι)
    Μόλις βράσουν οι πένες, τις σουρώνουμε, τις πετάμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι και βάζουμε γάλα και τριμένο ανθότυρο (όσο θέλουμε ανάλογα πόσο ρευστή ή όχι θέλουμε να γίνει η κρέμα).
    Είναι τέλειο, παιδιά, θα με θυμηθείτε!!

  10. #55
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002
    δεν το τολμαω για τον λογο που ειπε η αθενς...τρωω συγκεκριμενο ειδος αμυλου ωστε να μη λυσσαξω μετα απτην πεινα οταν με το καλο χασω κι αλλο κ κλεισει καπως το στομαχι μου θα το επιχειρησω! η βραστη πατατα ειναι αλλιως, δε μαγειρευεται με το λαδι...

    φορτυ ωραια σημειωση...αχ φατε εσεις που μπορειτε

    Η συνταγη μμε τις πενες φαινεται πεντανοστιμη, θα την κανω με ολικης αλεσης καποια στιγμη...κ θα σας πω! οχι αυτη τη βδομαδα γιατι λογω δοντιου ολο σουπες με αμυλο ετρωγα!

  11. #56
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Athens
    Posts
    66
    φτιάξε και καμιά χορτόσουπα, ντε!
    Ακόμη το δόντι; Έχουν περάσει 2-3 μέρες που ταλαιπωρείσαι ή μου φαίνεται;

  12. #57
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    bolos
    Posts
    1,671
    μπραβο ρε athens αυτο θα κανω σημερα... χορτοσουπα... γιατι χθες ολο αμυλο ετρωγα...

  13. #58
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Athens
    Posts
    66
    λοιπόν, αν δε σε πειράζει στο στομάχι ή στο έντερο (γιατί εμένα με πειράζει πολύ) βάλε μπόλικο κρεμμυδάκι και σέλινο για το άρωμα. Λίγη ντοματούλα, πολλά καροτάκια, κολυκυθάκια και με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι θα είναι super!!
    (πώς φαίνεται ότι κάνω δίαιτα.. 10 το πρωί είναι και λιγουρεύομαι χορτόσουπα! Αν είναι δυνατόν!)

  14. #59
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2
    Τελευταία κάνω πολλές χορτόσουπες και μετά τις χτυπάω στο μπλέντερ για να γίνει χυλός και την τρώω με πολύ λεμόνι και φρυγανιές. Είναι ότι πρέπει για βράδι. Στη σούπα ρίχνω ότι βρω. Μελιτζάνα, κολοκυθάκια, αντίδια, μαιντανό, μέχρι αβοκάντο έβαλα μια φορά
    Α ρίχνω και ένα βιολογικό κύβο λαχανικών.

  15. #60
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Athens
    Posts
    66
    Εμένα δε μου αρέσει καθόλου όταν γίνεται χυλός. Θέλω να βλέπω τα συστατικά της. Ίσως νιώθω ότι τρώω πιο πολύ έτσι, δεν ξέρω.
    Καλά, φρυγανιές με σούπα;;;;;

Page 4 of 35 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •