Από τα 120 στα 55 και ξανά πίσω...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Από τα 120 στα 55 και ξανά πίσω...

Γειά σας!!
    θα ήθελα τις συμβουλές σας και τις γνώμες σας, ας αρχίσω ...

Λοιπόν εγώ από πολύ μικρός είχα τάσης παχυσαρκίας αλλά στα 15 μου μόνος μου έχασα 60 κιλά , πώς ; σταμάτησα απότομα το φαγητό , από 120 πήγα στα 55 μέσα σε 6 μήνες !

(βλέπετε σε αυτή την ηλικία αρχίζουμε να κοιτάμε κοριτσάκια , ε και εγώ τότε πείρα την πρώτη μου "χυλόπιτα" διότι όπως μου είπε ήμουν χοντρός)

Τα κιλά κατάφερα και τα κράτησα μέχρι τα 18-19 που τότε πήγα φαντάρος , εκεί άρχισα να παίρνω το κατήφορο , και πλέον όταν είχα βγει από εκεί είχα χάσει την μπάλα ...

Απο τα 55 που ήμουν σταθερά βγήκα από κει 90 και μετέπειτα η ζωή σαν φοιτητής πείρα άλλα 10 .. προσπάθησα να πάω σε διαιτολόγο αλλά αυτή ανά βδομάδα που έδινε τα ίδια και τα ίδια ...
    ΘΕΛΩ να ξανά γίνω όπως ήμουν αλλά νιώθω πως δεν έχω την δύναμη όπως παλιά να τα καταφέρω !!

Τώρα η ζωή που κάνω ; Μπορεί να μην φάω τίποτα όλη μέρα και το βράδυ γύρο στης 12 να με πιάσει μια τρελή λιγούρα λες και είμαι υπνωτισμένος και πάω στο ψυγείο και σαβουρώνω οτι βρω..

Συγνώμη αν σας κούρασα , αλλά σίγουρα κάποιοι από δω σίγουρα θα έχουν κάποια λύση , ίσος κάποια Tricks κάτι...
    Επίσης θέλω και τα σχόλια σας τις γνώμες σας ...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!

Senior Member
    Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Σε πρώτη φάση, νομίζω ότι θα πρέπει να αρχίσεις να τρως 3 τουλάχιστον γεύματα την ημέρα. Πρωινό-δεκατιανό-μεσημεριανό-βραδυνό. Είναι λογικό αν δεν τρως όλη μέρα το βράδυ να πέφτεις με τα μούτρα.
    Επίσης, μήπως να έψαχνες για άλλο διαιτολόγο? Μπορεί να σου συστήσει κάποιος γνωστός σου? Aν θέλεις, μπορώ να σου στείλω εγώ τα στοιχεία του δικού μου με U2U.

Junior Member
    Δυστυχώς μένω επαρχία ...

Να σου πω , ξυπνάω γύρο στις 12 με 1 το μεσημέρι ,μετά πάω σχολή οπότε τι δεκατιανό να φάω..
    μμ...

Senior Member
    Μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο πριν φύγεις για τη σχολή και να ετοιμάσεις ένα τοστ ή πάρε bars δημητριακών. Tα cream crackers είναι μια καλή επιλογή. Όταν λέω δεκατιανό δεν εννοώ να το φας ντε και καλά στις 10. Είναι το ενδιάμεσο σνακ μεταξύ πρωϊνού και μεσημεριανού.

Senior Member
    Καλως ηρθες και καλη αρχη στην προσπαθεια σου!και εγω θα σου ελεγα το ιδιο με τη dolphin,πρεπει να τρως οπωσδηποτε πολλα μικρα γευματα.Παρε ενα φρουτο και 1-2 μικρα τοστακια με μαυρο ψωμι,απαχη γαλοπουλα και τυρι και λαχανικα μεσα για να μην γυρνας νυστικος πισω στο σπιτι,θα δεις οτι θα σε βοηθησει πολυ αυτο

ναι για αρχη προσπαθησε να διατηρησεις το πρωινο δεκατιανο μεσημεριανο για να τρως το βραδυ ελαφρα και να μην εχεις λιγουρες.θα σε βοηθησει πολυ.

Φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα, στο ίδιο καράβι είμαι και 'γω.

Δυστυχώς τα αίτια φαίνεται να είναι πρώτα ψυχολογικά, και μετά διατροφικά.

Σε 'μένα ο αθλητισμός βοήθησε πάρα πολύ. Σου αρέσει κάποιο άθλημα (αερόβιο κατά προτίμηση), όπως το τρέξιμο; Θα σε βοηθά να χαλαρώνεις και να εκτονώνεσαι ενώ ταυτόχρονα θα είναι ένα ακόμη "φράγμα" στις βουλιμικές σου τάσεις!

Senior Member
    Αγαπητέ μου φίλε, καλώς ήρθες κοντά μας.
    Πολύ προσεκτικά διάβασα αυτά που έγραψες, και να ξέρεις οτι όχι
    μόνο εγώ, αλλά όλα τα παιδιά εδώ σε καταλαβαίνουμε απόλυτα,
    γιατί απλά είναι μια φάση που όλοι έχουμε περάσει.

Πάντα υπάρχει η λύση φίλε μου αρκεί να το θέλουμε και να έχουμε υπομονή.

Αρχικά θα σου έλεγα, οτι η λύση που σου πρότεινε η dolphin είναι αυτή
    που θα σε επαναφέρει σταδιακά στο σωστό πλάνο.
    Τακτικά γεύματα!
    Ακόμη κι αν δε χάσεις κιλά σε αυτή τη φάση, ακόμη κι αν κάνεις λάθη,
    θα έχεις μπεί σε ένα πρόγραμμα διατροφής,
    χρονικό τουλάχιστον, αφού η πείνα που προκαλείς στον εαυτό σου είναι ο χειρότερος
    σύμβουλός σου. Μην υπονομεύεις λοιπόν ο ίδιος την προσπάθειά σου.

Όπως και να έχει κάνε υπομονή, χαλάρωσε γιατί είσαι πολύ πιεσμένος,
    μην έχεις ενοχές ακόμη και να ξεφύγεις και προσπάθησε να βάλεις εσύ ένα πρόγραμμα.
    Σιγά σιγά και με τη βοήθεια της παρέας , θα δείς οτι θα τα καταφέρεις, οπως όλοι μας.

Να είσαι καλά και καλώς όρισες :)

Senior Member
    Καλωσόρισες κι από μένα spasimosk!!
    Συμφωνώ με τα παιδιά πριν, αλλά θα ήθελα να τονίσω το εξής: Τα αίτια που μας κάνουν και παχαίνουμε είναι ψυχολογικά και αυτό το ξέρεις κι εσύ. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε, α, για να φάω όσο μπορώ για να παχύνω. Δεν είναι τόσο απλό. Αν υπάρχει στον τόπο σου ψυχολόγος, μη διστάσεις να τον επισκεφτείς. Εσύ είσαι το όπλο, αυτός θα είναι το εργαλείο.
    Σου εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρεις και για ό,τι θελήσεις εμείς είμαστε εδώ, οι προσωρινοί, αν και άπειροι ψυχολόγοι σου.

Senior Member
    Γειά σου,spasimosk κι από μένα...
    Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που βιώνεις τη φοιτητική ζωή δεν αφήνει και πολλά περιθώρια
    για σωστά γεύματα και άσκηση.Ξυπνάς αργά και με βαριά διάθεση(ίσως και κουρασμένος πολύ-
    άσε που αν ροχαλίζεις κι έντονα,σε φοβάμαι για άπνοιες στη διάρκεια του ύπνου σου),
    μην έχοντας ακόμα χωνέψει το βραδυνό σου,φεύγεις για παρακολουθήσεις με κανέναν καφέ
    και μετά γυρνάς θεονήστικος το βράδυ,έχοντας ανάγκη για πολλά λιπαρά και γλυκά να τονωθείς
    και να χορτάσεις(σίγουρα τρως και γρήγορα),μετά σου κάθονται μολύβι,αργείς να κοιμηθείς κ.ο.κ...
    Δεν υπάρχει χρόνος για τα τρία(πόσο μάλλον τα πέντε με τα ενδιάμεσα)γεύματα της ημέρας,
    όσο για άσκηση...ούτε χρόνος ούτε ενέργεια ούτε διάθεση φυσικά.Αν όντως θέλεις ν'αλλάξει
    το σώμα σου και να παραμείνει στα κανονικά κιλά του,οφείλεις να σπάσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο
    και να εντάξεις και κάποιας μορφής άσκηση στην ημέρα σου.Αυτά είναι τα πρακτικά βήματα.
    Από την άλλη είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις σε τι σε εξυπηρετεί το φαγητό.
    Τι σου προσφέρει,τι σου υποκαθιστά,ποιές ανάγκες σου καλύπτει,με τι το έχεις συνδεδεμένο...
    Αν,διαπιστώνοντας τις πρώτιστες μη καλυμμένες πρωτογενώς ανάγκες σου,φροντίσεις
    να ικανοποιούνται από το πρωταρχικό τους κι όχι από το υποκατάστατο του φαγητού,
    θα διαπιστώσεις πως δε θα το χρειάζεσαι πλέον στο βαθμό αυτό και σταδιακά θα το υποτιμήσεις!
    Εύκολα τα λέμε,δύσκολα τα εφαρμόζουμε όλα αυτά!Χαίρω πολύ!Όσο όμως καθυστερούν
    να βγάλουν το μαγικό χάπι κατά της παχυσαρκίας,εμείς πρέπει να την κάνουμε τη βρωμοδουλειά!