IF (intermittent fasting)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 140 1231151101 ... LastLast
Results 1 to 15 of 2086
    Senior Member

IF (intermittent fasting)

Το ξεκινησα χθες με πολυ καλα αποτελεσματα που ελπιζω να συνεχιστουν!δεν εχω πεινασει καθολου και πηρα ολη την ημερα 1200 θερμιδες.

Το IF (διαλλειματικη νηστεια) δεν ειναι καποια διαιτα αλλα ενας τροπος να βαλουμε σε ενα χρονικο πλαισιο τα γευματα μας.

υπαρχουν διαφορα μοντελα IF ....19 ωρες νηστεια + 5 ωρες γευματα ....16 ωρες νηστεια + 8 ωρες γευματα....15 ωρες νηστεια + 9 ωρες γευματα.

Εγω ξεκινησα αυτο που κανεις νηστεια 16 ωρες.Αρχισα το πρωι στις 11 το πρωτο γευμα και το τελευταιο στις 7 το απογευμα.Σιγα σιγα θελω να το αλλαξω σε 12-8 και αν τα καταφερω 1-8

Το διαβασα στο ιντερνετ και θυμηθηκα οτι ολα τα χρονια ετρωγα ετσι μεχρι που εκοψα το τσιγαρο και ανακαλυψα το πρωινο γευμα.Απο τοτε δυσκολευομαι να κρατησω την ορεξη μου γιατι μολις ξεκινησω το πρωτο γευμα,αισθανομαι οτι πειναω συνεχεια

την εχει κανεις δοκιμασει αυτη τη μεθοδο?

εδω ενα e-book http://www.fast-5.com/Fast-5-ebook100.pdf για το fast-5 που ειναι 19 ωρες νηστεια και 5 ωρες τα γευματα

οχι...αλλα καθε μερα τρωω πρωτο γευμα στις 7 και τελευταιο στις 8. συνολο 11 ωρες νηστειας;χαχα

εγω και ετσι παχυνα! ολη μερα νηστικη και μετα απο την πεινα ετρωγα οτι εβρισκα

Senior Member
    Originally posted by angelika
    Είναι λίγο περίεργο το όλο θέμα αλλά μετρούν οι βραδυνές ώρες σαν ώρες αποχής από το φαγητό ή όχι?

Senior Member
    lily ναι μετρανε και τις βραδυνες ωρες σαν αποχη.Συνηθως αρχιζουν το πρωτο γευμα στις 12-1 το μεσημερι και τρωνε 3-4 γευματα μεχρι τις 10 το βραδυ

agelika εγω δεν πεινουσα καθολου,φαντασου οτι απο τις 11 που εφαγα το πρωτο γευμα,ολα τα αλλα τα εφαγα χωρις καθολου να πειναω και αισθανομουν συνεχεια χωρτασμενη,αν ομως υπαρχει καποιο προβλημα υπερφαγειας φανταζομαι οτι αυτο το μοντελο διατροφης δεν ειναι το καλυτερο,αν σε κανει να πεφτεις με τα μουτρα στο φαγητο καλυτερα να μην το δοκιμασεις.

erfolg πιστεψεμε οι 5 ωρες νηστειας που υπολειπονται κανουν διαφορα

Σημερα ειμαι 400 γρ κατω και φανταζομαι οτι ειναι γιατι αδειαζει το γλυκογονο οπως γινεται οταν ερχεται η κετωση,χθες το βραδυ δυσκολευτηκα στον υπνο,ειχα ριγη και ξυπνησα το πρωι στις 5,30 πολυ ξεκουραστη,μαλλον απορυθμιστηκε ο οργανισμος γιατι βγηκε απο το συνηθισμενο ωραριο φαγητου.Τωρα το πρωι δεν πειναω καθολου αλλα το στομαχι εχει κολλησει στην πλατη

Senior Member
    Originally posted by forty

Το IF (διαλλειματικη νηστεια) δεν ειναι καποια διαιτα αλλα ενας τροπος να βαλουμε σε ενα χρονικο πλαισιο τα γευματα μας.

Εγω ξεκινησα αυτο που κανεις νηστεια 16 ωρες.Αρχισα το πρωι στις 11 το πρωτο γευμα και το τελευταιο στις 7 το απογευμα.Σιγα σιγα θελω να το αλλαξω σε 12-8 και αν τα καταφερω 1-8
    δεν ηξερα οτι εχει ονομα, ναι την εχω δοκιμασει αλλα τρωγοντας 9 πρωι - 18 απογευμα. ειχα χασει πολλα κιλα. οσο πιο νωρις ειναι το τελευταιο γευμα τοσο πιο ευκολα παει η κοιλιτσα μεσα.
    Επισης τοτε ετρωγα ο,τι ηθελα, οχι απεριοριστα αλλα κυριολεκτικα ο,τι ηθελα. οπως πχ με το διαιτολογο. μονο που το τελευταιο γευμα ηταν αυστηρα στις 6. σε λιγες μερες ειχα ξεφουσκωσει σαν μπαλονι κ τοτε ημουν μολις 75 κιλα (κανονικα κιλα για μενα). Αυτο με βοηθουσε κ με τις βραδινες λιγουρες. Απλα δεν αγγιζα τιποτα κ ουτε λιγουρες ειχα ουτε τιποτα.
    μια φιλη της μητερας μου εχασε απιστευτα κιλα ετσι κ εγινε αγνωριστη. δε ξερω αν τα ξαναπηρε ομως.

Senior Member
    συμφωνω ετσι παχυνα κ γω, αλλα ετρωγα μονο βραδυ ολα τα γευματα μαζεμενα κ επεφτα για υππνο. Οταν ομως ετρωγα ως τις 6 το απογευμα κ μετα το εραβα τοτε εχανα πολλα κιλα. Δεν ξερω τι εννοει η φορτυ αλλα μαλλον εννοει βραδυνη νηστεια κ οχι να τρωμε βραδυ...

Senior Member
    Originally posted by badgirl

δεν ηξερα οτι εχει ονομα, ναι την εχω δοκιμασει αλλα τρωγοντας 9 πρωι - 18 απογευμα. ειχα χασει πολλα κιλα. οσο πιο νωρις ειναι το τελευταιο γευμα τοσο πιο ευκολα παει η κοιλιτσα μεσα.
    Επισης τοτε ετρωγα ο,τι ηθελα, οχι απεριοριστα αλλα κυριολεκτικα ο,τι ηθελα. οπως πχ με το διαιτολογο. μονο που το τελευταιο γευμα ηταν αυστηρα στις 6. σε λιγες μερες ειχα ξεφουσκωσει σαν μπαλονι κ τοτε ημουν μολις 75 κιλα (κανονικα κιλα για μενα). Αυτο με βοηθουσε κ με τις βραδινες λιγουρες. Απλα δεν αγγιζα τιποτα κ ουτε λιγουρες ειχα ουτε τιποτα.
    μια φιλη της μητερας μου εχασε απιστευτα κιλα ετσι κ εγινε αγνωριστη. δε ξερω αν τα ξαναπηρε ομως.
    Tελεια!!!!!! δεν ξερεις πως μου αναπτερωνεις το ηθικο!!εγω αυτο εκανα για πολλα χρονια αλλα τοτε δεν ειχα επιπλεον κιλα,ουτε εχανα ουτε επαιρνα και ο αντρας μου αυτο κανει και ποτε δεν εχει παχυνει.Πρεπει οπωσδηποτε να κανω κουραγιο μεχρι να συνηθισει το στομαχι μου να τρωω μετα τις 12 το πρωι,τωρα γουργουριζει απιστευτα αλλα κρατιεμαι πολυ καλα!τελικα η πραγματικη πεινα αντεχεται,ενω η αλλη που φανταζομαι την ξερουμε ολοι δεν υποφερεται

Senior Member
    Originally posted by badgirl
    συμφωνω ετσι παχυνα κ γω, αλλα ετρωγα μονο βραδυ ολα τα γευματα μαζεμενα κ επεφτα για υππνο. Οταν ομως ετρωγα ως τις 6 το απογευμα κ μετα το εραβα τοτε εχανα πολλα κιλα. Δεν ξερω τι εννοει η φορτυ αλλα μαλλον εννοει βραδυνη νηστεια κ οχι να τρωμε βραδυ...
    ναι εννοω να τρωμε ολα τα γευματα μεσα σε ενα 7ωρο η 8ωρο το πολυ και τις αλλες ωρες μονο υγρα χωρις ζαχαρη,οχι ολα μονοκοπανια σε ενα γευμα.

Senior Member
    φορτυ κ οχι το βραδυ φανταζομαι σωστα? εννοω να ειναι οι βραδινες ωρες μεσα στις ωρες νηστειας...να τρωμε μερα

Senior Member
    Ναι οι βραδυνες ωρες ειναι μεσα στις ωρες νηστειας.Φαντασου σαν ενα παραθυρο που το ανοιγεις 8 ωρες και τις υπολοιπες ειναι κλειστο.
    Δεν εχει σημασια ποιες ωρες θα διαλεξεις,εξαρταται απο τον τροπο ζωης σου και απο τις ωρες που δουλευεις.Εγω εχω διαλεξει να φτασω το 12-8 γιατι γυρω στις 3 παω γυμναστηριο και θελω να εχω κανει δυο γευματα πριν και να προλαβω και 2 μετα.

Senior Member
    agelika εγω δεν πεινουσα καθολου,φαντασου οτι απο τις 11 που εφαγα το πρωτο γευμα,ολα τα αλλα τα εφαγα χωρις καθολου να πειναω και αισθανομουν συνεχεια χωρτασμενη,αν ομως υπαρχει καποιο προβλημα υπερφαγειας φανταζομαι οτι αυτο το μοντελο διατροφης δεν ειναι το καλυτερο,αν σε κανει να πεφτεις με τα μουτρα στο φαγητο καλυτερα να μην το δοκιμασεις.
    εγω πανα ειχα προβλμα υπερφαγιας αλλα παρολαυτα μου ταιριαξε. για την ακριβεια το εκανα χωρις να ξερω οτι ειναι διαιτα. απλα ειχα αποφασισει να τρωω τελευταιο γευμα πριν σκοτεινιασει κ μετα το εραβα. πολλες φορες επειδη ξυπννουσα αργα τοτε ετρωγα μονο 12-6 ή 3-9. Πιο σπανια 9-6. παντως ετρωγα, εχανα, διαβαζα παραλληλα, λιγο υπνηλια μου εφερνε αφου ετρωγα πολλα μαζεμενα αλλα το βραδυ που κυριως διαβαζα ημουν αναλαφρη κ χορτατη κ χωρις το λιπος να καθεται στο σωμα μου. Τωρα που εχω αλλους ρυθμους δεν ξερω αν θα μπορουσα να το κανω. καλοκαιρι σιγουρα οχι λογω 18ωρης δουλειας. Χειμωνα πιστευω ανετα λογω 8ωρου.

Και νομιζετε, τελικα μεσα σε 6 ωρες δε θα τρωτε πολλα, στην αρχη ισως ναι, μετα δε θα σας κανει αισθηση.

Senior Member
    συγγνωμη για να καταλάβω και εγώ τι παίζει.....
    λέμε οτι ξεκινάω και τρώω το πρώτο μου γεύμα στις 11 το πρωι ή και 12, μπορώ να τρώω ότι θέλω μέχρι τις 6-7 το απογευμα και μετά τίποτα ? αυτό μπορώ να το κάνω μόνο τις καθημερινές τα σ/κ ή έστω ένα βράδυ θέλω να τρώω με τους φίλους μου.
    ερώτηση ούτε αλκοολ μετα τις 6?

Senior Member
    lily ναι μετρανε και τις βραδυνες ωρες σαν αποχη.Συνηθως αρχιζουν το πρωτο γευμα στις 12-1 το μεσημερι και τρωνε 3-4 γευματα μεχρι τις 10 το βραδυ

Σημερα ειμαι 400 γρ κατω και φανταζομαι οτι ειναι γιατι αδειαζει το γλυκογονο οπως γινεται οταν ερχεται η κετωση,χθες το βραδυ δυσκολευτηκα στον υπνο,ειχα ριγη και ξυπνησα το πρωι στις 5,30 πολυ ξεκουραστη,μαλλον απορυθμιστηκε ο οργανισμος γιατι βγηκε απο το συνηθισμενο ωραριο φαγητου.Τωρα το πρωι δεν πειναω καθολου αλλα το στομαχι εχει κολλησει στην πλατη
    ωραία, τότε αυτό είναι πανεύκολο για μένα, αθελά μου σχεδόν έτσι τρώω! π.χ. ξεκινώ το πρωινό μου γύρω στις 10 και τελειώνω με το βραδυνό γύρω στις 8-9 που και πάλι δεν είναι σχεδόν ποτέ μαγειρευτό, συνήθως είναι γιαούρτι με φρούτα η μέλι, πως το βλέπεις το ωράριο μου?

Senior Member
    Originally posted by natallia
    συγγνωμη για να καταλάβω και εγώ τι παίζει.....
    λέμε οτι ξεκινάω και τρώω το πρώτο μου γεύμα στις 11 το πρωι ή και 12, μπορώ να τρώω ότι θέλω μέχρι τις 6-7 το απογευμα και μετά τίποτα ? αυτό μπορώ να το κάνω μόνο τις καθημερινές τα σ/κ ή έστω ένα βράδυ θέλω να τρώω με τους φίλους μου.
    ερώτηση ούτε αλκοολ μετα τις 6?
    αυτη η διατροφη λεγεται οτι κανει πολυ καλο στον οργανισμο οποτε ναι μπορεις να τρως οτι θελεις μεχρι το απογευμα οταν συντηρεις τα κιλα σου,αν ομως θελεις να χασεις κιλα,πρεπει απαραιτητα οι θερμιδες που παιρνεις να ειναι λιγοτερες απο αυτες που καις.Αλκοολ οχι μολις κλεισει το "παραθυρο" οι ωρες δηλαδη που εχεις εσυ αποφασισει οτι τοτε θελεις να τρως.Τις ωρες της νηστειας απαγορευεται οτιδηποτε φαγητο και ολα τα ποτα που περιεχουν θερμιδες,ζαχαρη κλπ.Μονο τσαι,καφε χωρις ζαχαρη και αφεψηματα επιτρεπονται

Page 1 of 140 1231151101 ... LastLast