Results 61 to 75 of 2086
Thread: IF (intermittent fasting)
-
23-12-2009, 16:09 #61
παιδια για 1 μερα πιανει? σημερα το κοβ να τρωω 3μιση - 9μιση ο,τι ειναι να φαω
α ο καφες ο πρωινος μετραει? βασικα σκεφτομαι μηπως να το εκανα κ γω για μια βδομαδα τις γιορτες, απτην αλλη λειπει ο διαιτολογος κ δεν κανω αν δε ρωτησω...
- 23-12-2009, 16:17 #62
κοίτα , ο διαιτολόγος σου να ξέρεις οτι δεν θα σου δώσει την συγκατάθεση του για να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο διατροφικό μοντέλο.
όποιο 5ωρο μέσα στην μέρα σε βολέυει μπορεί να γίνει το δικό σου παράθυρο, δε χρειάζεται να είναι 5-10μ.μ αρκεί να είναι συναχες.
επτρέπονται ελεύθερα όλα τα αφεψηματα σκέτα χωρίς ζάχαρη και γάλα,καθώς και η σόδα και το νερό. αυτά
τώρα αν αποφασίσεις να το κάνεις είναι αποκλειτικά δικό σου θέμα κανείς δε μπορεί να σου πει, δοκιμάζεις αν σου ταιριάζει και προχωράς!!
23-12-2009, 16:20 #63
καλα δε σκοπευω για 5ωρο αλλα κατι του στυλ 1-9 δεν υπαρχει? ή 2-9. ο διατροφολογος γιατι οχι? αφου το διαιτολογιο του θα κανω θερμιδικα...
23-12-2009, 16:29 #64
για τις ώρες δε ξέρω τι να σου πω. από ότι κατάλαβα αυτή η μέθοδος την προσαρμόζει ο καθένας ανάλογα με το τι του πάει. Πάντως θα σε βοηθήσει στο να μην πεινάς πολύ.
οσον αφορά τον διαιτολόγο θα σου πεί το γνωστό πρέπει να τρώμε κάθε τρείς ώρες, να μην αφήνουμε το στομάχι άδειο, πέφτει ο ματαβολισμός μπλα μπλα μπλα τα γνωστά....
23-12-2009, 19:23 #65
Ποσα γευματα σου εχει βαλει την ημερα?Ρωτησε τον αν μπορεις να ξεκινας στις 12 η 1 το πρωτο γευμα και να τα κανεις ολα κανονικα μεχρι το βραδυ.
27-12-2009, 17:22 #66
καλησπερα και χρονια πολλα!!!
αυτες τις μερες χαλασα τη διαιτα μια φορα μονο και εφαγα μεσημεριανο (χθες) και τα πρωινα επινα ενα ποτηρι χυμο. απο σημερα συνεχιζω κανονικα σαν να μη συνεβη τιποτα, στη ζυγαρια θα ανεβω πριν την πρωτοχρονια!!! φιλακια σε ολες
27-12-2009, 17:35 #67
Originally posted by forty
Ποσα γευματα σου εχει βαλει την ημερα?Ρωτησε τον αν μπορεις να ξεκινας στις 12 η 1 το πρωτο γευμα και να τα κανεις ολα κανονικα μεχρι το βραδυ.
Τωρα σκεφτομαι και το εξης...αν το κανω θα ειναι με στοχο να παραλειψω καποιες θερμιδες... γιατι πως στο καλο θα τα φαω ολα αυτα σε 8 ωρες?
Για αρχη λεω να κανω οσο γινεται νωριτερα το βραδυνο που μου εχει, κ οσο αργοτερα μπορω το πρωινο δηλ. να μη τρωω επειδη πρεπει αλλα επειδη ψιλοπεινασα, ελπιζω να πιασει...
Απο κιλα πως παμμε κοριτσια? καλη συνχεια τα λεμε!
27-12-2009, 22:39 #68
badgirl γιατι να μην χωρεσουν τα γευματα σου σε ενα 8ωρο?μπορεις αντι για 5 να τα κανεις 4 δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα αφου θα κρατησεις τις θερμιδες και οτι σου εχει βαλει ο διαιτολογος απο φαγητο το ιδιο.
εγω επειδη τις δυο προηγουμενες μερες ηταν αδυνατο να ακολουθησω το προγραμμα,εφαγα οτι ηθελα και σημερα ξεκιναω κανονικα IF μεχρι την παραμονη της πρωτοχρονιας που θα κρεπαλιασω παλι για 2 μερες
ειμαι πρισμενη απο το αλατι και ετσι δεν τολμαω να ανεβω στη ζυγαρια γιατι ειμαι σιγουρη οτι θα με δειξει 2-3 κιλα παραπανω και δεν βλεπω το λογο να με ριξει ψυχολογικα αυτο αφου δεν ειναι πραγματικα κιλα,οποτε εγω και ζυγαρια μακρια και αγαπημενες για την περιοδο των γιορτων
27-12-2009, 23:09 #69
ναι μη ζυγιστεις...εγω απογοητευτηκα! βεβαια εμενα παιζει ναναι αυξηση βαρους λογω ποτου κ γιαυτο το κανα...
αυτο ακριβως σκεφτομουν κι γω, να κοψω ενα μικρο γευμα, (οχι κυριο). μου βαζει πρωινο, ενδιαμεσο, μεσημεριανο, απογευματινο και βραδυνο. το καλοκαιρι που δουλευω ακαταπαυστα εως πολυ αργα το βραδυ μοπυ βαζει κ προ υπνου...
Λοιπον αρχιζω απο αυριο, ζυγισμα κ μετα θα κανω το διαιτολογιο μου αλλα μεσα σε ποσες ωρες?
πχ καφε στις 10 (δε μετραει για γευμα σωστα?), μετα πρωινο στις 1 (θαρχισω ξανα γυμναστηριο στις 2μιση κ θελω ναχω ενεργεια), μεσημεριανο μετα το γυμναστηριο, καφε στις 5μιση μαζι με απογευματινο ο,τι μου εχει και βραδυνο στις 8. Καλο? ετσι θα γλιτωσω το "ενδιαμεσο" και ισως το¨"απογευματινο" θερμιδικα, κι αν δε μου φτανουν οι θερμιδες θα τρωω κανονικα οσα μου βαζει αλλα μεταξυ 1-8... Πως ακουγεται? Μετα αψεφηματα πχ χαμομηλο, τσαι κτλ μπορω? (σκετα)
Α κ αλλη μια ερωτηση και συγνωμη για το πρηξιμο, μετα πχ την παραμονη πρωτοχρονιας που θα θελω να φαω το βραδυ στις 10 πως στο καλο θα γινει? μπορω ναλλαζω το 7ωρο που τρωω καθε φορα που θελω? δηλαδη οσο συχνα με βολευει? κ οταν αλλαζει πως γινεται? αφου δε θα βγουν οι ωρες...(πανω στην αλλαγη εννοω)
Σευχαριστω πολυ!
27-12-2009, 23:13 #70
α κ αλλη μια απορια...πιστευεις με βαση την πειρα σου οση εχεις ηδη αποκτησει οτι το να τρωω μαζεμενα τα γευματα του διαιτολογιου μου θα βοηθησει? αυτα που περιεγραψα αποπανω μεταξυ 1-8 μου ακουγονται νορμαλ, δε φαινεται σα να κανω διαιτα ΙΦ απλα σαν να τρωω λιγο πιο αργα το πρωινο μου...νομιζω οτι θα με οφελησει να τρωω το τελευταιο γευμα νωρις κ γιαυτο θελω να το κανω... τι λετε παιδια? αναφερομαι κυριως στην φορτυ που ειναι η πρωτοπορος αλλα ναταλακι επριμενω την αποψη σου!
27-12-2009, 23:23 #71
Originally posted by badgirl
αυτο ακριβως σκεφτομουν κι γω, να κοψω ενα μικρο γευμα, (οχι κυριο). μου βαζει πρωινο, ενδιαμεσο, μεσημεριανο, απογευματινο και βραδυνο. το καλοκαιρι που δουλευω ακαταπαυστα εως πολυ αργα το βραδυ μοπυ βαζει κ προ υπνου...
Λοιπον αρχιζω απο αυριο, ζυγισμα κ μετα θα κανω το διαιτολογιο μου αλλα μεσα σε ποσες ωρες?
πχ καφε στις 10 (δε μετραει για γευμα σωστα?), μετα πρωινο στις 1 (θαρχισω ξανα γυμναστηριο στις 2μιση κ θελω ναχω ενεργεια), μεσημεριανο μετα το γυμναστηριο, καφε στις 5μιση μαζι με απογευματινο ο,τι μου εχει και βραδυνο στις 8. Καλο? ετσι θα γλιτωσω το "ενδιαμεσο" και ισως το¨"απογευματινο" θερμιδικα, κι αν δε μου φτανουν οι θερμιδες θα τρωω κανονικα οσα μου βαζει αλλα μεταξυ 1-8... Πως ακουγεται? Μετα αψεφηματα πχ χαμομηλο, τσαι κτλ μπορω? (σκετα)
επειδη και εγω περιπου την ιδια ωρα παω γυμανστηριο και ξερω οτι θελω δυο γευματα πριν για να μπορεσω να αποδωσω καλυτερα θα σου ελεγα να ξεκινησεις στις 12 με το πρωινο σου,στις 1 να φας μεσημεριανο που φανταζομαι οτι θα ειναι ελαφρυ αφου στο εδωσε διαιτολογος,το επομενο αμεσως μετα το γυμναστηριο στις 3 1/2 περιπου που θα γυρισεις στο σπιτι και τα επομενα δυο γευματα μεχρι να κλεισεις το παραθυρο.
Α κ αλλη μια ερωτηση και συγνωμη για το πρηξιμο, μετα πχ την παραμονη πρωτοχρονιας που θα θελω να φαω το βραδυ στις 10 πως στο καλο θα γινει? μπορω ναλλαζω το 7ωρο που τρωω καθε φορα που θελω? δηλαδη οσο συχνα με βολευει? κ οταν αλλαζει πως γινεται? αφου δε θα βγουν οι ωρες...(πανω στην αλλαγη εννοω)
Σευχαριστω πολυ!
μπορεις να αλλαζεις τις ωρες οσο συχνα θελεις,δεν χρειαζεται να κρατας καθε μερα το ιδιο,οπως σε βολευει εσενα.
αλλοι κανουν 24ωρη νηστεια μια φορα τη βδομαδα και τις υπολοιπες μερες 15 ωρη η αλλοι κανουν IF μονο 2-3 φορες τη βδομαδα δεν υπαρχουν κανονες περα απο το οτι η νηστεια πρεπει να κραταει τουλαχιστον 15 ωρες την ημερα που θα την κανεις
27-12-2009, 23:36 #72
δηλ τρωω αυριο πχ 1-8 ( δεμπορω μεσημεριανο πριν τη γυμναστικη)
και μεθαυριο επειδη (υποθετικα) θα εχω εξοδο το βραδυ μπορω 3-10, οποτε ενδιαμεσα θα εχω νηστεια 8-3 δηλαδη 17 ωρες αρα ειμαι οκ. σωστα? μια χαρα μου ακουγεται...το δυσκολο θα ειναι το πρωι φανταζομαι...
βασικα θα μπορουσα να το κανω ολη μου τη ζωη αυτο, με δυσκολευει φοβερα το να πρεπει να θυμαμαι να τρωω απο τις 9 το πρωι ως το βραδυ...ενω ετσι ειναι μαζεμενα... δε ξερω θα δοκιμασω
Δε μου ειπες, πιστευεις θα βοηθησει στις καυσεις περισσοτερο απο το να ειναι ισομοιρασμενα τα γευματα μεσα στην ημερα? επισης οταν δεν θα τρωω του διαιτολογιου μου τα φαγητα αλλα διαφορα αλλα κ ξεφευγω θερμιδικα, τι επιπτωσεις λες να εχει?
27-12-2009, 23:39 #73
α πιστευω θα με βολεψει γιατι δεν ειπα το πιο σημαντικο...εγω ειναι να μη φαω κατι, τοτε θελω να φαω ολο το συμπαν, πχ τωρα λιγουρευομαι διαφορα, αν φαω μια μπουκια τελος...δεν εχω αυτοελεγχο εκει. Ομως εχω αυτοελεγχο οταν δεν τρωω. απλα λεω δεν τρωω τιποτα κ τελος. για να φανταστεις οταν το βραδυ μου βαζει τοστ αν θελω δε μπορω να κρατηθω μετα, προτιμω γιαουρτι σκετο, αλλιως αν φαω τοστ κ σαλατα θα ξελιγωθω... ξερω ειμαι περιπτωση αλλα τι να κανω
πρεπει να βρω ενα διατροφικο μοντελο που να με βολευει ωστε να το κρατησω κ μετα τη διαιτα εφορου ζωης
φορτυ πλζ δωσε καποιο εγγυρο λινκ γιατι βρηκα διαφορα στο γκουκλ αλλα...δε λενε αναλυτικα οπως τα λες εσυ. βρηκα το βιβλιο για την φαστ 5 που δινεις, υπαρχει κατι αλλο? ευχαριστω
28-12-2009, 01:21 #74
Λοιπον φορτυ παροτι δεν εισαι εδω κ μιλαω στον αερα να πω οτι το πηρα αποφαση κ αρχιζω κ γω απο αυριο. Αλλα θα κανω παραθυρο 9ωρο για αρχη. Δηλ. 15 ωρες νηστεια. Σκεφτομαι πρωτο γευμα στις 12. Εφαγα κ πολυ νωρις αποψε ρο βραδυνο και δε ξερω τι θα γινει!
Επισης επειδη δεν ειχα διαβασει τα προηγουμενα ποστ σας να ευχηθω χρονια πολλα στη Ναταλια!
Και αν θελετε πειτε μου απο κιλα πως πατε, Ναταλια εισαι αστερι 5ωρο...πολυ δυσκολο...
Δεν εχω καταλαβει πως γινεται η αλλαγη παραθυρου...πχ αν θελω να τρωω καθε μερα 12-9 κ μετα θελησω 4-1 το βραδυ ή 5 με 2 (για να βγω για ποτο κ να φαω εξω) τοτε πως στο καλο το αλλαζω? γιατι αν την προηγουμενη ειχα φαει τελευταιο γευμα στις 9 κ την επομενη φαω πρωτο γευμα στις 5 εχουμε διαφορα...18 ωρες! (αυτο ισχυει με το ποτο ετσι? οτι αν βγω να πιω θεωρειται γευμα...)
28-12-2009, 08:45 #75
α πιστευω θα με βολεψει γιατι δεν ειπα το πιο σημαντικο...εγω ειναι να μη φαω κατι, τοτε θελω να φαω ολο το συμπαν, πχ τωρα λιγουρευομαι διαφορα, αν φαω μια μπουκια τελος...δεν εχω αυτοελεγχο εκει. Ομως εχω αυτοελεγχο οταν δεν τρωω. απλα λεω δεν τρωω τιποτα κ τελος. για να φανταστεις οταν το βραδυ μου βαζει τοστ αν θελω δε μπορω να κρατηθω μετα, προτιμω γιαουρτι σκετο, αλλιως αν φαω τοστ κ σαλατα θα ξελιγωθω... ξερω ειμαι περιπτωση αλλα τι να κανωπρεπει να βρω ενα διατροφικο μοντελο που να με βολευει ωστε να το κρατησω κ μετα τη διαιτα εφορου ζωης
φορτυ πλζ δωσε καποιο εγγυρο λινκ γιατι βρηκα διαφορα στο γκουκλ αλλα...δε λενε αναλυτικα οπως τα λες εσυ. βρηκα το βιβλιο για την φαστ 5 που δινεις, υπαρχει κατι αλλο? ευχαριστω
http://www.fitnessspotlight.com/2008...-start-part-i/
Λοιπον φορτυ παροτι δεν εισαι εδω κ μιλαω στον αερα να πω οτι το πηρα αποφαση κ αρχιζω κ γω απο αυριο. Αλλα θα κανω παραθυρο 9ωρο για αρχη. Δηλ. 15 ωρες νηστεια. Σκεφτομαι πρωτο γευμα στις 12. Εφαγα κ πολυ νωρις αποψε ρο βραδυνο και δε ξερω τι θα γινει!
Δεν εχω καταλαβει πως γινεται η αλλαγη παραθυρου...πχ αν θελω να τρωω καθε μερα 12-9 κ μετα θελησω 4-1 το βραδυ ή 5 με 2 (για να βγω για ποτο κ να φαω εξω) τοτε πως στο καλο το αλλαζω? γιατι αν την προηγουμενη ειχα φαει τελευταιο γευμα στις 9 κ την επομενη φαω πρωτο γευμα στις 5 εχουμε διαφορα...18 ωρες! (αυτο ισχυει με το ποτο ετσι? οτι αν βγω να πιω θεωρειται γευμα...)
Δε μου ειπες, πιστευεις θα βοηθησει στις καυσεις περισσοτερο απο το να ειναι ισομοιρασμενα τα γευματα μεσα στην ημερα? επισης οταν δεν θα τρωω του διαιτολογιου μου τα φαγητα αλλα διαφορα αλλα κ ξεφευγω θερμιδικα, τι επιπτωσεις λες να εχει?
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση