IF (intermittent fasting) - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 140 FirstFirst ... 456781656106 ... LastLast
Results 76 to 90 of 2086
    Senior Member
    Σευχαριστω φορτυ! ειμαι στις 14 ωρες νηστεια κ ειμαι καλα!
    αυτο το αρθρο το διαβασα, καποιο αρθρο που να λεει τα θετικα της μεθοδου υπαρχει? κατι χειροπιαστο...να ξερω οτι δε ταλαιπωρουμαι αδικα...

οσο για το να φαω αποτομα μεγαλη ποσοτητα το κοβω χλωμο αφου θελω να τρωω μεγαλες ποσοτητες απο αλλη πεινα κ οχι οργανικη...

επισης πιστευω οτι σεμενα θα κανει καλο μονο αν τρωω τελευταιο γευμα στις 9 το βραδυ ή 8, αλλιως δε θαχει αποτελεσμα...και αυτο γιατι εγω μολις κοψω το βραδυνο αδυνατιζω... θα δω πως θα παει κ ισως την κανω με τροποποιησεις, πχ οταν ειναι να βγω εξω βραδυ απλα να μειωθει η περιοδος νηστειας κ οχι να φαω το επομενο γευμα στις 5 ταπογευμα...

Senior Member
    More Frequent Fasting (15-19 hours):

The Advantages are:

* simple eating strategies for every day
    * even people that may not eat 100% clean foods can see weight loss due to the smaller window and lower calorie total per day

The Disadvantages are:

* Can possibly lower metabolism if calories are too low for too long (not what you want if your #1 goal is weight loss)

~λογικα τετοιο προβλημα δε θα εχω αφου κανω το διαιτολογιο μου, σωστα?

* Not getting enough food in the smaller window may also lead to muscle loss for more active people (not good)
    * Can increase anxiety, depression or other emotional feelings. If you have a history of these you need to start SLOW and see how you feel. Once you start to feel too much anxiety, depression or other emotional response, STOP your fasting and go back to normal all day eating.

To Sum Up

Here are some examples of what you can play with:

* Fasting of 15-19 hours. I would highly suggest that if you do this make sure you are recovering from your exercise and start only 2-3x a week, not every day.

~ τι εννοει εδω? οτι δε πρεπει να το κανω καθε μερα στην αρχη?

See your how body responds physically and mentally and then go from there. If you choose to do it more frequently (such as every weekday) you can also give yourself the weekends to eat all day (hopefully with healthy choices of course)
    * Fast 1-2x a week to start if you have never done any fasting or do not know how to eat healthy and control your macronutrients. Start with 1-2 days a week with fasts of 18-20 hours (I wouldn?t start with 24 hr fasts to begin as most people can not handle the hunger cravings and in turn will just end up eating all the wrong foods when they do eat) and say eat only from say 1pm-6pm for example. Drink lots of water (add lemon, your liver will appreciate it! and it will help with the hunger). For example, fast Wed and Sun (or whatever days fit into your schedule)
    * Or you can do a mixed approach and fast every other day for a small eating window. For example eat all day Mon, only 12-6pm on Tues, all day Wed, 12-6pm on Thurs, etc. Start with bigger eating windows and make them smaller as you get used to fasting. This approach may work for people who have alot of weight to lose and can not (I should really say ?will not? as everything is a choice!) eat 100% healthy for the moment. This approach may not work for more advanced people who have a high activity level unless you are getting a ton of health calories in that fasting window.
    * If what you are doing is NOT working for you. STOP, and rethink your approach. Intermittent fasting is just a tool to use and there are plenty of variables to be modified such as how often you IF, how big or small your eating window is (how long you fast), what are you macronutrient levels and total calories, what are your activity levels (as you may need to eat more on workout days), and more. Start slow and see what is working. You can always change something up and remember that in the end it is just a tool, and you may need to tweak it to make it for specifically for your lifestyle and needs

Τα εφερα εδω οσα ανντιπροσωπευαν αυτο που σκοπευω να κανω κ εβαλα μεσα κ τις αποριες μου. <τι λετε?

Senior Member
    Λοιπον πηρα τον διαιτολογο γιατι θα εσκαγα, παρολαυτα ηταν κ τα ανηψια μου στη δουλεια κ δεν ηταν ευκολο να συννενοηθω οπως θαθελα.
    Ρωτησα πανω κατω για τη νηστεια κατα πποσο θα μου προσφερει κατι κ μου ειπε οτι αν καταφερω να τρωω τελευταιο γευμα στις 8μιση (του διαιτολογιου το γευμα) κ μετα κρατιεμαι ως το πρωι που ξυπναω να μη φαω τιποτα θα κανει πολυ καλο στη διαιτα μου. Ομως οταν τον ρωτησα (αναμεσα στη γκρινια των μωρων) αν θα μου προσεφερε κατι παραπανω το να καθυστερησω να καταναλωσω το πρωινο, ωστε να κανω 15ωρη ή παραπανω νηστεια, μου ειπε οχι, κ οτι απλα θα ταλααιπωρηθω, κ οτι καλο ειναι αν τρωω πολυ μικρο βραδυνο (οπως αυτο που μου εχει) μολις ξυπνησω να τρωω, ειδικα οταν εχω φαει γευμα τελευταιο πολυ νωρις.

Λοιπον θα κανω την 15ωρη νηστεια, απλα οταν θα βγαινω εξω θα τρωω κανονικα το γευμα μου ή το ποτο μου κ ουσιαστικα εκεινη τη μερα δε θα τη κανω...παω για πρωινο
    Και αν δω οτι πειναω το πρωι πολυ απλα θα τρωω κ δε θα το κανω Κυριως μενδιαφερει να κανω το τελευταιο μου γευμα οσο πιο νωρις γινεται...κ μετα να το ραβω. πχ αν φαω 8 το βραδυ κ μετα ξανα 10 το πρωι ειναι ηδη 14 ωρες νηστεια...οποτε κατι θα καταφερω νομιζω...

Senior Member
    καλημέρα και από εμένα,

προς παλιοκοριτσο: νομίζω το να τρως το βραδυνο σου μέχρι της 8.30 και να ακολουθείς το πρόγραμμα που σου έδωσε ο διατολόγος σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις.
    εγώ δε μπορώ να κλείσω τόσο νωρίς το παράθυρο λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων, αν μπορούσα θα το έκανα, τώρα στο μέτωπο της απώλειας, τα χριστούγεννα φυσικά τη χάλασα τη διάιτα και συγκεκριμένα παροαμονή έτρωγα μέχρι τις 12 το βράδυ και έπινα μέχρι τις 2. ανήμερα έφαγα μόνο βραδυνό και μπορώ να πω πως τα πήγα οκ(δηλαδή κατα τις 11 σταμάτησα και αλκοολ και φαγητο), τη δέυτερη μέρα έφαγα και μεσημεριανό και βραδυνό μέχρι αργά (η χειρότερη από όλες), χθές ηπια ένα χυμό το πρωί(πριν ανοίξει το παράθυρο) και ενώ εφαγά κανονικά μάλιστα μέχρι τις 6.3 έιχα τελειώσει το δέιπνο) κατά τις 1.3 ήπια δυο ποτηράκια ουισκι (σκατά). σήμερα το πρωι ματά από όλα αυτά η ζυγαριά με έδειξε 59.8 πάλι καλά με τόσο αλκοολ). σήμερα είμαι πάλι καλεσμένη και αύριο το ίδιο. ελπίζω να συγκρατηθώ!!!

Senior Member
    διόρθωσα και το τικεράκι για να μην έχουμε αμφιβολίες. !!

Senior Member
    Originally posted by natallia

προς παλιοκοριτσο: νομίζω το να τρως το βραδυνο σου μέχρι της 8.30 και να ακολουθείς το πρόγραμμα που σου έδωσε ο διατολόγος σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις.
    εγώ δε μπορώ να κλείσω τόσο νωρίς το παράθυρο λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων, αν μπορούσα θα το έκανα,
    αυτο ακριβως σκεφτομαι...οποιες μερες μπορω θα το κλεινω πολυ νωρις, ακομα κ 8 ή 7μιση, κ μετα οταν βγω εξω για δειπνο θα το κλεινω κανονικα. απλα σκεφτομαι πχ μεχρι την παραμονη να τ οκλεινω νωρις, και το παραθυρο και το στομα!
    επισης για το αλκοολ να ξερεις οτι αν εχεις φαει νωρις πχ στις 8 κ μετα βγεις για ποτα στις 12 ειναι καλυτερο απο το να τρως μαζι με το ποτο...

Senior Member
    Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, φροντίστε να τρώτε κανονικά γεύματα και να καταναλώνετε το 90% των θερμίδων σας πριν από τις 8 το βράδυ. Το όφελος από την κατανάλωση των γευμάτων κάθε 3-4 ώρες είναι ότι βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας και κατά συνέπεια στον έλεγχο της πείνας και της όρεξης για φαγητό.
    http://www.healthierworld.gr/portal/...ad68c91de.html

Senior Member
    θα το κανω μετα τις γιορτες σιγουρα!!

Senior Member
    ταρχιζω ηδη αφου πηρα το οκ απτο διαιτολογο...ως την παραμονη πρωτοχρονιας.,,αρκει να μη βγω εξω για φαγητο!

Senior Member
    ( Το ticker γιατί δεν το αλλάζεις; )

Senior Member
    Originally posted by badgirl

* Fasting of 15-19 hours. I would highly suggest that if you do this make sure you are recovering from your exercise and start only 2-3x a week, not every day.

~ τι εννοει εδω? οτι δε πρεπει να το κανω καθε μερα στην αρχη?
    γιαυτο σου εγραψα παραπανω οτι υπαρχουν πολλα μοντελα IF,αλλοι το ακολουθουν για χρονια καθημερινα και αλλοι 1-2 φορες τη βδομαδα.Δες εσυ πως θα πας και κυριως ψυχολογικα,αν βλεπεις οτι το αντεχεις και δεν σε πιανουν κρισεις μολις αρχισεις να τρως,κανε οσο συχνα θελεις

Originally posted by badgirl
    Ομως οταν τον ρωτησα (αναμεσα στη γκρινια των μωρων) αν θα μου προσεφερε κατι παραπανω το να καθυστερησω να καταναλωσω το πρωινο, ωστε να κανω 15ωρη ή παραπανω νηστεια, μου ειπε οχι, κ οτι απλα θα ταλααιπωρηθω, κ οτι καλο ειναι αν τρωω πολυ μικρο βραδυνο (οπως αυτο που μου εχει) μολις ξυπνησω να τρωω, ειδικα οταν εχω φαει γευμα τελευταιο πολυ νωρις.
    .
    δοκιμασε μονη σου να δεις αν εχει διαφορα,εγω ειδα μεγαλη.Αν δεις και τα πρωτα ποστ που εγραψα στο θεμα αυτο,ειχα πολυ εντονα κρυαδες και εχασα μεσα στην πρωτη βδομαδα ενα κιλο ακολουθοντας την ιδια ακριβως διατροφη των 1200 θερμιδων.

αυτο που εχω δει στον δικο μου οργανισμο ειναι οτι οταν μενω νηστικη για ωρες καιω λιπος,οταν καθε 2-3 ωρες τρωω κατι εστω και λιγο δεν χανω ευκολα προφανως γιατι ο οργανισμος τρεφεται απο την τροφη που του δινω και δεν καιει αποθηκευμενο λιπος

Senior Member
    Originally posted by Kleanthis
    ( Το ticker γιατί δεν το αλλάζεις; )
    γιατι? δεν ειμαι ακομα 75 βρε αν αυτο εννοεις

Senior Member
    Originally posted by fortyδοκιμασε μονη σου να δεις αν εχει διαφορα,εγω ειδα μεγαλη.Αν δεις και τα πρωτα ποστ που εγραψα στο θεμα αυτο,ειχα πολυ εντονα κρυαδες και εχασα μεσα στην πρωτη βδομαδα ενα κιλο ακολουθοντας την ιδια ακριβως διατροφη των 1200 θερμιδων.

αυτο που εχω δει στον δικο μου οργανισμο ειναι οτι οταν μενω νηστικη για ωρες καιω λιπος,οταν καθε 2-3 ωρες τρωω κατι εστω και λιγο δεν χανω ευκολα προφανως γιατι ο οργανισμος τρεφεται απο την τροφη που του δινω και δεν καιει αποθηκευμενο λιπος
    συμφωνω, γιαυτο θελω να το κανω, επισης οταν τον ρωτησα δεν ηταν καθετος, πχ μη το κανεις, συγκεκριμενα ειπε αν αντεξεις κανε το. Παντως που τον ρωτησα 2 φορες, γιατι δεν πιστευα αυτο που ελεγε, ειπε πως κ να φαω πρωινο μολις ξυπνησω μια χαρα ειναι αν καταφερω να τρωω το βραδυνο πολυ νωρις.
    Σημερα πρωτη μερα με 15ωρη (βραδυνη) νηστεια κ ειμαι μια χαρα. Πιο συγκεκριμενα:
    χθες τελευταιο γευμα στις 8μιση (τελειωσε)
    σημερα πρωινο στις 12κ15' (τοστ κ χυμο)
    μετα γυμναστηριο + σαουνα
    και
    μεσημερι: φακες, φετα, ψωμι
    κ δεν εχω πεινασει καθολου ως τωρα με το διαιτολογιο μου
    Ισα ισα μπορω να πω οτι μολις εφαγα το πρωινο που το περιμενα πως κ πως ενιωσα σα να εχω φαι ενα τονο φαγητο...
    Στις 6 θα πιω στη δουλεια τον καφε μου κ τα ξηροκαρπια μου κ στις 8 θα φαω το βραδυνο μου κ τελος. Νομιζω καλα αρχισα...

Το θεμα ειναι οταν πειναμε το πρωι κανουμε καυσεις? (χωρις ασκηση)

Εχασες την πρωτη βδομαδα 1 κιλο με τη διατροφη σου σε συνδιασμο με νηστεια. Χωρις νηστεια ποσο εχανες? ειμαι περιεργη να δω αν θα χασω πανω απο 1 κιλο που χανω με το διαιτολογο...

Senior Member
    α να πω οτι το πρωι ενα εκνευρισμο τον ειχα, ισως οχι ανευ λογου ομως, κυριως επειδη...σιχαινομαι τις Δευτερες κ επισης μετα τα ξενυχτια μουρθε καπως το πρωινο ξυπνημα.. μετα τη σαουνα νιωθω τελειαααααααααα

Senior Member
    forty nasai kala, poly wraia i idea soy! eytyxws apo xthes to vrady den peinaw katholoy, k to vasikotero enw eimai moni spiti de skeftomai kan na episkeftw to psygeio. apla kserw oti efaga to teleytaio moy geyma k telos. enw an akoloythoys amono to diaitologo tote tha leega..as faw kati mwre siga, k tha adeiaza to psygeio...

Page 6 of 140 FirstFirst ... 456781656106 ... LastLast