IF (intermittent fasting) - Page 95
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 95 of 140 FirstFirst ... 45859394959697105 ... LastLast
Results 1,411 to 1,425 of 2086
    Senior Member
    ολα καλα περασε το δυσκολο βραδυ.
    δεν πειναω καθολου πλεον κ κρατω 16ωρη κ βαλε.
    μαλιστα νιωθω κ φουσκωμενη,
    αχ μακαρι να φυγει με τη νηστεια το 85 γιατι εχω παθει εγγεφαλικα.

Senior Member
    λοιπον το καθιερωσα, καθημερινη νηστεια ασχετως βραδυνου.
    Πλεον δουλευω τρελες ωρες οποτε ειναι εφικτο!
    ακομα κ αν το βραδυ τρωω αργα θα αργω πολυ το πρωινο,
    ειμαι γεματη ενεργεια κ η ζυγαρια πεφτει ενω ακομα τρωω βλακωδως ελαφρως

ειμαι χαρουμενηηηηηηηηηηηηηηηηη ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη κ παλι κ θα τα καταφερω οπως τοσους μηνες πριν,
    μαζεμενη διατροφη, νηστεια κ προσευχη!

Senior Member
    ολοκληρωσα την δευτερη νηστεια μου, αυτη τη φορα μονο 14 ωρες.
    νεος στοχος πιο νωρις τα βραδυνα.

Senior Member
    Ο μακένα δεν λέει να τρώμε όσο θέλουμε. Λέει ότι πρέπει να βρούμε το εσωτερικό κουμπι μας που θα σταματάμε όταν πρέπει. Προσωπικά νομίζω ότι έχω φτάσει σε αυτό το σημείο και είμαι στα 54-55 κιλά εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να στερούμαι. Και πραγματικά το θεωρώ την πιο αποτελεσματική δίαιτα.
    Δεν γίνεται να κάνεις μονίμως περίεργους συνδιασμούς ή να τρως σε συγκεκριμένες ώρες ή να αλλάζεις την κοινωνική ζωή σου για να κάνεις δίαιτα.
    Πρέπει να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας. Και αυτό το έμαθα από την άθληση. Πως όταν δεν αντέχεις να τρέξεις άλλο πρέπει να σταματάς. Το ίδιο και όταν τεμπελιάζεις, σήκω επάνω και διώξε τη βαρεμάρα γιατί δεν είναι καλό πράγμα.

Όμως δεν ήταν τόσο εύκολο όσο το παρουσιάζει, πέρασα από πολλούς πειραματισμούς και είχα από πάνω μου και δύο διαιτολόγους(μια συγκάτοικο και μια φίλη) να με συμβουλεύουν. Και μέχρι να το βρω κυριολεκτικά πέρασα από 40 κύματα. Το κακό είναι ότι αυτό δεν στο λένε οι περισσότεροι γιατροί ή διαιτολόγοι ή γυμναστές. Σου πετάνε ξερά ένα πρόγραμμα και κόψε το λαιμό σου.

Senior Member
    Originally posted by Danai20
    Ο μακένα δεν λέει να τρώμε όσο θέλουμε. Λέει ότι πρέπει να βρούμε το εσωτερικό κουμπι μας που θα σταματάμε όταν πρέπει. Προσωπικά νομίζω ότι έχω φτάσει σε αυτό το σημείο και είμαι στα 54-55 κιλά εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να στερούμαι. Και πραγματικά το θεωρώ την πιο αποτελεσματική δίαιτα.
    Δεν γίνεται να κάνεις μονίμως περίεργους συνδιασμούς ή να τρως σε συγκεκριμένες ώρες ή να αλλάζεις την κοινωνική ζωή σου για να κάνεις δίαιτα.
    Πρέπει να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας. Και αυτό το έμαθα από την άθληση. Πως όταν δεν αντέχεις να τρέξεις άλλο πρέπει να σταματάς. Το ίδιο και όταν τεμπελιάζεις, σήκω επάνω και διώξε τη βαρεμάρα γιατί δεν είναι καλό πράγμα.

Όμως δεν ήταν τόσο εύκολο όσο το παρουσιάζει, πέρασα από πολλούς πειραματισμούς και είχα από πάνω μου και δύο διαιτολόγους(μια συγκάτοικο και μια φίλη) να με συμβουλεύουν. Και μέχρι να το βρω κυριολεκτικά πέρασα από 40 κύματα. Το κακό είναι ότι αυτό δεν στο λένε οι περισσότεροι γιατροί ή διαιτολόγοι ή γυμναστές. Σου πετάνε ξερά ένα πρόγραμμα και κόψε το λαιμό σου.
    Για πολλωστη φορα Δαναη μου, συμφωνω μαζι σου.Νομιζω κι εγω οτι το βιβλιο του Μακενα εχει παρεξηγηθει απο καποια κοριτσια χωρις να τα κακιζω βεβαια.Αλλα οντως αυτο ακριβως εννοει.Και περιγραφει διεργασιες που μπορει να παρουν και μηνες και χρονια μεχρι να το πετυχουμε.Ο καθενας οπως μπορει.Και ασφαλως δεν ειναι τοσο ευκολο αυτο.

Senior Member
    constance

ναι και εγώ δεν αναφέρθηκα σε κανένα από τα κορίτσια. Απλά ήθελα να πω ότι δεν είναι τόσο εύκολο όλο αυτό. Να βρεις τον εσωτερικό ρυθμό σου δηλαδή. Το μέτρο που λέγανε και οι αρχαίοι και είναι ότι πιο σοφό έχω ακούσει.
    Κάποιοι γεννιούνται με αυτό και είναι τυχεροί. Κάποιοι το βρίσκουν εύκολα και μακάρι οι περισσότεροι. Εμένα μου πήρε 23 χρόνια (θέλω να ελπίζω) να το βρω. Και να είμαι ειλικρινής είμαι ευτυχισμένη, για πρώτη φορά. Παρόλα τα προβλήματα που όλοι έχουμε, μέσα μου εχω μια περίεργη ευτυχία

Μόνο γι αυτό πιστέυω ότι αξίζει λοιπόν να προσπαθούμε να βρούμε αυτή την ισορροπία.

Senior Member
    Πολυ αισιοδοξο μηνυμα Danai!

Senior Member

μα δεν κανω τον μακενα, κανω τον κανενα
    διαλειμματικη νηστεια κανω, ωρες σωστης διατροφης οσο μπορω,
    ωρες αφαγιας να χωνεψω.

Βασικα δε θελω νακουω καν για τον τυπο μακενα,
    οσο για τα αλλα που λες ειναι οσα πρεπει να κανουμε αλλα αν τα καναμε δε θα ειχαμε προβλημα βαρους πλεον...

Αποψε τελευταιο γευμα 8:30
    δυστηχως ο αλλος τρωει κρεπες τωρα αλλα εγω δεν τρωω, τελος.
    ωραιο το παστιτσακι, οχι κ κρεπα!

Senior Member
    constance

ναι και εγώ δεν αναφέρθηκα σε κανένα από τα κορίτσια. Απλά ήθελα να πω ότι δεν είναι τόσο εύκολο όλο αυτό. Να βρεις τον εσωτερικό ρυθμό σου δηλαδή. Το μέτρο που λέγανε και οι αρχαίοι και είναι ότι πιο σοφό έχω ακούσει.
    Κάποιοι γεννιούνται με αυτό και είναι τυχεροί. Κάποιοι το βρίσκουν εύκολα και μακάρι οι περισσότεροι. Εμένα μου πήρε 23 χρόνια (θέλω να ελπίζω) να το βρω. Και να είμαι ειλικρινής είμαι ευτυχισμένη, για πρώτη φορά. Παρόλα τα προβλήματα που όλοι έχουμε, μέσα μου εχω μια περίεργη ευτυχία

Μόνο γι αυτό πιστέυω ότι αξίζει λοιπόν να προσπαθούμε να βρούμε αυτή την ισορροπία.
    οντως! αμην κ ποτε!

Senior Member

συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις και βεβαια πρεπει να ακουμε το σωμα μας,διαφωνω ομως οτι ενας παχυσαρκος την ωρα που ξεκιναει μπορει να φαει οτι επιθυμει,και ξαναδιαβαζοντας το βιβλιο πραγματικα αυτο πιστευω οτι γραφει,αλλα τον εχω δει και στην Οπρα που το ελεγε.Εννοει να φας οτι θελεις εκεινη τη στιγμη οχι οτι νομιζεις οτι ειναι υγιεινο.

Εδω δεν μας δινει ενα βιβλιο για συντηρηση αλλα για να ξεκινησουμε διαιτα να χασουμε τα κιλα και οπως ειπες και εσυ για να φτασει καποιος να ακουει το σωμα του ειναι δυσκολο και θελει πολυ δουλεια,αρα το ξεκινημα θελει μεγαλη προσοχη.

Το να τρως συγκεκριμενες ωρες η να μην τρως συγκεκριμενες τροφες γιατι δεν μπορεις σε ολη τη ζωη?ξερω ανθρωπους που το κανουν για θεμα υγειας οχι για αδυνατισμα αφου ειναι αδυνατοι.Καπως πρεπει να προσεχουμε η να τρωμε λιγο η να κανουμε πολυ γυμναστικη για να τα καιμε.

Για πολλους ανθρωπους δυστυχως δεν υπαρχει η ιδανικη κατασταση να τρωνε οτι θελουν και να παραμενουν αδυνατοι.Εκτος φυσικα αν οταν καποιος εννοει απ'ολα δεν περιλαμβανει πιτσες,βρωμικα,αναψυκτικα,� �αχαρη,αλλα και παλι το ποσο συχνα παιζει τεραστιο ρολο,αλλο τρωω απ'ολα μια φορα το μηνα και αλλο 3-4 φορες τη βδομαδα

Senior Member
    symfvnv me forty,
    δεν θελω καν νακουω για τον κυριο μακενα,
    μου γυριζουν ταντερα,

εγω αλλα πραγματα καταλαβα απο το βιβλιο, κ ειμαι σιγουρη οτι δεν εχει πεσει το IQ μου με 3 πτυχια.
    δεν μπορει ναυξανονται ολα κ να πεφτει το IQ χεχε
    εκτος κι αν επηρεασε η βαφη.

παντως γενικα πιστευω ειναι θεμα ψυχολογιας otan διαβαζουμε κατι, κατα ποσο ειμαστε ετοιμοι να το δεχτουμε ή να το φερουμε στα μετρα μας.
    σαν βιβλιο εχει καποια καλα σημεια, οκ αντιγραφη εκανε απο αλλα

Στα δικα μου:
    μπαινω στην τριτη μερα νηστειας μου
    (αποφασισα σερι νηστειες οπως παλια)
    χθες εκανα μονο 14 ωρες αλλα ενιωθα ξεφουσκωτη κ τελεια
    πηρα τελειο πρωινο με μαρμελαδα φρουτκοζης κ πολυσπορο γερμανικο ψωμακι, αχ ποσο μου ελειψε!
    ας τρωει ο αλλος κρουασαν, εγω θα γινω η παλια αδυνατη bad.

αποψε ειμαστε καλεσμενοι το βραδυ κ εχω σκοπο να περασω σουπερ τελεια, να φαω απολα, να πιω κ να τα σπασω.
    μετα θα κανω 14ωρη νηστεια τουλαχιστο, θα προσπαθησω για 16.

ααααααααααααααααααααααααα ααααααααα εχασα 2 κιλα )))
    κ ακομα σε ποσοτητα τρωω πολυ, αλλα επανηλθα στα υγιεινα μου κ στις νηστειες μου!

Senior Member
    Ο μακένα και ο κάθε αμερικάνος γκουρού της διατροφής, λένε την ίδια τσίχλα 'χάνετε κιλά και τρώτε όσο θέλετε' γιατί θέλει να πουλήσει το βιβλίο του και να αποκτήσει πελάτες. Στην Αμερική το αδυνάτισμα είναι μπιζνες δις. Εγώ είπα αυτό που βλέπω ότι εννοεί ανάμεσα στις γραμμές όμως. Δεν λέει όσο θες αλλά όσο πρέπει. Απλά περιγράφει ένα τρόπο για να το βρεις το εσωτερικό σου μέτρο. Σε άλλους μπορεί να πιάνει σε άλλους όχι.

Εμένα με βοήθησε πολύ να παρακολουθώ μια φίλη που είναι μοντελέ αδύνατη από τότε που τη θυμάμαι και συνεχίζει μέχρι τώρα, είναι 32. Το βασικό της γνώρισμα σε σχέση με το πως ήμουν εγώ ή με άλλους παχύσαρκους που ξέρω, ήταν πως δεν σκεφτόταν το φαγητό, παρά μόνο όταν πεινούσε. Δεν ξυπνούσε με το να σκέφτεται τι πρέπει να φάει για να μην παχύνει ή δεν πάθαινε πανικό στη σκέψη ενός οικογενειακού τραπεζιού. Αντιθέτως απολάμβανε πολύ περισσότερο τις γεύσεις από τους υπόλοιπους, αφού το φαγητό είναι όπως το τσιγάρο, οι πρώτες τζούρες-μπουκιές είναι το καλό. Μετά σταματούσε γιατί ένιωθε επάρκεια και περνούσε ωραία με την παρέα.

Επίσης διάβαζα πρόσφατα ένα βιβλίο διατροφικής ψυχολογίας (στο μεταπτυχιακό μου που είναι αθλητική ψυχολογία) και έλεγε πως έχει αποδειχθεί από έρευνες πως οι δίαιτες οδηγούν στην παχυσαρκία σε ποσοστό σχεδόν 9/10. Και μάλιστα σε μεγαλύτερο αριθμό κιλών από πριν. Και δεν μιλάει μόνο για χημικές ή αυστηρές αλλά για κάθε είδους δίαιτα που σου μειώνει τις θερμίδες πάνω από 200 της συντήρησης σου. Οι μόνοι που χάσανε κιλά λέει και τα κρατήσανε μια ζωή είναι αυτοί που το κάνανε ελαφρώς υποθερμιδικά και συνεχίσανε να απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς τρομαχτικούς περιορισμούς, αλλά βάζοντας την έννοια της ισορροπίας στο μυαλό τους. Και αφού το κάνανε αυτό, μετά από κάποιο διάστημα βρήκανε και το στιλ διατροφής που τους πάει. ʼλλος πολλές σαλάτες, άλλος 2 γεύματα, άλλος φρούτα για πρωινό και χιλιάδες άλλες παραλλαγές. Γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μια μέθοδος που πιάνει σε μένα δεν θα πιάσει σε όλους. Αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο λάθος των διαιτολόγων. Έχουν κολλήσει ας πούμε να μας λένε πως πρέπει να τρώμε 4-5 γεύματα. Προσωπικά αυτό δεν μου πήγαινε ποτέ. Θέλω τουλάχιστον 8 μικρά για να νιώθω καλά.

Σόρι για το μεγάλο κείμενο, ήθελα απλά να πω τι με ισορρόπησε εμένα και να βοηθήσω. Ελπίζω να έγινε κατανοητό.

Senior Member
    Ο μακένα και ο κάθε αμερικάνος γκουρού της διατροφής, λένε την ίδια τσίχλα 'χάνετε κιλά και τρώτε όσο θέλετε' γιατί θέλει να πουλήσει το βιβλίο του και να αποκτήσει πελάτες. Στην Αμερική το αδυνάτισμα είναι μπιζνες δις. Εγώ είπα αυτό που βλέπω ότι εννοεί ανάμεσα στις γραμμές όμως. Δεν λέει όσο θες αλλά όσο πρέπει. Απλά περιγράφει ένα τρόπο για να το βρεις το εσωτερικό σου μέτρο. Σε άλλους μπορεί να πιάνει σε άλλους όχι.

Εμένα με βοήθησε πολύ να παρακολουθώ μια φίλη που είναι μοντελέ αδύνατη από τότε που τη θυμάμαι και συνεχίζει μέχρι τώρα, είναι 32. Το βασικό της γνώρισμα σε σχέση με το πως ήμουν εγώ ή με άλλους παχύσαρκους που ξέρω, ήταν πως δεν σκεφτόταν το φαγητό, παρά μόνο όταν πεινούσε. Δεν ξυπνούσε με το να σκέφτεται τι πρέπει να φάει για να μην παχύνει ή δεν πάθαινε πανικό στη σκέψη ενός οικογενειακού τραπεζιού. Αντιθέτως απολάμβανε πολύ περισσότερο τις γεύσεις από τους υπόλοιπους, αφού το φαγητό είναι όπως το τσιγάρο, οι πρώτες τζούρες-μπουκιές είναι το καλό. Μετά σταματούσε γιατί ένιωθε επάρκεια και περνούσε ωραία με την παρέα.

Επίσης διάβαζα πρόσφατα ένα βιβλίο διατροφικής ψυχολογίας (στο μεταπτυχιακό μου που είναι αθλητική ψυχολογία) και έλεγε πως έχει αποδειχθεί από έρευνες πως οι δίαιτες οδηγούν στην παχυσαρκία σε ποσοστό σχεδόν 9/10. Και μάλιστα σε μεγαλύτερο αριθμό κιλών από πριν. Και δεν μιλάει μόνο για χημικές ή αυστηρές αλλά για κάθε είδους δίαιτα που σου μειώνει τις θερμίδες πάνω από 200 της συντήρησης σου. Οι μόνοι που χάσανε κιλά λέει και τα κρατήσανε μια ζωή είναι αυτοί που το κάνανε ελαφρώς υποθερμιδικά και συνεχίσανε να απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς τρομαχτικούς περιορισμούς, αλλά βάζοντας την έννοια της ισορροπίας στο μυαλό τους. Και αφού το κάνανε αυτό, μετά από κάποιο διάστημα βρήκανε και το στιλ διατροφής που τους πάει. ʼλλος πολλές σαλάτες, άλλος 2 γεύματα, άλλος φρούτα για πρωινό και χιλιάδες άλλες παραλλαγές. Γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μια μέθοδος που πιάνει σε μένα δεν θα πιάσει σε όλους. Αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο λάθος των διαιτολόγων. Έχουν κολλήσει ας πούμε να μας λένε πως πρέπει να τρώμε 4-5 γεύματα. Προσωπικά αυτό δεν μου πήγαινε ποτέ. Θέλω τουλάχιστον 8 μικρά για να νιώθω καλά.

Σόρι για το μεγάλο κείμενο, ήθελα απλά να πω τι με ισορρόπησε εμένα και να βοηθήσω. Ελπίζω να έγινε κατανοητό.

Πολύ ωραία τα λες Δανάη...

Senior Member
    Πωπω Δανάη, πολύ σωστά τα λές!
    Εγώ π.χ. δε μπορώ να φάω πάνω από 2, (μερικές φορές 3)την ημέρα.. Και δεν θέλω να πιέζομαι για να φάω περισσότερες φορές χωρίς να πεινάω και χωρίς να μου αρέσει αυτό που τρώω, απλά επειδή πρέπει!
    Μακάρι όλες μας να βρούμε τον προσωπικό σωστό τρόπο διατροφής, αυτόν που μας ταιριάζει..και να τον κρατήσουμε για πάντα..πόσο ξένοιαστες πραγματικά θα γινόμασταν!

Senior Member
    δαναη στο τοπικ μπορω να σας κανω αδυνατους να τα γραψεις καλο μου
    εδω που να τα δουν,
    εδω ειναι διαλειμματικη νηστεια, καμμια σχεση με μακενα...
    πολλες κοπελες θα μαθουν αποσα λες!

(εγω δεν κανω πια μακενα)

Page 95 of 140 FirstFirst ... 45859394959697105 ... LastLast