Results 1 to 15 of 2086
Thread: IF (intermittent fasting)
-
14-12-2009, 21:24 #1
IF (intermittent fasting)
Το ξεκινησα χθες με πολυ καλα αποτελεσματα που ελπιζω να συνεχιστουν!δεν εχω πεινασει καθολου και πηρα ολη την ημερα 1200 θερμιδες.
Το IF (διαλλειματικη νηστεια) δεν ειναι καποια διαιτα αλλα ενας τροπος να βαλουμε σε ενα χρονικο πλαισιο τα γευματα μας.
υπαρχουν διαφορα μοντελα IF ....19 ωρες νηστεια + 5 ωρες γευματα ....16 ωρες νηστεια + 8 ωρες γευματα....15 ωρες νηστεια + 9 ωρες γευματα.
Εγω ξεκινησα αυτο που κανεις νηστεια 16 ωρες.Αρχισα το πρωι στις 11 το πρωτο γευμα και το τελευταιο στις 7 το απογευμα.Σιγα σιγα θελω να το αλλαξω σε 12-8 και αν τα καταφερω 1-8
Το διαβασα στο ιντερνετ και θυμηθηκα οτι ολα τα χρονια ετρωγα ετσι μεχρι που εκοψα το τσιγαρο και ανακαλυψα το πρωινο γευμα.Απο τοτε δυσκολευομαι να κρατησω την ορεξη μου γιατι μολις ξεκινησω το πρωτο γευμα,αισθανομαι οτι πειναω συνεχεια
την εχει κανεις δοκιμασει αυτη τη μεθοδο?
εδω ενα e-book http://www.fast-5.com/Fast-5-ebook100.pdf για το fast-5 που ειναι 19 ωρες νηστεια και 5 ωρες τα γευματα
- 14-12-2009, 22:20 #2
οχι...αλλα καθε μερα τρωω πρωτο γευμα στις 7 και τελευταιο στις 8. συνολο 11 ωρες νηστειας;χαχα
15-12-2009, 01:58 #3
εγω και ετσι παχυνα! ολη μερα νηστικη και μετα απο την πεινα ετρωγα οτι εβρισκα
15-12-2009, 02:23 #4
Originally posted by angelika
15-12-2009, 09:06 #5
lily ναι μετρανε και τις βραδυνες ωρες σαν αποχη.Συνηθως αρχιζουν το πρωτο γευμα στις 12-1 το μεσημερι και τρωνε 3-4 γευματα μεχρι τις 10 το βραδυ
agelika εγω δεν πεινουσα καθολου,φαντασου οτι απο τις 11 που εφαγα το πρωτο γευμα,ολα τα αλλα τα εφαγα χωρις καθολου να πειναω και αισθανομουν συνεχεια χωρτασμενη,αν ομως υπαρχει καποιο προβλημα υπερφαγειας φανταζομαι οτι αυτο το μοντελο διατροφης δεν ειναι το καλυτερο,αν σε κανει να πεφτεις με τα μουτρα στο φαγητο καλυτερα να μην το δοκιμασεις.
erfolg πιστεψεμε οι 5 ωρες νηστειας που υπολειπονται κανουν διαφορα
Σημερα ειμαι 400 γρ κατω και φανταζομαι οτι ειναι γιατι αδειαζει το γλυκογονο οπως γινεται οταν ερχεται η κετωση,χθες το βραδυ δυσκολευτηκα στον υπνο,ειχα ριγη και ξυπνησα το πρωι στις 5,30 πολυ ξεκουραστη,μαλλον απορυθμιστηκε ο οργανισμος γιατι βγηκε απο το συνηθισμενο ωραριο φαγητου.Τωρα το πρωι δεν πειναω καθολου αλλα το στομαχι εχει κολλησει στην πλατη
15-12-2009, 09:27 #6
Originally posted by forty
Το IF (διαλλειματικη νηστεια) δεν ειναι καποια διαιτα αλλα ενας τροπος να βαλουμε σε ενα χρονικο πλαισιο τα γευματα μας.
Εγω ξεκινησα αυτο που κανεις νηστεια 16 ωρες.Αρχισα το πρωι στις 11 το πρωτο γευμα και το τελευταιο στις 7 το απογευμα.Σιγα σιγα θελω να το αλλαξω σε 12-8 και αν τα καταφερω 1-8
Επισης τοτε ετρωγα ο,τι ηθελα, οχι απεριοριστα αλλα κυριολεκτικα ο,τι ηθελα. οπως πχ με το διαιτολογο. μονο που το τελευταιο γευμα ηταν αυστηρα στις 6. σε λιγες μερες ειχα ξεφουσκωσει σαν μπαλονι κ τοτε ημουν μολις 75 κιλα (κανονικα κιλα για μενα). Αυτο με βοηθουσε κ με τις βραδινες λιγουρες. Απλα δεν αγγιζα τιποτα κ ουτε λιγουρες ειχα ουτε τιποτα.
μια φιλη της μητερας μου εχασε απιστευτα κιλα ετσι κ εγινε αγνωριστη. δε ξερω αν τα ξαναπηρε ομως.
15-12-2009, 09:30 #7
15-12-2009, 10:42 #8
Originally posted by badgirl
Επισης τοτε ετρωγα ο,τι ηθελα, οχι απεριοριστα αλλα κυριολεκτικα ο,τι ηθελα. οπως πχ με το διαιτολογο. μονο που το τελευταιο γευμα ηταν αυστηρα στις 6. σε λιγες μερες ειχα ξεφουσκωσει σαν μπαλονι κ τοτε ημουν μολις 75 κιλα (κανονικα κιλα για μενα). Αυτο με βοηθουσε κ με τις βραδινες λιγουρες. Απλα δεν αγγιζα τιποτα κ ουτε λιγουρες ειχα ουτε τιποτα.
μια φιλη της μητερας μου εχασε απιστευτα κιλα ετσι κ εγινε αγνωριστη. δε ξερω αν τα ξαναπηρε ομως.δεν ξερεις πως μου αναπτερωνεις το ηθικο!!εγω αυτο εκανα για πολλα χρονια αλλα τοτε δεν ειχα επιπλεον κιλα,ουτε εχανα ουτε επαιρνα και ο αντρας μου αυτο κανει και ποτε δεν εχει παχυνει.Πρεπει οπωσδηποτε να κανω κουραγιο μεχρι να συνηθισει το στομαχι μου να τρωω μετα τις 12 το πρωι,τωρα γουργουριζει απιστευτα αλλα κρατιεμαι πολυ καλα!τελικα η πραγματικη πεινα αντεχεται,ενω η αλλη που φανταζομαι την ξερουμε ολοι δεν υποφερεται
15-12-2009, 10:43 #9
Originally posted by badgirl
15-12-2009, 10:47 #10
φορτυ κ οχι το βραδυ φανταζομαι σωστα? εννοω να ειναι οι βραδινες ωρες μεσα στις ωρες νηστειας...να τρωμε μερα
15-12-2009, 10:50 #11
Ναι οι βραδυνες ωρες ειναι μεσα στις ωρες νηστειας.Φαντασου σαν ενα παραθυρο που το ανοιγεις 8 ωρες και τις υπολοιπες ειναι κλειστο.
Δεν εχει σημασια ποιες ωρες θα διαλεξεις,εξαρταται απο τον τροπο ζωης σου και απο τις ωρες που δουλευεις.Εγω εχω διαλεξει να φτασω το 12-8 γιατι γυρω στις 3 παω γυμναστηριο και θελω να εχω κανει δυο γευματα πριν και να προλαβω και 2 μετα.
15-12-2009, 11:06 #12
agelika εγω δεν πεινουσα καθολου,φαντασου οτι απο τις 11 που εφαγα το πρωτο γευμα,ολα τα αλλα τα εφαγα χωρις καθολου να πειναω και αισθανομουν συνεχεια χωρτασμενη,αν ομως υπαρχει καποιο προβλημα υπερφαγειας φανταζομαι οτι αυτο το μοντελο διατροφης δεν ειναι το καλυτερο,αν σε κανει να πεφτεις με τα μουτρα στο φαγητο καλυτερα να μην το δοκιμασεις.
Και νομιζετε, τελικα μεσα σε 6 ωρες δε θα τρωτε πολλα, στην αρχη ισως ναι, μετα δε θα σας κανει αισθηση.
15-12-2009, 11:14 #13
συγγνωμη για να καταλάβω και εγώ τι παίζει.....
λέμε οτι ξεκινάω και τρώω το πρώτο μου γεύμα στις 11 το πρωι ή και 12, μπορώ να τρώω ότι θέλω μέχρι τις 6-7 το απογευμα και μετά τίποτα ? αυτό μπορώ να το κάνω μόνο τις καθημερινές τα σ/κ ή έστω ένα βράδυ θέλω να τρώω με τους φίλους μου.
ερώτηση ούτε αλκοολ μετα τις 6?
15-12-2009, 11:17 #14
lily ναι μετρανε και τις βραδυνες ωρες σαν αποχη.Συνηθως αρχιζουν το πρωτο γευμα στις 12-1 το μεσημερι και τρωνε 3-4 γευματα μεχρι τις 10 το βραδυ
Σημερα ειμαι 400 γρ κατω και φανταζομαι οτι ειναι γιατι αδειαζει το γλυκογονο οπως γινεται οταν ερχεται η κετωση,χθες το βραδυ δυσκολευτηκα στον υπνο,ειχα ριγη και ξυπνησα το πρωι στις 5,30 πολυ ξεκουραστη,μαλλον απορυθμιστηκε ο οργανισμος γιατι βγηκε απο το συνηθισμενο ωραριο φαγητου.Τωρα το πρωι δεν πειναω καθολου αλλα το στομαχι εχει κολλησει στην πλατη
15-12-2009, 15:20 #15
Originally posted by natallia
συγγνωμη για να καταλάβω και εγώ τι παίζει.....
λέμε οτι ξεκινάω και τρώω το πρώτο μου γεύμα στις 11 το πρωι ή και 12, μπορώ να τρώω ότι θέλω μέχρι τις 6-7 το απογευμα και μετά τίποτα ? αυτό μπορώ να το κάνω μόνο τις καθημερινές τα σ/κ ή έστω ένα βράδυ θέλω να τρώω με τους φίλους μου.
ερώτηση ούτε αλκοολ μετα τις 6?
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση