Results 1 to 15 of 41
Thread: Διαιτολόγος
-
16-12-2009, 15:04 #1
Διαιτολόγος
Νομίζω το θέμα διαιτολόγος είναι κάτι αφορά άμεσα όλους εμάς που προσπαθούμε να πετύχουμε τον προσωπικό μας στόχο κ' είναι πολύ σημαντική η επιλογή του.Προσωπικά έχω απευθυνθεί 2 φορές σε διαιτολόγο όπου έχω καταφέρει μεν να χάσω τα κιλά που ήθελα, τα έχω ξαναπάρει όμως δε.Για μένα ένας διαιτολόγος πέρα απτη διατροφή-η οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες κ' στο πρόγραμμα κάθε ανθρώπου κ' φυσικά να μη ταυτίζεται με στερητικές δίαιτες-θα πρέπει να σε στηρίζει κ' ψυχολογικά κ' να σε καταλαβαίνει.Γι'αυτό άνοιξα το θέμα αυτό για να κάνει ο καθένας τις προτάσεις τους κ' να εκφράσει με τη σειρά του τις απορίες του.
- 16-12-2009, 15:06 #2
βάσω μου και εγώ έχω πάει σε διαιτολόγο και πάλι τα πήρα...και μια χαρά με στήριζε α΄λλά τα
ξαναπήρα...οπότε...τί να πω καλοί οι διαιτολόγοι αλλά όλα εξαρτούνται από εμάς..
16-12-2009, 15:24 #3
Βασούλα, σε έψαχνα στο άλλο σου post σχετικά με την επεισοδιακή υπερφαγία. Είσαι σίγουρη ότι δεν είναι ψυχολογικό το πρόβλημα; Όπως λέει και η Ζωή, καλοί οι διαιτολόγοι αλλά πρέπει να κοιτάξεις και άλλες παραμέτρους.
16-12-2009, 15:26 #4
Σίγουρα όλα από εμάς εξαρτώνται αλλά προσωπικά το πρόβλημα που είχα με τον τελευταίο διαιτολόγο που πήγα ήταν στη διατροφή.Ενώ με στήριζε πάρα πολύ ψυχολογικά κ' έχασα πολύ γρήγορα τα κιλά(που δε το θεωρώ απαραίτητα θετικό) η διατροφή δεν ήταν βασισμένη πάνω μου, στα πράγματα που άρεσαν σε μένα κ' στις δικές μου ανάγκες κ' έδινε την ίδια διατροφή σε όλους(επιβεβαιωμένο).Έτσι μόλις άρχισα κ' πάλι να τρώω φυσιολογικά άρχισα να παίρνω τα κιλά όσο γρήγορα τα έχασα!Συγκεκριμένα στη διατροφή του είχε μόνο λαιτ προιόντα, γλυκά για διαβητικούς κ' καθόλου ζάχαρη.Γι'αυτό θα ήθελα την επόμενη φορά που θα κάνω μια προσπάθεια να το ψάξω περισσότερο.
16-12-2009, 15:27 #5
του το είπες;
16-12-2009, 15:35 #6
Γεια σου athens246!Είδα το μήνυμά σου αφού είχα στείλει το δικό μου.Κατά τη γνώμη μου αυτή η διατροφική διαταραχή που βασανίζει κι εμένα κι άλλους πολλούς έχει σίγουρα ψυχολογικά αίτια.Γι'αυτό και ψάχνω καποιον διαιτολόγο που να συνδυάζει κ'τα 2.Αν κ' το σωστότερο θα ήταν να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχολόγο ειδικευμένο σε τέτοιες διαταραχές.Όσον αφορά τη δική μου ψυχολογία αυτή τη χρονική περίοδο περνάω μια περίοδο απογοήτευσης κ' άσχημης διάθεσης αλλά πιστεύω πως είναι επειδή δεν καταφέρνω να επιβληθώ στον εαυτό μου.
16-12-2009, 15:38 #7
Όσον αφορά το διαιτολόγο προσπάθησα να το προσαρμόσω σε μένα αλλά όταν ξεκινάς κάτι τέτοιο υποτίθεται ότι εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο αυτό, εναποθέτεις τις ελπίδες σου πάνω του κ' ακολουθείς ό, τι εκείνος σου προτείνει.
16-12-2009, 15:41 #8
Είμαι η Έμμυ και εκτός από καλά είμαι και φοιτήτρια διαιτολογίας
Λοιπόν, συναναστρέφομαι με καταξιωμένους διαιτολόγους και ασθενείς, εδώ και 1 1/2 χρόνο που είμαι στη σχολή και γενικά έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα.
Πρώτα από όλα για τους διαιτολόγους το σημαντικό είναι και πολύ σωστά, η υγεία και όχι η εμφάνιση. Για τον πελάτη συνήθως είναι το δεύτερο. Κάπου εκεί πολλοί συνάδελφοι που τους νοιάζει το κέρδος πάνω από όλα, απλά δίνουν στον κόσμο δίαιτες που θα τους κάνουν να χάσουν γρήγορα τα κιλά. Μεγάλο λάθος. Γιατί σε ένα άνθρωπο που έχει συνηθίσει να τρώει 8 σουβλάκια με απ' όλα αν του βάλεις 2 φρυγανιές με γιαούρτι για βραδινό τον έχεις ρίξει στα τάρταρα του φαινόμενου γιο-γιο:θα τα χάσει και θα τα ξαναπάρει και πάλι από την αρχή.
Δεύτερο λάθος είναι ότι δεν καταλαβαίνουν τον πόνο του χοντρού οι περισσότεροιΔλδ, όλοι ξέρουμε ότι η μαρουλοσαλάτα με τόνο είναι καλύτερη από την πίτσα, αλλά στις 11 το βράδυ που σε έχουν πιάσει τα ψυχολογικά σου, προφανώς θα προτιμήσεις το δεύτερο. Εκεί είναι που χρειάζεσαι την ψυχολογική και σωστή αντιμετώπιση.
Το να δώσεις ενα μενού με 1200 θερμίδες σε κάποιον, είναι πανεύκολο. Το να τον κάνεις να πιστέψει στον εαυτό του και να μάθει πως να τρώει, χωρίς στερήσεις πάντα, δεν είναι καθόλου εύκολο και όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και σε αυτό, υπάρχουν οι άριστοι επαγγελματίες που το καταφέρνουν και οι άλλοι που κάνουν προχειροδουλειές. Έχω δει διαιτολόγο να κρατάει κάποιον σε ραντεβού 10'. Όχι έτσι δεν γίνεται δουλειά. Ή θα σκύψεις πάνω από το πρόβλημα του ή κάνε άλλο επάγγελμα.
Συστήνω λοιπόν να βρείτε διαιτολόγους που όχι απλά κάνανε τις φίλες σας να χάσουν κιλά, αλλά τα διατηρήσανε και καλυτέρεψε η ζωή τους.
Αυτά (σας έπρηξα, αλλά έχω έρωτα με τη διαιτολογία και θέλω πολύ να βοηθήσω, αφού και εγώ ακόμα το ψάχνω)
16-12-2009, 15:49 #9
Βασούλα, ίσως η Έμμυ να μπορεί να σου συστήσει κάποιον που θα ξέρει και ως άνθρωπο. Η Έμμυ μπορεί να καταλάβει. Στο forum μας είναι!! Τι στο καλό!
Πάντως εγώ πήγα σε ψυχίατρο που ειδικεύεται στην παχυσαρκία και με έσωσε! Μπορεί να έχω πάρει 10 κιλά από τον Ιούνιο αλλά α) σήμερα ξαναξεκίνησα δίαιτα, β) μπορεί να έτρωγα από την ώρα που γυρνούσα από το γραφείο μέχρι και την ώρα που θα ξάπλωνα για ύπνο αλλά ήξερα ότι φταίει το ότι ξεκίνησα διαδικασίες διαζυγίου και έπρεπε κάπου να ξεδώσω, γ) δεν μ' έχει πάρει από κάτω, το παλεύω ακόμη και το συζητάω με τον γιατρό μου.
Πηγαίνω τα τελευταία τέσσερα χρόνια (δεν ήταν ο πρώτος - άλλαξα 4 μέχρι να τον βρω και να μου κάνει γιατί κι εκεί πρέπει να βρεις κάποιον να σου ταιριάξει), μου έδωσε στην αρχή δύο φάρμακα που με σώσανε (άλλαξε τελείως η ψυχολογία μου) και τώρα έχω σταματήσει και τα φάρμακα εδώ και πάνω από ένα χρόνο και προσπαθώ να τα βγάζω πέρα.
Μην αφήνεσαι πάντως. Ψάξτο. Είτε σε διαιτολόγο, είτε σε ψυχολόγο α) κοίτα να είναι γιατροί και όχι κομπογιαννίτες και β) δοκίμαζε μέχρι να βρεις αυτόν που θα σου κάνει το κλικ.
16-12-2009, 15:56 #10
Γεια σου Έμμυ!Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση στο θέμα.Θα ήθελα να σου πω οτι συμφωνώ απόλυτα σε όσα μόλις μας είπες.Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που τους νοιάζει το κέρδος πάνω από όλα όπως είπες κι εσύ.Το δικό μου πρόβλημα ήταν κ' είναι τα γλυκά.Συγκεκριμένα όταν θέλω να φάω γλυκό προτιμώ να φάω μια σοκολάτα κανονική παρά να φάω ένα υποκατάστατο σοκολάτας.Έτσι όταν άρχισα να τρώω κανονικές σοκολάτες εκεί ήταν που τη πάτησα!Εγώ θέλω να μάθω να τρώω ενσωματώντας μέσα στη διατροφή μου πράγματα που θα συνεχίσω να τρώω κ' μετά τη δίαιτα όπως η σοκολάτα.Ναι ομολογώ πως έχω μανία με τη σοκολάτα,χαχα!!Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου κ΄καλή συνέχεια στις σπουδές σου!Ο τρόπος που σκέφτεσαι δείχνει σίγουρα πως θα γίνεις μια πολύ καλή διαιτολόγος στο μέλλον!
16-12-2009, 15:57 #11
Καλές μου πρέπει να σταματήσω. Θα σας δω αύριο όμως.
Χαίρομαι πολύ που αποφάσισα και έκανα register. Είναι ωραίο να μιλάς με ανθρώπους που καταλαβαίνουν κι έχουν κοινές εμπειρίες.
Φιλάκια!!
16-12-2009, 16:02 #12
Γεια σου athens246!Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!Θα τα ξαναπούμε σίγουρα!
16-12-2009, 16:21 #13
Βάσω26
ʼκου ένα κόλπο που βρήκα με τη σοκολάτα. Βάζω σε ένα αντικολλητικό, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 1 κακάο σκόνη, 2 γάλα και 1 στέβια. (Η στέβια είναι γλυκαντικό φυτό με μηδέν θερμίδες και κάνει και καλό στην υγεία. Είναι ακριβό όμως. Αντί στέβια μπορείς να βάλεις και μαύρη ζάχαρη) Τα ανακατεύω συνέχεια σε σχετικά δυνατή φωτιά και γίνεται σιρόπι σοκολάτα. Μετά το ρίχνω πάνω από μια μπανανα. Είναι σούπερ νόστιμο και δεν αποδίδει κενές θερμίδες, αλλά αντιθέτως πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια
16-12-2009, 16:27 #14
Πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή σου, θα τη δοκιμάσω σίγουρα.Εγώ αυτό που κάνω τελευταία όταν έχω όρεξη για γλυκό(καθημερινά δηλαδή!), φτιάχνω μήλα με κανέλα στον ατμό(χωρίς ζάχαρη) κ' τα συνοδεύω με γιαούρτι κι είναι μούρλια κ' πολύ υγιεινό ταυτόχρονα!
16-12-2009, 16:40 #15
γεια σας κοριτσια... πολυ σωστα οσα λετε αλλα θα μου επιτρεψετε να κανω μια μικρη παρατηρηση γιατι μου εκατσε καπως στο λαιμο. Ναι κι εγω "χοντρη" ειμαι αλλα οταν ακουγεται απο το στομα μιας μελλουσας διαιτολογου (και μαλιστα με τοση ορεξη και αγαπη γι αυτο το επαγγελμα) χτυπαει ασχημα... συγνωμη για την παρεμβαση απλα μια μικρη συμβουλη... δεν θα πρεπει να αντιμετωπιζεις τους ασθενεις σαν χοντρους αλλα σαν ατομα με προβληματα...
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία