Διαιτολόγος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 41
    Senior Member
    Originally posted by Esprit
    γεια σας κοριτσια... πολυ σωστα οσα λετε αλλα θα μου επιτρεψετε να κανω μια μικρη παρατηρηση γιατι μου εκατσε καπως στο λαιμο. Ναι κι εγω "χοντρη" ειμαι αλλα οταν ακουγεται απο το στομα μιας μελλουσας διαιτολογου (και μαλιστα με τοση ορεξη και αγαπη γι αυτο το επαγγελμα) χτυπαει ασχημα... συγνωμη για την παρεμβαση απλα μια μικρη συμβουλη... δεν θα πρεπει να αντιμετωπιζεις τους ασθενεις σαν χοντρους αλλα σαν ατομα με προβληματα...
    hello Esprit, από το στόμα μου το πήρες :P

Senior Member
    Γεια σας κι από μένα!Μια κ' συμμετείχα στη συζήτηση θα θελα να πω πως κατά τη γνώμη μου ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε πάνω στη ροή του λόγου κ' πως η κοπέλα δεν είχε τη διάθεση να προσβάλλει κανέναν.Προσωπικά τουλάχιστον δε προσβλήθηκα...

Senior Member
    ΄πανω στην ορη του λογου μπορει ο καθενας να λεει οτι θελει δλδ? ποσο μαλλον μια μελλουσα διατροφολογους που θα βγαζει το ψωμι της απο τους "χοντρους" .... τελος παντων...

Senior Member
    Originally posted by Βάσω26
    Νομίζω το θέμα διαιτολόγος είναι κάτι αφορά άμεσα όλους εμάς που προσπαθούμε να πετύχουμε τον προσωπικό μας στόχο κ' είναι πολύ σημαντική η επιλογή του.Προσωπικά έχω απευθυνθεί 2 φορές σε διαιτολόγο όπου έχω καταφέρει μεν να χάσω τα κιλά που ήθελα, τα έχω ξαναπάρει όμως δε.Για μένα ένας διαιτολόγος πέρα απτη διατροφή-η οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες κ' στο πρόγραμμα κάθε ανθρώπου κ' φυσικά να μη ταυτίζεται με στερητικές δίαιτες-θα πρέπει να σε στηρίζει κ' ψυχολογικά κ' να σε καταλαβαίνει.Γι'αυτό άνοιξα το θέμα αυτό για να κάνει ο καθένας τις προτάσεις τους κ' να εκφράσει με τη σειρά του τις απορίες του.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου Βάσω, είναι ελάχιστοι λίγοι έως και πάρα πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά έχουν συνηδειτοποιήσει πόσο σοβαρό ρόλο παίζουν στη ζωή μας.
    Η προσωπική μου εμπειρία από αυτούς είναι μάλλον κακή. Έχω επισκεφτεί πάρα πολλούς , και όμως το αποτέλεσμα ήταν με μαθηματική ακρίβεια το ίδιο πάνω κάτω.
    Μόνο όταν ασχολήθηκα προσωπικά, διάβασα, έμαθα, ξεχώρισα το στάρι από το κριθάρι, τότε πήρα τη διατροφή μου στα χέρια μου, και κιλά έχασα, και έμαθα να τρώω σωστά, και νομίζω οτι τελικά θα τα καταφέρω και δε θα ξαναπέσω σε παγίδες.
    Είναι λιγο χοντρό αυτό που λέω , όμως μαζί με τον όποιο διαιτολόγο που θα σου δώσει διατροφή, πρέπει και εσύ να γνωρίσεις 5-10 πράγματα και αρχές που θα εφαρμόζεις σε όλη την υπόλοιπη σου ζωή, διαφορετικά τα κιλά όπως φεύγουν έτσι επιστρέφουν.

Senior Member
    Λιλακι αν κρινω απο το τικερακι σκιζεις ε??? Μπραβο καλη μου!!! Αντε καλη δυναμη στην προσπαθεια σου!!

Senior Member
    Originally posted by Esprit
    Λιλακι αν κρινω απο το τικερακι σκιζεις ε??? Μπραβο καλη μου!!! Αντε καλη δυναμη στην προσπαθεια σου!!
    Ευχαριστώ πολύ και σε σένα εύχομαι ότι καλύτερο κούκλα μου

Senior Member
    Εγω παλι αυτο που εχω να πω απο προσωπικη εμπειρια ειναι το εξης...τα κιλα ειναι φυσικο να τα παιρνουμε παλι πισω εφοσον αντι να υιοθετησουμε τον καινουργιο τροπο διατροφης εμεις γυρναμε στον παλιο..οποτε ειναι καθαρα στο χερι μας...
    Για τους διαιτολογους διατροφολογους (τους περισσοτερους τουλαχιστον) εχω να πω πως μας δινουν τις διαιτες που δινουν σε ολους τους πελατες τους...κανενας δεν καθετε να σου φτιαξει ειδικη διατροφη συμφωνα με τις αναγκες σου...σε κοιτανε σαν 20αρικο κ οχι σαν ανθρωπο....κ ναι το λεω αυτο γιατι εχουμε κανει πειραμα με μια φιλη...εχουμε παει σε διαιτολογους κ μας εδιναν τις ιδιες διαιτες με διαφορετικη σειρα...οποτε γιατι να μην κατσω να κανω μονη οτι ειναι να κανω????αφου τοσα χρονια στο κουρμπετι πανω κατω ξερω τι πρεπει να κανω......Οταν εγω ας πουμε πηγαινα σε διαιτολογο κοντα 2 μηνες...κ δεν εχασα σχεδον τπτ...ο ιδιος δεν ειχε να μου δωσει μια απαντηση...μου λεγε ισως ετσι ..ισως αλλιως...αυτα τα ισως τα ηξερα ομως κ μονη μου....τα λεφτα του ομως τα επαιρνε...δεν ελεγε δεν εχουμε αποτελεσμα δεν θα πληρωθω....
    ΔΕΝ εχω σκοπο ουτε να κατακρινω τον κλαδο ουτε να κακολογησω...απλα καταθετω προσωπικη εμπειρια...κ εμπειρια γνωριζω κ παρομοιες εμπειριες απο φιλες....οτι κ να αποφασισουμε να κανουμε πρεπει να το εχουμε παρει ΑΠΟΦΑΣΗ...αλλιως δεν γινετε τπτ...

Junior Member
    Βρε παιδιά έβαλα και χαμογελάκι δίπλα, ακριβώς επειδή το είπα χαριτωμένα. Προσωπικά πιστεύω ότι όταν με κάτι δεν κάνεις χιούμορ, τότε το βλέπεις βουνό. Αν όμως κάποιος προσβλήθηκε, εννοείται συγνώμη.

Senior Member
    καλησπέρα. Όπως και πολλοί από εσάς έχω αλλάξει 6 διαιτοδιατροφολόγους. Κανείς δε με βοήθησε ικανοποιητικά, καθώς επειδή δεν έχανα, πάντα το έριχναν σε μένα. Ένας απαράδεκτος απ΄αυτούς έφτασε να με έχει με 700 θερμίδες για να μου αποδείξει μετά από δεκαπέντε μέρες ότι είχα χάσει 300 γρ!!! Ένας άλλος τον οποίο εκτίμησα ιδιαίτερα με απέπεμψε ευγενικά στον πρώτο μήνα, λέγοντάς μου ότι δεν προέρχεται από τη διατροφή το πρόβλημά μου και οτελευταίος πέρισυ, με ιδιάιτερο πείσμα, με έστειλε σε ενδοκρινολόγο για να ξεκινήσω θυροξίνη που επιταχύνει το μεταβολισμό. Μη με ρωτάτε, αν το έκανα...σαφώς και το έκανα. Γενικά, πιστεύω ότι περισότερο λειτουργούν ως ρυθμιστικός παράγοντας ελέγχου...τουλάχιστον για 'όλες εμάς που το έχουμε ψάξει.

Senior Member
    Originally posted by tidekpe
    καλησπέρα. Όπως και πολλοί από εσάς έχω αλλάξει 6 διαιτοδιατροφολόγους. Κανείς δε με βοήθησε ικανοποιητικά, καθώς επειδή δεν έχανα, πάντα το έριχναν σε μένα. Ένας απαράδεκτος απ΄αυτούς έφτασε να με έχει με 700 θερμίδες για να μου αποδείξει μετά από δεκαπέντε μέρες ότι είχα χάσει 300 γρ!!! Ένας άλλος τον οποίο εκτίμησα ιδιαίτερα με απέπεμψε ευγενικά στον πρώτο μήνα, λέγοντάς μου ότι δεν προέρχεται από τη διατροφή το πρόβλημά μου και οτελευταίος πέρισυ, με ιδιάιτερο πείσμα, με έστειλε σε ενδοκρινολόγο για να ξεκινήσω θυροξίνη που επιταχύνει το μεταβολισμό. Μη με ρωτάτε, αν το έκανα...σαφώς και το έκανα. Γενικά, πιστεύω ότι περισότερο λειτουργούν ως ρυθμιστικός παράγοντας ελέγχου...τουλάχιστον για 'όλες εμάς που το έχουμε ψάξει.
    έτσι είναι οι περισσότεροι έτσι λειτουργούν, είναι πολύ δύσκολο
    να βρείς κάποιον που δε θα σε κόβει σαν επίσκεψη και να ασχοληθεί πραγματικά με το πρόβλημα σου, ίσως βέβαια να μην έχει και την ανάλογη παιδεία, δε φημίζονται και για την εξαιρετική τους μόρφωση.
    Είναι πολύ τυχεροί όσοι έχουν βρεί καλό διαιτολόγο.

Εδώ ας μη ξεχνάμε και την περιβόητη κ.Βουτσινά, που ούτε άδεια εξάσκησεως επαγγέλματος δεν είχε και πήρε τόσο κόσμο στο λαιμό της με εξαντλητικές δίαιτες και σκευάσματα , τα οποία πουλούσε η ίδια.

Το θέμα του διαιτολόγου όπως και του ψυχολόγου/ψυχιάτρου είναι πάρα πολύ σοβαρό και δύσκολο.

Τελικά έχεις πρόβλημα θηρεοειδούς , γιατί πως αλλιώς σου έδωσε θηροξίνη ο ενδοκρινολόγος?

Junior Member
    Το αν είσαι μορφωμένος ή όχι, το αν πας παρακάτω την επιστήμη σου και προσφέρεις ή απλά κυνηγάς την φραγκάτη επίσκεψη, το αν βλέπεις θετικά τον άνθρωπο ή πικρόχολα, εξαρτάται από τον χαρακτήρα και όχι από το πτυχίο που παίρνεις. Το πτυχίο σου δίνει απλά τη βάση για να εξελιχθείς.

Senior Member
    Πιστευω ομως παρολα αυτα πως οι διατροφολογοι-διαιτολογοι στην ελλαδα υστερουν βασικων γνωσεων...οχι τοσο σε σχεση με τις τροφες...αλλα σε σχεση με την ψυχολογια...για μενα βασικο για εναν τετοιο ανθρωπο ειναι να εχει γνωσεις ψυχολογιας...γιατι εχει να κανει με ατομα που εχουν σοβαρο προβλημα κ ειναι εξαρτημενα...ενα τετοιο ατομο πρεπει να ξερεις πως να του φερθεις κ πως να του μιλησεις..κ πως να το κανεις να νιωσει ανετα....

Senior Member
    Κατά την ανοδική πορεία των κιλών μου επισκέφτηκα τέσσερις διαιτολόγους, εκ των οποίων ο ένας μου έδωσε μία πρωτεινική δίαιτα που τη βρίσκεις παντού, οι δύο ήταν υποφερτοί και η τελευταία απαράδεκτη! Πήγα δέκα λεπτά νωρίτερα στο ραντεβού και μου την είπε πολλές φορές για το ξεβόλεμά της. Της είπα ότι ζήτησα ήδη συγνώμη, ότι δεν έχω μάθει να μου συμπεριφέρονται έτσι και ότι δεν θα επαναληφθεί. Αυτή νόμιζε βέβαια ότι δεν θα επαναληφθεί η "κακή" μου συμπεριφορά, εγώ εννοούσα το ραντεβού μας. Θα το κατάλαβε φαντάζομαι την επόμενη φορά που την έστησα...
    Κάτι τέτοιοι με κάνανε -μεταξύ άλλων- και έβαλα δακτύλιο για να μη ξαναχρειαστεί να απευθυνθώ σε τέτοιους κρετίνους!

Senior Member
    εγω πριν αποφασισω για πτυχωση και αφου ειχα γυρισει ολους τους διαιτολογους του Βολου.. ανακαλυψα μια καταπληκτικη.
    ηταν νεα κοπελα ενα χρονο μεγαλυτερη απο εμενα ( 27 χρονων) μολις ειχε τελειωσει σπουδες και εκανε το διδακτορικο της και δεν ειχε καιρο που ειχε ανοιξει το γραφειο της...
    οχι απλα ειχα μεινει ικανοποιημενη... ετρωγα και εχανα. μου εβαζε ποσοτητες φαγητου, τα υπολιζε ολα με βαση τις θερμιδες ετσι ηταν ολα μετρημενα σε γραμμαρια ...
    το πιο χαρακτηριστικο θυμαμαι ηταν μια σαλατα για μεησημερι που ειχε μεσα.. μαρουλι, ντοματα,μακαρονια βιδες, καλαμποκι, τονο, πιπερια, και ακουσον ακουσον μαγιονεζα 1κ.γ..... παιδια ετρωγα ολα αυτο και ομως εχανα!!!!!!!
    καθε φορα με ζυγιζε και καναμε και λιπομετρηση...
    ηταν κορυφη!! απλα εγω πλεον ειχα ξεφυγει. ειχα 50 κιλα να χασω και δεν ειχα υπομονη..... αλλα σιγουρα κοντα στα 75-80 οταν φτασω θα την επισκεφτω για να μου δωσει καποιες γενικες συμβουλες..

Senior Member
    Να μου τη συστήσεις κι εμένα Ζωίτσα! Καημό το έχω να γνωρίσω έναν σοβαρό, υπεύθυνο και πάνω απ' όλα ανθρώπινο διαιτολόγο! Και για να εξηγούμαι: Λέγοντας κρετίνοι δεν αναφέρομαι σε όλο τον κλάδο γενικώς, σίγουρα υπάρχουν και ευτυχώς για μας λαμπρές εξαιρέσεις, μάλλον εγώ στάθηκα άτυχη με το δείγμα που γνώρισα.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast