Η ΔΙΑΙΤΑ ΜΟΥ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 136
    Senior Member
    μα, γιαυτο ακριβως πας σε ενα διαιτολογο που το χει σπουδασει, σου βγαζει προγραμμα και με μικρες παραλλαγες το εφαρμοζεις μια ζωη.

εναλλακτικα μπορεις να στρωθεις στο διαβασμα και να καταρτισεις το δικο σου προγραμμα.
    ειναι θεμα 4-5 μηνων να το εμπεδωσεις και μετα ειναι παιχνιδακι!!!

Senior Member
    ναι, μπορει να εχεις και δικιο. απο αυτην την αποψη ναι. προτιμω να παω σε διαιτολογο.....

Senior Member
    BARB συμφωνω μαζι σου!
    εμενα με εχει κουρασει απιστευτα ολο αυτο το μετρημα,μην ξεφυγει το ενα,μην ξεφυγει το αλλο...αυτη η ιστορια με την καταμετρηση οδηγει σε εμμονη....ουτε βολευει αν βγαινεις εξω για φαγητο!

Αρα αποφασισα 1.να προσεχω την ποιοτητα και να μην ξεπερναω την ποσοτητα.1100 θερμιδες πανω κατω,οσο πιο υγειηνα χωρις να καθομαι να μετραω πηρα 37γρ.πρωτεινες και οχι 49....ή 12γρ φυτικες ινες και οχι 26....

και 2.να γυμναζομαι!!!

Senior Member
    εγω πηγα σε διαιτολογο όταν αρχισα να μενω μονη μου.
    τωρα λεω θα μαθω να "μαγειρευω" τα κατάλληλα γευματα, να βαζω στο πιατο μου τη σωστη ποσοτητα.

του ειπα να γραψει ποσα γραμμαρια ειναι η μια μεριδα και στην αρχη εβαζα το πιατο στη ζυγαρια πριν το γεμισω. Τωρα πανω κατω ξερω απο ποσοτητες.

Senior Member
    πανω κατω ξερουμε τι ειναι σωστο να φαμε και απο την εμπειρια μας και μονο γνωριζουμε τι μας παχαινει και τι οχι...

πχ τωρα ετοιμασα για απογευμα:1 αχλαδι+2 ακτινιδια+3 δαμασκηνα (αποξηραμενα) +1 τοταλ 0%+2 κουταλακια του γλυκου μελι....

πιθανον ενας διαιτολογος θα διαφωνουσε με τις ποσοτητες των φρουτων ή το συνδιασμο τους ή και εγω δεν ξερω με τι αλλο!!...αλλα απο τη στιγμη που και υγειηνο το θεωρω και με καλυπτει γευστικα δεν θα κατσω να το υπεραναλυσω!!!οκ,υπολογιζω απλα ποσες θερμιδες εχει πανω κατω,αλλα ως εκει!

Senior Member
    το δύσκολο είναι να γίνει η αρχή! να βρεί κανείς δηλαδή ένα σωστό μοντέλο διατροφής που να τον καλύπτει τόσο γευστικά όσο και ποιοτικά. να βρεί δηλαδή τη χρυσή τομή που συνδιάζει τις τροφές της προτίμησης του καθενός αλλά που ταυτόχρονα περιλαμβάνει όλα όσα έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός για να λειτουργεί σωστα και φυσικά να μην παχαίνει.
    νομίζω ότι όποιος καταφέρει και καταλήξει σε αυτό το μοντέλο διατροφής, μαθαίνει σταδιακά να κινείται βάσει αυτού του μοντέλου για όλη την υπόλοιπη ζωή του χωρίς να χρειάζεται να υπολογίζει και να μετράει.
    εγώ για παράδειγμα ξέρω ότι θέλω να τρώω ένα κανονικό γεύμα ημερησίως. ξέρω ότι αυτό πρέπει να αποτελείται από μια μεγάλη ωμή σαλάτα και μια μετρημένη μερίδα φαγητού. απο κει και πέρα δε θα κάτσω να μετρήσω ούτε θερμίδες, ούτε γραμμάρια, ούτε συστατικά κλπ κλπ..... απλά προσέχω τις ποσότητες. τρώω όμως ότι υπάρχει στο σπίτι καθημερινά για όλη την οικογένεια χωρίς περιορισμούς. το σημαντικό είναι να καλύπτονται όλες οι διατροφικές ομάδες. δηλαδή να τρώς από τα πάντα.....
    όσο αφορά στα υπόλοιπα γεύματα είναι λίγο πολύ στάνταρ. ξέρω δηλαδή πότε θα φάω το φρούτο μου, το γιαούρτι μου, το γλυκάκι μου και πάει λέγοντας.......

Junior Member
    ευχαριστω για τις απαντησεις σας,ναι δεν περιμενα να χασω λιπος, γνωριζα οτι ηταν υγρα αλλα ηθελα αποτελεσμα αμεσο ωστε να παρω τα πανω μου και να συνεχισω....

Senior Member
    κοριτσάκι..... δεν παίρνεις τα πάνω σου..... ίσα ίσα.....καταστρέφεις τον μεταβολισμό σου! αυτό μακροπρόθεσμα σαμποτάρει την προσπάθειά σου για αδυνάτισμα γιατί μετά μπλοκάρεις ακόμα και αν φας ένα καθόλα φυσιολογικό και υγιεινό γεύμα.... σκέψου το λίγο... αυτό θέλεις???? να θυμάσαι ότι η ένδειξη της ζυγαριάς είναι πολύ σχετικό στοιχείο. μπορεί να δείχνει μικρότερο νούμερο και να φαίνεσαι η ίδια ή να δείχνει το ίδιο νούμερο και να φαίνεσαι πιο αδύνατη....... το παν είναι η σωστή διατροφή εφόρου ζωής...... μην το ξεχνάς ποτέ αυτό και μην πέφτεις στις παγίδες του εύκολου αδυνατίσματος.........

Senior Member
    Originally posted by device
    μα, γιαυτο ακριβως πας σε ενα διαιτολογο που το χει σπουδασει, σου βγαζει προγραμμα και με μικρες παραλλαγες το εφαρμοζεις μια ζωη.

εναλλακτικα μπορεις να στρωθεις στο διαβασμα και να καταρτισεις το δικο σου προγραμμα.
    ειναι θεμα 4-5 μηνων να το εμπεδωσεις και μετα ειναι παιχνιδακι!!!
    ναι σωστά αλλά αυτή την απαράδεκτη δίαιτα , την έχει δόσει διαιτολόγος, και δυστυχώς αρκετά υπερτιμημένος, κάποιοι την πατήσαμε μαζί του, δες λίγο στις προηγούμενες σελίδες

καλημερα παιδια...
    Καθε φορα που ειμαι σε φαση "κατι πρεπει επιτελους να κανω με τα κιλα μου" , μπαινω στο φορουμ και παιρνω ιδεες και δυναμη.

αναρρωτιεμαι πως παει η lolipop , τη συνεχιζει τη διαιτα; Γιατι ειχε ξεκινησει δυναμικα, πολυ θα ηθελα να δω πως τα παει επειτα απο τοσο αυστηρη διατροφη.

Junior Member
    κοριτσια εσεις που ειστε πιο παλιες εδω μεσα, διαβασα για ενα παιδι που ειναι διαιτολογος και μπαινει εδω ο jvanis , εχετε καμια ιδεα??γιατι σε παλαιοτερα posts τον εκραζαν διαφοροι και ανησυχησα...

Γεια σας κ απο μένα..
    Εδώ κ ένα μήνα περίπου έχω αρχίσει δίαιτα για πρώτη φορά στη ζωή μου!!! Τα δυομισι τελευταία χρόνια που δουλεύω (είμαι 27 χρονών) έβαλα καμια 10αριά κιλάκια κ ειπα να προλάβω τα χειρότερα κ πήγα σε διαιτολόγο.
    Ενδεικτικά το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα (με παραλλαγές κάθε βδομάδα στα φαγητα)

ΠΡΩΙΝΟ

· 1 γιαούρτι έως 2%, 2 φρυγανιές, 1κγ μέλι, καφές.
    · 1 γιαούρτι έως 2%, 2κς δημητριακά , καφές.
    · 1 φυσικός χυμός (από 2 πορτοκάλια), 1 φέτα ψωμί του τόστ, 1 φέτα τυρί, 1 φέτα γαλοπούλα, καφές.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

· 1 φρούτο.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

· Μπριζόλα, σαλάτα (πράσινη) με 1κς ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί.
    · Ψάρι ψητό, σαλάτα (πράσινη) με 1κς ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί.
    · Φασολάκια 1 ½ φλυτζ., 50γρ τυρί, 1 φέτα ψωμί.
    · Κοτόπουλο ψητό, 3-4 κομμάτια πατάτες φούρνου, σαλάτα με 1κς ελαιόλαδο.
    · Φακή (όσο το χείλος ενός βαθύ πιάτου), 50γρ τυρί, σαλάτα με 1κς ελαιόλαδο.
    · Μπιφτέκι, σαλάτα με 1κς ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί.
    · Σαλάτα με 1κς ελαιόλαδο, τόνος, 1 φέτα ψωμί.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

· 1 φρούτο.

ΒΡΑΔΙΝΟ

· Σαλάτα με 1κς ελαιόλαδο, 2 καλαμάκια κοτόπουλο, 1 πίτα αλάδωτη. (1 φορά)
    · Ντάκος. (1 φορά)
    · Ό,τι και το μεσημέρι στη μισή ποσότητα για τα ψητά. (1 φορά)
    · Σαλάτα με 1κς ελαιόλαδο, 2 αυγά βραστά, 1 φέτα ψωμί. (2 φορές)
    · 1 γιαούρτι έως 2%, 1 φρυγανιά, 1 κγ μέλι. (2 φορές)

Το μήνα που μας περασε έχασα 4 κιλά ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα. Πώς σας φαίνεται; Έπρεπε να χάσω περισσότερα;; Είναι αρκετό το φαγητό;; Μία φίλη μου μου λέει ότι ειναι πολύ λίγο το φαγητό κ αν σταματήσω τη δίαιτα θα τα βάλω αμέσως.. Δώστε μου τα φώτα σας, ανησυχώ!

Senior Member
    γεια σου Veronica!δε ξερω ποσα κιλα εισαι αλλα εμενα η διαιτα σου μου φαινεται καλη.δλδ δεν ειναι κατω απο 1200 θερμιδες οποτε μια χαρα!κ το να χανεις 1 κιλο τη βδομαδα ειναι το πιο σωστο για να μην τα ξαναπαρεις τα κιλα οποτε συνεχισε δυναμικα!

Ξεκίνησα 74 κιλά, τώρα είμαι 69,7 κ θέλω να φτάσω τα 64, με ύψος 1,70.

Α επίσης μπορώ να τρώω κ όποιο γλυκο θέλω μια φορά τη βδομάδα, πολύ σημαντικό για την περιπτωσή μου που έτρωγα ΚΑΘΕ μερα σοκολατα...

Senior Member
    πολύ καλα!συνεχισε κ συντομα θα εισαι στον στοχο σου!

Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast