Results 31 to 45 of 91
Thread: Κάποιος που τα έχει καταφέρει?
-
28-07-2010, 10:55 #31
χρυσα το βιβλιο αυτο εχει μεσα και ενδεικτικα διαιτολογια για να ακολουθησεις?
- 28-07-2010, 11:17 #32
ναι έχει ενδεικτικά διαιτολόγια και κολπα για να φροντίζεις τον εαυτό σου ακόμα και όταν τρώς εξω και άλλα πολλά!!
για εμένα ήταν η αφετηρία μου για να ανακάμψω μετά από τόσα χρόνια που απλά έκανα δίαιτα.
σε κάνει να ορίζεις εσύ την ζωή σου και νιώθεις πολύ αυτόνομη!!
28-07-2010, 13:32 #33
Καλή σας μέρα!
Ακολουθώντας τις συμβουλές αυτού του βιβλίου και προσαρμόζοντάς τις στις δικές μου διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις κατάφερα να απέχω από βουλιμικά από το Φεβρουάριο. Όχι πώς δε μπαίνω συχνά σε πειρασμούς απλά το αντιμετωπίζω αποτελεσματικά, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Βασικό συστατικό είναι η βελτίωση της καθημερινής διατροφής, όχι απαραίτητα της ποσότητας αλλά της συχνότητας και της ποιότητας.
Δε μπορώ να πω ότι έγινα καλά, ο φόβος υπάρχει έντονος μέσα μου ακόμα. Τουλάχιστον όμως εδώ και 5 μήνες το πολεμάω με επιτυχία...
28-07-2010, 13:35 #34
για σου dolphin!καλή συνέχεια!
28-07-2010, 18:35 #35
Χρύσα θα το αγοράσω αύριο κιόλας.για να δούμε....
28-07-2010, 19:17 #36
Γεια σας,
Αναγνωριζω οτι ειμαι βουλιμικη τα τελευταια 6 χρονια. Νομιζω οτι η κυρια αιτια ειναι το αγχος λογω διαβασματος, το οποιο ειναι αναγκαιο λογω σπουδων. Τελευταια, το προβλημα πιστευω ειναι εντονοτερο. Ακομη πιο εντονο εγινε τελευταια, λογω του οτι χωρισα πριν ενα εξαμηνο, με αποτελεσμα να ειμαι περισσοτερες ωρες μονη στο σπιτι.
Το Σεπτεμβριο τελειωνω απο σπουδες και θα ηθελα να κανω προσπαθεια μονη μου, χωρις βοηθεια ειδικου ή νοσοκομειο, να γινω παλι φυσιολογικη. Δεν θελω γενικοτερα να το μαθουν αλλοι, ειτε οικογενεια, ειτε φιλοι.
Υπαρχει καποιο τηλεφωνο για ψυχολογικη υποστηριξη η' και συμβουλες για την περιπτωση της βουλιμιας?
Ευχαριστω.
28-07-2010, 23:58 #37
μαστα εγω που εχω ψιλιψαξει δεν εχω βρει....και ουτε θελω να το διαλαλησω οπωσ και εσυ , ουτε και μπορω να παω σε εναν ψυχολογο και να ατχισω να του λεω το προβλημα μου...με φανταζομαι να λεω τι ειμαι βουλιμικη τοσα χρονια και να χασκογελαω ταυτοχρονα.
δε ξερω τι να κανουμε αλλα το φορθμ βοηθαει πολυ .
29-07-2010, 00:34 #38
nina 11,
poso xronwn eisai kai poso kairo eisai se auth thn katastash?
Exeis entopisei thn aitia?
Exeis kanei prospatheies na to apofugeis?
29-07-2010, 00:44 #39
ευχαριστω για το βιβλιο,μολις τελειωσω αυτο που διαβαζω θα το παρω!
29-07-2010, 00:54 #40
μαστα ειμαιν25 και το πρωτο βουλιμικο εγινε στα 13 περιπου...και νομιζα τοτε οτι ανακαλυψα θυσαυρο .. απο τοτε μικρα μονο διαστηματα εχουν περασει που να μην κανω βουλιμικα.
τωρα που το σκεφτομαι σε ολεσ τισ φασεισ τησ εφηβησ και ενηλικησ ζωησ μου ,ειτε καλεσ ειτε οχι η αγαπητη κυρια βουλιμια ηταν παρουσα.
δεν εχωμιλησει ποτε στην οικογενεια μου, σε 1 μονο φιλη εχω μιλησει και νμιζω ξενερωσε και θυμωσε.
δεν εχω παει σε ψυχολογο και τα σχετικα και νιωθω τωρα πια πραγματικα πωσ χρειαζομαι βοηθεια
και για 1η φορα νιωθω οτι βρηκα τι ηταν αυτο που συνεβαλε στο ν ακολουθησω αυτο το δρομο.
29-07-2010, 00:57 #41
μαστα πεσ μου και εσυ γ σενα
29-07-2010, 01:12 #42
egw ksekinhsa apo to 2004 ews kai shmera. Eixa ftasei sto apokorufwma, gia ta dedomena mou, se kila. Mexri poy mia mera akousa mia filh mou na leei oti logw tou oti ekeino to diasthma evgaine suxna, meta kserkouse kai tis pernouse.
Apo tote ksekinhsan ola. Mou edwse thn idea , xwris na to kserei, gia na mporesw na xasw kila. Apo tote ksekinhsa siga siga kai telika ta katafera. Exasa arketa kila kai ola auta ta xronia eimai se kanoniko h' kai ligotera kila apo to kanoniko. Genika, eixa provlima me thn emfanish mou, logw perittwn kilwn, alla apo tote anevike h autopepoithish mou. Argotera ekana kai tnn 1h mou sxesh... ktl. Genikotera hmoun pio eutuxismenh logw kaluterhs emfanishs. H diafora einai peripou 10 kila. apo 65-67 eimai sta 55-57. Einai polu duskolo na to apofugw giati an kai kserw oti kanw kako ston eauto mou, kserw oti me voithise na mporesw na apokthsw perissoterh autopepoithish.
Sthn arxh den iksera oti uparxei auth h astheneia, mexri prin 2-3 xronia peripou pou eginan kapoia epeisodia gnwsta mesw tv gia anoreksia. Enas logos pou den mporw na to stamathsw einai oti xreiazetai na eimai arketes wres sto spiti logw diavasmatos. To diavasma den mou aresei katholou, gi auto kai piezomai na to kanw. Alla kathomai logw spoudwn. Apo Oktwmvrh pisteuw oti tha exw teleiwsei me ta diavasmata kai den tha ksanaasxolithw.
Tha ithela para polu na kanw prospatheia na ksefugw apo auth thn astheneia. Kserw oti einai dyskolo, alla pisteuw oti an kataferw na asxolithw me pragmata poy mou aresoun kai genikotera na mhn menw polu syxna spiti monh mou, isws ta kataferw. Thelw polu na prospathisw.
Auto pou mou kanei entupwsh se esena Nina, einai oti ksekinhses se hlikia pou htan ki alloi mesa sto spiti. Pws kai den to katalavan. Den se akougan sto mpanio me ton emeto??
Egw ksekinhsa se hlikia pou eixa hdh fugei apo to spiti kai emena, kai menw, monh mou makrua apo thn oikogeneia mou.
29-07-2010, 01:23 #43
εκανα υποτιθεται μπανιο , εβρισκα δικαιολογιεσ..γενικα τιποτα δεν με κραταγε,ειχαν μπει κατι υποψιεσ στη μητερα μου αλλα τελικα τησ περασε.. δεν ξερω τψρα πια μπορει να το ηξερε αλλα να μην ελεγε τιποτα για να μην γινω χοντρη.βλεπεισ μετραγε τισ μεριδεσ μου.
εγω το ειχα δει σε μια ξενη σειρα στη τηλεοραση!οτι να ναι.
Αυτο που ειναι ασχημο ειναι οτι απο μικρη 19 ετων σκεφτομουν το παχοσ, και δεν μουν παχυ παιδι.και μετα στο γυμνασιο 49- 52 κιλα ημουνμε 1,61 υψοσ.
ποσο χρονων εισι?
29-07-2010, 01:36 #44
eimai 27.
Ma kathe fora mpanio ekanes? Mou kanei entupwsh. Egw otan phgainw stous dikous mou prospathw na phgainw se stigmes pou den einai ekei h' alliws afhnw thn vrush anoikth gia na kanei thoruvo. Alla kai pali den mporw na eimai polu wra sto mpanio. Ena allo einai oti otan eimai spiti twn goniwn mou, mpainw sunexws se peirasmous dioti to psugeio einai gemato panta kai me faghta alla kai me gluka. Antitheta, sto spiti mou prospathw na einai adeio.
Pisteuw oti tha einai polu duskolo na to kseperasw monh mou, alla tha ithela na prospathisw. Exw ftasei se shmeio na skeftomai mono to faghto otan eimai spiti monh mou. Akomh perissotero otan tha prepei na diavazw, pou den mou aresei katholou.
Esu exeis vrei ti se odhgei se auto?
29-07-2010, 01:44 #45
καταλαβαινω...δεν ειμαι και ο ποιο ταλληλοσ ανθρωποσ να σου δωσω συμβουλεσ αλλα αυτο που μου εχουν πει και βουθαει ειναι το εξη, οχι στερητικεσ διαιτεσ γιατι σε οδηγουν σε υπερφαγικα και μετα σε βουλι ικα επεισοδια.ηρεμια και στη περιπτωση που φασ πολυ,ασε τισ τυψεισ και προσπερασε το .κρατησου μερα μερα.
σχετικα το μπανιο το ειχαν μαλλον συνιθισει, αφου το κανω απο μικρη,
Φαρμακα και ζαλαδα
16-07-2025, 00:03 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια