ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ?

Καλησπέρα ειμαι στο φορουμ καιρο και ήθελα να ρωτήσω τ ειναι η βουλιμία ?μπορεί να ειμαι βουλιμική και να μην το ξέρω?

Senior Member
    καλησπερα!
    μπορεις να διαβασεις τα παρακατω
    http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=164
    http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1588
    http://mpes.uoa.gr/faq/51

Senior Member
    και εδω http://diatrofi.dancenews.gr/voulimia.html

αλλα θα το ηξερες....

Senior Member
    Είναι μια ύπουλη ασθένεια, που σε αποσυντονίζει και σου ροκανίζει τη ζωή. Πάντως, αν υπέφερες από αυτή, θα το ήξερες σίγουρα!

Senior Member
    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εχω σίγουρα μεγαλο προβλημα με το φαγητό .

Senior Member
    σε ενα λινκ διαβασα τ παρακατω Επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας (ταχεία κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο).
    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπερφαγίας υπάρχει ένα αίσθημα έλλειψης ελέγχου της συμπεριφοράς πρόσληψης τροφής.
    Το άτομο τακτικά χρησιμοποιεί είτε προκλητό έμετο, καθαρτικά ή διουρητικά, αυστηρή δίαιτα ή νηστεία, είτε εντατική άσκηση για να αποτρέψει την απόκτηση βάρους.
    Ένας ελάχιστος μέσος όρος δύο επεισοδίων υπερφαγίας την εβδομάδα για τρεις τουλάχιστον μήνες.
    Επιμονή υπερβολική ενασχόληση για το σχήμα και το βάρος του σώματος.
    και το μονο που δεν κανω ειναι να προκαλω εμετο καθαρτικα κτλ αλλα προσπαθω να κανω αυστηρη δίαιατα αλλα μετα ξανα φαγητο και ξανα κ ξανα...παντως τωρα κανω μια διατροφη και τ προσπαθω πολύ!

Senior Member
    βέβαια δεν καταλαβαίνω τι εννοεί υπερφαγία για πχ εγω ετρωγα σε μια μερα σουβλακια πιτσες μακαρονια κλαμπ κρεπες μετα ντρεπομουν ηθελα να ανοίξει η γη να με καταπιει να πεθάνω έλεγα οτι ημουν άχρηστη κτλ αυτο είναι η υπερφαγία?

Senior Member
    Γεια σου Λουνα!
    Αν και θεωρω οτι οι 'ταμπελες' δεν εχουν και πολυ μεγαλη σημασια, θα ελεγα οτι υπερφαγια ειναι οταν συνεχιζουμε να τρωμε ενω εχει επελθει κορεσμος,ανεξελεγκτες ποσοτητες φαγητου δηλαδη χωρις να πειναμε... και μετα φυσικα το στομαχι ειναι ετοιμο να εκραγει,εγω ωρες ωρες δεν μπορουσα ουτε να αναπνευσω.

Senior Member
    το παθαινα πολυ συχνα και χθεσ εφαγα τοσο σπανακοπιτα που πηγα να σκασω!δεν μπορουσα να κουνηθω

Senior Member
    Originally posted by Λουνα
    σε ενα λινκ διαβασα τ παρακατω Επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας (ταχεία κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο).
    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπερφαγίας υπάρχει ένα αίσθημα έλλειψης ελέγχου της συμπεριφοράς πρόσληψης τροφής.
    Το άτομο τακτικά χρησιμοποιεί είτε προκλητό έμετο, καθαρτικά ή διουρητικά, αυστηρή δίαιτα ή νηστεία, είτε εντατική άσκηση για να αποτρέψει την απόκτηση βάρους.
    Ένας ελάχιστος μέσος όρος δύο επεισοδίων υπερφαγίας την εβδομάδα για τρεις τουλάχιστον μήνες.
    Επιμονή υπερβολική ενασχόληση για το σχήμα και το βάρος του σώματος.
    και το μονο που δεν κανω ειναι να προκαλω εμετο καθαρτικα κτλ αλλα προσπαθω να κανω αυστηρη δίαιατα αλλα μετα ξανα φαγητο και ξανα κ ξανα...παντως τωρα κανω μια διατροφη και τ προσπαθω πολύ!

Δε χρησιμοποιούν όλοι οι βουλιμικοί καθαρτικού τύπου ακυρωτικές επεμβάσεις.

Senior Member
    ολοι οι βουλιμικοι σκετο εννοεις προφανως Κλεανθη,γιατι το 'καθαρτικου τυπου' αυτο υποδηλωνει,την ακυρωτικη επεμβαση.

Senior Member
    Originally posted by alexandrita
    ολοι οι βουλιμικοι σκετο εννοεις προφανως Κλεανθη,γιατι το 'καθαρτικου τυπου' αυτο υποδηλωνει,την ακυρωτικη επεμβαση.
    Δεν υπάρχουν μόνο καθαρτικού τύπου ακυρωτικές επεμβάσεις.Δεν ξέρω ακριβώς τι θες να πεις.

Senior Member
    εννοω οτι ολοι οι 'βουλιμικοι καθαρτικου τυπου' χρησιμοποιουν καποιο τυπο ακυρωτικης επεμβασης.

πάντως θυμάμαι και εγώ την ψυχολόγο που μου είπε πως βουλιμικό επεισόδιο θεωρείται όταν υπάρχει κάποιο μέσο ακύρωσης..καθαρτικό, εμμετός, εξαντλητική γυμναστική κ.τ.λ. (άν είναι έτσι εγώ υποφέρω περισσότερα χρόνια από όσα νόμιζα γιατί πριν τους εμμετούς εγώ έτρωγα του σκασμού δύο μέρες το σκ συγκεκριμένα και μετά δεν έβαζα τίποτε σοτ στόμα μου για τις επόμενες δύο...)