ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ...; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 41 of 41
    Banned
    Originally posted by Sofia
    κ κάθε σχέση θέλει φροντίδα, δεν μπαινει ποτε στο αυτοματο....
    ..................................
    Συμφωνω για τις πράξεις αλλα κ τα λόγια -οταν βασίζονται στις πράξεις- έχουν τη δική τους δυναμικη....:)
    Α μπράβο, βεβαίως και δεν μπαίνει στο αυτόματο....Εκεί κολλάει και η ατάκα του φίλου του Thessalo, σχετικά με την κοπέλα που πρέπει να την έχει \'στην τσίτα\', για να μην τον έχει σίγουρο και τον παραμελήσει. Δεν το βλέπω με την έννοια ότι χρειάζεται να δημιουργείς στον σύντροφο συνεχή ανασφάλεια και άγχος σύγκρισης με άλλους για να σε προσέχει, αλλά με την έννοια που λες εσύ ότι η σχέση χρειάζεται φροντίδα. Και ότι επίσης για τη συντήρηση του ενδιαφέροντος χρειάζεται και να είμαι επιθυμητός στα μάτια του συντρόφου (το ίδιο κι εκείνος στα δικά μου).

Όσο για τα λόγια...συμφωνώ, η λεκτική επικοινωνία είναι σημαντική, αλλά (όπως κι η αγάπη) δεν αρκεί...:)

Senior Member
    Originally posted by Thessalo
    τελικά δεν έσωσε τη σχέση, έσωσε όμως την αγάπη, άλλο παράξενο τούτο να χωρίζει και να εξακολουθείς να αγαπάς και να αγαπιέσαι.
    πολύ λογικο μου φαίνεται-υπο προυποθέσεις.....

Senior Member
    [/quote]
    τελικά δεν έσωσε τη σχέση, έσωσε όμως την αγάπη, άλλο παράξενο τούτο να χωρίζει και να εξακολουθείς να αγαπάς και να αγαπιέσαι.
    Γιατί παράξενο, αφού είπαμε....για να έχεις μια καλή σχέση (που να γίνεται συνεχώς καλύτερη) δεν αρκεί μόνο η αγάπη :) [/quote]

Γιατί ότι αγαπάς το θέλεις κοντά σου. Και όταν συμβαίνει αυτό τότε έστω και υποσυνείδητα με το ένα η το άλλο τρόπο δημιουργείς μια σχέσει που να τροφοδότη με οξυγόνο αυτό το συναίσθημα. Ακόμα και η προσπάθεια που κάνεις για να γίνει καλύτερη η σχέση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον έχεις την καρδούλα σου γεμάτη αγάπη. Άλλωστε να διευκρινίσουμε και κάτι, όντος δεν αρκεί μόνο η αγάπη αλλά χωρίς αγάπη δεν μπορεί να υπάρχει σχέση έστω και αν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα .

Αρα το ζητούμενο είναι η αγάπη , και εκεί πάνω μπορείς να χτίσεις ολόκληρο τον κόσμο εξαρχής .

Banned
    Μιλώντας για αγάπη θυμήθηκα και το \"Αγάπη: οι διαδρομές του έρωτα στο χρόνο\" του Sternberg από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, για τα \'συστατικά\' και τα είδη της αγάπης και των σχέσεων.

Senior Member
    Μαρίνα δωσαι και μερικές πληροφορίες ακόμα , επίσης και το εάν σου άρεσαν η όχι .

Χαχαχα α ρε αλτζχαιμερ το έχω διαβάσει καλούτσικο .:)

Senior Member
    Γιατί ότι αγαπάς το θέλεις κοντά σου..
    αυτός που αγαπώ θέλω να ναι καλα, να χαιρεται, να χαμογελάει, να μοιράζεται, να ναι γεμάτη η καρδιά του....κι σ΄ολα αυτά θέλω να συμβάλω κ εγω.να τον τροφοδοτώ, να μαι χαρά γι αυτον.αλλα αν ολα αυτά δεν γινεται να γίνουν πράξη μαζι μου, τοτε ΠΩΣ γινεται να θέλω να ναι δίπλα μου? αυτο δεν λεγεται αγάπη,αλλά κάπως αλλιως...ίσως κ έρωτας....

εγωισμος κ αγάπη δεν συμβαδίζουν....τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγω.

Senior Member
    Γιατί ότι αγαπάς το θέλεις κοντά σου..
    αυτός που αγαπώ θέλω να ναι καλα, να χαιρεται, να χαμογελάει, να μοιράζεται, να ναι γεμάτη η καρδιά του....κι σ΄ολα αυτά θέλω να συμβάλω κ εγω.να τον τροφοδοτώ, να μαι χαρά γι αυτον. αλλα αν ολα αυτά δεν γινεται να γίνουν πράξη μαζι μου, τοτε ΠΩΣ γινεται να θέλω να ναι δίπλα μου? αυτο δεν λεγεται αγάπη,αλλά κάπως αλλιως...ίσως κ έρωτας....

εγωισμος κ αγάπη δεν συμβαδίζουν....τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγω.
    Πολύ Μπουκάλια διαβάζεις Σοφία :)

Αγάπη χωρίς έρωτα = αδελφική πατρική φιλική αγάπη , αγάπη + έρωτα = ερωτική αγάπη. Εντάξει τα έχω πει και εγώ αυτά , και με μεγάλη περηφάνια για την ανωτερότητα μου ,τι μεγάλη ψυχή που είμαι τελικά σκέφτηκα , μα έλα ντε όταν δεις τον άνθρωπο που αγαπάς δίπλα σε κάποιον άλλον , πριν προλάβεις να σκεφτείς , μαχαιριές χαράζουν το κορμί σου , θα προσπαθήσεις να εκλογικέψεις τα συναισθήματά σου, θα του πεις πολλά παραμυθάκια , ίσως και το καταφέρεις στο τέλος μα όπως και να έχει ότι αγαπάς και αγαπάς πολύ το σκέπτεσαι , και ότι σκέπτεσαι παίρνει μορφή και γίνεται θέλω μέσα μας, και αργά η γρήγορα τα θέλω μας εάν δεν γίνουν απωθημένα θα γίνουν σίγουρα πράξεις ...
    Και όσο για το εγωισμό θεωρώ ότι είναι πολύ παρεξηγημένη έννοια , είναι τεράστια δύναμη να είσαι εγωιστής και να ξέρεις να διοχετεύσεις κατάλληλα αυτήν την ενέργεια .

Senior Member
    Aν εννοεις τον Μπουσκάλια, ένα βιβλιο του διάβασα πριν πολλα χρονια (οταν ημουν 15 περιπου) κ δεν μου άρεσε...

Για την ερωτική αγάπη, δεν ειπα πουθενα οτι αν δεις τον πρωην σου να ειναι καλα με άλλον κ τρεφεις ακομα συναισθηματα δεν θα πονεσεις. Αλλα...Αν τον αγαπας, κ τον δεις να ναι καλα, μπορει να πονας αλλα και να χαιρεσαι που ειναι καλα. Ουτε παραμυθια, ουτε εκλογίκευση....

Για την ερωτική αγάπη, δεν ειπα πουθενα οτι αν δεις τον πρωην σου να ειναι καλα με άλλον κ τρεφεις ακομα συναισθηματα δεν θα πονεσεις. Αλλα...Αν τον αγαπας, κ τον δεις να ναι καλα, μπορει να πονας αλλα και να χαιρεσαι που ειναι καλα. Ουτε παραμυθια, ουτε εκλογίκευση....
    Αυτό Σοφάκι, μου φαίνεται από δύσκολο, έως αδύνατο. Πως μπορείς να δεις αυτόν που αγαπάς να είναι ευτυχισμένος με μια άλλη και να μη τρελλαθείς.......το λιγότερο?

Μόνο μια σκέψη που θα κάνεις, θα σου πω: ότι δεν μπόρεσες εσύ να τον έχεις γιατί ήσουν αδύναμη να τον κρατήσεις.....φρίκη......(για μένα μιλάω πάντα)

Senior Member
    Δεν το βρίσκω αδύνατο, το βρίσκω ισα ισα πολυ λογικο (για μενα). Μπορει να πονάω ΓΙΑ ΜΕΝΑ που δεν εχω αυτον που αγαπώ, όμως χαιρομαι ΓΙ ΑΥΤΟΝ που περναει ομορφα, που ζει οπως αγαπα....αυτο για μενα ειναι κ το μεγαλειο της αγάπης. Δεν σκεφτομαι μονο πώς ειμαι εγω αλλα κ ο ανθρωπος που αγαπω.

Κ κάτι ακομα, μετά απο ένα χωρισμο δεν θα δω τον πρωην μου με μια άλλη να περναει καλα κ γω θα πετάξω απο τη χαρά μου...Δεν λέω αυτο! Λέω ομως πως με εναν ανθρωπο που μοιράστηκα τη ζωή μου, μερος της πολυ σημαντικο, ονειρα, προσδοκιες, τον αγάπησα αληθινα, θα χαρώ (αφου \"πενθήσω\" το τέλος της σχεσης μας) να μαθαινω ή κ να βλέπω πως περναει καλα.Αυτο θα ήθελα.Να ναι καλα...πραγματικα.

Senior Member
    Μια παρένθεση θα κάνω μόνο για να διευκρινίσω και μετά θα επανέλθω στο κυρίως θέμα. Σοφία αυτά που λες εγώ το έχω ζήσει , ναι χαίρομαι με μια πρώην μου που είναι καλά και ευτυχισμένη , μα η αγάπη που έχω γι’ αυτήν δεν έχει καμιά σχέση με την αγάπη που ένιωθα όταν ήμασταν στη σχέση. Μου είναι αδιάφορη ερωτικά και θέλω απλά να είναι ευτυχισμένη όπως θέλω το ίδιο και για αρκετά άλλα πρόσωπα που υπάρχουν στη ζωή μου.
    Άλλο αυτό, εγώ αναφέρθηκα σε μια σχέση που ενώ υπήρχε αγάπη, δέσιμο ,πάθος, διεκδικούσαν ο ένας τον άλλον , θελαν να είναι ζευγάρι, μα είχαμε εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις ,άλλους ρυθμούς άλλα θέλω, και πιστεύω και τότε πήραν την απόφαση να χωρίσουν ακριβός επειδή αγαπούσαν ο ένας τον άλλον και για να τον αφήσουν ελεύθερο να κάνει ο καθένας μια σχέση πιο κοντά στα δεδομένα του.
    Μα πέρασαν οι μήνες και έγιναν χρόνια και παρόλο που προσπάθησαν να κάνουν άλλες σχέσεις υπήρχε μια αγάπη ολοζώντανη που δεν ήθελε με τίποτα να τα παρατήσει.( και δεν τα έχει παρατήσει ακόμα για την ακρίβεια ) Και ενώ ήταν ελεύθεροι να προχωρήσουν και παρόλο που ο καθένας παρότρυνε τον άλλον να προχωρήσει {ενώ μεσα τους μάτωνε η ψυχούλα τους } κανένας δεν έκανε το βήμα , και σήμερα που λες εξακολουθούν να αγαπιούνται, να τρελαίνουνε μεσα τους όταν μαθαίνουν ότι ο άλλος η η άλλη βγήκε με κάποια η με κάποιον παρόλο που είναι χρόνια χωρισμένοι, μονοί και ελεύθεροι να φύγουν από αυτήν την αγάπη, επιλέγουν να παραμείνουν σε μια τόσο ιδιαίτερη σχέση. ( εδώ κολλούσε το περίεργο …)
    Ένταξη κάποια στιγμή αργά η γρήγορα κόπους θα προσχωρήσει άλλα δείτε τι δυναμισμό είχε αυτή η αγάπη, και εάν αυτοί οι δυο άνθρωποι ήξεραν είχαν την κατάλληλη παιδιά για να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση θα είχαν κάνει μια υπέροχη σχέση, και θα ζούσαν τον έρωτα και την αγάπη τους μαζί κάθε λεπτό και όχι να έμπαιναν σε τέτοιες περιπέτειες .

Page 3 of 3 FirstFirst 123