Results 16 to 30 of 41
Thread: ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ...;
-
05-07-2008, 02:08 #16
Δε φτάνει μόνο η αγάπη...
Δυστυχώς πικρή αλήθεια :( Το\'χω πει στον εαυτό μου πολλές φορές.
Μήπως όμως όταν δε φτάνει είναι επειδή δεν ξέρουμε/δε μας μάθανε να αγαπάμε; Πως μπορείς να αγαπήσεις κάποιον αν δεν αγαπάς πρώτα εσένα; Πως περιμένεις από κάποιον άλλο να σε αγαπήσει για να νιώσεις όμορφα-υπεροχα αν δεν νιώθεις όμορφα-υπέροχα πρώτα και μόνος σου;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
- 05-07-2008, 09:09 #17
Ναι , δεν φτάνει μόνο η αγάπη ........... είναι σημαντικό να μπορεις να εχεις και κάποια κοινή πορεία . Ετσι τέλειωσε ο πρώτος μου έρωτας . Νομίζαμε οτι αν υπάρχει αγάπη .......... αλλα ............. δεν μπορούσαμε να συμπορευτούμε ............... (ήμασταν σε πολύ διαφορετικές φάσεις της ζωής μας)
08-07-2008, 00:27 #18
Κλειώ μπορείς να δώσεις κάποια παραδείγματα του τι εννοείς ακριβως κοινή πορεία-φάση;
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
08-07-2008, 01:49 #19
Το κλασικό παράδειγμα ο ένας θέλει να κάνει καριέρα και ο άλλος οικογένεια.
Οι σχέσεις αποτυπώνουν την εποχή που ζούμε. Έχουμε γίνει υπερβολικά πρακτική ,θέλουμε τα πράγματα γρήγορα και εύκολα , δεν θέλουμε να κοπιάσουμε για τίποτα ( ένα είδος Fame story δηλαδή ) δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να την παλέψουμε την κατάσταση , αλλά με την πρώτη μπόρα την κάνουμε. Δεν έχουμε την επαρκή παιδιά για να κάνουμε καλές σχέσεις, στηριζόμαστε κατά πολύ μεγάλο βαθμό στην εμπειρία , αγνοώντας εντελώς τις πτυχές και τους καθοριστικούς παράγοντες μιας σχέσεις.
Κουβέντα σήμερα με φιλο. \'\'Αν δεν πας με άλλες θα σε έχει η γυναίκα σίγουρο και θα σε παραμελήσει όποτε πρέπει να την έχεις στην τσίτα \'\' ...
08-07-2008, 01:54 #20
Originally posted by Thessalo
Κουβέντα σήμερα με φιλο. \'\'Αν δεν πας με άλλες θα σε έχει η γυναίκα σίγουρο και θα σε παραμελήσει όποτε πρέπει να την έχεις στην τσίτα \'\' ...
08-07-2008, 01:58 #21
ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ.
Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗΣΕΙ; ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
08-07-2008, 12:09 #22
Συμφωνώ μα δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό ( και σας διαβεβαιώνω ότι οι πλειοψηφία είναι έτσι , ανοίξτε τέτοιες κουβέντες στις παρέες σας και θα ακούτε πολλά τρέλα ) όποτε αρκούμε με το να δω εγώ πως θα γίνω καλύτερος και πως θα καταφέρω σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο να βρω την \'\'Ιθάκη μου\'\' .
Λοιπών για να μην μείνουμε μόνο στο θεωρητικό κομμάτι δεν ρίχνουμε και κάποιες ιδέες η εμπειρίες στο τραπέζι π.χ. κάτι έξυπνο που κάνατε για να ξεπεράσετε μια δύσκολη φάση σε μια σχέση , η πως σώσατε μια σχέση που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα , τι κάνατε για να τα επιλύσετε ; Ίσως ένα καλό βιβλίο που σας βοήθησε στο να ανακαλύψετε και να εξαλείψετε λαναρισμένες συμπεριφορές σας , ίσως κάποιο σεμινάριο , ένας ιδικός ψυχολόγος , κοινωνιολόγος …
Ας μοιραστούμε την γνώση μας, και ποιος ξέρει μπορεί να μάθουμε και κάτι που θα μας πρόσθεση ένα ακόμα χαμόγελο στη ζωή μας .
08-07-2008, 13:31 #23
Θα πρότεινα το βιβλίο \"Δεν αρκεί μόνο η αγάπη\" του Beck, από τις εκδόσεις Πατάκη.
08-07-2008, 13:36 #24
Πιστεύω, κ οσο περισσοτερο ζω τοσο περισσοτερο το πιστεύω, πώς οσο καλύτερα μαθαινουμε τον εαυτο μας, εχουμε τη δύναμη να δουμε τον αυθεντικό εαυτο μας, τις αναγκες μας, κατάματα κ ειμαστε ειλικρινεις με μας κ τον σύντροφο μας εχουμε πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να εχουμε ωραιες σχεσεις...Ξερω οτι αυτο ακουγεται θεωρητικο, οπως ξέρω κ οτι δεν ειναι παντα εύκολο...ομως πιστεύω πώς το αποτέλεσμα δικαιωνει την ψυχή κ τη ζωή μας...
08-07-2008, 13:38 #25
Originally posted by Sofia
ειμαστε ειλικρινεις με μας κ τον σύντροφο μας εχουμε πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να εχουμε ωραιες σχεσεις...
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΟ Η ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΞΗ.Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
08-07-2008, 13:41 #26
κ για να γίνω πιο πρακτική :),
το πιο έξυπνο πράγμα που έκανα οταν ζοριζομουν πολυ στη σχέση μου, εξαιτιας διαφορων δυσκολιων, ξέρεις τί ήταν? κάτι που ακουγεται πανευκολο: το είπα! το ειπα οπως το αισθανομουν! Δεν εκανα δλδ οτι δεν τρέχει τπτ, δεν εκανα οτι δεν με πειράζει...ειπα πώς αισθάνομαι, πώς νιωθω, ποσο δυσκολεύομαι να καταλαβω, να συμμεριστω κλπ....Δεν επνιξα το θυμο μου, δεν υποκριθικα πώς δεν τρεχει κάτι...Ειδα λοιπόν, πώς αυτή η \"ανοιχτη\" συμπεριφορά με ελευθερώνει, δίνει στίγμα στον άλλο για το πώς ειμαι (χωρις να φανταζεται αλλα αντ αλλων), κ μας φέρνει τελικά πιο κοντα...φυσικά σε μια σχέση των δύο πάντα εξαρτάται κ πώς δενεις με τον άλλο, αλλα τουλάχιστον ήξερα οτι έκανα την προσπάθεια μου:)
08-07-2008, 14:07 #27
Originally posted by marina38
Θα πρότεινα το βιβλίο \"Δεν αρκεί μόνο η αγάπη\" του Beck, από τις εκδόσεις Πατάκη.
ένα άλλο ενδιαφέρον βιβλίο είναι και το : Θα κρατήσει η αγάπη μας\'\' του Hamburg Samuel R
08-07-2008, 14:10 #28
Για την ειλικρίνεια που λέει παραπάνω και η Σοφία, είναι καλό να εφαρμόζεται και στην αρχή μιας σχέσης, κυρίως ως προς το τι θέλω και τι όχι. Προϋποθέτει βέβαια ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας και αυτοπεποίθηση.
Συχνά οι άνθρωποι διστάζουν να αποκαλύψουν κάποια στοιχεία από τη ζωή τους και τον εαυτό τους, από το φόβο \'τι θα σκεφτεί ο άλλος για εμένα\', \'μην παρεξηγηθώ\', \'μήπως δεν του αρέσει\', \'άσε να γνωριστούμε καλύτερα\', \'μην τρομάξει\' κλπ. Αλλά οι ξεκάθαρες εξηγήσεις βοηθούν και να γνωριστούμε πιο ουσιαστικά και να φανεί γρηγορότερα η τυχόν συμβατότητα ή ασυμβατότητα.
Και κάτι άλλο: οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια.
08-07-2008, 14:18 #29
κ κάθε σχέση θέλει φροντίδα, δεν μπαινει ποτε στο αυτοματο....κ μ αυτή τη λογικη τπτ δεν ειναι αυτονόητο.αυτονόητο ίσως να ναι στο κεφάλι το δικο μου κ οχι στου συντροφου μου...ολοι δεν ταιριαζουν με ολους...
Οι εξηγήσεις οι ξεκάθαρες που αναφέρεις Μαρίνα, για μενα τουλάχιστον, ήθελαν δύναμη κ κουράγιο, αλλα με απελευθέρωσαν τελικα.Κ το ιδιο απελευθερωτικά έδρασαν κ για τον σύντροφο μου, κ για τη σχέση δλδ.
Συμφωνω για τις πράξεις αλλα κ τα λόγια -οταν βασίζονται στις πράξεις- έχουν τη δική τους δυναμικη....:)
08-07-2008, 14:19 #30
Originally posted by Thessalo
άλλο παράξενο τούτο να χωρίζει και να εξακολουθείς να αγαπάς και να αγαπιέσαι.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....