Results 1 to 15 of 22
-
18-02-2010, 16:29 #1
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ !!! ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Καλησπέρα!!!
Έβλεπα το forum αρκετές μέρες και δεν αισθανόμουν τόσο δυνατή για να γράψω. Δεν ήξερα τί ακριβώς να γράψω, γιατί πολύ απλά οι ψυχολογικές μου μεταπτώσεις δεν μου το επέτρεπαν !
Από παιδί είχα κάποια θέματα με το βάρος μου φυσικά προς τα πάνω...
Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο και για καμιά πενταετία κατάφερα να το ελέγξω δηλαδή είμαι 1.67 ύψος και ζύγιζα από 55 έως 57 κιλά. Δεν έκανα ποτέ γυμναστική γιατί πολύ απλά δεν μου αρέσει απλώς πρόσεχα αρκετά περισσότερο από τους άλλους τί και πότε το έτρωγα.
Δυστυχώς το τελευταίο χρόνο μολονότι συναισθηματικά είμαι σε πολύ καλύτερη φάση σε σχέση με το παρελθόν μου βρίσκομαι με 5 κιλά παραπάνω από το επιθυμήτό μου βάρος (62 κιλά). Κάποιος ίσως σκεφτεί τώρα,"καλά και για 5 κιλά το κάνεις θέμα?"
Προσπάθησα εδώ και 1.5 μήνα να χάσω κάτι κάνοντας διάφορες βλακείες όπως:
1) έκοψα τη ζάχαρη και χρησιμοποιώ ζαχαρίνη (οχι με ασπαρτάμη)
2) πήρα σκεύασμα από το φαρμακείο πράσινου τσαγιού για ενεργοποίηση του μεταβολισμού
3) αγόρασα από το φαρμακείο κάποια φυτικά χάπια "kalory emergency 1000" τα οποία χαραχτηρίζονται ως φυσικό συμπλήρωμα διατροφής και βοηθούν στην μείωση της απορρόφησης λιπών και υδαταθράκων.
4)Μείωση ακόμη περισσότερο του φαγητού
Αποτέλεσμα? ΚΑΝΕΝΑ
Είμαι φοβερά απογοητευμένη & τσαντισμένη με τον εαυτό μου. Δεν θέλω να κοιταχτώ στον καθρέφτη. Όλη την ημέρα συνειδητά & υποσυνείδητα σκέφτομαι τα παραπάνω μου κιλά. Δεν θέλω να με βλέπω. Τί να κάνω?
Συγνώμη εάν σας κούρασα με την φλυαρία μου!
- 18-02-2010, 16:40 #2
Τούλα καλώς ήρθες!
Για τον καθένα το πρόβλημά του είναι βουνό!
Πόση μείωση ακριβώς έχεις κάνει στο φαγητό σου?
Δηλαδή δεν τρως τίποτα?
Επίσης έχει σημασία τι τρως: γιατί μπορεί να τρως μια σοκολάτα όλη μέρα που έχει 500 μόνο θερμίδες αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ούτε για να σε αδυνατίσει ούτε από άποψη βιταμινών και σωστής διατροφής.
Γυμναστική το σκέφτεσαι καθόλου να κάνεις, έστω και χαλαρά?
18-02-2010, 16:47 #3
Βρε συ Τούλα εμένα ιδανικό μου βάρος είναι τα 70 κιλά, και μας λες ότι τα 62 σου φαίνονται βουνό;
18-02-2010, 16:48 #4
Linda καλώς σας βρήκα!!!
Όντως σε μένα φαίνεται βουνό!!
Στην αρχή είχα περάσει σχεδόν 4 με 5 ημέρες τρώγοντας ελάχιστα. Ενιωθα κόπωση, ατονία και έντονη υπνηλία.
Στη συνέχεια κατέφυγα στα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία αναγράφουν ότι δεν έχουν επιπτώσεις, αλλά φυσικά δεν γνωρίζω αν κάνω κάποιο κακό στον οργανισμό μου. Παράλληλα με τα σκευάσματα αυτά προσπαθώ να τρώω μικρές ποσότητες, πίνω περίπου 1 λίτρο νερό, αποφεύγοντας όσο μπορώ τα γλυκά. Σκέφτομαι να αρχίσω να κάνω διάδρομο όταν προλαβαίνω μιας και δουλεύω αρκετές ώρες την ημέρα και όταν έχω χρόνο πρέπει να κάνω δουλειές στο σπίτι.
Μάλλον θα πρέπει να κόψω τελείως αυτά που έχω πάρει από το φαρμακείο γιατί αρχίζω και φοβάμαι μήπως προκαλέσουν κακό.
18-02-2010, 16:56 #5
Τούλα
κόψε αυτά που πήρες από το φαρμακείο αφού δεν βλέπεις και κανένα αποτέλεσμα.
Γνώμη μου είναι να μην παραιτηθείς λόγω της απογοήτευσής σου και πεις "ας φάω αφού δεν χάνω".
Κράτα την διατροφή σου και προσπάθησε να κάνεις λίγο διάδρομο ή όποια άλλη γυμναστικούλα μπορείς!
Δεν μπορεί σιγά σιγά θα τα χάσεις, προσπάθησε να μην σου γίνεται και έμμονη ιδέα γιατί κι αυτό δεν κάνει καλό!
18-02-2010, 17:03 #6
Originally posted by toula
Είμαι φοβερά απογοητευμένη & τσαντισμένη με τον εαυτό μου. Δεν θέλω να κοιταχτώ στον καθρέφτη. Όλη την ημέρα συνειδητά & υποσυνείδητα σκέφτομαι τα παραπάνω μου κιλά. Δεν θέλω να με βλέπω. Τί να κάνω?
Τουλα καλως ηρθες και απο εμενα!
Ισως να μην ειμαι αρμοδια να μιλησω για θεματα διατροφης και για το τι ταιριαζει στην δικη σου περιπτωση, ομως θα σου πω κατι που διαβασα καπου τελευταια και με εχει βοηθησει απιστευτα μιας κι εγω στο ξεκινημα της προσπαθειας μου βρισκομαι...
"Οσο περισσοτερο σκεφτεσαι τα επιπλεον κιλα σου, τοσο περισσοτερο τα προσελκυεις πανω σου, γινεσαι δεσμιος αυτων, και αντι να τα χασεις παιρνεις περισσοτερα.."
Μηπως ειναι ωρα λοιπον να αρχισεις να σκεφτεσαι πιο θετικα τα πραγματα, γιατι σου κανεις κακο?
Εγω κουβαλαω επανω μου 25 επιπελον κιλα, αλλα απο την στιγμη που αλλαξα τροπο σκεψης (και με το ιδιο διαιτολογιο που εκανα και πριν), εδω κι ενα μηνα εχω χασει ηδη τα 4 πρωτα...γιατι πολυ απλα δεν επιτρεπω στον εαυτο μου να σκεφτεται αυτο το βασανιστικο "25", πραγμα που εκανα ακαταπαυστα στο παρελθον.
Κανε την προσπαθεια σου, οποια και αν ειναι αυτη, ΜΕ ΣΚΕΨΗ ΘΕΤΙΚΗ!
Και οτι θες, εδω ειμαστε να μας τα λες.
18-02-2010, 17:13 #7
Teti καλώς σας βρήκα!!!
Τελικά αυτό που μας λείπει είναι η θετική σκέψη και αυτό που μας κυριεύει είναι η εμμονή! Χρόνια τώρα θυμάμαι τον εαυτό μου να βρίσκεται σε ένα συνεχές "προσέχε τι τρως" και στις μεγάλες ατασθαλείες τεράστιες ενοχές. Ίσως πρέπει να τα δω αλλιώς τα πράγματα και να χαμογελάω περισσότερο!
Είναι σημαντικό για μένα να μοιράζομαι σκέψεις χωρίς να φοβάμαι ότι οι άλλοι θα με χλευάσουν! Σας ευχαριστώ πολύ!
18-02-2010, 17:17 #8
Μπραβο κοριτσακι!
Τωρα μιλας σωστα.
Αρχισε να μοιραζεσαι τις σκεψεις σου χωρις να φοβασαι, δεν υπαρχει λογος, ολοι συνοδοιποροι ειμαστε..
Και ολα θα γινουν!
18-02-2010, 21:02 #9
μια συμβουλη.....μην μαθαινεις τον οργανισμο σου σε διαιτες πεινας!
ο οργανισμος αντιδρα και με τον καιρο μαθαινει να ζει με λιγες θερμιδες.... και κιλα δεν προκειτε να χανεις...και στην τελικη θα τρως μηλο και θα φοβασε!!
προγραματισε το διαιτολογιο σου με τις θερμιδες που χρειαζονται.....μοιρασε τες σε μικρα γευματα
και κανε και την γυμναστικουλα σου......
πρεπει να συνελθει ο μεταβολισμος σου ....
18-02-2010, 21:56 #10
Originally posted by DEPON
μια συμβουλη.....μην μαθαινεις τον οργανισμο σου σε διαιτες πεινας!
ο οργανισμος αντιδρα και με τον καιρο μαθαινει να ζει με λιγες θερμιδες.... και κιλα δεν προκειτε να χανεις...και στην τελικη θα τρως μηλο και θα φοβασε!!
προγραματισε το διαιτολογιο σου με τις θερμιδες που χρειαζονται.....μοιρασε τες σε μικρα γευματα
και κανε και την γυμναστικουλα σου......
πρεπει να συνελθει ο μεταβολισμος σου ....
καλώς ήρθες κι εσύ Τούλα!
18-02-2010, 23:22 #11
Με ύψος 1.67 τα 55κιλά είναι πολύ λίγα
τα 57 είναι απλά οκ
τα 62 που είσαι είναι πάρα πολύ καλά
αν και θα μπορούσες να είσαι ακόμη και στα 67 μία κούκλα.
εμένα πάντως ακόμη και 77 να μου έλεγες θα έβλεπα μια θεά
με ~ 5 παραπανίσια κιλάκια........δηλ. αυτό που θεωρείς εσύ τώρα για τον εαυτό σου.
Από τα τέλεια 62 που είσαι, αν συνεχίσεις να καταπιέζεις τον εαυτό σου
να κατέβει πάλι, 10 με 12 κιλά κάτω από το ύψος σου,
κάποια στιγμή θα κινδυνέψεις σοβαρά να πάθεις αυτό που πραγματικά
φοβάσαι πιο πολύ από όλα και ας μην είναι αυτό το χειρότερο που θα μπορούσε να σου συμβεί
αν δεν ξεκολλήσεις από την εμμονή με τα κιλά σου σύντομα
ΘΑ ΠΑΧΥΝΕΙΣ στα σίγουρα κοπελιά και αυτό στο λέω με πολύ αγάπη
απ το δρόμο που πας να περπατήσεις τώρα εσύ έχουν περάσει κι άλλοι
άκου τι έχουν να σου πουν, πολύ προσεκτικά και μην κάνεις λάθει
που θα μετανιώνεις μετά για αυτά.
20-02-2010, 12:35 #12
καλημερα σε ολους!
Προσπαθω και γω να αδυνατισω χρονια αδιακοπα!!
Αδυνατιζω τα ξαναπερνω(ο ιδανικος στοχος μου φαινεται ονειρο ακατορθωτο)
Η τελευταια προσπαθεια ηταν με τα reductil.Εχασα 10 κιλα(τωρα τα εκοψα)εχω ξαναπαρει τα 4.Ειμαι απογοητευμενη και μαλλον σε κακη ψυχολογια.Δεν μπορω να κανω διαιτα,τρωω πολλα γλυκα......Τι να κανω????
βοηθεια..............
21-02-2010, 00:50 #13
Αγαπητή KATERINA75 και εγώ σε μία παρόμοια φάση ειμαι !!! Είμαι καινούργια εδώ και μπήκα να βρώ συμπαράσταση στον αγώνα!! Έχω κάνει άπειρες προσπάθειες με διαιτολόγους, μόνη μου μειώνοντας θερμίδες , βγάζοντας το ψωμί τα ζυμαρικά τα γλυκά , αλλά ποτέ δεν μπορούσα να ξεπεράσω τον γολγοθά γλυκά !! Στην μια εβδομαδα στερησης υπεκυπτα!! Έχω καταφέρει πολλές φορές να χάσω πολλά κιλά αλλά πάντα τα έπαιρνα μετα!! Αυτή την στιγμή είμαι 89 κιλά, έχοντας πάρει το τελευταίο 3μηνο λόγω κοψίματος τσιγάρου τα 9 κιλά!! Το ύψος μου είναι 1,60 και είμαι στα όρια της επικινδυνης παχυσαρκίας!! Δεν έχω απογοητευτεί ποτέ μου και πάντα μέσα μου κρύβεται η ελπίδα ότι θα γίνω Ζιζέλ!! χαχαχαχα
Από αύριο όμως είπα ότι θα το ράψω και ότι θα το κάνω μόνη μου!! Χωρίς διαιτολόγους!!! Έχω να γίνω και νονά τον Σεπτέμβρη και έχω και γάμο ξαδερφού μου τον ιούλιο, οπότε έχω βάλει στόχο να γίνω θεά!! Δεν έχω δοκιμασει τα Reductil γιατι φοβάμαι της ανεπιθύμητες ενέργειες!! Ελπίζω να τα λέμε συχνά!! ΑΑ και ξέχασα ... Καλώς σας βρήκα!!
21-02-2010, 04:01 #14
Aγαπητη ΕΛΕΝ και γω καινουρια ειμαι στο site και αναζητω συμπαρασταση,ιδεες,λυσεις,� �ατι διαφορετικο να ακουσω απο ατομα ομοιοπαθη θα τολμουσα να πω.Ειναι πολυ σημαντικο να μοιραζεσαι προβληματα και σκεψεις με ατομα που θα σε καταλαβουν και ισως να εχουν κατι να σου πουν ειτε απο εμπειρια ειτε γιατι εσυ δεν εχεις σκεφτει αυτη την εκδοχη.
φιλια πολλα!!!!!
21-02-2010, 10:25 #15
Γειά σας κορίτσια, καλωσήρθατε, εύχομαι καλές κατηφόρες, Έλεν δεν είσαι στα όρια της νοσογόνου παχυσαρκίας κι εγώ κάπου εκεί είμαι 87 κιλά με 1,63 ύψος και έχω ήπια παχυσαρκία.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή