Γυμναστική για κάψιμο λίπους - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 16 FirstFirst ... 41213141516 LastLast
Results 196 to 210 of 235
    Senior Member
    mag

εννοείς πως τα πάω απο άθληση; Ή γενικα;

Από άθληση γυμνάζομαι κάπου 2-5 ώρες τη μέρα, ανάλογα τα ιδιαίτερα και τις υποχρεώσεις. Γι αυτό είχα συνηθίσει πάντα να τρωω πολύ και όταν σταμάτησα την άσκηση πάχυνα. Γιατί να μειώσω το φαγητό, δύσκολο

Senior Member
    Εμένα τα κιλά σου μου φαίνονται ιδανικά. Και αφού γυμνάζεσαι σίγουρα θα έχεις καλή φυσική κατάσταση και υγεία. ʼρα γιατί βασανίζεσαι να φθάσεις 55 κιλά;

Senior Member
    Να σου πω, αν ημουν καμπυλωτη τα 68 κιλά θα ήταν μια χαρα. Αλλά εχω το καλούπι στέκα από μπιλιάρδο Μόνο σε χαμηλά κιλά φαίνομαι καλή, γιατί δεν έχω ούτε στήθος, ούτε περιφέρεια. Και όταν παίρνω κιλά είμαι πολύ μονοκόματη.

Senior Member
    Οτι σε κάνει να νιώθεις καλά. Εγώ ας πουμε θα έπρεπε να είμαι 50 κιλά. Συμβιβάζομαι όμως στα 65 και θεωρώ ότι θα είμαι μια χαρά. Τώρα είμαι 74

Senior Member
    mag

ξερεις τι αλλο ειναι σε μένα; ότι το να εχω ενα ελαφρυ σώμα που θα μπορει να εχει κάποιες αντοχες και επιδόσεις, είναι εργαλείο της δουλειάς μου. Δεν μπορώ να κάνω σωστή προπόνηση δλδ όταν δεν μπορώ να ακολουθήσω.
    Αλλά γενικα ειναι και αυτό που λες, ότι σε κάνει να νιωθεις καλά. Και εσύ είσαι καλά πάντως.

Senior Member
    Σωστά, είναι και η δουλειά σου, λογικό το βρίσκω. Εγώ πάχυνα τελευταία αλλά έχω παραιτηθεί από την προσπάθεια να γίνω όπως ήμουν στα 20 (είμαι 40) και απλά συμβιβάζομαι να νιώθω καλά. Εξάλλου είναι και οι ρυτίδες στη μέση. Φαντάσου πως θα σπάσει το πρόσωπο μου αν χάσω πολλά κιλά. Εξάλλου έχω θέμα με το φαγητό, δηλαδή τρώω υπερβολικά κάποιες φορές και έχω παρατηρήσει ότι μετά από δίαιτα παίρνω περισσότερα κιλά απ' όσα ξεκίνησα. Έτσι κατέφυγα στη διατροφή, όσο γίνεται, στην κίνηση και στην ελπίδα ότι αργά και σταθερά θα χάσω 10 κιλάκια περίπου (σε βάθος χρόνου) και θα απαλλαγώ από τις κακές διατροφικές συνήθειες. Να σκεφτείς ότι η οικογένειά μου είναι αδύνατοι (παιδιά και σύζυγος) και γυμνάζονται όλοι σχεδόν καθημερινά (μπάσκετ, μπαλέτο, καράτε, ζίου ζίτσου, γυμναστική κλπ)

Senior Member
    mag

Μπορείς να γίνεις όπως ήσουν ο παλιός εαυτός σου. Δεν είσαι μεγάλη και μπορείς να καταφερεις ότι θέλεις.
    Για να μη σπάσει η επιδερμίδα θέλει άθληση και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Junior Member
    Γειά σας, με λένε Γιώργο και είμαι 31 χρονών.
    Ξέρω τα βασικά περί διατροφής και γυμναστικής για κάψιμο λίπους (αεροβική γυμναστική 40-50', πολλά μικρά γεύματα, ύπνος νωρίς, διατροφή χαμηλού λίπους, όχι στο αλκοόλ, αναψυκτικά, κλπ... ναι στα φρούτα, κλπ) αλλά επειδή δεν είναι δυνατό να τα εφαρμόσω αυτά στην παρούσα φάση (λόγω δουλειάς, συνήθειας και περιοχής που μένω) θα ήθελα μερικές εξιδεικευμένες συμβουλές από τους καλούς γνώστες του αντικειμένου.

Λίγα πράγματα για μένα... Πάντα είχα κάποια extra κιλά, που αναλογα με την περίοδο ήταν 5-10 ή και 15-20. Κάποια χρόνια που είμουν κανονικός, θυμάμαι ότι ζύγιζα 90 κιλά, οπότε τα ?κανονικά? μου κιλά πρέπει να είναι κάπου εκεί. Μέχρι τα 24 μου γυμναζόμουν, έκανα γυμναστική με βάρη τακτικά (χωρίς όμως να θέλω να ?φουσκώσω?, δεν έκανα ακρότητες, κλπ) και περιστασιακά έτρεχα ή έπαιζα μπάσκετ. Οπότε αν και σταμάτησα τη γυμναστική τελείως τα τελευταία χρόνια, έχω ένα normal μυικό σύστημα κρυμένο κάπου εκεί κάτω, χεχε. Τα τελευταία χρόνια το βάρος μου ήταν γύρω στα 112 κιλά, με κάποιες αυξομειώσεις που δέ ξέρω αφού δεν ενδιαφερόμουν και δε το μετρούσα (με ύψος 1.82). Δεν είναι ότι έτρωγα πάρα πολύ, αλλά περισσότερο το ότι έτρωγα παραπάνω από το κανονικό ψωμί και τυρί και δεν έκανα καθόλου άσκηση... τελείως καθιστική ζωή με λίγα λόγια. Τους 2 τελευταίους μήνες που σκέφτηκα να χάσω κανένα κιλό, ελάττωσα το φαί και άρχισα να κινούμαι περισσότερο (δεν το ονομάζω γυμναστική, γιατί απλώς είναι ότι απο την τελίως καθιστική ζωή, τώρα άρχισα να περπατάω για να πάω π.χ. να ψωνίσω, να πάω στη δουλειά, κλπ). Έχασα 10 κιλά σε 2 μήνες και τώρα είμαι στα 102 (όταν έχεις πολλά κιλά, χάνεις και πιο εύκολα...

Αυτό που με ανησυχεί λίγο είναι ότι τώρα άρχισα να κάνω και κάποια γυμναστική δειλά δειλά και φοβάμαι να μην το παρακάνω με τι δίαιτα και κάψω μύς ή καταβάλω τον οργανισμό μου κατά οποιοδήποτε τρόπο (π.χ. έλλειψη βιταμινών). Και ανησυχώ λόγω της διατροφικής μου συνήθειας που ξέρω ότι δεν είναι η κατάλληλη (αν και αισθάνομαι μια χαρά). Ποτέ δεν έτρωγα φρούτα μετά τα π.χ. 15 μου και δε νομίζω να αρχίσω τώρα. Έτρωγα απ?όλα, αλλά πάντα έτρωγα αρκετό ψωμί και τυρί. (Zάχαρη, γλυκά, κλπ ποτέ δεν έτρωγα, ούτε μου λείπουν, οπότε αυτό είναι καλό). Τους 2 τελυταίους μήνες to ?πρόγραμμά? μου είναι περίπου το εξής:

Ξυπνάω στις 7:00, πίνω καφέ, δουλεύω (κατα το 80-90% καθιστική δουλειά γραφείου) μέχρι τις 15:00 και γυρνάω σπίτι (δεύτερος καφές γύρω στις 20:00, μπορεί να πιώ και 3ο καμιά φορά το μεσημέρι... κοιμάμαι στις 24:00). Από την προηγούμενη βδομάδα κάνω 30-40' λεπτά non stop γυμναστική στο σπίτι (καθώς η καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν αυτή τι στιγμή να βγώ έξω για τρέκσιμο κλπ), αλλά επειδή ακριβώς η γυμναστική είναι μέσα στο σπίτι είναι μετρίας έντασης. Δηλαδή κοιλιακοί, κάμψεις, βαθύ κάθισμα, κλπ ότι μπορώ να κάνω χρησιμοποιώντας κυρίως το σώμα μου σαν ?βάρος? και κάνοντας stretching κλπ ενδιάμεσα για να μην ?κρυώσω?. Οπότε είναι χαμηλής έντασης αεροβική γυμναστική, μετρίας έντασης στατική γυμναστική για επανεργοποίηση του μυικού συστήματος. Και καθώς δεν έχω δυνατότητα να κάνω κάτι διαφορετικό μέχρι την άνοιξη, αυτό δεν είναι πιθανό να αλλάξει. Η συνηθισμένη διατροφή μου είναι λίγο ψωμί και τυρί, συνοδευόμενο απο σαλάτα κάθε μέρα και όπως είπα και παραπάνω, τρώω μόνο μία φορά την ημέρα. Βασικά, πολλές φορές δεν νιώθω καν πείνα. Όταν όμως τρώω, μου ανοίγει η όρεξη και τρώω ευχάριστα, δεν είναι ότι τρώω με το ζόρι. Δεν τρώω πολύ όμως, σε σχέση με αυτό που έτρωγα... περίπου στο μισό ή και ελαφρώς λιγότερο.

Λοιπόν... κάθε μέρα τρώω σαλάτα (1 πιάτο, λάχανο με λάδι), ψωμί (γύρω στα 100γρ) και τυρί φέτα (1 κανονική φέτα, δηλαδή περίπου τη μισή από αυτή που σερβίρουν στα εστιατόρια). Ορισμένες μέρες τρώω και κρέας (κατά μέσο όρο 1 φορά την εβδομάδα) και τώρα σκέφτομαι να προσθέσω στη διατροφή μου και ζυμαρικά π.χ. 1 φορά τη βδομάδα μακαρόνια και ίσως και 1 ακόμα μέρα νερόβραστές πατάτες η 1 μέρα κάθε 2η εβδομάδα. Πίνω 4-6 κουταλιές καφέ τη μέρα (με γάλα, χωρίς ζάχαρη) και καπνίζω αρκετούτσικα.

Sorry για το μεγάλο post, απλώς επειδή θέλω συγκεκριμένες συμβουλές, ήθελα να είμαι συγκεκριμένος.

Δεν έχω ασχοληθεί με το να υπολογίσω τις θερμίδες που παίρνω κάθε μέρα και με το πόσες περίπου θερμίδες καίω και με το κατα πόσο παίρνω αρκετούς υδατάνθρακες και βιταμίνες, ώστε να μη κάψω καθόλου μύς και να έχω τα φυσιολογικά επίπεδα βιταμινών. Τί γίνεται όταν π.χ. κάποιος προσλαμβάνει περίπου 1500 θερμίδες λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για τη συντήρηση του βάρους του, θεωρείται κάτι που μπορεί να εξαντλήσει τον οργανισμό ? (και ασκείται 30-40? καθημερινά, στατική άσκηση μετρίας έντασης που λογικά είναι ταυτόχρονα και μικρής έντασης αεροβική άσκηση). Θα καεί και μυική μάζα? Αν όχι και είμαι οκ προς το παρών, τι προβλέπεται να γίνει αν προσθέσω και 30 λεπτά τρέξιμο κάθε δεύτερη μέρα ή κάθε μέρα ?

Please, μη που πείται για 4 γεύματα την ημέρα κλπ δηλαδή τα κλασικά, γιατί δεν πρόκειται να το κάνω. Ρεαλιστικά πράγματα που θα μπορούσα να κάνω αν πιστεύεται ότι θα βοηθούσαν είναι π.χ. 1 φρούτο την ημέρα, περισσότεροι υδατάνθρακες αν νομίζεται ότι θα βοηθούσαν (keep in mind ότι θέλω να χάσω άλλα 12 κιλά και να πάω στα 90, αλλά δε βιάζομαι). Καθημερινή άσκηση χαμηλής αεροβικής έντασης, όπως την περιγράφω παραπάνω, συνδυασμένη με περίπου 1000-1200 θερμίδες λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για συντήρηση, είναι αρκετή για να χάσω τα 12 αυτά κιλά εν καιρώ ? Πότε υπάρχει κάψιμο μυών? Μόνο με έντονη άσκηση + μικρή πρόσληψη θερμίδων ή μπορεί να συμβεί και με μικρής έντασης άσκησης αν συνοδεύεται με π.χ. 1500 θερμίδες λιγότερες από αυτές που χρειάζονται για συντήρηση?

Τέλος, μία ζυγαριά που έχω δίνει τα εξής στοιχεία (τα αναφέρω μήπως και μπορέσει κάποιος που ξέρει να έχει μία καλύτερη εικόνα για την ?κατάστασή? μου):
    102kg
    32,3% Body Fat
    45,8% Body Water
    33,2% Body Muscle (το άθροισμα δε βγαίνει 100%, αλλά αυτά λέει, τι να κάνουμε :P)
    13,2kg Bone
    3000 θερμίδες για συντήρηση.

Από μία σύντομη αναζήτηση στο net και στο περίπου, συνήθως πρέπει να έιμαι γύρω στις 1200 θερμίδες καθημερινά, κατά μέσο όρο. Είναι οκ αυτό?

Συγνώμη και πάλι για το μεγάλο post, κάθε συμβουλή-σχόλιο θα είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Senior Member
    Γεια σου Γιώργο,

γιατί δεν πας σε ένα διαιτολόγο; Όσο αφορά το τι και πόσο θα φας, δεν έχουμε το δικαίωμα να σου πούμε κάτι, γιατί δεν είμαστε ειδικοί. Επίσης ότι ισχύει σε ένα άνθρωπο μπορεί σε κάποιον άλλο να είναι λάθος. Γενικά εννοείται ότι αν μειώσεις τις θερμίδες θα χάσεις κιλά. Ο διαιτολόγος θα σου πει πως ακριβώς. Στον οποίο μπορείς να πεις τι τρως και τι όχι και να το προσαρμόσει πάνω σου.

Είμαι γυμνάστρια όμως και θα σου πω τι πιστεύω για το θέμα γυναστική όπως μου τα είπες. Καταρχήν είσαι νέος, υγιής από ότι κατάλαβα, οπότε δεν έχεις δικαιολογία να μη γυμνάζεσαι πιο έντονα. Σχολάς πολύ νωρίς από τη δουλειά και έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου. Σκέψου πως έχω πελάτες που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι πάνω από 45 και έρχονται στο γήπεδο σχεδόν καθημερινά. Σίγουρα θα υπάρχει κοντά στο σπίτι σου ένα γήπεδο, ένα πάρκο ή ένα δημοτικό γυμναστήριο. Το αντιλαμβάνομαι ότι σου έχει γίνει συνήθεια να μην κινήσαι αλλά δυστυχώς ο μόνος τρόπος να γυμναστείς είναι να ξεβολευτείς από τη συνήθεια και να ιδρώσεις. Μπορείς να πάρεις και κανένα όργανο στο σπίτι ή να γραφτείς σε μια ομάδα μπάσκετ που έπαιζες και παλιά.

Εύχομαι να πετύχει η προσπάθεια σου

Senior Member
    εμενα μου φανηκαν πιο λιγα αυτα που τρως για τις θερμιδες που λες οτι τους αντιστοιχουν,,,οπως κ ναχει ο διαιτολογος θα σου πει. Παντως με σαλατα λιγο τυρι κ λιγο ψωμι δε βγαινει η ελαχιστη βασικη ημερησια διατροφη...

Δωσε μια ευκαιρια σε ενα καλο διαιτολογο να σου βγαλει προγραμμα με βαση τα ωραρια σου, μπορεις να τρως ολες τις θερμιδες μαζι, αλλα να τρως...ειδαλως με γυμναστικη ή χωρις κ οχι αρκετες θερμιδες θα καψεις μυς...κ δεν εχει νοημα αυτο οπως γνωριζει φανταζομαι... Καλη σου συνεχεια κ πες μας νεα σου! Καλωσηρθες!

Junior Member
    Το έψαξα (μετακόμισα πρόσφατα εδώ λόγω δουλειάς) και υπάρχει ένα δημοτικό γήπεδο-γυμναστήριο κοντά. Όσο για τον διαιτολόγο... θα το ψάξω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και μία τελευταία ερώτηση αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Κάτω υπο ποιές προϋποθέσεις υπάρχει κάψη μυικής μάζας ? Υπό έντονη άσκηση και απουσία αποθηκευμένων υδατανθράκων στους μύς ή μπορεί ο οργανισμός να κάψει μυικό ιστό (αντί για λίπος) και υπό άλλες προυποθέσεις ?

Τα λίγα που ξέρω μου λένε ότι πρέπει να ισχύει το 1ο, επειδή η διαφορά νομίζω ότι είναι, ότι το λίπος είναι πηγή ενέργειας που δεν μπορεί να απελευθερωθεί άμεσα. Οπότε αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξτρα ενέργεια (π.χ. χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων στους μύς και ιδιαίτερα έντονη άσκηση), λογικά το σώμα πρέπει να καίει κατα κύριο λόγο λίπος και όχι μυς. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα για το θέμα και έχει την όρεξη, ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ.

Senior Member
    εμενα σε αντιστοιχο ερωτημα μου απαντησαν κ ο διαιτολογος κ ο γυμναστης οτι το λιπος που ειναι να καψω θα το καψω ασχετα με το τι εφαγα πριν το γυμναστηριο (με βαση το διαιτολογιο παντα).
    Επισης θυμαμαι οτι χρειαζεται να καιγεται γλυκογονο ωστε να εχω δυναμη να βγαλω την ασκηση. Δεν καις μονο λιπος, θες δε θες...Πχ οταν πηγαινα ενντατικα γυμναστηριο ο διατ. μου εβαζε κριτσινια προ σαν ενδιαμεσο γευμα αλλα παει καιρος κ δε θυμαμαι λεπτομερειες...κανε μια αναζητηση, τοχαμε συζητηση κ αλλου αυτο το θεμα...διεξοδικα

Senior Member
    Καλως μας ηρθες hayllo
    Εγω αυτο που γνωριζω ειναι οτι, αν η παροχη πρωτεινων στον οργανισμο ειναι χαμηλη χανεις μυικο ιστο και αν οι θερμιδες που παιρνεις δεν ειναι αρκετες για να υποστηριξεις την μυικη σου αναπτυξη.
    Αν θελεις να αντλησεις πολλες πληροφοριες πηγαινε στο παρακατω

http://forum.bodybuilding.gr/index.php

...τα παιδια εχουν απιστευτες γνωσεις.

Senior Member
    οντως!

Senior Member
    Αν χάσεις κιλά θα χάσεις και μυική μάζα, δεν γίνεται αλλιώς. Το θέμα είναι να κάνεις ότι μπορείς για να είναι η μίνιμουμ. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με ισορροπημένη διατροφή και συνδιασμό αεροβικής με βάρη.

Όσο αφορα τους μποντι μπίλντερς, έχουν πράγματι γνώσεις και το έχουν ψάξει πολύ. Το θέμα είναι όμως ότι το αποτέλεσμα που επιδιώκουν δεν είναι αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι άνθρωποι και επίσης ότι δεν είναι απαραίτητα υγιής ο τρόπος με τον οποίο το πετυχαίνουν. Προσωπικά βρίσκω υπερβολική την πρόσληψη πρωτείνης στη δίαιτα τους.

Page 14 of 16 FirstFirst ... 41213141516 LastLast