Results 16 to 30 of 235
Thread: Γυμναστική για κάψιμο λίπους
-
14-01-2010, 16:35 #16
Lily
σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το σκουός είναι πραγματικά φοβερό και λιώνεις στην κυριολεξία. Δυστυχώς δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα. Έχει στο αθλητικό κέντρο Βάρης, αν σε βολεύει.
Το περπάτημα πρέπει να είναι ζωηρό και συνεχόμενο. Γι αυτό προτείνω τα δημοτικά γήπεδα, γιατί κάνεις τους γύρους σου χωρίς να σε ενοχλεί κανένας. Ή ένα μεγάλο πάρκο θα ήταν ότι πρέπει. Ξεκίνα με το ρυθμό που αντέχεις και κάθε μέρα αύξησε λίγο την ταχύτητα και τη διάρκεια. Θα νιώσεις να σε τραβάει το σημείο πάνω από τον αστράγαλο, μπροστά. Σε λίγες μέρες θα έχει περάσει. Προτείνω να περπατάς γύρω στα 45' με 1 ώρα, όπου από τα 20 λεπτά και μετά θα αυξήσεις λίγο την ταχύτητα.
Το ποδήλατο αν το χρησιμοποιείς για τις καθημερινές δουλειές σου, κάνεις πολύ καλό στο σώμα σου. Για να έχεις όμως τη μέγιστη ωφέλεια πρέπει και εκεί να το κάνεις συνεχόμενα και με κάποια ταχύτητα που στην αρχή λίγο θα σου καίει τα πόδια(μη ζοριστείς παραπάνω)
Ρώτησε με ότι άλλο θέλεις, ελπίζω να βοήθησα.
- 14-01-2010, 16:40 #17
Κορίτσια μη δίνετε άλλο σημασία. Είναι μερικοί άνθρωποι που λένε την πρώτη κακιασμένη αηδία που τους έρχεται στο μυαλό, χωρίς να τη φιλτράρουν και μετά αντί να ζητήσουν συγνώμη και να φερθούν φυσιολογικά, συνεχίζουν να φωνάζουν και να βρίζουν, για να πείσουν για κατι που είναι φανερό πόσο βλακεία ήταν από την πρώτη στιγμή.
Εμείς συνεχίζουμε στα γυμναστικά μας
Ναταλίτσα στα κιλά σου, πρέπει να είσαι ήδη κορμάρα, αν κάνεις και γυμναστική, μετά θα μιλάμε για σούπερ κορμάρα!
irenep
στο δικό σου καλούπι θα σου πρότεινα χορό. Σαν όμορφη μπαλαρίνα θα είσαι
14-01-2010, 18:20 #18
Πολυ καλη ιδεα αυτη!
Γραψε μας και μερικες προτασεις για γυμναστικη κοιλιας! Συσφιξη και καψιμο λιπους pleaseeeee!
φιλια
14-01-2010, 18:32 #19
Σ έυχαριστώ πολύ Δανάη μου,
πράγματι το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι σε νησί, για υπηρεσιακούς λόγους, το περιβάλλον είναι ειδυλιακό και ότι πρέπει
για περπάτημα και ποδήλατο.
Το αξιοποιώ στο έπακρο, και επίσης τη βόλτα του σκύλου μου, εγώ την επωφελούμαι και γυμνάζομαι, δηλαδή τρέχουμε παρέα
παίζουμε και έτσι έχω δει καταπληκτικά αποτελέσματα (ο γιατρός τι λέει θα μου πείς και ο κόσμος που σε βλέπει! :P
ειλικρινά δε με νοιάζει καθόλου, απεναντίας έχω αρχίσει και βλέπω κι άλλα παιδιά να κάνουν το ίδιο στην παραλία!)
Το τοπικό γυμναστήριο δε με τραβάει καθόλου, μάλλον με απωθεί κι έτσι μοιράζομαι ένα διάδρομο με μια φίλη, και
παράλληλα κάνουμε παρέα γρήγορο περπάτημα σχεδόν καθημερινά, και ποδήλατο σε ανοικτό χώρο.
Μέχρι τώρα το έκανα όπως κάτσει, αλλά από εδώ και πέρα θα δουλέψω ανάλογα με τις συμβουλές σου και θα σε ενημερώνω.
Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι
φιλιά
14-01-2010, 18:43 #20
Nekky
για χάσιμο λίπους σε όλο το σώμα, αεροβική όπως είπαμε. Δυστυχώς δεν γίνεται να χάσουμε μόνο από ένα σημείο. Με την αεροβική χάνουμε από παντού και από την κοιλιά.
Για σύσφιξη βοηθάνε οι κοιλιακοί. Ξεκίνα με σετ των 15. Και ένα σετ ακόμα αν είσαι στην αρχή και σιγά σιγά θα κάνεις περισσότερα. Όχι μόνο τους κοιλιακούς που έχουμε λυγισμένα τα πόδια και σηκώνουμε τον κορμό, αλλά και το αντίθετο(είμαστε ξαπλωμένοι και σηκώνουμε τα πόδια από το έδαφος, κάνοντας ψαλιδάκια ή διασταυρώνοντας τα πόδια), αλλά και πλάγιους (με στροφή του κορμού). Επίσης οι κοιλιακοί θέλουν και ξεκούραση, όχι κάθε μέρα λοιπόν.
Προσοχή όταν γυμνάζουμε τους κοιλιακούς πρέπει να γυμνάζουμε και τους ραχιαίους(πλάτη). Μπρούμητα, βάζουμε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και ανασηκώνουμε το σώμα από τη μέση και πάνω.
Πολύ καλό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και σύσφιξης της περιοχής είναι το πιλάτες. Πάντα σε συνδιασμό με αεροβική
14-01-2010, 18:46 #21
Originally posted by sofia68
?Όσο πιο φτωχή είναι η διατροφή μας σε υδατάνθρακες, τόσο περισσότερο προάγεται η καύση του λίπους, όχι μόνο κατά την άσκηση αλλά και καθ'Α όλη τη διάρκεια της ημέρας.
14-01-2010, 18:46 #22
Lily
είσαι πάρα πολύ τυχερή. Ιδανικό μέρος για άσκηση. Μακάρι να είμασταν και εμείς σε ένα νησί
Τα γυμναστήρια δε μου αρέσουν ούτε εμένα.
Καλή συνέχεια, μέχρι το καλοκαίρι θα βγούμε με σούπερ μπικίνι!
14-01-2010, 18:57 #23
ωχ τωρα διαβασα παραπανω, δε μαρεσουν αυτα επανερχομαι
14-01-2010, 19:00 #24
badgirl
όσο αφορά τον υδατάνθρακα, νομίζω ότι παχαίνει ο υπερβολικός υδατάνθρακας και επίσης ο κατεργασμένος(άσπρο αλεύρι, άσπρο ρύζι, γλυκά, φαστ φουντ). Αλλά το τονίζω δεν είμαι διαιτολόγος και δεν το έχω σπουδάσει. Λέω ότι έχω δει σε μένα και τους γύρω μου.
Τώρα σε σχέση με το γλυκογόνο. Τόσα χρόνια στα γήπεδα, έχω ακούσει να καταρίπτονται τα πάντα. Ότι δεν καίει λίπος η αεροβική, ότι δεν αποθηκεύουμε γλυκογόνο, ότι τα βάρη καίνε περισσότερο και πάει λέγοντας. Προσωπικά κρατάω την επιστημονικά παραδεκτή άποψη, μέχρι κάτι να αλλάξει. Πρακτικά πάντως αυτό που έχω δει να δουλεύει στην καύση του λίπους και σε μένα, είναι η αεροβική γύρω στα 50' και μετά λίγα όργανα και βαράκια.
Εύχομαι να συνεχίσεις τη γυμναστική και να περνάς ωραία!
14-01-2010, 19:03 #25
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι τις γυμνάστριές μας? Σκέφτομαι να αγοράσω κάτι για να γυμνάζομαι στο σπίτι. Να πω καταρχήν πως αντιπαθώ την άσκηση, είμαι και καπνίστρια, βάλε και τα κιλά, φαντάζεστε το λαχάνιασμα. Αντέχω μόνο το βάδισμα και το κολύμπι κι αυτά όχι για πολύ. Πρέπει όμως να αθληθώ και για την καρδιά μου και για το βάρος μου.
Τι να πάρω, διάδρομο (πιάνει πολύ χώρο) ή ένα μηχάνημα με μια ζώνη που κάθεσαι απλώς όρθια και κάνει μασάζ στον πωπό, στη μέση ή όπου βάλεις την παλλόμενη ζώνη? Η τεμπέλα κλίνω προς το δεύτερο, αλλά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας. Το μηχάνημα είναι βλακεία ή βοηθάει στο κάψιμο λίπους και στη βελτίωση της εμφάνισης?
14-01-2010, 19:06 #26
χωρις να θελω να τον υπερασπιστω αφου πραγματικα δε γνωριζω, (ο γυμναστης) ειπε οτι η θεωρια πως καιμε λιπος μετα απο 20' ασκησης αεροβικης εχει κατταριφθει κ οτι υπαρχει μονο σε παλια βιβλια. με ρωτησε που το διαβασα κ του ειπα σοτ ιντερνετ γενικα...κ ειπε οτι να μην ανυσηχω εγω καιω λιπος.
Σεμενα η αεροβικη της ταξεως των 20' συνολο στην αρχη (10 + 10 στεππερ) και 30' συνολο πλεον λειτουργησε μια χαρα κ εχασα 12 κιλα απο τοτε που αρχισα γυμναστηριο (καπου 4 μηνες νομιζω).
Ισως φταιει οτι πριν δε γυμναζομουν ποτε κ απεδωσε ο οργανισμος? δεν γνωριζω. Το αποτελεσμα μενδιαφερειεμφανισιακα εχω μεινει η μιση. ουτε στα 75 κιλα δεν ημουν ετσι
λατρευω τους γυμναστες ολου του κοσμουυυυυυυυυυυυ μεσωσε η γυμναστικη κυριολεκτικα
14-01-2010, 19:09 #27
Γυμναστικη οσο περπαταω δε θα σταματησω ποτε. Ισως τα καλοκαιρια την αφηνω λογω τεραστιου φορτου εργασιας αλλα τους χειμωνες ποτε πια. Σε χτιζει εκ των εσω, διαθεση ορμονες αιμα ολα κυκλοφορουν κ ρεουν ομορφα κ αρμονικα, ο,τι κι αν ειχες πριν μπεις στο γυμναστηριο!
14-01-2010, 19:16 #28
Αχ μωρέ Ava μου θα σε στεναχωρήσω. Το μηχάνημα δεν βοηθάει και ίσως κάνει και κακό σε κάποιες περιπτώσεις. Γενικά οι εταιρείες αυτές ποντάρουν στο ότι ο κόσμος θέλει να χάσει χωρίς να κουραστεί και το εκμεταλλεύονται.
Ο διάδρομος είναι καλύτερος, σίγουρα. Δε χρειάζεται να τρελαθείς με την πρώτη. ʼρχισε με 10άλεπτο περίπατο και σιγά σιγά θα ανέβεις. Επίσης βοηθάει να βλέπεις παράλληλα τηλεόραση, οπότε τοποθέτησε το διάδρομο απέναντι. Βάλε καμιά ωραία σειρά και ξεκίνα! Προσωπικά έχω περπατήσει όλο το Friends
14-01-2010, 19:21 #29
Badgirl
πολύ χαίρομαι που σου έγινε συνήθεια η γυμναστική και που έγινες κορμάρα.
Λίπος καίμε συνέχεια, ακόμα και όταν αλλάζουμε κανάλι στην τηλεόραση
Απλά μετά τα 20' αρχίζει η μέγιστη απώλεια, ενώ πριν από αυτά καίγονται κυρίως υδατάνθρακες. Γι αυτό προτείνονται 40-50', συνολικής άσκησης.
Εννοείται όμως κάνε αυτό που λέει ο γυμναστής σου και έχεις δει αποτελέσματα.
Γενικά να ξέρεις, το σώμα σου είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Αυτό που λες πως απέδωσε γιατί το έκανες πρώτη φορά ισχύει και αφού το κατάλαβες, πάει να πει ότι ξέρεις να ακούς το σώμα σου.
14-01-2010, 19:27 #30
Ευχαριστώ Δανάη μου, που με βοήθησες να μην πετάξω τα λεφτά μου! Καλά θα ήταν να γινόταν όλα μαγικά, αλλά που...
Διάδρομο λοιπόν και μόλις ανοίξει ο καιρός βάδισμα έξω. Ευτυχώς έχω ένα φίλο που προπονείται συνέχεια, είναι αθλητής και που ανέχεται τους αργούς γι' αυτόν ρυθμούς μου. Έχουμε βαδίσει μαζί μέχρι και 5 χλμ. Βέβαια προσπαθώ ενίοτε να σαμποτάρω την καλή μας πράξη με αισχρές προτάσεις του τύπου "τώρα που κουραστήκαμε, έλα να καθήσουμε σ' αυτό το γραφικό ταβερνάκι"! ή "αχ ζεσταθήκαμε, ας πιούμε μια παγωμένη μπύρα"! Γελάει και με τραβάει από το χέρι, ούτε μωρό να μουνα!
Υ.Γ. Τέλεια τα φιλαράκια! Λατρεύω!Επίσης sex and the city και lost.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....