σοκολατα...εχθρος ή φιλος; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    Όταν είσαι εκτός σπιτιού, θα πρότεινα μία μπάρα και ένα (απλό) τοστάκι. Γιατί με τη σοκολάτα που συνεχίζεις να καταναλώνεις μάλλον θα υπερβάλλεις. Αυτή η σοκολάτα σκέτη πρέζα είναι. Ευτυχώς έχω χρόνια που την έχω περιορίσει. Παλιά δεν κρατιόμουνα.

Senior Member
    Μα τι λες τώρα, είναι δυνατό να με ταλαιπωρείς? Ξέρω καλά από λατρεία για σοκολάτα. Χρόνια έκανα να απεξαρτηθώ και ξέρω...

irenep
    Guest
    μαλλον εχεις δικιο. τοστακια απο εδω και στο εξης. και η σοκολατα περιορισμενα. απλα (κακως) εχω μαθει και την ζηταω μετα το φαγητο το μεσημεριανο. γενικα θελω κατι γλυκο. δεν ξερω αν συμβαινει και στους αλλους αλλα εγω το παθαινω καθε μεσημερι.

Senior Member
    Εγώ ποτέ δεν λέω όχι σε ένα γλυκό, κατά προτίμηση σοκολατένιο μετά το φαγητό. Επειδή όμως ξέρω με τι έχω να κάνω, δεν τα βάζω πια σπίτι μου. Και πιάνει. Που να βγαίνω τώρα λέω μέσα στο κρύο ή στη ζέστη, ανάλογα, να ψάχνω για σοκολάτες. Και μην ξεγελαστείς και πάρεις πολυσυσκευασία με σοκολατίτσες, τάχα για να τρως λίγη, θα φάς όλη τη σακούλα. Δοκιμασμένο!

irenep
    Guest
    μα δεν τις παιρνω εγω τις ατιμες. η μαμα μου τις παιρνει. παιρνει για τον κανακαρη της και με λυπατε λεει και εμενα , να μην τον κοιταζω οταν την τρωει!!! ασε για τα γλυκα που φτιαχνει και η μαμα και ο μπαμπας . γαλακτομπουρεκο,κρεπες.γλυ κα του κουταλιου,παγωτα,κεικ,παστ� � φλωρα,ρεβανι,μους σοκολατα..... θα μπορουσα να γραφω κανα τεταρτο! με νιωθεις αβα μου? ολη τη ζημια μου την κανουν τα γλυκα γιατι φαι δεν τρωω και τον αγλεορα αλλα απο γλυκα μαυρα χαλια. αν δεν μου αρεσαν θα ημουν στανταρ κορμαρα.αυτο με στεναχωρει, οτι υποκυπτω στις αδυναμιες μου.

Senior Member
    Μην περιμένεις να σου πει απο 'δω τι ακριβώς μπορείς να φας,γιατί δεν ξέρουμε ούτε την καθημερινότητα σου,ούτε αν ασκείσαι αλλά και τι πρόγραμμα ενδείκνυται για την περίπτωση σου.

Πολύ γενικά,κατά την ταπεινή μου γνώμη,έχω ακούσει,πως μπορείς να καταναλώνεις μια μικρή πλάκα μαύρης σοκολάτας ( ή ένα μικρό σοκολατάκι υγείας από εκείνα που βρίσκονται ανά δεκάδες στα σακουλάκια ) καθημερινώς,αλλά και πάλι είναι χονδροειδής η εκτίμηση και χωρίς να ξέρω σε τι στάδιο απώλειας βάρους είσαι.

Μην ξεγελιέσαι μόνο και νομίζεις πως με τη μαύρη σοκολάτα γλιτώνεις θερμίδες.Απλά είναι πιο υγιεινή από την άλλη.Τρομερή διαφορά στις θερμίδες δεν έχει.

Εντελώς αυτού του είδους τις τροφές μην τις βγάλεις.Θα στερηθεί ο οργανισμός σου και μετά θα νιώθεις πως θες να φας όλα τα γλυκά του κόσμου.

Καλή επιτυχία.

Φιλικά.

irenep
    Guest
    σε ευχαριστω πολυ κλεανθη μου.

Senior Member
    Originally posted by irenep
    σε ευχαριστω πολυ κλεανθη μου.
    Παρακαλώ.Τα προγράμματα είναι εξατομικευμένα και θέλουν ειδικό.Για να μάθεις ακριβείς ποσότητες και να νιώθεις και απενοχοποιημένα όταν τρως σοκολάτα πρέπει να έχεις τον διατροφολόγο πάνω απο το κεφάλι σου.Τα ξέρεις αυτά...

Λίγο συγκράτηση όσο μπορούμε.

Senior Member
    Originally posted by kwstas01
    Ναι η μαυρη σοκολατα ειναι πολυ ωφελιμη για την υγεια (οπως λεει και το αρθρο που παρεθεσες αλλα και εκατονταδες αλλα στο νετ που υπαρχουν). Oποτε οχι μονο επιτρεπεται αλλα ειναι και σημαντικη τροφη αλλα οπως και ολες οι τροφες, και αυτη θελει το μετρο της.
    Προσωπικα δεν αντεχω την γευση της μαυρης σοκολατας, δεν μου αρεσει καθολου. Δεν συγκρινεται με μια ιον γαλακτος, τι να κανουμε. :P
    Eπισης ειμαι δηλωμενος και εγω φανατικος φιλος της σοκολατας αν και την εχω περιορισει αρκετα στις προτιμησεις μου σε σχεση με παλιοτερα.
    Σαν συμβουλη irenep, πιστευω πρεπει να σε καλυψει η τελευταια παραγραφος του παραπανω αρθρου (και καμια επιδραση στην απωλεια των κιλων).
    Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με τον Κώστα, 50 γραμμάρια σοκολάτα είναι περίπου 250 θερμίδες, μέσα στην εβδομάδα δεν μπορεί να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, αρκεί να μη το παρατραβάμε κατόπιν.

Senior Member
    Originally posted by irenep
    καλημερα σε ολους σας! ελπιζω πως συνεχιζετε ολοι ακαθεκτοι την προσπαθεια σας! εχω ομως μια ερωτηση να θεσω ουσα γλυκατζου (το μεγαλο μου αμαρτημα) και εθισμενη θα ελεγα στην σοκολατα. τελικα η σοκολατα επιτρεπεται στα πλαισια ενος υγειινου τροπου ζωης; κανει καλο ή μας αποσυντονιζει και παρασυρομαστε; και αν κανει καλο σε τι ποσοτητες πρεπει να καταναλωνετε ,ποσο συχνα και ποια στιγμη της ημερας; πχ σαν επιδορπιο το μεσημερι ή σαν σνακ το απογευμα; περιμενω την αποψη σας και τις συμβουλες σας...
    Δεν γνωριζω πολλα αφου σπανια την ζηταω η αληθεια ειναι. Οταν ομως τη ζητησω θα τη φαω κ θαναι κ ωραια
    Τρελαινομαι για γαλακτος κ ολα τα προιοντα με αυτη. Δε μαρεσει η υγειας. Κανω το εξης:
    πρωτα τρωω ο,τι ειναι να φαω πχ φρουτο ή φαγητο (αναλογα με την ωρα της ημερας) κ μετα τρωω το γλυκο κ χορταινω πιο γρηγορα...
    Συνηθως καθε μερα επιτρεπεται σε λογικη πσοοτητα (τουλαχιστο στη δικια μου περιπτωση καθε μερα μου εβαζε κιντερμπουενο ή σοκολατα γαλακτος ή παγωτο το απογευμα).
    Δεν ξερω με ποιο κριτηριο μπαινει η ποσοτητα ή το ειδος...παντως ημουν στα 80 κιλα τοτε...

Senior Member
    εγω βρε παιδια δεν ετρωγα ποτε πολλα γλυκα και ειδικα σοκολατες
    αλλα τωρα μετα την εγχειρηση το τραβαει ο οργανισμος μου λιγο γλυκακι και ειδικα σοκολατοειδη
    μπορει να ειναι και καλο αυτο

αχ πως σε καταλαβαινω δεν ξερεις...εμενα τα γλυκα και κυριως η σοκολατα με εφεραν στα κιλα που ειμαι και μου προκαλεσαν και αυξημενο ζαχαρο...ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!αλλα δεν μπορω να αντισταθω στα ατιμα...φαι ποτε μου να μη φαω..αλλα το γλυκακι παντα θα το λιμπιζομαι...αυτο που εχω μονο να προτεινω ειναι να το τρως μετα το φαγητο η το φρουτο και οχι σκετο (πχ:αντι για φρουτο τηα φαω ενα σοκολατακι) και να προτιμας μαυρη σοκολατα(υπαρχουν κατι τελειες με ολοκληρα αμυγδαλα η πορτοκαλι...ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ....) η γλυκο του κουταλιου

irenep
    Guest
    σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!

irenep
    Guest
    το συμπερασμα ειναι ενα. παν μετρον αριστον.ολα και με μετρο. ευκολο στα λογια!στην πραξη να δουμε!

Senior Member
    Στην πράξη οποιαδήποτε μορφή στέρησης ή έστω οποιαδήποτε αλλαγή σε μακροχρόνιες συνήθειες είναι δύσκολη,ίσως ψυχοφθόρα και σίγουρα σε κάνει να αισθάνεσαι κάποια καταπίεση. Τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν,σίγουρα αλλά για να μην είμαστε όλοι τέλειοι σημαίνειότι η ανθρώπινη αδυναμία είχε έχει και θα συνεχίσει να έχει ισχύ. Κατ' εμέ δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως σοκολάτα απ'τη στιγμή που σου αρέσει και ό,ποιος διαιτολόγος σε πιέσει να το κάνεις...σημαίνει ότι δεν είναι καλός στη δουλειά του. Συμφωνώ με το "μέτρο άριστο" και νομίζω ότι αν δεν σκέφετσαι συχνά το πόση σοκολάτα κάνει να΄φας,πόση έφαγες χτες και πόση θα φας αύριο, ίσως να περιοριστεί και η έντονη επιθυμία. Η ψυχολογία ενός ατόμου το οποίο δεν δρα εν πλήρη ηρεμία (διότι ό,ποιος κάνει δίαιτα ΠΟΤΕ δεν δρα εν πλήρη ηρεμία) είναι εύθραυστη και πρέπει να επιβραβεύεις τον εαυτό σου λίγο που και που...
    Οπότε να τρως που και που τη σοκολάτα σου,ιδίως όταν καταφέρνεις κάτι καλό...Παράλληλα, να μην μετράς τα γραμμάριά της και ούτε να τρως μαύρη αν δε σ'αρεσει.
    Εγώ κάνω ότι μου έκαναν οι γονείς μου όταν ήμουν μικρή και είναι σούπερ...
    Κάθε Σ/Κ δικαιούμαι 1 γλυκό φυσιολογικής ποσότητας (όχι 1 ταψί,όχι 1 βάζο,όχι μια κούτα γλυκό!!!χεχεχε) και όταν κάνω κτ καλό κατ'εμέ (πχ χάνω 2 κιλά,πάλι τρώω κάτι μικρό εαν και εφ'όσον το θέλω.Αν και όταν πέφτει η ζυγαριά συνήθως χαίρομαι και νιώθω αυτοπεποίθηση οπότε το γλυκό περιττεύει.).
    Μακάρι να βοήθησα.
    χχχ

Page 2 of 2 FirstFirst 12