ΓΑΣΤΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ????
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Junior Member

ΓΑΣΤΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ????

Και να με ρωτησει κάποιος ξερω οτι δεν πηγε καλά....και ξερω και γιατί!!! Δυστυχως τωρα δεν ξερω αν εχω επιλογες. Υπάρχει κάποιος που γνωριζει γιατρους για παρακολουθηση τετοιων περιπτωσεων????θεσσαλονίκη κατα προτιμηση... τι κάνουμε παρακάτω?? με στεναχωρει το γεγονος οτι δεν ξερω αν κανω κακό στην υγεία μου...παντως το φαι παει κατω κανονικότατα ...σφηξιμο δακτυλιου 7 c.c. φυσικά έχω αρχίσει να ξαναπαίρνω οτι κιλό είχα χάσει!!!

Senior Member
    Καλωσήλθες Mauvaki! Αγχωμένη σε ακούω... Και με το δίκιο σου. Τι ακριβώς εννοείς δεν πήγε καλά? Είχες επιπλοκές? Γιατί αλλιώς είναι θέμα ρύθμισης. Μου κάνει εντύπωση που μετά από τρία χρόνια έχεις μόνο 7 c.c., όταν εγώ έχω 4 και έχω χειρουργηθεί πριν από δύο μόλις μήνες. Μήπως δεν πηγαίνεις στο γιατρό σου για μηνιαία παρακολούθηση? Μήπως το ξέχασες και σε ξέχασε? Πες μας λίγες λεπτομέρειες για να κατατοπιστούμε και για να σου απαντήσουμε όπως πρέπει.

Senior Member
    mauvaki καλως ηρθες, λυπαμαι που ακουω κατι τετοιο για τον δακτυλιο σου, ογιατρος σου τι σου λεει?
    αν θελεις παντως πηγαινε να δεις και καποιον αλλο γιατρο
    Στη θεσσαλονικη ερχεται ο Σκρεκας, καλο θα ηταν να τον δεις να σου πει την γνωμη του. τηλ εχει στο σαιτ του
    αυτος ειναι και ο μονος σοβαρος (για μενα) που υπαρχει στην Θεσσαλονικη με μεγαλη εμπειρια
    ελπιζω να σε διαφωτισα, και οτι θελεις εδω ειμαστε παλι

Senior Member
    mauvaki μου,πονεμένο πολύ το θέμα σου!Σε νιώθω!Πολύ!
    Για να καταλάβω,νιώθεις καλά,αλλά παίρνεις βάρος ή έχουμε κι άλλα προβλήματα;
    Φαντάζομαι το 7,στο οποίο βρίσκεσαι,είναι το ανώτερο,που μπορείς να φτάσεις,σωστά;
    Πάντως εγώ γιατρό καλό δακτυλίου στη Θεσσαλονίκη δεν ξέρω!Έναν έχω στην Αθήνα,
    που τον εμπιστεύομαι,αλλά,με βάση την προσωπική μου εμπειρία,φοβάμαι πως δε μπορούν
    να γίνουν πολλά με τον τριετή ήδη δακτύλιο...Μη σε αποθαρρύνω όμως και μην προτρέχω
    σε συμπεράσματα χωρίς να ξέρω τα πραγματικά περιστατικά.Αν θέλεις προχώρησε σε κάποιες
    λεπτομέρειες κι αν δεν θέλεις εδώ,στείλε μου προσωπικό μήνυμα να επικοινωνήσουμε ιδιαιτέρως.
    Έχω βάλει δακτύλιο πεντέμισυ χρόνια πριν εδώ στη Θεσσαλονίκη και τρία χρόνια μετά,δεύτερο
    στην Αθήνα.Κάπου εκεί έπεσα στο φόρουμ μας,μήπως έβρισκα κι εγώ απαντήσεις στις απορίες μου.

Junior Member
    Κορίτσια...το σίγουρο είναι πως και οικονομικά δεν είμαι για άλλο χειρουργείο . Ξέρω ότι φταιει και η δουλεία που κάνω δεν δεν τα καταφερα...άλλα στην αρχή γιατί έχασα???? επίσης πηγαινα σε ραντεβου καθε μήνα για 2 χρονια ...όταν κόλλησα μου ελεγε γυμναστική και κίνηση αυτο χρειάζεσαι!!! εκτός από εργαζόμενη με τρελά ωράρια είμαι και μάνα 2 παιδιών 8+4 ετών .ποτέ δεν καταφερα μα πάω γυμναστήριο και πιστευω πραγματικά ότι δεν ελπίζουμε σε αυτο ..και εγώ στον δακτύλιο ήλπιζα!!!Το θέμα μου είναι αν εδώ που έφτασα υπάρχει τρόπος να ελέγξω που είναι ο δακτύλιος ,πόσο κλειστός είναι και τι μπορω να κάνω ,ίσως restart? παίζει? δεν είμαι ικανοποιημένη από τις απαντήσεις που μου έδωσε ο γιατρος μου ..το ως εδω δεν γινετε κατι άλλο δεν με ικανοποιει,προπαντώς γιατι έχω κατι μέσα στο σώμα μου που δεν ξερω αν πρεπει και αν μου ετοιμάζει κάτι και εγω είμαι στην άγνοια. Φοβάμαι την περίπτωση με την διάταση οισοφάγου... και πρέπει να ΞΕΡΩ.

Senior Member
    Πάλι δεν έχω και πολύ καλή εικόνα του τι σε απασχολεί...
    Δε χωρά άλλη ρύθμιση;Έχετε δοκιμάσει,δεν την άντεξες και σου το χαλάρωσε;
    Έχεις ενοχλήσεις,κάνεις εμετούς,τι;Εκτός από το ότι άρχισες να παίρνεις βάρος,τι άλλο προβληματίζει;
    Με μια γαστροσκόπηση,που φαντάζομαι δεν έχεις κάνει και πολύ κακώς τρία χρόνια τώρα,θα δείτε
    αν κάτι δεν πάει μέσα σου καλά!Οι ακτινογραφίες μόνο δεν αρκούν.Φοβάσαι μόνο λόγω όσων ακούς
    ή κάτι νιώθεις πως δεν πάει μέσα σου καλά;Εκείνοι τι είπαν;Πώς σε εξετάζουν;Χίλιες ερωτήσεις έχω...
    Πάντως τα πολλά μαζεμένα κιλά χάνονται τον πρώτο χρόνο κυρίως.Μετά όσο περνά ο καιρός
    θέλει όλο και περισσότερη συνεργασία από σένα.Κάτι που συνήθισε την αλλαγή το σώμα σου,
    κάτι που πλησιάζεις σε φυσιολογικό βάρος και δυσκολότερα χάνονται εκεί τα κιλά...Αυτό είναι αναμενόμενο,να ξέρεις.
    Εγώ τον πρώτο χρόνο είχα χάσει κάπου πενήντα κιλά,τον δεύτερο με ίδιες συνθήκες μόνο δέκα,τρίτο κόλλησα,
    λίγο τραμπαλιστήκαμε πάνω κάτω και με τον δεύτερο δακτύλιο,ώσπου σήμερα είμαι στα +40( από τα -68 maximum)

Senior Member
    Γεια σας κορίτσια!!!
    mauvaki o δικός μου γιατρός είναι ο κύριος Αποστολάκος ο οποίος είναι και στην γενική κλινική (εγώ παρότι Νοτιοελλαδίτισα εκεί έκανα την επέμβαση)και στο Διαβαλκανικό.Είναι πολύ καλός γιατρός ή τουλάχιστον εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη αλλά και η dexa που ξεκίνησε απο τα 150 κιλά και τώρα ειναι 90 και ακόμη κατεβαίνει παρότι μεσολάβησε και μια εγκυμοσύνη.

Senior Member
    Το γεγονός ότι κατεβαίνει το φαγητό αέρα,μήπως σημαίνει ότι δεν έχεις γέμισμα 7 αλλά νομίζεις ότι είναι τόσο;μήπως δεν γεμίστηκε σωστά;Το άλλο θέμα είναι ότι αν τρως γλυκά, αναψυκτικά,πατατογαριδάκι� � και λοιπά μαλακά τέτοιου ή παρόμοιου είδους τροφές,τότε λάθος σε συμβούλεψαν για δακτύλιο.Όσο για το οικονομικό,οι δημόσιοι φορείς καλύπτουν εξ ολοκλήρου το κόστος της επέμβασης εφόσον πληρείς κάποιες βασικές προϋποθέσεις

Junior Member
    Το άνοιξα για 3 μήνες και μετά το ξανακλεισα.. εχουν περάσει περιπου 6-7 μήνες από τότε ,το μόνο που παθαίνω είναι κάποια παλιδρόμηση το βράδυ αν εχω πιει κάτι αργά . Κοιμάμαι πάντα με ψηλό μαξιλάρι από τον φόβο μου. Σωματικά δεν με ταλαιπωρει κάτι. Σκέφτομαι κυριως οτι πάλι δεν έγινε τίποτα...δεν θέλω φυσικά να το παραδεχτώ στους δικούς μου και κυρίως στον άντρα μου γιατί φοβοταν και δεν ήθελε το χειρουργείο εξ αρχής,και ψάχνω ένα τρόπο να βρω μια άκρη . Τα ψυχολογικά μου είναι πότε πάνω πότε κάτω αλλα η καθημερινότητα ειναι τόσο γρήγορη που πραγματικά αυτην την στιγμή μόνο αρχισα να σκεφτομαι ..όλα ..όμως όλα ειναι εδώ και περιμένουν λύση και τι γίνετε? Η δουλεια μου είναι το μεγάλο μου μειονέκτημα ..δουλευω σε μοναδα ζαχαροπλαστικής και είμαι event manager..δηλαδη μιλάω ,γράφω και προτείνω συνεχεια μενου ,φαγητά ,τραπέζια κ.τ.λ.Και να θέλω να αγιασω ΑΔΥΝΑΤΟΝ!! Είμαι συγκρατημένη μεχρις ενός σημείου.. πείνας,αλλά όταν πειναω πάντα κάτι βρίσκω...γύρω μου!! Θα ήταν όμως και ψέμα να πούμε ότι καναμε δακτυλιο για να είμαστε εγκρατεις..άμα ήμουν θα έκανα διαιτα φίλες...όχι μαχαίρι ,το φυσικό εμπόδιο έψαχνα στην βουλιμία ..όχι κάτι άλλο !!

Senior Member
    Aπό όσα διαβάζω καταλαβαίνω πως μάλλον σε κατατόπισαν λάθος πριν το χειρουργείο. Με τη δουλειά που κάνεις, έπρεπε να σου πουν πως με τα γλυκά δεν θα γίνουν και σπουδαία πράγματα.
    Γιατί δεν πηγαίνεις στο γιατρό σου να δεις που βρίσκεσαι και να δεις τι θα κάνετε από δω και μπρος? Και να του τα πεις όλα και για τα γλυκά και για την πείνα. Το ότι δεν ήθελες κάτι ακρωτηριαστικό είναι πολύ φυσικό κι εγώ για αυτό το λόγο στράφηκα στο δακτύλιο. Μιας όμως και τον έχουμε, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν είναι δυνατό, τόσος κόσμος χάνει 50, 60 κιλά, άρα λειτουργεί, αν το θέλεις κι εσύ. Χωρίς σαμποτάζ εκ μέρους σου. Μα ακόμη και τότε, λειτουργεί. Χθες το μεσημέρι έφαγα υπερβολικά και ξαφνικά ένιωσα ότι θα σκάσω. Τον εμετό τον απέφυγα, απέφυγα όμως και το βραδυνό φαγητό, κάτι που θα γινόταν σίγουρα αν δεν είχα το δακτύλιο.
    Κράτησε μας ενήμερους. Να προσέχεις τον εαυτό σου!

Senior Member
    Originally posted by stelios
    Το γεγονός ότι κατεβαίνει το φαγητό αέρα,μήπως σημαίνει ότι δεν έχεις γέμισμα 7 αλλά νομίζεις ότι είναι τόσο;μήπως δεν γεμίστηκε σωστά;Το άλλο θέμα είναι ότι αν τρως γλυκά, αναψυκτικά,πατατογαριδάκι� � και λοιπά μαλακά τέτοιου ή παρόμοιου είδους τροφές,τότε λάθος σε συμβούλεψαν για δακτύλιο.Όσο για το οικονομικό,οι δημόσιοι φορείς καλύπτουν εξ ολοκλήρου το κόστος της επέμβασης εφόσον πληρείς κάποιες βασικές προϋποθέσεις

Στέλιο καλησπέρα. Μήπως γνωρίζεις τη διαδικασία με τον οπαδ για κλινική?
    Επικοινώνησα με τον οπάδ και μάλιστα με το γραφείο που υποτίθεται είναι για τις κλινικές αλλά δεν έβγαλά και ιδιαίτερη άκρη. Αόριστα μου είπε οτι δεν περνάω επιτροπή, αλλά πάω σε κλινική με το παραπεμπτικό του γιατρού και από την κλινική στέλνουν τα σχετικά στον οπαδ. Θα προσπαθήσω ξανά αύριο, περιμένω να μου πει και η γραμματέας του γιατρού που θα το ψάξει από Δευτέρα. Μήπως γνωρίζεις τίποτε παραπάνω?
    Σε ευχαριστώ

Senior Member
    Originally posted by GeorgiaP
    Originally posted by stelios
    Στέλιο καλησπέρα. Μήπως γνωρίζεις τη διαδικασία με τον οπαδ για κλινική?
    Επικοινώνησα με τον οπάδ και μάλιστα με το γραφείο που υποτίθεται είναι για τις κλινικές αλλά δεν έβγαλά και ιδιαίτερη άκρη. Αόριστα μου είπε οτι δεν περνάω επιτροπή, αλλά πάω σε κλινική με το παραπεμπτικό του γιατρού και από την κλινική στέλνουν τα σχετικά στον οπαδ. Θα προσπαθήσω ξανά αύριο, περιμένω να μου πει και η γραμματέας του γιατρού που θα το ψάξει από Δευτέρα. Μήπως γνωρίζεις τίποτε παραπάνω?
    Σε ευχαριστώ
    Δεν ξέρω καθόλου και δεν έχει τύχει να ακούσω κάποιον να εγχειριστεί για τέτοια επέμβαση με τον οπαδ.Για ιδιωτική κλινική μιλάς προφανώς;Εγώ στη θέση σου θα είχα και την απόφαση του ικα περί κάλυψης κόστους καλού κακού μιας και είναι δημόσιος φορέας και θα πίεζα αν δεν ενέκριναν όλο το ποσό(σε δημόσιο νοσοκομείο)

Junior Member
    Εχεις δίκιο ..σίγουρα αν δεν είχα τοποθετήσει τον δακτύλιο τωρα θα ημουν 150κιλά ...τουλάχιστον σταματησα εγκαίρως.Ποιά ειναι η γνωμη σας για τα παρασκευάσματα τυπου reductil? διαβασα σε αλλα topics κατι αλλα τελικά γινεται τίποτα ? πραγματικά τρωω με το μυαλο πριν και μετά με το στομάχι!!!

Senior Member
    Originally posted by mauvaki
    Η δουλεια μου είναι το μεγάλο μου μειονέκτημα ..δουλευω σε μοναδα ζαχαροπλαστικής και είμαι event manager..δηλαδη μιλάω ,γράφω και προτείνω συνεχεια μενου ,φαγητά ,τραπέζια κ.τ.λ.Και να θέλω να αγιασω ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!
    Είματε και 'συνάδελφοι',μάγειρας είμαι και ζαχαροπλάστης!
    Δεν μας αφήνουν σε ησυχία!Αλλά κατόπιν εορτής ατάλαβα ότι μόνο το μπαι πας έκανε για μένα,να τρώω και να τα αφήνω να πηγαίνουν εκεί που πρέπει....

Εγω παλι δεν εχω καταλαβει βασικα πραγματα.
    Στα ποσα κιλα εβαλες δακτυλιο;
    Ποσα εχασες και ποσα cc ειχες οταν εχανες κιλα;
    Τωρα που σταματησε η απωλεια σε τι κιλα βρισκεσαι;
    Ο δακτυλιος σου μεχρι ποσο φτανει;[cc εννοω;] Εισαι
    δηλαδη στο ανωτερο σφιξιμο;
    Kαι τελος , τον εχει ελεγξει ο γιατρος σου να δει εαν
    βρισκεται στη θεση του ;;
    Δεν ειμαι χειρουργημενη αλλα εχω αρκετες γνωσεις επι
    του θεματος και ξερω οτι δεν ειναι ολοι οι δακτυλιοι ιδιοι.
    Απαντησε σε αυτα τα ολιγα αρχικα να καταλαβω μερικα
    πραγματακια και τα ξαναλεμε